capture--26

H ευνοϊκή συγκυρία οδηγεί τον ΟΔΔΗΧ σε νέα έξοδο στις αγορές

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Το συνεχιζόμενο κυνήγι αποδόσεων των επενδυτών, το οποίο έχει οδηγήσει σε ζήτηση-ρεκόρ για τις εκδόσεις κρατικών ομολόγων στην Ευρωζώνη, αναμένεται να εκμεταλλευθεί σύντομα ο ΟΔΔΗΧ, με τους αναλυτές που μιλούν στην «Κ» να τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα, όχι μόνο λόγω του ευνοϊκού περιβάλλοντος αλλά και των σημαντικών πλεονεκτημάτων που εμφανίζουν οι ελληνικοί τίτλοι.

doc20200116--5

Πόλεμος μέχρι τελικής πτώσης στα σούπερ μάρκετ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Με αύξηση του τζίρου κατά 3,2% σε σύγκριση με το 2018 εκτιμάται ότι έκλεισε το 2019 για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, εκτίμηση η οποία βρίσκεται κοντά στις προβλέψεις που είχαν γίνει στις αρχές του έτους, αν και ελαφρώς αναθεωρημένη προς τα κάτω.

07greek_and_eu_flags10

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί - Η ατζέντα των επαφών

Το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι θα υπάρξει μια θετική έκθεση για την 5η ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία και για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών (θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου και θα συζητηθεί στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου). Η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα έχει ως συμμάχους τόσο τον ρυθμό ανάπτυξης, όσο και τις αναβαθμίσεις της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Οι επόμενοι σταθμοί.

merisma

H κατανάλωση ως μοχλός ανάπτυξης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΚΙΔΗΣ*, ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΪΡΗΣ**

Η πρόσφατη έρευνα ανάλυσης των καταναλωτικών τάσεων στο λιανικό εμπόριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του ΟΠΑ καταγράφει μια εξαιρετικά υψηλή διάχυση της κατανάλωσης παρά τη βαριά δημοσιονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά και oι επιχειρήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια.

shutterstock_11464927

Κάθε 10 χρόνια θα πρέπει να αλλάζουμε τις νέες ταυτότητες

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Την έκδοση 30 εκατομμυρίων πιστοποιητικών, σε βάθος δεκαετίας, προβλέπει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για το έργο των αστυνομικών ταυτοτήτων. Με βάση δε τον προϋπολογισμό που έχει κοινοποιηθεί στους ενδιαφερoμένους, για κάθε εκδιδόμενο έγγραφο το κόστος έχει εκτιμηθεί μεταξύ 15 και 20 ευρώ.

grafeio100

Στροφή με μέτρα υπέρ της μισθωτής εργασίας

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, όλα δείχνουν ότι ήρθε η σειρά των μισθωτών. Η κυβέρνηση επιταχύνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προχωρεί ταχύτερα στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ελαφρύνοντας με τον τρόπο αυτό όλους τους μισθωτούς αλλά και τις επιχειρήσεις.

gkat_26_1801_page_1_image_0002

Νέα εμπόδια στον άξονα Πάτρας - Πύργου

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Αγνοείται επί του παρόντος το οριστικό σχέδιο για τον τρόπο υλοποίησης του οδικού άξονα Πάτρας - Πύργου μετά την απόφαση του υπ. Υποδομών, Κων. Αχ. Καραμανλή, το περασμένο καλοκαίρι, να «παγώσει» τα έργα στις εργολαβίες όπου είχαν εγκατασταθεί ανάδοχοι.

Τράπεζες gkat_25_1801_page_1_image_0001

Θετικό σήμα από τον SSM για το σχέδιο «Ηρακλής»

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Σε θετική έκβαση οδηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση για τη χορήγηση ή μη πρόσθετων εγγυήσεων από το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να θεωρούνται μηδενικού ρίσκου οι τίτλοι υψηλής διαβάθμισης που θα εκδώσουν οι τράπεζες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Ηρακλής».

eforia

Λογισμικό Microsoft αξίας 37,2 εκατ. ευρώ αγοράζει το Δημόσιο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας αδειών λογισμικού Microsoft για το σύνολο της κεντρικής κυβέρνησης θα προκηρύξει το υπουργείο Ανάπτυξης με τη συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

oaed2

Νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων τον Φεβρουάριο

Νέα προγράμματα και δράσεις για ειδικές ομάδες ανέργων και εργαζομένων αναμένεται να ρίξει στη μάχη κατά της ανεργίας ο ΟΑΕΔ. Ηδη, την περασμένη Τετάρτη εγκρίθηκε από την Κομισιόν νέο πρόγραμμα για την προώθηση της ευέλικτης μάθησης σε ενηλίκους με χαμηλά προσόντα, προϋπολογισμού 378.000 ευρώ. 

akinita-thumb-large

Νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» με δάνεια και φοροαπαλλαγές

Νέου τύπου πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον που θα συνδυάζει πέντε διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το 2021. Το νέο πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο κοινό σε σχέση με το υφιστάμενο. 

17s15akineta

Ηλεκτρονικά η δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στους δήμους

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δηλώσουν αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων και να ολοκληρωθεί ταχύτερα η διαδικασία.

Περισσότερα