Τα κλασικά γιουβαρλάκια

Με ένα από τα πιο ζεστά και οικογενειακά φαγητά, τα αγαπημένα μας γιουβαρλάκια, ανοίγουμε ένα Σαββατιανό αρετσίνωτο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τα γιουβαρλάκια κλασικά, σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλατοπίπερο και 40 ml από το ελαιόλαδο, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε περίπου 25 γιουβαρλάκια.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 1.200 ml νερό, το καρότο, τη δάφνη, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάζει. Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια με τρυπητή κουτάλα (σε δόσεις) και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί (περίπου 10 λεπτά).
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο

  1. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μαρέγκα και σε τρίτο μπολ χτυπάμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή