- 15′ προετοιμασία
- 45′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.
- 1 φύλλο ζύμης κουρού, λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
Για τη γέμιση
- 200 γρ. καπνιστό μπέικον, σε μικρά κομμάτια
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
- 250 ml κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
- 400 γρ. καλής ποιότητας παλαιωμένη, αλλά όχι πολύ πικάντικη κρητική γραβιέρα ή γαλλικό τυρί Gruyère, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr