ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ψαρονέφρι κρασάτο με λάχανο και δυόσμο

Ψαρονέφρι κρασάτο με λάχανο και δυόσμο

Εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄  

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1/2 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα 
  • 200 ml ζεστό νερό
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • ελάχιστο πιπέρι καγέν (προαιρετικά)
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε περίπου 4 – 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη σκεπασμένο.

Εν τω μεταξύ, σε μια πλατιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 -3  λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε και το λάχανο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 5  λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε την ντομάτα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το νερό. Οταν ζεσταθεί καλά, μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το φαγητό, για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με ελιές, πιπεριές τουρσί, κατίκι και παξιμάδια.

Τι πίνουμε
Ενα αρωματικό Sauvignon Blanc σκέτο ή ένα βορειοελλαδίτικο χαρμάνι μαζί με Ροδίτη και Ασύρτικο, περασμένα αμφότερα από βαρέλι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr