Κις Λορέν με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού

Κις Λορέν με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού

Η διάσημη γαλλική τάρτα είναι πλούσια, με γεμάτη γεύση και βουτυρένιο άρωμα. Εδώ την κάνουμε με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 15′ προετοιμασία
  • 45′ ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού, λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. καπνιστό μπέικον, σε μικρά κομμάτια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
  • 400 γρ. καλής ποιότητας παλαιωμένη, αλλά όχι πολύ πικάντικη κρητική γραβιέρα ή γαλλικό τυρί Gruyère, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή