Υπ. Πολιτισμού: «Λίφτινγκ» στα πωλητήρια
ΜΟΥΣΕΙΑ

Νέα καταστήματα και «λίφτινγκ» σε 30 πωλητήρια του Οργανισμού Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Πόρων προβλέπει το πακέτο πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 29 εκατ. ευρώ, που εξασφάλισε το υπουργείο Πολιτισμού.Πού είναι το ΕΜΣΤ;
ΜΟΥΣΕΙΑ

Κατά το δεύτερο εξάµηνο του 2021 η οµαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals (ΝΕΟΝ) στο δημόσιο Καπνεργοστάσιο συγκέντρωσε περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, ενώ σε δύο μήνες την 7η Μπιενάλε της Αθήνας επισκέφθηκαν σχεδόν 40.000 άνθρωποι.

Ελληνίδα θεά στο Παλέρμο
ΜΟΥΣΕΙΑ

Στο αρχαιολογικό μουσείο του Παλέρμο βρίσκεται το άγαλμα της θεάς Αθηνάς, δάνειο από το Μουσείο Ακρόπολης ως αντάλλαγμα για το θραύσμα Fagan, που ήρθε πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα για να συμπληρώσει τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα.

«Παραφωνίες» στη Βουδαπέστη
ΜΟΥΣΕΙΑ

Το νέο Μουσείο Μουσικής της Ουγγαρίας εγκαινιάστηκε εν μέσω πολιτικών διαξιφισμών τόσο για την αναγκαιότητά του όσο και για το «φουσκωμένο» κόστος του.Λονδίνο: Ένας σερ για το Πολεμικό Μουσείο
ΜΟΥΣΕΙΑ

Νέα αίθουσα αποκτά το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου έπειτα από γενναιόδωρη δωρεά του σερ Λεν Μπλαβάτνικ, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, με περιουσία 23 δισεκατομμυρίων λιρών.

Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων
ΜΟΥΣΕΙΑ

Διπλάσια θα είναι η έκταση του νέου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά μετά την έγκριση της νέας μουσειογραφικής προμελέτης και του κτιριολογικού προγράμματος από το υπουργείο Πολιτισμού.


«Τα Γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα»
ΜΟΥΣΕΙΑ

Στροφή 180 μοιρών έκανε χθες η κραταιά βρετανική εφημερίδα The Times, στηρίζοντας στο κύριο άρθρο της, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το ελληνικό αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Σικελία ανοίγει τον δρόμο…
ΜΟΥΣΕΙΑ

Επειτα από πολλές συζητήσεις, που έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, επιστρέφει στην Ελλάδα το «θραύσμα Fagan» από το Μουσείο Antonino Salinas στο Παλέρμο, ώστε να εκτεθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης για διάστημα οκτώ ετών.

Πεντακάθαροι τοίχοι
ΜΟΥΣΕΙΑ

Σαν πολλές επιστροφές αρχαιοτήτων δεν έχουμε τελευταία; Πριν από λίγες μέρες διαβάζαμε στην «Κ» για τον επικείμενο επαναπατρισμό 47 αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα από τη συλλογή του μεγιστάνα Μάικλ Στάινχαρντ.Έκτακτη τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
ΜΟΥΣΕΙΑ

Από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα λειτουργήσει από τις 14:00 λόγω έκτακτης τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας του.