Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ακόμα ζωντανή
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανοιξιάτικη περιήγηση στην Αρχαία Μεσσήνη, μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του αρχαίου κόσμου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα μνημεία και φιλοξενεί σύγχρονες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στην Καλαμάτα δεν πλήττεις
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επιστρέφουμε χειμώνα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, για να συστηθούμε με δραστήριους ντόπιους, που γεμίζουν το πολιτιστικό ημερολόγιο με εκδηλώσεις και δεν επιτρέπουν στην πόλη να πέσει σε χειμερία νάρκη.


Καλαμάτα: Πολεμικός χορός
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα μπουλούκια των σαϊτομάχων χορεύουν με τις φλεγόμενες σαΐτες, σκορπίζοντας σπίθες σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά -αν και επικίνδυνα- έθιμα, που γίνεται εδώ και 170 χρόνια.

Αφιέρωμα: Μεσσηνία- Ένας ολόκληρος κόσμος τρεις ώρες μακριά
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πικνίκ στον Ταΰγετο, κολύμπι σε καταρράκτες, βουτιές σε απάνεμους κολπίσκους, βόλτες σε μανιάτικα χωριά, επισκέψεις σε κάστρα και μουσεία, πολιτιστικά φεστιβάλ, εξαιρετικό φαγητό. Η Μεσσηνία είναι ανεξάντλητη.


Καλαμάτα: Η υψηλή ραπτική της παράδοσης
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ακόμα και επισκέπτες που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τις τοπικές λαϊκές φορεσιές είναι αδύνατο να μείνουν ασυγκίνητοι στον νέο, υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο τοπικών ενδυμασιών του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, έργο της συλλέκτριας Βικτωρίας Καρέλια.

Σε ρυθμούς Καλαμάτας
ΤΑΞΙΔΙΑ

Με τη θάλασσα να την κυκλώνει και τον Ταΰγετο να της… χαϊδεύει την πλάτη, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είναι μια συναρπαστική πόλη – από το Κάστρο και το ιστορικό της κέντρο μέχρι το λιμάνι και τις κοντινές παραλίες.