Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 3 ώρες
- 250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ
- 600 γρ. άλειμμα σοκολάτας (τύπου Μερέντα)
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Διαδικασία
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άλειμμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ντύνουμε εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί μια φόρμα του κέικ. Φροντίζουμε να εξέχει από πάνω, έτσι θα βοηθηθούμε στο ξεφορμάρισμα.
Ρίχνουμε εκεί λίγο από το σοκολατένιο μείγμα. Ακουμπάμε από πάνω μία στρώση μπισκότων, το ένα δίπλα στο άλλο. Απλώνουμε λίγο ακόμη σοκολατένιο μείγμα.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μπισκότων-μείγματος μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Κρατάμε λίγα μπισκότα για γαρνίρισμα.
Τελειώνουμε με μια στρώση σοκολατένιου μείγματος. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα που κρατήσαμε και γαρνίρουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί ο κορμός. Τον ξεφορμάρουμε τραβώντας προσεκτικά προς τα πάνω το αντικολλητικό χαρτί. Διατηρείται στο ψυγείο.
- Τα πτι μπερ είναι τα κλασικά μπισκότα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για το μωσαϊκό. Αν θέλουμε όμως, επιλέγουμε αυτά που εμείς προτιμάμε (π.χ. digestive, γεμιστά, oreo κ.ά.)
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr