ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυρο

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σουφλέ, Σοκολάτα, φιστικοβούτυρο, Συνταγές, Γλυκά, Αυγά

Προετοιμασία: 30΄ Ψήσιμο: 12΄

Υλικά (για 12 μερίδες)
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο + επιπλέον για τις φόρμες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. φιστικοβούτυρο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Βουτυρώνουμε καλά 12 ατομικά φορμάκια για σουφλέ ή για μάφινς (βολεύουν και τα μιας χρήσης).

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και γυαλιστερή σοκολατένια σος.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα ή σπάτουλα.

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια.

Βάζουμε στο κέντρο τους μια κουταλιά φιστικοβούτυρο και το πιέζουμε ελαφρώς για να βυθιστεί μέσα στο σουφλέ.

Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά, ελέγχοντας να έχουν ψηθεί εξωτερικά, ενώ μέσα να είναι ακόμα υγρά. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε, συνοδεύουμε τα σουφλέ με καραμελωμένα αλμυρά φιστίκια που ετοιμάζουμε αναμειγνύοντας σε ένα τηγάνι 2 κούπες αποφλοιωμένα αλμυρά φιστίκια με 1 κούπα ζάχαρη. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σκουρύνει ελαφρώς. Τα μεταφέρουμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με αυτά τα σουφλέ.    

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