ΑΓΟΡΑ

Ρέθυμνο: Σύγχρονες μαγειρικές, καλές τιμές

ΝΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Φωτογραφία: ΈΦΗ ΠΑΡΟΥΤΣΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Foodie Guide, Εστιατόρια, ΜΑΓΑΖΙΑ, Κρεοπωλεία, Μανάβικα

Eνώ την πόλη τη χαίρονται οι επισκέπτες της, περισσότερο την ευχαριστιούνται οι ντόπιοι και οι φοιτητές της. Στο Ρέθυμνο θα περάσετε πολλές ώρες στα καφέ, θα γελάσετε με τις παρέες σας στα ρακάδικα, θα θαυμάσετε την ηρεμία της ζωής και τη νοικοκυροσύνη. Εδώ φτάνουν θαυμάσια προϊόντα, καθώς τριγύρω στον νομό φτιάχνονται πράματα και θάματα κορυφαίας γεύσης. Σε Καρίνες, Σπήλι, Κούμους, Άδελε, Μυλοπόταμο και σε όλα τα Ανώγεια παράγονται και ωριμάζουν κάποια από τα εκλεκτότερα τυροκομικά μας. Μουδιάζει η γλώσσα από την περίσσια νοστιμάδα τους.

Οι άνθρωποι, «αβάρετοι» (= προκομμένοι) στον κάματο, παράγουν ελαιόλαδο, κάνουν άλευρα, σπουδαίο μέλι με τη βοήθεια των δραστήριων μελισσών, παξιμάδια, τόσο αφράτα – πολλές φορές είναι καλύτερα κι από ψωμί. Καλλιεργούν αρωματικά φυτά, εκτρέφουν ζώα, κόβουν κηπευτικά και αμανίτες από τα βουνά, μαγειρεύουν νόστιμα κοντιμέντα που τα κλείνουν σε βαζάκια. Τα ζώα είναι καλοθρεμμένα, τα φουριάρικα ασύγκριτα νόστιμα, τα χωράφια και οι μπαξέδες λίγο ξαποσταίνουν ολοχρονίς. Μάταια ωστόσο θα αναζητήσετε την τοπική κουζίνα εντός πόλης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η παράδοση έχει μείνει απέξω. Οδηγήστε με το αυτοκίνητο μόλις μερικά χιλιόμετρα παραπέρα, προς τα Γουλεδιανά, τον Μέρωνα και την Αργυρούπολη, για καλό κρέας, πιλάφια, λαδερά, της κατσαρόλας και του ξυλόφουρνου.

Το Ρέθυμνο είναι σύγχρονο. Εντός της πόλης απολαύστε τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής σε μεσογειακές συνταγές, fusion, δημιουργική κουζίνα, comfort και street food, μαγειριές κανονικές, σε μαγαζιά που φαίνεται να νοιάζονται τον πελάτη και προσφέρουν γενναιόδωρες μερίδες με αρκετά καλή τιμολόγηση. Στο τέλος θα σας κεράσουν φρούτο ή γλυκάκι και ρακή. Μικρό παράπονο: όταν από τον τοπικό αμπελώνα παράγονται αξιόλογα κρασιά, είναι κρίμα στα εστιατόρια της πόλης οι σερβιτόροι να προτείνουν -κατά κανόνα και με αυτοματισμό- το χύμα, άγνωστης προέλευσης και ποικιλίας και αδιάφορης γεύσης, κρασί. Το καλό φαΐ θέλει και καλό κρασί.

Φούρνος Γεώργιου Αλεξανδράκη

Ένας πάγκος, ράφια γεμάτα ψωμί και μυρωδιά φρέσκου ζυμαριού. Αυτά θα βρείτε στο φουρναριό του Αλεξανδράκη με ιστορία 150 χρόνων, από τα οποία, τα τελευταία 30 η Μαρίνα Αλεξανδράκη, ο Γιώργος και πλέον και ο γιος Στέφανος ζυμώνουν και ψήνουν χρυσαφένια καρβέλια στα στενά της παλιάς πόλης. Το αλεύρι είναι από τις Μοίρες. Παράγουν το κλασικό χωριάτικο με προζύμι, ένα λευκό με μαγιά και προζύμι, σίκαλης με τέσσερα αλεύρια, ένα από δίκοκκο αλεύρι, ένα πεντανόστιμο προζυμένιο από αλεύρι χαρουπιού και ζέα. Προζυμένιο, υπέροχο είναι και το τσουρέκι τους, ενώ θα βρείτε και λίγα κουλουράκια, παξιμάδια και κρίθινους ντάκους.

Φούρνος Γεώργιου Αλεξανδράκη, Τσαγρή 28, Τ/28310-51.716 Ανοιχτά 08.00-15.00 φραντζόλα χωριάτικη 1 €/500 γρ.


Τop Choice!

Λεμονόκηπος

Λεμονόκηπος όνομα και πράμα. Από το 2000 σερβίρουν κρητική και μεσογειακή κουζίνα στη χαριτωμένη αυλή με τις λεμονιές που το καλοκαίρι τις... καταλαμβάνουν τα τζιτζίκια! Μεγάλος ο κατάλογός τους, με πολλά μαγειρευτά και ψητά κάθε μέρα. Έχουν αδυναμία στο αρνί: κλέφτικο στον φούρνο, λεμονάτο, αρνί με μελιτζάνες, φρέσκια ντομάτα και δεντρολίβανο, αρνί «του κηπουρού» μαριναρισμένο με γιαούρτι, ψημένο ανάμεσα σε αμπελόφυλλα. Ωραία πρόταση τα ψητά παντζάρια με μαρινάδα από τον χυμό τους, πορτοκάλι, φιστίκι και κάππαρη. Έχουν περί τα 25 λευκά κρασιά από όλη την Ελλάδα, με έμφαση στα βιολογικά. Υπολογίστε περίπου 18€/άτομο.

Λεμονόκηπος, Εθνικής Αντιστάσεως 100, Τ/28310-57.087, καθημερινά 11.00-00.00


Cavo

Τοποθεσία και διακόσμηση θα σας εντυπωσιάσουν στο bar- restaurant Cavo, που βλέπει τη Φορτέτσα και γίνεται ένα με τη θάλασσα. Μοιράζεται σε επίπεδα και έχει υπέροχο φωτισμό, που φτιάχνει ωραία ατμόσφαιρα. Σερβίρει καφέ και γλυκό από το μεσημέρι, ενώ το μενού -διαθέσιμο μεσημέρι και βράδυ- έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Ντουνέτας, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική κρητική μαγειρική με πιάτα και από τη διεθνή κουζίνα. Δοκιμάστε το αρνάκι «φουριάρικο» με πουρέ μελιτζάνας και κρέμα γραβιέρας, όπως και τον ντάκο των θαλασσινών με γαλομυζήθρα. Μεγάλη λίστα από κοκτέιλ, spirits και κρασιά κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Ξεκινήστε το δείπνο με ένα κοκτέιλ την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Περί τα 35 €/άτομο με ποτήρι κρασί.

Cavo, Ακρωτηρίου 13, Τ/28310-36.700, καθημερινά από 12.00, η κουζίνα13.00-00.30


Τρία καλά κρεοπωλεία

Το κρεοπωλείο του Γιώργου Κουλάκη είναι παραδοσιακό και έχει μόνο τα απαραίτητα: δύο ξύλινους πάγκους κοπής, τσιγκέλια και έναν χασάπη με ανάστημα, τον οποίο ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστευτείς - από 12 χρονών βρίσκεται μέσα στα χασαπιά. Δεν θα ξεχάσω το ροζ και στιλπνό κρέας, ζουμερό ως ήταν, από αιγοπρόβατα και χοιρινά του νομού. Μπιφτέκια, κεμπάπ και σουβλάκια δεν θα βρείτε, παρά μόνο φρέσκο κρέας, κομμένο όπως το ζητήσετε.

