g_oik_gr_b01--3-thumb-large

Τρίμηνη αναστολή δόσεων για τις ρυθμίσεις προστασίας α' κατοικίας

Την αναστολή των πληρωμών δόσεων δανείων, διάρκειας τριών μηνών, για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση. Ο οφειλέτης μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει την εμπρόθεσμη πληρωμή των δόσεων προς την τράπεζα ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων. 

gre22505075

Ανάρπαστα λόγω κορωνοϊού οινόπνευμα και μαντιλάκια

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Πάνω από 615 εκατ. ευρώ έβαλαν στα ταμεία τους τα σούπερ μάρκετ μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, τον πρώτο μήνα δηλαδή της ζωής με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς η πανδημία και κυρίως ο φόβος για την επόμενη ημέρα οδήγησαν μαζικά τους καταναλωτές στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων, κυρίως απολυμαντικών-αντισηπτικών ειδών και τροφίμων μακράς διαρκείας. 

smer

Αντληση κεφαλαίων ύψους 104,7 εκατ. από την SMERemediumCap

Η SMERemediumCap ολοκλήρωσε τη πρώτη φάση άντλησης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ύψους 104,7 εκατομμυρίων με συμμετοχή 41 θεσμικών, εταιρικών και μεγάλων ιδιωτών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων της EBRD, του Ιδρύματος Ωνάση, τριών συστημικών τραπεζών και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

gre2064201_34899357--2-thumb-large

Γ. Στουρνάρας: Ορατός ο κίνδυνος για μία νέα κρίση χρέους στην ευρωζώνη

Για τον κίνδυνο πρόκλησης μίας νέας κρίσης δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη, αν δεν ληφθεί κοινή δημοσιονομική δράση από τα κράτη - μέλη, προειδοποίησε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Για τη χώρας μας, προβλέπει αύξηση των «κόκκινων δανείων» και επιδείνωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

gkat_21_0104_page_1_image_0001

«Δεν πληρώνω» ενοίκια από πολυεθνικές

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Φαινόμενα «Δεν πληρώνω» έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά των εμπορικών καταστημάτων, καθώς μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι έχουν αρχίσει να ασκούν πιέσεις σε ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μη καταβολή του ενοικίου τουλάχιστον του μηνός Απριλίου, με προοπτική και για τον μήνα Μάιο, εφόσον τα καταστήματα παραμείνουν κλειστά και τότε.

01sel23ypoik1

Για ποιους «παγώνουν» φόροι και εισφορές

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διευκρινίσεις για τις αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, την αποζημίωση για τους εργαζομένους, καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Τι ισχύει για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας, τα έκτακτα επιδόματα και τις εκπτώσεις ενοικίων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

gkat_22_0104_page_1_image_0001

Παράταση έκπτωσης 25% για εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τους φόρους και τις δόσεις ρυθμίσεων προς την εφορία μέχρι τις 10 Απριλίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και εργαζομένους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση 25%.

eurosss-thumb-large

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ - Το πλαίσιο και τα βήματα

Σε λειτουργία βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους, η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων που έχουν βρεθεί με αναστολή της σύμβασης εργασίας τους, επιδιώκει να κατατεθούν έως τις 10 Απριλίου τα 800 ευρώ η κυβέρνηση. Αναλυτικά τα βήματα. 

aerodromio-el-venizelos

Πρώτο μέτρο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

Δεν θα έχουν απώλεια χρονοθυρίδων τη φετινή θερινή περίοδο οι αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου. Πρόκειται για το πρώτο μέτρο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, με την πλειονότητα εξ αυτών να εκτελεί πολύ περιορισμένο –στην καλύτερη των περιπτώσεων– αριθμό πτήσεων. 

ergasia

Κορωνοϊός: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ για τους εργαζόμενους

Σε λειτουργία είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους, η οποία βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κορωνοϊός 31magz2876835

Εως τις 30 Ιουνίου το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

Περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζομένους δίνεται στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ). 

28sel23ypoik-thumb-large---copy

Οι νέοι ΚΑΔ Μαρτίου - Απριλίου και τα μέτρα προστασίας για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Το πλήρες πλαίσιο πλαίσιο προστασίας επιχειρήσεων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Οικονομικών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πλαίσιο προστασίας είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων τους.

Περισσότερα