Το ποδήλατο είναι το αγαπημένο μέσο των ντόπιων, ιδιαίτερα για τις διαδρομές στο κέντρο της πόλης. (Φωτογραφία: Κωστής Σωχωρίτης)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επιστρέφουμε χειμώνα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, για να συστηθούμε με δραστήριους ντόπιους, που γεμίζουν το πολιτιστικό ημερολόγιο με εκδηλώσεις και δεν επιτρέπουν στην πόλη να πέσει σε χειμερία νάρκη.Καταξιωμένοι χορευτές και ομάδες παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού μέχρι τις 23 Ιουλίου. (Φωτογραφία: Robert Benschop)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πικνίκ στον Ταΰγετο, κολύμπι σε καταρράκτες, βουτιές σε απάνεμους κολπίσκους, βόλτες σε μανιάτικα χωριά, επισκέψεις σε κάστρα και μουσεία, πολιτιστικά φεστιβάλ, εξαιρετικό φαγητό. Η Μεσσηνία είναι ανεξάντλητη.

Στο γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου φτάνετε και με ποδήλατο, ακολουθώντας τη διαδρομή των 5 χλμ. από τη Στούπα. (Φωτογραφία: © VISUALHELLAS.GR)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αναζητήστε στην άμμο τα χνάρια της Caretta caretta, εξερευνήστε τις θαλάσσιες σπηλιές της Μεθώνης, μάθετε από πρώτο χέρι γιατί η σφέλα λέγεται «φέτα της φωτιάς». Εδώ οι διακοπές δεν είναι μόνο βουτιές.

Η Βάθεια, σιωπηλή και με αυστηρή όψη, ως γνήσιο μανιάτικο χωριό. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πέτρινοι πύργοι και σιωπηλά χωριά. Αγραφοι νόμοι που χτίζουν συνειδήσεις και θρύλους. Βυζαντινά μνημεία, ανεπτυγμένοι τουριστικά οικισμοί και διαδρομές σε τοπία αιχμηρά. Το ταξίδι στη Μάνη δεν είναι εύκολο. Είναι όμως μοναδικό.Γυθειώτης ψαράς με φόντο την ωραία πόλη του. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ξεκινώντας από το Γύθειο, κάνουμε ένα road trip στους σημαντικότερους σταθμούς της Εξω Μάνης: από την Αρεόπολη και το Σπήλαιο του Διρού έως το Λιμένι, τον Γερολιμένα, τη Βάθεια και το Ταίναρο.