concover

Ο αγώνας δρόμου των ανιχνευτών του ιού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι οι ιχνηλάτες της πάνδημης αγωνίας μας, η εμπροσθοφυλακή στη νυχθημερόν μάχη εξέτασης των δειγμάτων για την πιστοποίηση κρουσμάτων της πανδημίας. Η «Κ» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Παστέρ και του ΕΚΠΑ, όπου οι ερευνητές δίνουν μάχη με τον χρόνο.

doc20200214--3

Η πορεία του ιμάμη από το Χαλέπι στον Δομοκό

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το βίντεο διαρκεί 12 λεπτά και σ’ αυτό, ιμάμηδες του Ισλαμικού Κράτους προπαγανδίζουν τον νόμο της σαρίας: «Η τιμωρία αυτού που έχει πιει αλκοόλ προστατεύει το μυαλό. Με την τιμωρία των κλοπών προστατεύονται οι περιουσίες. Με την τιμωρία της πορνείας προστατεύεται η αξιοπρέπεια». 

pirate1

Ανταλλαγή ομήρων με λύτρα στη ζούγκλα της Νιγηρίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πίσσα σκοτάδι στο Δέλτα του Νίγηρα, δύο βάρκες συναντιούνται στο ποτάμι. Στη μία μεταφέρονται τα λύτρα, στην άλλη οι όμηροι. Η ανταλλαγή διαρκεί λίγα λεπτά. Από το 2019, μια ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει το σκέλος της παράδοσης χρημάτων και της διάσωσης απαχθέντων ναυτικών στη ζούγκλα της Νιγηρίας.

elpeipeide

«Οδύσσεια» η εξάρθρωση δικτύου δουλεμπόρων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Τα μυστικά της επιχείρησης με κωδική ονομασία «Οδύσσεια», που αποκάλυψε ένα από τα πιο ισχυρά κυκλώματα διακίνησης μεταναστών στην Ευρώπη, φέρνει στο φως η «Κ». Η έρευνα Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών φωτίζει εμπλοκή των δουλεμπόρων, όχι μόνο σε μεταφορές αλλοδαπών με ιστιοπλοϊκά στην Ιταλία, αλλά και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών από το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

farmak1

Πνίγηκαν δύο μέτρα από την ακτή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το παρασκήνιο της πρόσφατης καταδίκης Σύρου σε κάθειρξη 307 ετών για πολύνεκρο ναυάγιο το 2015 στο Φαρμακονήσι. Μέσα από δεκάδες μαρτυρίες διασωθέντων που μελέτησε η «Κ» προκύπτει ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά εάν η τουρκική πλευρά είχε αντιδράσει εγκαίρως κατά τον απόπλου.

ap_531850172882

Η δύσκολη συμβίωση Ελλάδας - ΔΝΤ

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Ηταν 17 Απριλίου 2010 όταν η ελληνική κυβέρνηση περίμενε για πρώτη φορά την επίσκεψη των εκπροσώπων των θεσμών. Εκτοτε, πέρασαν δέκα χρόνια και μαζί με το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα έκλεισε και ένα κεφάλαιο της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας. Κοινός παρονομαστής ο Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, επηρεάζοντας την οικονομία και τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα.

varcover

Το φονικό στη Βάρη και οι 20 τόνοι κοκαΐνης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Με την πρωτοφανή στα παγκόσμια αστυνομικά χρονικά κατάσχεση 20 τόνων κοκαΐνης στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ συνδέουν οι διωκτικές αρχές, ελληνικές και ξένες, την ωμή δολοφονία των δύο Μαυροβούνιων σε ταβέρνα στη Βάρη. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν τον Ιούνιο στο φορτηγό πλοίο «MSC Gayene» και για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί έξι ναυτικοί, οι περισσότεροι από το Μαυροβούνιο.

amiantcover

Εκοβαν αμίαντο με γυμνά χέρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Το 1973 συμμετείχε στις επισκευές του αντιτορπιλικού «Κουντουριώτης», το οποίο παραχωρήθηκε από τις ΗΠΑ στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Εκοβε και έτριβε αμιαντούχα υλικά με γυμνά χέρια. Ο απόστρατος αξιωματικός πέθανε το 2009 και τελικά τον Οκτώβριο του 2019 η οικογένειά του δικαιώθηκε πρωτόδικα. Της επιδικάστηκε αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το Δημόσιο άσκησε έφεση, ενώ εκκρεμούν δικαστικά παρόμοιες υποθέσεις.

 

 

ap_19077841177166

Φυγή από την κρίση της Βενεζουέλας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Καθεστώς επικουρικής προστασίας έλαβε οικογένεια απο τη Βενεζουέλα που ζήτησε άσυλο στην Αθήνα, λόγω των συνθηκών έντονης ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατούν στη χώρα τους. Οι εξελίξεις στη μακρινή Βενεζουέλα αποτέλεσαν για χρόνια ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα, για πρώτη φορά όμως αποτυπώνονται γλαφυρά σε αυτή την κρίση αιτήματος ασύλου που παρουσιάζει η «Κ».

Περισσότερα