1r8a7942

Παναγιώτης Μπεχράκης: Αυτή τη φορά ο νόμος θα εφαρμοστεί

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Τη βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως εκφράζει στην «Κ» ο καθηγητής Παν. Μπεχράκης, επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου, τονίζοντας πως «όποιος υπουργός γίνεται παραβάτης να παύεται από τη θέση του».

akrivos-tsolakhs-kathimerini-geyma-4-8-19-titina-chalmatzi

Ακριβός Τσολάκης στην «Κ»: Εχω τον... ιό της ασφάλειας

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Θεωρείται διεθνώς ο κορυφαίος διερευνητής αεροπορικών ατυχηµάτων. Ο Ακριβός Τσολάκης ξεδιπλώνει στο Γεύµα µε την «Κ» αναµνήσεις από τον πόλεµο της Κορέας έως τη σκληρή εµπειρία στον τόπο τραγωδιών, τον ανταγωνισµό εταιρειών, την ασφάλεια πτήσεων.

olia-lazaridoy-kathimerini-geyma-28-7-19-titina-chalmatzi

Ολια Λαζαρίδου: «Λίγο ρεαλισμό, παιδιά»

ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗ

Το πρωί της ημέρας του προγραμματισμένου ραντεβού μας με την Ολια Λαζαρίδου, στην Αίγινα, την περασμένη Τρίτη, της έστειλα μήνυμα στο κινητό: «Πέθανε ο Τσιώλης. Θα τον μνημονεύσουμε παρέα το μεσημέρι». Κι εκείνη μου απάντησε «...Πάει ο Σταυράκης».

galani-kathimerini-geyma-21-7-19-titina-chalmatzi

Ευανθία Γαλάνη στην «Κ»: O καρκίνος θα γίνει χρόνια νόσος

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

«Σε µερικά χρόνια θα θεραπεύουµε πλήρως ολοένα και περισσότερους καρκινοπαθείς». Η Ελληνίδα καθηγήτρια Ογκολογίας ερευνήτρια στη Mayo Clinic Ευανθία Γαλάνη µιλάει στην «Κ» αισιοδοξώντας για τη µάχη κατά της νόσου και τους τροποποιηµένους ιούς που µπορούν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα.

kathimerini-geyma-14-7-19-titina-chalmatzi

Αθηνά Ζέρβα: Η ψυχή έφερε το χρυσό, όχι η τακτική

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Λίγες μέρες έχουν περάσει μετά την επιστροφή της από την Πολωνία και το τηλέφωνό της δεν σταματά να χτυπά, για συγχαρητήρια. Εκείνη βουρκώνει. «Ευχαριστούμε. Είμαστε πολύ χαρούμενες». Δεν χρησιμοποιεί ενικό. Αυτή η επιτυχία, άλλωστε, που είναι αφορμή για τη συνέντευξη που διαβάζετε, είναι πληθυντικού αριθμού. Ανήκει σε δέκα γυναίκες, κωφές ή βαρήκοες, «άτομα με αναπηρία» επισήμως, αλλά στην πραγματικότητα μια σπουδαία ομάδα και, κυρίως, μια σφιχτή αγκαλιά.

jennifer-wallace-kathimerini-geyma-7-7-19-titina-chalmatzi

Τζένιφερ Γουάλας στην «Κ»: Η διαχείριση του παρελθόντος απαιτεί ιστορική γνώση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μπήκε στο κολωνακιώτικο εστιατόριο λεπτή, ευθυτενής, ελαφρά ντυμένη, όπως έπρεπε για μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στην Αθήνα. Η ελληνίστρια Τζένιφερ Γουάλας ταίριαξε απόλυτα με το περιβάλλον του «Φιλίππου» με τη γνωστή αστική, αρχοντική ευγένειά του. 

eyaggelos-spanos-kathimerini-geyma-30-6-19-titina-chalmatzi

Ευάγγελος Σπανός: Θέλουμε κρατισμό ή επιχειρηματικότητα;

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Από τη σκληρή δουλειά, παιδί ξυπόλυτο στα βαμβακοχώραφα, στις λαμπρές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό έως την επιχειρηματική καταξίωση. Ο Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βιοϊατρικής, μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» για τη νέα τεχνολογία στην Υγεία και τα «ληστρικά» κυβερνητικά μέτρα.

stylianos--antonarakis-kathimerini-geyma-23-6-19--titina-chalmatzi

Στυλιανός Αντωναράκης στην «K»: Χαρτογραφώντας άγνωστα µονοπάτια της Γενετικής

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

«Μην ασχοληθείς με τη Γενετική, γιατί δεν θα μπορείς να βιοποριστείς από αυτήν και θα χαραμίσεις τις καλές σου σπουδές». Αυτή ήταν η συμβουλή καθηγητών Ιατρικής τη δεκαετία του ’70 στον αριστούχο τότε φοιτητή, δρα Στυλιανό Αντωναράκη, που... ευτυχώς δεν την ακολούθησε. «Δεν μου έκανε αίσθηση να κάνω καριέρα σε ένα ήδη γνωστό πεδίο, ήθελα να καταπιαστώ με ένα άγνωστο, όπως ήταν τότε η Γενετική», εξηγεί σήμερα ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, που χαρτογράφησε το σύνδρομο Down.

tina-koklamh-kathimerini--geyma-16-6-19-titina-chalmatzi

Τίνα Κοκλάμη: «Ο πιλότος είναι σαν γιατρός στα Επείγοντα»

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Την «ταυτότητα» του καλού πιλότου –«είναι σαν ιδανικός γιατρός στα Επείγοντα»– αναλύει στο Γεύμα με την «Κ» η καθ’ ύλην αρμόδια Τίνα Κοκλάμη, αεροπορική ψυχολόγος στην Aegean, μιλώντας και για τον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη: «Είχε το μοναδικό χάρισμα να κάνει τους συνεργάτες κοινωνούς υψηλών στόχων».

kwnstantinos-lyketsos-kathimerini-geyma-9-6-19-titina-chalmatzi

Κώστας Λυκέτσος στην «Κ»: Η άνοια θα θεραπευτεί όταν κατανοήσουµε πλήρως τις αιτίες της

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Πρωτοπορεί στις ΗΠΑ σε ένα περιβάλλον ποικιλοτρόπως... ελληνικό ο Κώστας Λυκέτσος, ηγετική μορφή διεθνώς στον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ, σταθερά μεταξύ των κορυφαίων Αμερικανών γιατρών.

Περισσότερα