Ο Χριστόφορος Πέσκιας φτιάχνει κοτόσουπα βήμα βήμα

Ο Χριστόφορος Πέσκιας φτιάχνει κοτόσουπα βήμα βήμα

Ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει την πιο λαχταριστή κοτόσουπα με λαχανικά και μας δείχνει καρέ-καρέ πώς βράζουμε σωστά το κοτόπουλο.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε λαχταριστή κοτόσουπα βήμα βήμα:

Για να φτιάξουμε κοτόσουπα για 6 – 8 άτομα, επιλέγουμε 1 μεγάλο κοτόπουλο, γύρω στα 2 κιλά. Προσοχή: το κοτόπουλο πρέπει να είναι ολόκληρο. Όπως αναφέρει ο Χριστόφορος Πέσκιας, οι μεγάλες, ενιαίες μάζες τείνουν να διατηρούν την υγρασία τους και τη θερμοκρασία τους καλύτερα από ό,τι τα κομμάτια, κι έτσι, παρά το γεγονός ότι θα βράσουμε το κοτόπουλο αρκετή ώρα, θα παραμείνει αρκετά ζουμερό και νόστιμο ώστε να το φάμε με τη σούπα μας.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας φτιάχνει κοτόσουπα βήμα βήμα-1

Αν, βέβαια, θέλουμε να φτιάξουμε μόνο ζωμό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο φτερούγες ή και κομμάτια κοτόπουλου. Τα υπόλοιπα υλικά για το ζωμό είναι 1 ολόκληρο ξερό κρεμμύδι, 5 – 6 λευκά μανιτάρια, 1 κεφάλι σκόρδο, 1 μικρή ντομάτα κομμένη στη μέση, 1 μεγάλο κομμάτι σέλερι, 1 καρότο καθαρισμένο, 1 γαρίφαλο, 6 κλωναράκια φρέσκο ή ξερό θυμάρι (ή 2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο), 1 μεγάλο δαφνόφυλλο, 2 – 3 κλωνάρια μαϊντανός, 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι, αλάτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή