Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα της Τετάρτης (28/7) 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα της Τετάρτης (28/7) 

Πολλές ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα (Τετάρτη) των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα (Τετάρτη) των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Θα πάρουν μέρος 14 αθλητές και αθλήτριές μας. Ξεχωρίζουν η προσπάθεια εισόδου του Στέφανου Τσιτσιπά στους «8» καθώς και αυτή των Μπούρμπου – Κυρίδου, οι οποίες θα προσπαθήσουν να προκριθούν στον τελικό στη δίκωπο (κωπηλασία).  

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά θα ανοίξουν οι ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο πρωταθλητής του τένις θα διεκδικήσει (05.00) την είσοδο στους «οκτώ» απέναντι στον Ούγκο Ιμπέρ. Ο Γάλλος βρίσκεται στην 28η θέση του κόσμου και έχει επικρατήσει στη μία και μοναδική φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Στέφανο. Προέρχεται από ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς χρειάστηκε περισσότερες από 2,5 ώρες να νικήσει τον Σέρβο Κετσμάνοβιτς.  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Καραχάλιου και Μιτάκης στην πρώτη δεκάδα

Στις 05.42, η Ελισάβετ Τελτσίδου θα αντιμετωπίσει στην κατηγορία των 70κ. του τζούντο την τριαταθλήτρια Ασίας Σιάοκιαν Σουν (Κίνα). Εφόσον νικήσει θα συνεχίσει.  

Στη θαλάσσια περιοχή της Ενοσίμα, λίγο μετά τις 06.00 θα αρχίσουν οι αγώνες στις ιστιοπλοϊκές κατηγορίες Φινν και RSX (ανδρών γυναικών). Ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται στην 6η θέση στα Φινν. Ο Βύρων Κοκκαλάνης στην 13η στα RSX και χρειάζεται καλά πλασαρίσματα προκειμένου να εισέλθει στη 10άδα. Η Κατερίνα Δίβαρη (RSX), στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς) είναι 21η.  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετική στον κορωνοϊό κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια

Στις 06.20 θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στη δίκωπο γυναικών. Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου θα διεκδικήσουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. «Ο ημιτελικός μας αύριο είναι παρά πολύ δύσκολος, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Θα παλέψουμε σκληρά με πολύ πείσμα και ευελπιστούμε να έρθει το αποτέλεσμα», δήλωσε η Χριστίνα Μπούρμπου. Φαβορί θεωρούνται τα πληρώματα από Αυστραλία και Καναδά.  

Κατά την αυριανή ημέρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει διπλή… αποστολή. Σχεδόν αμέσως όταν ολοκληρώσει το παιχνίδι του στο απλό θα αγωνιστεί, μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη, στο διπλό μικτό. Αντίπαλοί τους θα είναι οι Φέλιξ Όζερ Αλιασίμ και Γκάμπι Νταμπρόφσκι από τον Καναδά.  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη από την Ουκρανή Σβιτολίνα

Αύριο θα διεξαχθούν οι πρώτες κούρσες στα 470 των ανδρών και των γυναικών (08.35). Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής και η «χρυσή» ολυμπιονίκης Αιμιλία Τσουλφά με τη νεαρή Αριάδνη Σπανάκη θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.  

Με δύο συμμετοχές στην κολύμβηση θα ολοκληρωθεί η αυριανή ημέρα για τα ελληνικά χρώματα. Ο Απόστολος Παπαστάμος (13.58) και ο Ανδρέας Βαζαίος (14.09) θα αγωνιστούν στα 200μ. Μ. ατομικής).  

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ολυμπιακοί Αγώνες: Ισόπαλη η εθνική πόλο με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή