ephkaintime194652

«Παράθυρο» για επανένταξη στις 120 δόσεις

Μια δεύτερη ευκαιρία, έως το τέλος Μαΐου 2020, να μη χάσουν τη ρύθμιση των έως 120 δόσεων, δίνει σε περίπου 30.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ που εντάχθηκαν σε αυτήν το προηγούμενο διάστημα, έπαψαν όμως να την εξυπηρετούν.

economy-world-2

Εμπόδιο στην ανάκαμψη η στασιμότητα της διεθνούς οικονομίας

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Τον κίνδυνο να σκιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μια διαφαινόμενη παγκόσμια στασιμότητα, η οποία προσλαμβάνει μάλιστα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά, επισήμανε κατά τις επαφές της με μέλη της κυβέρνησης χθες στην Αθήνα η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Λοράνς Μπουν, η οποία συνόδευε κλιμάκιο του Οργανισμού.

akinhta

Μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές πώλησης των καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 10%

Αυξημένες κατά 10% σε ετήσια βάση ήταν οι τιμές πώλησης εμπορικών καταστημάτων με το πέρας του φετινού πρώτου εξαμήνου, ενώ άνοδο της τάξεως του 6,4% σημείωσαν οι τιμές πώλησης των κτιρίων γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν χθες.

vouli1--11-thumb-large-thumb-large

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Ηρακλής» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του «Ηρακλή» με τον οποίον η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τα κόκκινα δάνεια των πιστωτικών ιδρυμάτων κατά περίπου 30 δισ. ευρώ.

ellhnikh-oikonomia2

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα σε συνέδριο στη Ν. Υόρκη

Με κεντρικό θέμα «Η Ελλάδα επιστρέφει» πραγματοποιήθηκε χθες το συνέδριο Capital Link Invest in Greece Forum, στη Νέα Υόρκη, προσελκύοντας περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, με το ενδιαφέρον των ξένων funds για την Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Οι διεθνείς επενδυτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία, καθώς και για το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που στοχεύει στην παροχή κινήτρων και στη δομική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

shutterstock_261320075

Οι μεταρρυθμίσεις που οδηγούν την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Tι σχέση έχουν η ταχύτητα της απονομής δικαιοσύνης, η μείωση της γραφειοκρατίας και η χορήγηση κινήτρων για επενδύσεις με την τοποθέτηση των ελληνικών ομολόγων σε επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης; Μεγάλη, σύμφωνα με την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδος, για τους παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.

shutterstock_672920704

Επιδότηση μισθού για επαναπατρισμό πτυχιούχων

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Εναν μηχανισμό επιδότησης της εργασίας Ελλήνων πτυχιούχων που έφυγαν στο εξωτερικό δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας. Η ελάχιστη αμοιβή που θα πρέπει να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις είναι 3.000 ευρώ και το υπουργείο θα επιδοτήσει για ένα χρόνο το 70% (έως 2.000 ευρώ), υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει ο εργαζόμενος στην ίδια θέση και με την ίδια αμοιβή για έναν επιπλέον χρόνο. Σε πρώτη φάση θα ενταχθούν 500 άτομα.

akinita-thumb-large--2

Αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις για την Airbnb

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Αντιφατικές αποφάσεις εκδίδουν τα πρωτοδικεία της χώρας όσον αφορά τη χρήση διαμερισμάτων για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Αirbnb, ελλείψει σαφούς ρυθμιστικού πλαισίου για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

dee--thumb-large

Νέα Υόρκη: Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ στο συνέδριο Capital Link

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα ως το τέλος του χρόνου, περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, κατά τις επαφές που είχε χθες στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link.

moodys

Αδύναμο παραμένει το μακροοικονομικό προφίλ, εκτιμά η Moody’s

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, είναι οι δύο παράγοντες που ουσιαστικά βρίσκονται πίσω από την αδύναμη αξιολόγηση που δίνει η Moody’s για τη χώρα μας, στο Β1 με σταθερές προοπτικές, διατηρώντας την έτσι τέσσερα σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

icap_newbuilding1

Μερίσματα 497 εκατ. διανέμουν φέτος οι ελληνικές επιχειρήσεις

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Η επεξεργασία των οικονομικών μεγεθών 11.397 επιχειρήσεων όλων των κλάδων (πλην τραπεζών και ασφαλιστικών) από την ICAP έδειξε ότι στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς τόσο τα έσοδα όσο και τα καθαρά τα κέρδη των ελληνικών επιχειρήσεων διευρύνθηκαν ουσιαστικά.

gkat_25_0706_page_1_image_0002-thumb-large

Αίτηση αναίρεσης από το Δημόσιο κατά της απόφασης για την έκταση στα Τουρκοβούνια

Αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία δεχόταν κατ' ουσίαν την έφεση της εταιρείας και απέρριπτε αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, κατέθεσε το τελευταίο, όπως γνωστοποίησε η ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε.

doc20191206--8

Σε θέση μάχης οι επενδυτές για την αγορά φυσικού αερίου

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Συνωστισμός «μνηστήρων» για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών, με την πρώτη να γίνεται αντικείμενο διεκδίκησης κυρίως εγχώριων επενδυτών και τη δεύτερη κυρίως ξένων, καταγράφεται στα αρμόδια επιτελεία του υπουργείου Ενέργειας και του ΤΑΙΠΕΔ ενόψει εκκίνησης των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίησή τους.

10depa-thumb-large

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών

Στην έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την από κοινού πώληση με την Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ», η οποία θα δημιουργηθεί μετά την μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ, προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Στην πρώτη φάση της διαδικασίας το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερα