Η Λέσβος είναι πολλά νησιά σε ένα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πολλά τα πρόσωπα της Λέσβου, πολλές και οι επιλογές για τον ταξιδιώτη, με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική και την πληθωρική γαστρονομία να κλέβουν την παράσταση.


Γιατί η Λέσβος έγινε σπίτι μας
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η Claire Lloyd και ο Matthew Usmar Lauder άφησαν το διαμέρισμά τους στο Λονδίνο, όπου είχαν χτίσει μια αξιοζήλευτη καριέρα, για μια νέα ζωή σε ένα χωριό της Λέσβου.


Το νησί μου, η Λέσβος
ΤΑΞΙΔΙΑ

Mπάνιο στο Χρούσο, βόλτες στο Μόλυβο, σαρδέλες Καλλονής και, φυσικά, ουζάκι χωρίς πάγο.Λέσβος: Ανεξάντλητη και χορταστική
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η διάσπαρτη από ελαιώνες γη της αποτελεί πόλο έλξης για ανήσυχους ρομαντικούς αλλά και για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς, μοναδικά γεωπάρκα, καλοδιατηρημένους οικισμούς και καλλιτεχνική διάθεση.

Εξόρμηση στη Βόρεια Λέσβο
ΤΑΞΙΔΙΑ

Εκτός από τη Συκαμιά και τη Σκάλα της, ο Μόλυβος, η Πέτρα και το Μοναστήρι του Ταξιάρχη είναι μόνο μερικοί από τους «θησαυρούς» που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Συκαμιά / Λέσβος: Στης… Γοργόνας τα νερά
ΤΑΞΙΔΙΑ

Γνωριμία με ένα από τα ωραιότερα χωριά της Λέσβου και το επίνειό του, πηγή έμπνευσης του μεγάλου Μυριβήλη και τόπο διακοπών πολλών πιστών φίλων με ή και χωρίς καταγωγή.
 


Αποκαλυπτική δυτική Λέσβος
ΤΑΞΙΔΙΑ

«Να ξυπνάς το πρωί και να βρίσκεις στο τραπέζι της αυλής κομμένο πεπόνι, σταφύλια και σύκα, από συγγενείς που θέλουν να σε καλωσορίσουν»… Αυτό και άλλα πολλά υπόσχονται οι διακοπές σ’ ετούτο το πανέμορφο τμήμα του νησιού της Σαπφούς – σε μια απολαυστική διαδρομή που περνάει από τη Βατούσα, την Ερεσό, τον Μόλυβο και το Σίγρι.

Λέσβος: Ουζάκι και παράδοση
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επιλέγουμε δύο χωριά στα νότια της Λέσβου, μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα: το παραλιακό και τουριστικό Πλωμάρι, που φημίζεται για το ούζο και τους μεζέδες του, και την Αγιάσο, τον παραδοσιακό οικισμό στην αγκαλιά του βουνού Ολυμπος.