Ο Χριστόφορος Πέσκιας μάς δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε λαχταριστή κοτόσουπα βήμα βήμα:
Για να φτιάξουμε κοτόσουπα για 6 – 8 άτομα, επιλέγουμε 1 μεγάλο κοτόπουλο, γύρω στα 2 κιλά. Προσοχή: το κοτόπουλο πρέπει να είναι ολόκληρο. Όπως αναφέρει ο Χριστόφορος Πέσκιας, οι μεγάλες, ενιαίες μάζες τείνουν να διατηρούν την υγρασία τους και τη θερμοκρασία τους καλύτερα από ό,τι τα κομμάτια, κι έτσι, παρά το γεγονός ότι θα βράσουμε το κοτόπουλο αρκετή ώρα, θα παραμείνει αρκετά ζουμερό και νόστιμο ώστε να το φάμε με τη σούπα μας.
Αν, βέβαια, θέλουμε να φτιάξουμε μόνο ζωμό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο φτερούγες ή και κομμάτια κοτόπουλου. Τα υπόλοιπα υλικά για το ζωμό είναι 1 ολόκληρο ξερό κρεμμύδι, 5 – 6 λευκά μανιτάρια, 1 κεφάλι σκόρδο, 1 μικρή ντομάτα κομμένη στη μέση, 1 μεγάλο κομμάτι σέλερι, 1 καρότο καθαρισμένο, 1 γαρίφαλο, 6 κλωναράκια φρέσκο ή ξερό θυμάρι (ή 2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο), 1 μεγάλο δαφνόφυλλο, 2 – 3 κλωνάρια μαϊντανός, 10 κόκκοι μαύρο πιπέρι, αλάτι.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο