anna-filiwtoy-kathimerini-geyma-20-10-19-titina-chalmatzi

Αννα Φιλιώτου: Η ίαση είναι πολλές φορές και μια απόφαση του ασθενούς

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζούμε την πεζή και προστατευμένη καθημερινότητά μας χωρίς να θέλουμε να φανταστούμε ή να υποψιαστούμε πώς είναι η ζωή των επιστημόνων που βρίσκονται για μια ολόκληρη ζωή στην εμπροσθοφυλακή της αντιμετώπισης των πιο σοβαρών ασθενειών. Μια τέτοια ζωή έχει ζήσει η Αννα Φιλιώτου. Μια ζωή που διαμορφώνει κράμα χαρακτήρα, ο οποίος συνδυάζει την αντοχή και τη δωρικότητα με την ευαισθησία και τη σεμνότητα.

kathimerini-geyma-13-10-19-titina-chalmatzi

Η Ελληνίδα που κατακτά και συναρπάζει τις ΗΠΑ

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε επικεφαλής της Υπηρεσίας Ερευνών της Πολεµικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι Ελληνίδα. Η δρ Φρειδερίκη ∆αρεµά αφηγείται στο Γεύµα µε την «Κ» µια συναρπαστική επιστηµονική πορεία, τη ζωή της στα Σεπόλια, τις διαλέξεις στη NASA, το µαγικό σύµπαν των υπολογιστών. Το κοφτερό µυαλό των Ελλήνων κάνει πολλούς στο εξωτερικό να απορούν, λέει η ίδια χαµογελώντας.

kwnstantinos-zervas-kathimerini-geyma-6-10-19-titina-chalmatzi---i

Κωνσταντίνος Ζέρβας: Το «Βόρεια Μακεδονία» δεν μου βγαίνει

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

Χαρακτηρίζοντας δηκτικά τον Γιάννη Μπουτάρη ηγέτη των «επαγγελματιών της ευαισθησίας» και επιρρεπή στις δημόσιες σχέσεις, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας εξαπολύει βέλη για πεπραγμένα του προκατόχου του. Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι «το “Βόρεια Μακεδονία” δεν μου βγαίνει».

veinoglou

Ορφέας Βεϊνόγλου στην «Κ»: Φτάσαµε στην κορυφή γιατί είχαµε γερά πόδια και συνετή διαχείριση

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Εφοπλιστής ήθελε να γίνει ο Ορφέας Βεϊνόγλου –σπούδασε μηχανολόγος ναυπηγός στην Αγγλία–, όμως αναγκάστηκε να αναλάβει, άγουρος νέος ακόμη, την οικογενειακή επιχείρηση μεταφορών, για να την εκκαθαρίσει και να την κλείσει («μερικές παλιές γραφομηχανές και αριθμομηχανές, ένα γραφείο, απομεινάρια επιχείρησης βρήκα», λέει).

anna-diamantopoyloy-kathimerini-geyma-22-9-19-titina-chalmatzi

Αννα Διαμαντοπούλου: Θα ξαναβρεθούμε στο περιθώριο αν...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Γνωρίζω την κ. Αννα Διαμαντοπούλου χρόνια. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που θα δώσει συνέντευξη στην «Κ», είτε με κύριο άξονα τις πολιτικές εξελίξεις είτε για όσα αφορούν την εκπαίδευση, αφού διετέλεσε υπουργός Παιδείας. Γι’ αυτό η επιλογή για το «Γεύμα με την “Κ”» προσφέρει την ευκαιρία για μια διαφορετική γνωριμία με μια επώνυμη γυναίκα που το έργο της έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές, χωρίς να λείπουν οι πολέμιοι.

kwstas-tasoylas-kathimerini-geyma-15-9-19-titina-chalmatzi

Κώστας Τασούλας στην «Κ»: «Κανονικότητα κατά βάση ποτέ δεν προϋπήρξε»

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Την κανονικότητα, που κατά βάση ποτέ δεν προϋπήρξε, καθώς η Ελλάδα λιγότερο ή περισσότερο ήταν πάντα πελατειακό κράτος, πρέπει να τη χτίσουµε βάζοντας όλοι πλάτη µε κύριο µέληµα την πάταξη παρεµβάσεων στο ∆ηµόσιο, τονίζει, στο Γεύµα µε την «Κ», ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ντεµοντέ τύπος, που δεν άλλαξε ποτέ το στυλ του.

roderick--beaton-kathimerini-geyma-8-9-19-titina-chalmatzi

Ρόντρικ Μπίτον: Ο Ελληνας «ανήκει» στην οικογένειά του

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ευκαιρία αναστοχασμού και επανεκκίνησης με «καθαρή ματιά» θεωρεί το επετειακό 2021 ο Βρετανός ελληνιστής Ρόντρικ Μπίτον, μιλώντας για τα κορυφαία πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και για τις... τύψεις του για τον Κοραή. Ο ίδιος χαρακτηρίζει γελωτοποιό τον Μπόρις Τζόνσον και σουλτάνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

domna-mixahlidoy-kathimerini-geyma-1-9-19-titina-chalmatzi

Δόμνα Μιχαηλίδου στην «Κ»: «Η κρίση µάς έκανε ατοµικιστές»

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

«Η κρίση, αντί να µας “δέσει” πιο πολύ ως κοινωνία, µας έκανε περισσότερο ατοµικιστές. Ευθύνεται όµως γι’ αυτό και η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», λέει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δρ ∆όµνα Μιχαηλίδου, το νεότερο µέλος της κυβέρνησης, στο «Γεύµα µε την Κ».

megalivretania

Ο άνθρωπος µε το µόνιµο χαµόγελο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Ο πανύψηλος, λιπόσαρκος άνδρας υποδέχεται πάντα µε το χαµόγελο στα χείλη τους επισκέπτες στη «Μεγάλη Βρεταννία». Ο διεθνώς βραβευθείς για το επαγγελµατικό του µετερίζι θυρωρός (doorman) ∆ηµήτρης Τακτικός µιλάει στην «Κ» για το υπερόπλο της ευγένειας, τον χαρισµατικό Μπιλ Κλίντον, την Κατρίν Ντενέβ, την Ελίζαµπεθ Τέιλορ, τον Σον Κόνερι, τον Αλέν Ντελόν, «ποιον να πρωτοθυµηθώ;», αλλά και για το καταφύγιό του στα Καµένα Βούρλα.

Περισσότερα