16102019exarxia004

Το άγνωστο θρίλερ σε κτίριο στα Εξάρχεια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

«Πέστε κάτω ρε, δεν είµαστε συνάδελφοι!». Τη δραµατική τροπή της εφόδου οµάδας λιµενικών σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια για τη σύλληψη εµπόρων ναρκωτικών, µέσω λεπτοµερών καταθέσεων ενστόλων, αποκαλύπτει σήµερα η «Κ»: πώς βρέθηκαν αντιµέτωποι µε πάνοπλους κουκουλοφόρους που έσπευσαν µε οχήµατα στο πλευρό των υπόπτων, τα καλάσνικοφ, οι ροπαλοφόροι, η απειλή «µπάτσε, θα πεθάνεις» και τα αρκετά ερωτήµατα της Ελληνικής Αστυνοµίας.

rtr3wjaivideo

«Χωρίς τροφή, χωρίς νερό, την άφησαν να πεθάνει»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μητέρα και κόρη είχαν συμπληρώσει σχεδόν δύο μήνες αιχμαλωσίας, προσηλυτισμού και κακοποίησης, υπηρετώντας ένα ζεύγος που φέρεται ότι ανήκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Φαλούτζα του Ιράκ. Ενα πρωί του 2015 ο άνδρας του σπιτιού διαπίστωσε ότι η 5χρονη σκλάβα είχε ουρήσει στο κρεβάτι της. Για να την τιμωρήσει, φέρεται ότι την έσυρε στην αυλή, σταύρωσε τα χέρια της με χειροπέδες σε ένα παράθυρο και την παράτησε εκεί. Χωρίς τροφή, χωρίς νερό, εκτεθειμένη στους 45 βαθμούς Κελσίου.

modcover

Πίσω από το «τείχος» του Facebook στην Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ένα κτίριο στο Μοσχάτο εργάζονται εντατικά τουλάχιστον 800 διαχειριστές περιεχομένου του Facebook. Απομακρύνουν ακατάλληλο υλικό (πορνογραφικές εικόνες ή σκηνές ακραίας βίας) από τις διαφημίσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook προτιμάει να μη μιλάει αναλυτικά για αυτούς. Επειτα από πολύμηνη έρευνα, όμως, η «Κ» σπάει το τείχος της σιωπής.

7_fatma-and-nasir-funeral

Ναυάγιο στις Οινούσσες: Το ηµερολόγιο µιας τραγωδίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Οι Τούρκοι φυγάδες, οικογένειες που δραπέτευσαν υπό τον φόβο, οι ψίθυροι ελπίδας, το ναυάγιο στις Οινούσσες, επτά χάθηκαν, η ταφή παιδιών στη Χίο, η συµπαράσταση Ελλήνων νησιωτών, αφού «ο πόνος µιλάει ίδια γλώσσα».

img_1458

Ο «αεροπειρατής της TWA» στην «Κ»: ∆εν είναι αρκετή µια συγγνώµη

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Ενα «κούφιο» ένταλµα από τη Γερµανία βάφτισε για λίγα 24ωρα βετεράνο «αεροπειρατή της TWA» τον Λιβανέζο δηµοσιογράφο Μοχάµαντ Αλι Σαλέχ, ο οποίος συνελήφθη στη Μύκονο. Ο ίδιος µιλάει στην «Κ» µε κάθε λεπτοµέρεια για την περιπέτειά του, την παρέµβαση µυστικών υπηρεσιών και την επανάκτηση της αληθούς ταυτότητάς του. «Μια συγγνώµη δεν διαγράφει όσα έζησα», διαµηνύει.

metanasths-moria

Διώξεις, βασανιστήρια και διαρκής φόβος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η «Κ» μελέτησε 12 αποφάσεις δεύτερου βαθμού που απέδωσαν άσυλο ή επικουρική προστασία στους αιτούντες, τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αυτές φαίνονται οι πολύπλοκες ιστορίες διωκόμενων ανθρώπων, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο μελετούν, σκέφτονται και αποφασίζουν τα μέλη των τριμελών επιτροπών.

gkka_12_0109_page_1_image_0017

Αιχμάλωτος πειρατών στη ζούγκλα της Νιγηρίας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μιλάει στην «Κ» Ουκρανός ναυτικός που εργαζόταν σε ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο και απήχθη για 21 ημέρες. Τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα θύματα αντίστοιχων περιστατικών προτιμούν να σιωπήσουν. Η μαρτυρία του Εντουαρντ Γκλούζμαν δίνει σπάνια πρόσβαση στον κόσμο των πειρατών της Δυτικής Αφρικής.

156648188894745

Αστυνομικό θρίλερ με έμπορο όπλων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Υστερα από δύο συναντήσεις στο ξενοδοχείο Caravel με Αμερικανό πράκτορα που παρίστανε τον έμπορο όπλων, ο 52χρονος Ράμι Γκάνεμ επέστρεψε τον Δεκέμβριο του 2015 στην Αθήνα για να ελέγξει και να παραλάβει το εμπόρευμα που είχε συμφωνήσει να αγοράσει.

Περισσότερα