12 λόγοι για απόδραση στον Αργοσαρωνικό
ΤΑΞΙΔΙΑ

Από τις αρχοντικές Σπέτσες και τη λευκοβαμμένη Ύδρα ως την ορεινή Αίγινα και την ανεξερεύνητη Σαλαμίνα, ο Αργοσαρωνικός έχει γνώριμα μέρη, αλλά κρύβει και αρκετές εκπλήξεις.

Στην Ύδρα κατεβάζουμε ταχύτητες
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού προσφέρεται για να ρίξουμε παλμούς, απολαμβάνοντας βαρκάδες, περιπάτους και πολλή τέχνη στα πιο αναπάντεχα μέρη.


Ύδρα: Το νησί με τη σοφιστικέ γοητεία
ΤΑΞΙΔΙΑ

Την ώρα που δύει ο ήλιος, όλη η ανατολική πλευρά του λιμανιού βάφεται κόκκινη. Τα ψηλοτάβανα αρχοντικά φωτίζονται από τις λάμπες του δρόμου και ζωντανεύει το λιμάνι με τα καφέ και τα μπαρ. Δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, η βόλτα στα ήσυχα σοκάκια πίσω από το λιμάνι αποκτά μυσταγωγικό χαρακτήρα.

Ύδρα: Η μικρή αρχόντισσα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Προορισμός για καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, τόπος καταγωγής ισχυρών ναυτικών οικογενειών, δρομάκια με αρχοντικά σπίτια στη διατηρητέα πόλη: ο μύθος της κρατάει ακόμη…


‘Υδρα και φέτος
ΤΑΞΙΔΙΑ

Aδυναμία των καλλιτεχνών, αλλά και εκείνων που αγαπούν την τέχνη σε όλες τις εκφάνσεις της, ζει το καλοκαίρι δυνατά, με εκθέσεις και εικαστικά events που έχουν γίνει θεσμός.

Ύδρα: αρχόντισσα με τα όλα της
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο λεγόμενος «Θαλασσινός Επιτάφιος» μπαίνει κυριολεκτικά στη θάλασσα στα Καμίνια, για να ευλογηθούν τα νερά και τα πλεούμενα, προσφέροντας συγκίνηση και ανεπανάληπτο θέαμα.

Ύδρα: Πλοίο στη θάλασσα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η ναυτική ακμή της Yδρας συμπίπτει με τις τελευταίες δεκαετίες της τουρκοκρατίας και στηρίχτηκε στην εύνοια του τουρκικού στόλου, που ναυτολογούσε έμπειρους ναύτες από το νησί, και στην κατάσταση που διαμόρφωσαν η συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή (1774) και η συγκυρία των Ναπολεόντειων Πολέμων, η οποία κρατούσε αποκλεισμένα τα λιμάνια της δυτικής Μεσογείου.