Κρεοπωλείο του Γιώργου Κουλάκη, Ν. Βαρδινογιάννη 20, Τ/28310-22.021. Ανοιχτά 07.30-15.00 και το απόγευμα 17.00-21.00

Ο Κυριακόπουλος είναι η σύγχρονη, νέα εκδοχή του κρεοπωλείου. Στα Αγγελιανά Μυλοποτάμου εκτρέφουν δικά τους μοσχάρια, ενώ υπάρχει διαθέσιμο ντόπιο χοιρινό, όπως και πουλερικά. Όταν ήρθε η ώρα για ανακαίνιση, έφτιαξαν κι ένα μικρό deli μέσα στο κατάστημα.

Κυριακόπουλος, Πατριάρχου Αθηναγόρα 1, Τ/28310-26.352 • Αντισμηνάρχου Βασιλάκη 3, Τ/28310-40.988, 08.00-20.00, Κυριακή κλειστά

Ο Παντελής Μαρκουλάκης είναι ο οικογενειάρχης κρεοπώλης, κληρονομική χασαπική από το 1954. Θα βρείτε πολλές κρεοπαρασκευές, μαριναρισμένα κρεατικά, ωραίο κοντοσούβλι, ρολά και λοιπά νόστιμα.

Παντελής Μαρκουλάκης, Λεωφ. Μάχης Κρήτης 142, Τ/28310-28.025, 07.30-21.00, Κυριακή 07.30-14.00


Τα παντοπωλεία της Κρήτης.


Για σουβλάκι παλιακό και νέας γενιάς

Ο Νίκος αντιπροσωπεύει το παλιό καλό σουβλάκι της πόλης σε ένα πολύ μικρό μαγαζί. Ένα σκαλάκι κατεβαίνεις στην Αρκαδίου και βλέπεις τη μικρή ψησταριά και τον χειροποίητο γύρο, με μία ντομάτα στην κορυφή της σούβλας να αφήνει τα ζουμιά της πάνω στο κρέας την ώρα που ψήνεται. Σουβλάκι χοιρινό, μπιφτέκι και κοτόπουλο, πατάτες κομμένες στο χέρι και καλή πίτα από τον Χανιώτη Κουνδουράκη. Σουβλάκι με πίτα 2,5 €.

Νίκος, Αρκαδίου 70, Τ/28310-55.249, Δευτέρα-Σάββατο, 11.30-00.00

Από το 2008 κάθε πρωί η οικογένεια Μαμαλάκη παραλαμβάνει φρέσκο κρέας, μπούτι χοιρινό, το κόβει και το περνάει σε σουβλάκια, τα οποία μαρινάρει. Δεν έχουν γύρο, έχουν όμως μπέργκερ που σερβίρεται σε τσιαπάτα. Όλες τις σάλτσες τις φτιάχνουν εντός, οι πατάτες κόβονται στο χέρι, στρογγυλές. Ωραίο ψήσιμο, συνολικά νόστιμο πράμα. Από 2,6 € το χοιρινό σουβλάκι με πίτα.

Bar B. Q., Σαλαμίνος 6, Τ/28310-35.335, καθημερινά 16.00- 02.00


Τop Choice!

