Σπέτσες: Πάσχα στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι Σπέτσες είναι ένα ανοιξιάτικο λουλούδι, που, όσο ανοίγει ο καιρός, ανθίζει. Γι’ αυτό, αν ταξιδέψετε αυτή την περίοδο στο νησί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αξίζει να εξερευνήσετε τις εξοχές του.


12 λόγοι για απόδραση στον Αργοσαρωνικό
ΤΑΞΙΔΙΑ

Από τις αρχοντικές Σπέτσες και τη λευκοβαμμένη Ύδρα ως την ορεινή Αίγινα και την ανεξερεύνητη Σαλαμίνα, ο Αργοσαρωνικός έχει γνώριμα μέρη, αλλά κρύβει και αρκετές εκπλήξεις.


Πάσχα στις Σπέτσες, με φινέτσα και αριστοκρατική αύρα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το μικρό νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση βάζει τα καλά του. Τα καπετανόσπιτα δείχνουν εντυπωσιακά κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και η αριστοκρατική του αύρα ελκύει πολλούς επισκέπτες. Μ. ΠαρασκευήΤο ραντεβού δίνεται στην πλατεία Ποσειδωνίου, όπου συναντιούνται οι επιτάφιοι από τέσσερις εκκλησίες, του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου και της Αναλήψεως. […]


Σπέτσες: Φινέτσα και ιστορία
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το μικρό νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση βάζει τα καλά του. Τα καπετανόσπιτα δείχνουν εντυπωσιακά κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και η αριστοκρατική του αύρα ελκύει πολλούς επισκέπτες.

Σπέτσες. Κάτι τρέχει
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η εύκολη προσβασιμότητα από στεριά και θάλασσα, η εξωστρέφεια των τελευταίων ετών και μια σειρά από εξαιρετικές διοργανώσεις θεματικού και αθλητικού τουρισμού επεκτείνουν τη σεζόν στο νησί.

Σπέτσες: ιστορία και αρώματα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Λέγεται και «νησί των αρωμάτων» (isola delle spazie), όπως την αποκαλούσαν οι Ενετοί, λόγω των υπέροχων αρωμάτων που αναδίδουν αυτή την εποχή τα λουλούδια και τα βότανά της.Σπέτσες εν πλω
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι Σπετσιώτες άρχισαν να ασχολούνται συστηματικά με τη θάλασσα στα μέσα του 18ου αιώνα, όταν οι κάτοικοι του νησιού αυξήθηκαν πολύ λόγω της εγκατάστασης προσφύγων από τις γειτονικές πελοποννησιακές ακτές.

Σπέτσες: Τρέχουν με χίλια (και την άνοιξη)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επισκεφθήκαμε το νησί με αφορμή το Spetsathlon, την αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά, φέρνοντας κόσμο στο νησί εκτός σεζόν και προσφέροντας εμπειρίες (και τζίρους) που θα ζήλευαν πολλοί.


Διαχρονικές Σπέτσες
ΤΑΞΙΔΙΑ

Πάντοτε κοσμοπολίτικο το νησί του Αργοσαρωνικού, προσφέρεται για μια ολιγοήμερη ανοιξιάτικη απόδραση με… χαρακτήρα.