Σαλτιμπόκα αλά ρομάνα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύτατο φαγητό του οποίου το όνομα σημαίνει μπουκιές που «σαλτάρουν μέσα στο στόμα».

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 20΄

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 8 μοσχαρίσια φιλετίνια, 70 γρ. έκαστο, χτυπημένα σε πάχος 0, 5 εκ.
  • 16 φέτες προσούτο
  • 16 φύλλα φασκόμηλου, καλύτερα φρέσκα
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 60 ml κρασί Μαρσάλα ή Μαυροδάφνη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τυλίγουμε κάθε κομμάτι με 2 φέτες προσούτο.

Με μια οδοντογλυφίδα «κεντάμε» από 2 φύλλα φασκόμηλου σε κάθε φιλέτο, πάνω στο προσούτο, και τα αλευρώνουμε.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι με το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φιλετίνια για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Αφήνουμε στο σκεύος 3 κουτ. σούπας από το λάδι. Προσθέτουμε το κρασί και το βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό.

Ρίχνουμε 200 ml νερό και βράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3. Ρίχνουμε τα φιλετίνια και συμμαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή