kartel1

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για το καρτέλ της κοκαΐνης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το πρωί της 25ης Ιουλίου 2019, ο 29χρονος Ελληνοτυνήσιος Γιάννης Μπ. έβαλε τέλος στην περίοδο φυγοδικίας του: μπήκε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τον αναζητούσαν.

roupc

Οι διαδρομές και ο ρόλος του Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής κι έπειτα από 368 συνεδριάσεις, πλησιάζει η ώρα για την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, βασικού κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία της οργάνωσης προσπάθησε να αποτινάξει οποιαδήποτε σύνδεση μαζί του. Βίντεο, φωτογραφίες και απολογίες συγκατηγορουμένων του, όμως, μαρτυρούν τις διαδρομές του στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

checover

Αφιέρωμα: Η σκιά του Τσερνόμπιλ

Με αφορμή την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Τσερνόμπιλ», η «Κ» ξετυλίγει την ιστορία του πυρηνικού ατυχήματος που ακόμη στοιχειώνει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

screen-shot-2019-06-20-at-1202

Οι «ανορθογραφίες» του Παλαιοκώστα

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Η «Κ» περιγράφει καρέ καρέ από βίντεο-ντοκουμέντο τη δεύτερη απόδραση με... χρήση ελικοπτέρου από τον Κορυδαλλό, πριν από 10 χρόνια, του καταζητούμενου (και συγγραφέα) Βασίλη Παλαιοκώστα: οι ανατροπές σε σχέση µε όσα περιγράφει ο ίδιος για το γεγονός στο βιβλίο του, η Βούλα µε το σχοινί και τη χειροβομβίδα, η ορειβατική σκάλα, ο «σύντροφος» Αλκέτ Ριζάι, το σενάριο για εκ των έσω βοήθεια.

12321

Το παρασκήνιο έως τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το παρασκήνιο μιας «στάσης» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού αποκαλύπτει η «Κ». Η άσκηση διώξεων, η φραγή σε χορήγηση αδειών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων» και ο κρίκος των τελευταίων συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

fire2new

Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Στο κρίσιμο πόστο έναν χρόνο μετά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Κ» βρέθηκε στο πυροφυλάκιο Ραφήνας με τους ανθρώπους που πέρυσι εντόπισαν πρώτοι τον καπνό της μεγάλης φωτιάς. «Βλέπεις εκεί, στη γούβα; Στην αρχή είδαμε εκεί δύο τούφες καπνού», λέει ο Μάνος Τσαλιαγκός και με το χέρι του δείχνει χιλιόμετρα μακριά, στο βάθος του ορίζοντα, το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

gkka_11_2605_page_1_image_0001

Οι διαδρομές ενός VIP... ισοβίτη

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Με την πόρτα των φυλακών µισάνοιχτη για χορήγηση και νέας άδειας, παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον η καταγραφή της «έγκλειστης διαδροµής» του πολυϊσοβίτη ∆ηµήτρη Κουφοντίνα. Ο χαρακτηρισµός «κρατούµενος VIP» τεκµαίρεται από προνοµιακή µεταχείριση, ενώ υπήρξε πρόταση να παραδίδει µαθήµατα σε κρατουµένους. «Ως µελισσοκόµος ή τροµοκράτης;» απόρησαν κάποιοι εκπρόσωποι του νόµου.

s18_190519_eyp

Δουλεμπορικό θρίλερ με άρωμα ΕΥΠ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Υπάλληλοι της ΕΥΠ, αστυνομικοί του Αλλοδαπών, στελέχη του Λιμενικού και δουλέμποροι-πληροφοριοδότες αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα μιας από τις πιο σκοτεινές και περίπλοκες υποθέσεις διαφθοράς που απασχόλησε τα τελευταία χρόνια τις διωκτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη. Η «Κ» παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων, μέσα από απόρρητες αναφορές, επίσημα δικαστικά έγγραφα και τις μαρτυρίες ορισμένων από εκείνους που βρέθηκαν κοντά στα γεγονότα και κατέθεσαν στη δίκη.

Περισσότερα