Prima Plora

Από τα κορυφαία εστιατόρια της πόλης, σε πανέμορφο σημείο που κοιτάζει τη θάλασσα, απλώνεται σε τρία επίπεδα και συγκεντρώνει κοσμική πελατεία. Έχει ωραίο παλμό, κάτι κοσμοπόλιταν και επίσης ρυθμό στο σέρβις αλλά και στο φαγητό. Σεφ και ιδιοκτήτης, ο αυστηρός με την ποιότητα Μιχάλης Μαλανδράκης, επί ποδός ολοχρονίς, πασχίζει να φτάνουν στο κατώφλι του υλικά πρώτης τάξης. Κρέας ναξιώτικο, βιολογικές ντομάτες, σολομός πιστοποιημένος, μη μεταλλαγμένος, δικό τους ζυμωτό ψωμί, που έρχεται ως καλωσόρισμα με ντόπιο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Δημιουργική κουζίνα που δεν αδικεί την πρώτη ύλη: ριζότο με μελάνι σουπιάς και άγριο σταμναγκάθι, με κατσικίσιο τυρί νιώτικο ωρίμασης 26 μηνών, μπρουσκέτες με αυγά αχινού, αβοκάντο και φύκια από τη Γραμβούσα, ροφός ή άλλο φρέσκο μεγάλο ψάρι φρικασέ με άγρια χόρτα. Λειτουργεί και sushi bar, αρκετά αξιόλογο. Μεγάλη λίστα κρασιού, με προτίμηση στα τοπικά οινοποιεία και καλή τιμολόγηση. Περί τα 30-45 €/άτομο.

Prima Plora, Ακρωτηρίου 4, Ρέθυμνο, Τ/28310-56.990, καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα


Τop Choice!

Ταβέρνα ο Κεχαγιάς

Οδηγήστε με κατεύθυνση προς Ηράκλειο για 10 χιλιόμετρα. Η ταβέρνα του Κεχαγιά βρίσκεται από το 1997 στον κόμβο του Εσταυρωμένου. Ο χώρος είναι πολύ μεγάλος και έχει μια άνετη, περιποιημένη πίσω αυλή. Ο Κωστής Κεχαγιαδάκης «τρέχει» την οικογενειακή επιχείρηση. Τσιγαριαστό, κοκκινιστά, ανθοί γεμιστοί και ντολμάδες, μια ωραία χορτόπιτα και πολλά κρεατικά της ώρας. Πολύ νόστιμο το κουνέλι κρασάτο και ο μουσακάς τους. Χύμα κρασί από τις Δαφνές (8 €/λίτρο) και περίπου 25 εμφιαλωμένα.

Ταβέρνα ο Κεχαγιάς, Κόμβος Εσταυρωμένου, Ρέθυμνο, Τ/28310-72.234, καθημερινά 12.00-23.00


Ρακάδικα, της παρέας

Ο κήπος του Αλή Βαφή

Μια αυλή με κιτριές, λεμονιές, ξύλινα έπιπλα αταίριαστα, με κουρελούδες να ντύνουν τα πεζούλια, παλέτες που έγιναν τραπέζια, ένα ερείπιο που αναστηλώθηκε σε στυλ ανατολίτικο. Με πολλή όρεξη φτιάχτηκε αυτό το ρακάδικο-μπαρ, που προσφέρεται για νυχτερινές προβολές, ποτό και μεζέδες. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να παραγγείλετε και ναργιλέ. Espresso 2 €, κοκτέιλ από 6,5 €.

Ο κήπος του Αλή Βαφή, Τζάνε Μπουνιαλή 65, Τ/28310-23.238, καθημερινά από το πρωί (η κουζίνα λειτουργεί 12.00-02.00)

1600 RakiBaraki

Ένα ρακάδικο νέας γενιάς, σε στυλ μπακάλικου, με πολύ νόστιμους μεζέδες. Σερβίρουν φαγητό με υλικά τα οποία έχουν μια πολύ βασική επεξεργασία, δηλαδή λαχανικά τουρσί, λουκάνικο στη σχάρα, ασκορδουλάκοι ξιδάτοι, χταπόδι βρασμένο σαλάτα, μελιτζάνα ψητή, απλή μαγειρική με καθαρές γεύσεις. Πολλά αποστάγματα για να συνοδεύσετε τους μεζέδες. Περί τα 15 €/άτομο.

