Φωτογραφίζοντας το Τείχος.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το πεντάστερο Westin Grand αγόρασε προ ετών ένα κομμάτι από το Τείχος του Βερολίνου σε σχήμα πόρτας και το τοποθέτησε δίπλα στην είσοδό του. Η υπεύθυνη του ξενοδοχείου φέρνει σφυριά, καλέμια και πλαστικά γυαλιά, για να προστατεύσουμε τα μάτια μας στην προσπάθειά μας να αποσπάσουμε ένα μικρό πετραδάκι από τον ογκόλιθο. «Δοκιμάστε, μη φοβάστε, βάλτε […]


Η Πύλη του Βρανδεμβούργου αποτελεί ιστορικό τοπόσημο και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του Βερολίνου. © AP Photo/Gero Breloer
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αρωματικά χαρμάνια καφέ από όλο τον κόσμο, αγορές με στιλ και ολόφρεσκες σαλάτες, από το θερμοκήπιο στο πιάτο.

Περίπατος στους κήπους του Charlottenburg Palace και έπειτα στάση για μπίρα στο Weiss Blau. (Φωτογραφία: AP Photo/dpa)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ένας παλιός τηλεφωνικός θάλαμος που έγινε βιβλιοθήκη, πρωινό για όλες τις ώρες της ημέρας και η καλύτερη μπιραρία της πόλης.


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε την πόλη από το να τη γυρίσετε με ποδήλατο. (Φωτογραφία: GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ένα κορίτσι 15 ετών επιστρέφει στην πόλη όπου έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Και την ανακαλύπτει από την αρχή.

Στην οδό Rosenthaler 39, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές εσωτερικές αυλές του Mitte, οι τοίχοι έχουν πάντα τη δική τους ιστορία να αφηγηθούν. (Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Γειτονιές με χαρακτήρα, αντισυμβατική street art, ιστορία, αρχιτεκτονική και αστείρευτη δημιουργικότητα σε μια εναλλακτική ξενάγηση στην πόλη.

Μία από τις διασημότερες τοιχογραφίες της Alexanderplatz είναι το έργο «Η ζωή μας» του Walter W omacka, που «αγκαλιάζει» περιμετρικά το κτίριο Haus des Lehrers. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου το νέο γνέφει με νόημα στο παλιό, αναζητήστε την τέχνη σε λιγότερο «διαφημισμένους» χώρους, ένα παντός καιρού καφέ μέσα σε θερμοκήπιο, αλλά και αυθεντικές γεύσεις από το Βιετνάμ σε μια ανοιχτή αγορά στα προάστια.


© EPA/MICHAEL KAPPELER
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια συγγραφέας, ένας food writer και ένας κινηματογραφικός συντάκτης γράφουν για τα αγαπημένα τους μέρη στη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή την 66η Μπερλινάλε που σήκωσε αυλαία πριν από τρεις ημέρες.

Αδελφοποιημένες πόλεις: διακρίνεται η ελληνική κωμόπολη Σοχός, που αδελφοποιήθηκε με τον δήμο Steglitz-Zehlendorf του Βερολίνου. (Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη)
ΤΑΞΙΔΙΑ

Επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, όχι για να αναδείξουμε άλλη μια ανερχόμενη γειτονιά της, αλλά για να μελετήσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της…

Από ναζιστικό μνημείο σε πάρκο με άγνωστο μέλλον.
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η μητέρα όλων των αεροδρομίων. Αν αγαπάς την Ιστορία, το Βερολίνο έχει αυτόματα μία θέση στην καρδιά σου…