staikoyras-xrhstos

Χρ. Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης

«Ο προϋπολογισμός αυτός, ο πρώτος ο οποίος κατατίθεται με κυβέρνηση ΝΔ, αποπνέει αισιοδοξία, αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού, εμπεριέχει πολιτικές υλοποίησης ρεαλιστικών στόχων και ενσωματώνει πρωτοβουλίες ενίσχυσης τόσο της προσφοράς, όσο και της ζήτησης στην οικονομία», ανέφερε για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2020, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τράπεζες gkat_26_2310_page_1_image_0001

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τραπεζίτες - Στο επίκεντρο οι προμήθειες

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Αύριο, Πέμπτη, πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των τραπεζών. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το ζήτημα των χρεώσεων σε σειρά τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων.

27s7poss10

Υποχρεωτικά POS για περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε περισσότερες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, ως κίνητρο για τους καταναλωτές εξετάζεται να αξίζουν διπλά για το χτίσιμο του αφορολογήτου οι ηλεκτρονικές αποδείξεις κάποιων κατηγοριών ελευθέρων επαγγελματιών οι οποίοι, αν και διαθέτουν POS, δεν τα χρησιμοποιούν.

23s12omologa

Νέο ράλι στα ομόλογα, καθώς η αγορά «βλέπει» αναβάθμιση της Ελλάδας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Τα ελληνικά ομόλογα συνεχίζουν να καταγράφουν εντυπωσιακές επιδόσεις, με το ράλι να μοιάζει ασταμάτητο τις τελευταίες ημέρες έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα που σημειώθηκε το διάστημα γύρω από το «άνοιγμα» της έκδοσης του 10ετούς. 

doc20191022

Μεγάλοι κερδισμένοι του νέου φορολογικού οι επαγγελματίες

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και γενικότερα όλες οι ατομικές επιχειρήσεις είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Από το 2020 θα διαπιστώσουν μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, που, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπερνάει τα 1.300 ευρώ. Αυτό θα συμβεί λόγω της σημαντικής μείωσης του πρώτου φορολογικού συντελεστή από 22% σε 9%.

w22-172858analogmedium637094842971812019

Σχέδιο Γιούνκερ: Πρωτιά της Ελλάδας με επενδύσεις 12,1 δισ. ευρώ

Στην πρώτη θέση ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ της βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγο πριν λήξει η θητεία της.

gkat_23_2210_page_1_image_0001

Μείωση φόρων στα ακίνητα

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η ένταξη νέων περιοχών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω μειώσεις της φορολογίας στα ακίνητα το 2020. «Εχω την αίσθηση πως θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος» είπε, χθες, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ, η ένταξη 7.000 περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα θα φέρει επιπλέον έσοδα έως 400-500 εκατ. ευρώ.

201--344-thumb

Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές - Προεξοφλείται αναβάθμιση από Standard & Poor's

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς κυμαίνονταν στο 1,268%. Το 5ετές επίσης καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό απόδοσης στο 0,51%. Το spread του 10ετούς κρατικού ομολόγου επίσης βρίσκεται σε νέο ιστορικό χαμηλό πρίν το 2004 στις 165 μονάδες βάσης.

11elstat

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 335,5 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο β' τρίμηνο του 2019

Στα 335,518 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος το β' τρίμηνο εφέτος, από 323,401 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης.

gkat_22_2210_page_1_image_0005

Αύξηση επικουρικής για 465.113 συνταξιούχους

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Αύξηση της επικουρικής τους σύνταξης που κατά μέσον όρο θα φτάσει στα 52,2 ευρώ θα λάβουν 465.113 συνταξιούχοι που υπέστησαν μείωση της σύνταξής τους τον Ιούνιο του 2016 μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η κάλυψη των αυξήσεων, θα είναι δημοσιονομικώς, ουδέτερη.

agores1--3

«Γκάζι» για αναβάθμιση της Ελλάδας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Ενισχύονται οι προσδοκίες για επιτάχυνση των αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης το επόμενο διάστημα, μετά την έγκριση από την Κομισιόν του σχεδίου «Ηρακλής», τις φιλικές προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, καθώς και τη βελτίωση στο προφίλ του ελληνικού χρέους μετά και το ισχυρό ράλι των ομολόγων. 

22ypoyrgeio_oikonomikon10

Ο διπλός στόχος για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Το νέο σχέδιο μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες έχει στείλει στους θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Το σχετικό ποσό αγγίζει τα 2,3 δισ. ευρώ και ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπάρξει ένας μηχανισμός αποτροπής της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, ταυτόχρονα με την εξόφληση των παλαιών. 

Περισσότερα