1600 RakiBaraki, Αραμπατζόγλου 17, Τ/28310-58.250,12.30-00.30


Μέλι

Με φρέσκο κατσικίσιο γάλα παραγωγής τους, από μια φάρμα που έχουν στο Κάτω Βαλσαμόνερο, φτιάχνουν στο ζαχαροπλαστείο Μέλι ένα από τα καλύτερα παγωτά της πόλης. Η ποιότητα μπαίνει μπροστά και στα υπόλοιπα γλυκά τους, το ζουμερό γαλακτομπούρεκο, το εκμέκ με καϊμάκι, τα σιροπιαστά και άλλα. Στο μαγαζί της παραλίας μπορείτε να απολαύσετε καθιστοί το γλυκό σας, ενώ στο έτερο κατάστημα στην Κρήνη Ριμόντι θα πάρετε παγωτό στο χέρι. Το παγωτό κοστίζει 13,5 €/κιλό και 1,60 € η μπάλα.

Μέλι, Σοφοκλή Βενιζέλου 7, Τ/28310-50.847, καθημερινά 09.00-02.00


Οι μαγικές αυλές

Αλάνα

Από τις πιο ωραίες αυλές της πόλης, με φροντισμένα λουλούδια σε γλαστράκια, κεραμικά σερβίτσια, καλοστρωμένα τραπέζια. Αν και η ταυτότητα της κουζίνας τους δεν είναι ξεκάθαρη, ό,τι επιλέξαμε ήταν νόστιμο, σωστά μαγειρεμένο και ευπαρουσίαστο. Μας άρεσε που στον κατάλογο υπάρχουν σημάνσεις για τις συνταγές χωρίς γλουτένη και όσες είναι κατάλληλες για χορτοφάγους. Αν πρέπει να βάλουμε ταμπέλα στο μενού, θα λέγαμε πως έχει μεσογειακή βάση με πολλά κρητικά στοιχεία. Δοκιμάσαμε ψητή φέτα σε κρούστα δημητριακών, με σάλτσα από μαριναρισμένα σύκα, ντολμαδάκια με σάλτσα αυγολέμονο, σιουφιχτά, αλλά και γαρίδες τεμπούρα, πιάτο βαρόμετρο για να δει κανείς την επιδεξιότητα του μάγειρα στο τηγάνισμα. Αξίζει να δοκιμάσετε το καρπάτσιο με αγκινάρες τουρσί και χοντρό αλάτι από μοσχάρια του νησιού, όπως και την ταραμοσαλάτα με μελάνι χταποδιού. Κρητικό κρασί, νόστιμο ψωμί. Περί τα 25 €/άτομο

Αλάνα, Σαλαμίνος 15, Τ/28310-27.737, καθημερινά 12.00-00.00

Avli

«Αν έχεις μια κουζίνα και μια αυλή, έχεις ένα σπίτι ολόκληρο», υποστηρίζει η Κατερίνα Ξέκαλου, η ψυχή της Αυλής. Από τον Ιούνιο του 1987 μέχρι σήμερα είναι το καλό, γκουρμέ, αμπιγέ εστιατόριο της πόλης σε μια απίθανη εσωτερική αυλή με φοίνικες. Σερβίρουν νέα κρητική κουζίνα, μαγειρικές με γαλλική τεχνική και δημιουργική διάθεση, που σε πολλές πτυχές της συναντά την παράδοση. Το μενού επιμελείται ο Γιώργος Στυλιανουδάκης και μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι το κατσικάκι με αγκινάρες και το πιάτο «Φύλλα και άνθη» (ντολμάδες με θαλασσινά και κολοκυθανθοί γεμιστοί με τυρί). Η λίστα κρασιού, ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και παραγωγό, περιλαμβάνει περισσότερα από 60 κρασιά, επιλεγμένες ετικέτες από όλη την Ελλάδα. Κάθε πρωί από τις 08.30 έως τις 12.00 σερβίρεται α λα καρτ κρητικό πρωινό με πίτες, χόντρο, ρυζόγαλο, σφουγγάτα, σφακιανές πίτες, κ.λπ.

Avli, Ξανθουδίδου 22 και Ραδαμάνθυος, Τ/28310-58.250, 13.00-23.30, περί τα 50 €/άτομο


Για καφέ & τσιμπολόγημα

Oι Φράουλες προσφέρουν καλή εξυπηρέτηση, μεγάλο κατάλογο για κάθε γούστο και έχουν δώσει έμφαση στον καφέ specialty. Δίπλα βρίσκεται το αδερφάκι Blender, με smoothies και χυμούς. Δοκιμάσαμε το Green Smoothie με λάχανο, αχλάδι, μπανάνα, μάνγκο, λιναρόσπορο και σπανάκι. Στο μενού και ωραία πρωινά, με τηγανητά αυγά, μούσλι, κ.λπ.

Φράουλες, Ελευθερίου Βενιζέλου 62, Τ/28310-24.525, καφές από 2 €, κοκτέιλ από 8 €

To Livingroom ανοίγει στις 9 το πρωί και, εκτός από καφέ, σερβίρει πολύ νόστιμα και χορταστικά πρωινά, όπως αυγό μάτι, ξινόχοντρο με λουκάνικο και ψωμί αργής ωρίμασης από τον καλό φούρνο του Αποστολάκη (8 € για το πρωινό μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού) μέχρι τις 14.00. Από τη λίστα με τα καλοκαιρινά κοκτέιλ προτείνουμε το Mediterranean Spritz με ροζέ αφρώδες ή το Cretan Trip με ρακόμελο και τζιν. Κοκτέιλ από 9 €, καφές από 2,5 €).

Livingroom, Ελευθερίου Βενιζέλου 5, Τ/28310-21.386, ανοιχτά καθημερινά 09.00-03.00

Μια τεράστια αροκάρια (κωνοφόρο δέντρο) κλεισμένη μέσα στην αυλή έδωσε σε αυτό το καφέ την ονομασία του. Το Αροκάρια έχει διανοούμενο κοινό και φιλοξενεί συχνά εκθέσεις. Η αροκάρια της αυλής λέγεται πως ήταν η πρώτη που φυτεύτηκε στο Ρέθυμνο, σε αυτό το βενετσιάνικο σπίτι του 1600. Έθνικ μουσική και καλή διάθεση. Καφές από 2,5 €, ανοιχτά 09.00-02.00.

Αροκάρια, Σαλαμίνος 7, Τ/28310-21.442

Το Brew your mind κάνει εισαγωγή άφρυκτου (άψητου, που δεν έχει καβουρδιστεί) καφέ, τον οποίο καβουρδίζει στην πόλη. Έχουν δημιουργήσει το δικό τους blend, με βάση αφρικανικούς και λατινοαμερικανικούς καφέδες, ενώ σερβίρουν και έναν μονοποικιλιακό με προέλευση από την Κούβα. Η πρότασή τους για κρύο καφέ φίλτρου φτιάχνεται με ποικιλία Geisha από την Αιθιοπία. Εκτός από τον καφέ, δοκιμάστε τα σπιτικά γλυκά που φτιάχνουν οι γονείς του ιδιοκτήτη Μάρκου Γιωνιωτάκη, όπως και μια τοπική lager μπίρα, την Cretan Kings. Εspresso από 1,5 €.

Brew your mind, Αρκαδίου 251, Τ/28313-01.940, καθημερινά 08.00-23.00


Για ποτό

Ναυπηγείο

Το Ναυπηγείο είναι ένα μπαρ-ορόσημο στη διασκέδαση της πόλης. Το κοινό του ανανεώνεται χρόνο με τον χρόνο, οι παλιοί δεν το απαρνιούνται και οι νέοι φέρνουν ακόμα νεότερους, και όλοι γίνονται θαμώνες. Δίπλα στο ενετικό λιμάνι, για περισσότερο από δύο δεκαετίες το προτιμούν οι ντόπιοι για βραδιές με ηλεκτρονική μουσική και πάρτι που κρατάνε μέχρι το ξημέρωμα. Ωστόσο μπορείτε να καθίσετε από το πρωί για καφέ, καθώς βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο σημείο. Καφές, ποτό και μερικά σνακ στο μενού.

Ναυπηγείο, Αρκαδίου 254, ανοιχτά από 9 το πρωί μέχρι πολύ αργά το βράδυ, από 2,50 € ο καφές και από 6€ το ποτό

Rewine

Κοντά στη Μητρόπολη, σερβίρει καφέ, σάντουιτς και περί τις 150 ετικέτες κρασιού από την Ελλάδα μαζί με κάποια περίτεχνα μεζεδάκια μεσογειακής έμπνευσης. Συχνά οργανώνουν γευστικές δοκιμές σε κτήματα και θεματικές βραδιές, όπως όστρακα με σαμπάνιες, food and wine pairings. Σε ποτήρι υπάρχουν περίπου 20 επιλογές. Φιάλες από 19 €, ποτήρι από 5,5 €.

Rewine, Τσαγρή 25-27, Τ/28310-50.003, 10.00-01.00, Δευτέρα κλειστά


Η ταβέρνα του Ζήση

Από το 1972, στα Μυσίρια. Κάθε μέρα περίπου 30 φαγητά παρατάσσονται στη βιτρίνα. Στην κατσαρόλα είναι άσοι, ενώ από το μενού δεν λείπουν τα της ώρας. Ανάλογα με την εποχή. το εδεσματολόγιο αλλάζει, όμως δεν πρόκειται για τουριστική ταβέρνα. Οι εργαζόμενοι στα πέριξ κάνουν ουρά για καλό φαγητό σε πακέτο και παραγγελίες για το σπίτι και οι οικογένειες γεμίζουν το πάρκινγκ και τα τραπέζια τους, Σαββατοκύριακα στήνουν γλέντια με κρέατα, στιφάδο, ρόστο χοιρινό, γιαχνερά. Υπάρχουν 10 επιλογές σε κρασί, χύμα και εμφιαλωμένα από τοπικά οινοποιεία, σε πολύ καλή τιμολόγηση ανά φιάλη. Το γεύμα κλείνει με σαραγλάκια και ρακή. Περί τα 14 €/άτομο.

Η ταβέρνα του Ζήση, Λεωφ. Μάχης Κρήτης 63, Τ/28310-28.814, καθημερινά και Σαββατοκύριακα 11.30-00.30


Τop Choice!

Cream Society

Το Cream Society εκπροσωπεί τη νέα πατισερί στην πόλη. Είναι μια σταλιά, μικρό και γουστόζικο, δημιούργημα ενός νέου, ορεξάτου ζαχαροπλάστη, του Λευτέρη Κοκονά. Καθημερινά θα βρείτε λίγες επιλογές σε τούρτες και πάστες, όπως η μους gianduja με καραμέλα και espresso ή η μους ξανθιάς σοκολάτας με φραγκοστάφυλο. Η τάρτα λεμόνι είναι best seller, ενώ από τα πιο ιδιαίτερα γλυκά που σερβίρονται στο Ρέθυμνο είναι η crème brûlée με αλάτι και πέρλες σοκολάτας. Τα γλυκά σερβίρονται και επιτόπου, με ή χωρίς συνοδεία καφέ, στα λίγα τραπεζάκια δίπλα στην είσοδο. Από 3 €/τεμάχιο.

Cream Society, Μοάτσου 53, Τ/28310-53.667, 11.00-23.00, Δευτέρα κλειστά

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