Χαλβάς με καραμέλα

Αντί να φτιάξουμε σιρόπι, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μάς προτείνει να φτιάξουμε καραμέλα και να την προσθέτουμε στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Και με αυτό το απλό κόλπο, ξαφνικά ο χαλβάς που ξέραμε γίνεται κάτι άλλο!

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

40′ προετοιμασία

1 ώρα αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 9-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον χαλβά με καραμέλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό να βράσει.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί έως ότου γίνει καραμέλα (θα πάρει ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα). Προσοχή, να μην καεί!
  3. Μόλις γίνει η καραμέλα, προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό νερό ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας τους καυτούς και έντονους υδρατμούς.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τυχόν κομμάτια καραμέλας που έχουν μείνει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί.
  6. Σιγά σιγά προσθέτουμε το καυτό σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει ο χαλβάς και όταν σέρνουμε την κουτάλα να μένει δρόμος.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα.
  8. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά και μοιράζουμε σε σκεύη της αρεσκείας μας (μπολάκια, ποτήρια ή φορμάκια) ή σε φόρμα του κέικ, που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
  9. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και ξεφορμάρουμε.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή