Σήμα κινδύνου για πολλές γέφυρες της Ελλάδας

334764 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

«Ανοχύρωτες» είναι οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν έως το 1982, καθώς μελετήθηκαν με άλλους κανονισμούς και για πολύ χαμηλότερα από τα σημερινά κυκλοφοριακά φορτία, ενώ ακόμα και  εκείνες που σχεδιάστηκαν έως το 1993 θεωρούνται πλέον τεχνολογικά ξεπερασμένες.

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα

xrysh avgi

«Μετά από μία δολοφονία, αποτυχίες και την τελευταία εκλογική ήττα, το  νεοναζιστικό  κόμμα κλείνει τα γραφεία του σε όλη τη χώρα και οι Έλληνες αγκαλιάζουν το τέλος μιας εποχής οργής» γράφει η βρετανική εφημερίδα. 

Ο «πύργος - φάντασμα» του Πειραιά ξαναπαίρνει ζωή (φωτογραφίες)

πυργος

Μετά από 47 χρόνια και σύγχυση δεκαετιών από όλες τις δημοτικές αρχές, ο δήμαρχος Πειραιά δηλώνει ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για να κλείσει «η πληγή» και να αξιοποιηθεί ο πύργος με επενδύσεις (τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων) επιτρέποντας πολλές χρήσεις στο μεγαλύτερο εμπορο-ναυτιλιακό κέντρο της χώρας. 

Ελ. Βενιζέλος: Πρόσφυγες επιχείρησαν να διαφύγουν προσποιούμενοι τους βολεϊμπολίστες

22092019aerodromio

Σύροι πρόσφυγες, φορώντας αθλητικές στολές και κρατώντας μπάλες του  βόλεϊ ώστε να εμφανίζονται ως μέλη ομάδας βόλεϊ, επιχείρησαν  να πετάξουν με ουκρανικά διαβατήρια προς ευρωπαϊκό προορισμό. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αεροδρομίου.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ

metanasths-moria

Διώξεις, βασανιστήρια και διαρκής φόβος

Η «Κ» μελέτησε 12 αποφάσεις δεύτερου βαθμού που απέδωσαν άσυλο ή επικουρική προστασία στους αιτούντες, τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αυτές φαίνονται οι πολύπλοκες ιστορίες διωκόμενων ανθρώπων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μελετούν, σκέφτονται και αποφασίζουν τα μέλη των τριμελών επιτροπών.

gkka_12_0109_page_1_image_0017

Αιχμάλωτος πειρατών στη ζούγκλα της Νιγηρίας

Μιλάει στην «Κ» Ουκρανός ναυτικός που εργαζόταν σε ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο και απήχθη για 21 ημέρες. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα θύματα αντίστοιχων περιστατικών προτιμούν να σιωπήσουν. Η μαρτυρία του Εντουαρντ Γκλούζμαν δίνει σπάνια πρόσβαση στον κόσμο των πειρατών της Δυτικής Αφρικής.