ΕΛΛΑΔΑ 17s14kolegio-thumb-large

Κορωνοϊός: Κλειστό αύριο προληπτικά το Κολλέγιο Αθηνών

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή για προληπτικούς λόγους τρία σχολεία στη περιοχή του Παλαιού Ψυχικού, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο μέλος της σχολικής κοινότητας να έχει έλθει σε επαφή με άτομο προσβληθέν από τον κορωνοϊό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ oldphotosmegaro_maximou1422342980-thumb-large--3-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large--2-thumb-large--2

Εναλλακτικές λύσεις για τα κλειστά κέντρα θα αναζητήσουν οι φορείς των νησιών

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Επισκέψεις στα τρία νησιά, αρχής γενομένης από τη Σάμο θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ akinita8

Σε ακίνητα ένα στα τρία ευρώ επενδύσεων από το εξωτερικό

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Τις «ασφαλείς», αλλά χαμηλής προστιθέμενης αξίας, επενδύσεις σε ακίνητα προτιμούν οι ξένοι που αποφασίζουν να επενδύσουν στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι τις σχετικά χαμηλές τιμές, μετά την υπερδεκαετή υποχώρησή τους. Το 2019, από τα 4,2 δισ. ευρώ των άμεσων ξένων επενδύσεων, το 1,45 δισ. αφορούσε σε αγορές ακινήτων. Ουσιαστικά ένα στα τρία ευρώ (35%) από άμεσες ξένες επενδύσεις κατευθύνθηκε στην αγορά ακινήτων.

ΕΛΛΑΔΑ 25s5nottinghill-thumb-large

Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων: Ποινές φυλάκισης έως δύο έτη σε όσους δεν πειθαρχήσουν

Ποινή φυλάκισης έως δύο ετών επισύρει η μη συμμόρφωση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών στη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας». 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27s1un

Απάντηση της Αθήνας στον ΟΗΕ: Μη γενόμενη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Ως μη γενόμενη αντιμετωπίζει η Αθήνα τη συμφωνία ανάμεσα σε Αγκυρα και Τρίπολη, όπως προκύπτει από την απαντητική επιστολή που κατέθεσε η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη. 

ΕΛΛΑΔΑ delphi-economic-forum-v

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών  την Πέμπτη 5 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρουμ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την ύπαρξη κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ vouli_inside--2-thumb-large--3-thumb-large--2

Υπερψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

 Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

ΚΟΣΜΟΣ putindouble

Πούτιν: Δεν έχω και δεν είχα ποτέ σωσία

Το ερώτημα αν έχει ο Ρώσος πρόεδρος έχει σωσία θεωρείται μια από τις πλέον δημοφιλείς απορίες που διατυπώνονται στο διαδίκτυο. Αλλά και πριν από 20 χρόνια το ερώτημα αυτό απασχολούσε τους Ρώσους πολίτες.

ΚΟΣΜΟΣ erdogan--2

Ερντογάν: Η κατάσταση σε Λιβύη και Συρία κλίνει προς το μέρος της Τουρκίας

Στα επιτεύγματα του κόμματος του αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, την ώρα που τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 17 χρόνια και το AKP είναι πιθανό να χάσει τις επόμενες εκλογές. 

ΚΟΣΜΟΣ 09turkishdri-thumb-large

Νέες κυρώσεις από ΕΕ για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις

Περιοριστικά μέτρα σε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου (TPAO) καθώς και στον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος Εξερεύνησης της ίδιας εταιρίας.

Περισσότερα