ypourgeiooikonomias2--2

Στο 181,9% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο

Στο 181,9% του ΑΕΠ ή 337,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το χαμηλότερο επίπεδο χρέους κατέγραψαν η Εσθονία (8,1%), η Βουλγαρία (21,2%) και το Λουξεμβούργο (21,3%). 

eforia2

Χρεωστικό το 32% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Το 82% των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής και υπολείπονται περίπου 1,1 εκατ. δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τις 29 Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να υποβάλλονται ημερησίως περισσότερες από 110.000 δηλώσεις. Συνολικά έχουν υποβληθεί 5.167.938 δηλώσεις, που αντιστοιχούν 7.191.990 εκκαθαριστικά σημειώματα.

gkat_23_1907_page_1_image_0001

Σενάρια για αλλαγές στον φετινό ΕΝΦΙΑ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σε αλλαγές στη μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να ακυρωθεί η ψηφισθείσα από την προηγούμενη κυβέρνηση μεσοσταθμική μείωση κατά 10% για περιουσίες έως 200.000 ευρώ και να αρχίσει από φέτος η εφαρμογή του σχεδίου της Ν.Δ. Αυτό προβλέπει οριζόντια μείωση, η οποία σταδιακά θα φθάσει το 30% και θα αφορά και μεγαλύτερες περιουσίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν εξάλλου και το μεγαλύτερο μέρος του ΕΝΦΙΑ.

atm-thumb-large--2

Αυξάνονται από τις επόμενη εβδομάδα ως και 3 ευρώ οι χρεώσεις για αναλήψεις με κάρτες από ΑΤΜ άλλων τραπεζών

Πιο ακριβά γίνονται τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους, καθώς το υψηλό κόστος λειτουργίας των ΑΤΜ, όπως υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη, τις αναγκάζει να χρεώνουν προμήθεια σε όσους δεν είναι πελάτες τους και κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ τους.

Τουρισμός 17s4tour15

Οδικώς ταξιδεύει στην Ελλάδα το 29% των τουριστών

Σε 8,8 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των ταξιδιωτών που επισκέφθηκαν οδικώς τη χώρα μας το 2018, ο οποίος αντιστοιχεί στο 29% από τα 30,3 εκατομμύρια εισερχόμενους συνολικά ταξιδιώτες (πλην κρουαζιέρας). Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στη νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις προοπτικές του εισερχόμενου οδικού τουρισμού στην Ελλάδα το 2019.

20s15katst

Ξεμπλοκάρει η αύξηση των συντάξεων χηρείας

Ανοίγει ο δρόμος για να δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, καθώς χθες το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την εγκύκλιο για τον υπολογισμό τους. Οι αυξήσεις, που ψηφίστηκαν στις 17 του περασμένου Μαΐου, εκτιμάται πως θα καταβληθούν στους δικαιούχους στα τέλη Σεπτεμβρίου με τη σύνταξη Οκτωβρίου.

01s100oikonomikwn

Ενισχύεται η ανεξαρτησία των ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Στην αποκομματικοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποσκοπούν οι κινήσεις της κυβέρνησης, με τις οποίες καταργούνται οι δύο γραμματείες, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

gkat_26_1807_page_1_image_0002

Νέο ρεκόρ εμπορευματικής κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Με ρυθμούς που προδιαγράφουν μετά πάσης βεβαιότητος νέο ιστορικό υψηλό έτους κινήθηκε, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

gkat_23_1807_page_1_image_0001

Τρεις αλλαγές στις 120 δόσεις

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρεις βασικές αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα περιέχει το φορολογικό νομοσχέδιο, ένα από τα τρία πρώτα που προωθεί η κυβέρνηση. Στόχος είναι να διευκολυνθεί η ένταξη φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, προκειμένου να αποφέρει περισσότερα έσοδα, καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Συγκεκριμένα, θα μειωθεί η ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 σε 20 ευρώ, ώστε να «πιάσουν» περισσότεροι οφειλέτες τις 120 δόσεις.

5b4f605fcd3a185d63535832

Υπ. Εργασίας: Υπεγράφη η εγκύκλιος προς τον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας

Η σημερινή εγκύκλιο που υπέγραψαν από κοινού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης σχετικά με την καταβολή των συντάξεων χηρείας στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δίνει σαφείς οδηγίες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ταχύτερη απονομή των νέων συντάξεων στους δικαιούχους. 

eurossss

Πώς χορηγείται η σύνταξη χηρείας σύμφωνα με υπουργική απόφαση

Διευκρινίσεις σχετικά με τις διατάξεις οι οποίες καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης σύνταξης θανάτου παρέχει απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

ypoik2

Ο Δημήτρης Τσάκωνας αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στον ΟΔΔΗΧ

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ο Δημήτρης Τσάκωνας, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού.

Περισσότερα