roupc

Οι διαδρομές και ο ρόλος του Ρουπακιά στη Χρυσή Αυγή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής κι έπειτα από 368 συνεδριάσεις, πλησιάζει η ώρα για την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά, βασικού κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία της οργάνωσης προσπάθησε να αποτινάξει οποιαδήποτε σύνδεση μαζί του. Βίντεο, φωτογραφίες και απολογίες συγκατηγορουμένων του, όμως, μαρτυρούν τις διαδρομές του στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

checover

Αφιέρωμα: Η σκιά του Τσερνόμπιλ

Με αφορμή την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Τσερνόμπιλ», η «Κ» ξετυλίγει την ιστορία του πυρηνικού ατυχήματος που ακόμη στοιχειώνει την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

screen-shot-2019-06-20-at-1202

Οι «ανορθογραφίες» του Παλαιοκώστα

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Η «Κ» περιγράφει καρέ καρέ από βίντεο-ντοκουμέντο τη δεύτερη απόδραση με... χρήση ελικοπτέρου από τον Κορυδαλλό, πριν από 10 χρόνια, του καταζητούμενου (και συγγραφέα) Βασίλη Παλαιοκώστα: οι ανατροπές σε σχέση µε όσα περιγράφει ο ίδιος για το γεγονός στο βιβλίο του, η Βούλα µε το σχοινί και τη χειροβομβίδα, η ορειβατική σκάλα, ο «σύντροφος» Αλκέτ Ριζάι, το σενάριο για εκ των έσω βοήθεια.

12321

Το παρασκήνιο έως τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το παρασκήνιο μιας «στάσης» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού αποκαλύπτει η «Κ». Η άσκηση διώξεων, η φραγή σε χορήγηση αδειών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων» και ο κρίκος των τελευταίων συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη.

fire2new

Φωτιά στην Ανατολική Αττική: Στο κρίσιμο πόστο έναν χρόνο μετά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Κ» βρέθηκε στο πυροφυλάκιο Ραφήνας με τους ανθρώπους που πέρυσι εντόπισαν πρώτοι τον καπνό της μεγάλης φωτιάς. «Βλέπεις εκεί, στη γούβα; Στην αρχή είδαμε εκεί δύο τούφες καπνού», λέει ο Μάνος Τσαλιαγκός και με το χέρι του δείχνει χιλιόμετρα μακριά, στο βάθος του ορίζοντα, το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

gkka_11_2605_page_1_image_0001

Οι διαδρομές ενός VIP... ισοβίτη

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Με την πόρτα των φυλακών µισάνοιχτη για χορήγηση και νέας άδειας, παρουσιάζει µεγάλο ενδιαφέρον η καταγραφή της «έγκλειστης διαδροµής» του πολυϊσοβίτη ∆ηµήτρη Κουφοντίνα. Ο χαρακτηρισµός «κρατούµενος VIP» τεκµαίρεται από προνοµιακή µεταχείριση, ενώ υπήρξε πρόταση να παραδίδει µαθήµατα σε κρατουµένους. «Ως µελισσοκόµος ή τροµοκράτης;» απόρησαν κάποιοι εκπρόσωποι του νόµου.

s18_190519_eyp

Δουλεμπορικό θρίλερ με άρωμα ΕΥΠ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Υπάλληλοι της ΕΥΠ, αστυνομικοί του Αλλοδαπών, στελέχη του Λιμενικού και δουλέμποροι-πληροφοριοδότες αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα μιας από τις πιο σκοτεινές και περίπλοκες υποθέσεις διαφθοράς που απασχόλησε τα τελευταία χρόνια τις διωκτικές αρχές και τη Δικαιοσύνη. Η «Κ» παρουσιάζει το χρονικό των γεγονότων, μέσα από απόρρητες αναφορές, επίσημα δικαστικά έγγραφα και τις μαρτυρίες ορισμένων από εκείνους που βρέθηκαν κοντά στα γεγονότα και κατέθεσαν στη δίκη.

theftcover--2

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Οι απάτες µε τον ΦΠΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

H αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και η επιτάχυνση της διαδικασίας επιστροφής φόρου στους δικαιούχους απογείωσαν τη βιοµηχανία εικονικών τιµολογίων. Αυτό συνάγεται από µεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα στην οποία συµµετείχε η «Κ».

theftcover

Η «απάτη του αιώνα» με το εμπόριο ρύπων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Η «Κ» συμμετείχε σε μια πανευρωπαϊκή έρευνα, που συντόνισε ο γερμανικός, μη κερδοσκοπικός δημοσιογραφικός οργανισμός «CORRECTIV» και παρουσιάζει τα ελληνικά ίχνη στις 300.000 σελίδες διαβαθμισμένων εγγράφων που αφορούν εικονικές ενδοκοινοτικές συναλλαγές. 

belancovernew

Ο μυστηριώδης Ρώσος χάκερ που «χάθηκε» από την Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μπελάν. Αλεξέι Μπελάν, Ρώσος χάκερ διεθνούς βεληνεκούς που συνελήφθη στην Αθήνα, αφέθηκε υπό όρους ελεύθερος και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια, ενεπλάκη σε σοβαρές υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος με συνεργούς Ρώσους διπλούς πράκτορες, ένας εκ των οποίων καταδικάστηκε στη Μόσχα για προδοσία. Μια κινηματογραφική ιστορία όπου πρωταγωνιστούν το FBI, η FSB (πρώην KGB), εταιρείες-κολοσσοί θύματα, με έντονο άρωμα ψυχρού κυβερνοπολέμου.

Περισσότερα