Φασολάδα με πράσα και αρωματικά

Φασολάδα με πράσα και αρωματικά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 1 βράδυ, Μαγείρεμα: 1 ώρα + 10

Η ζωντανή γεύση του πελτέ (αρτυμένου με ξύσμα πορτοκαλιού, δυόσμο και μπούκοβο), τον οποίο βάζουμε την τελευταία στιγμή στην κατσαρόλα, δίνει ξεχωριστή γεύση στη φασολάδα μας.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 250 γρ. φασόλια ψιλά, μουλιασμένα
  • 2 μεγάλα πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1 μικρή σελινόριζα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας  
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
  • 1/3-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια, τα πράσα και 1 λίτρο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε τα καρότα και τη σελινόριζα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι με τον πελτέ, το ξύσμα, τον δυόσμο και το μπούκοβο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.

Αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Συνοδεύουμε με καπνιστή πέστροφα, με άνηθο και χυμό λεμονιού.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή