kathimerini-geyma-14-7-19-titina-chalmatzi

Αθηνά Ζέρβα: Η ψυχή έφερε το χρυσό, όχι η τακτική

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Λίγες μέρες έχουν περάσει μετά την επιστροφή της από την Πολωνία και το τηλέφωνό της δεν σταματά να χτυπά, για συγχαρητήρια. Εκείνη βουρκώνει. «Ευχαριστούμε. Είμαστε πολύ χαρούμενες». Δεν χρησιμοποιεί ενικό. Αυτή η επιτυχία, άλλωστε, που είναι αφορμή για τη συνέντευξη που διαβάζετε, είναι πληθυντικού αριθμού. Ανήκει σε δέκα γυναίκες, κωφές ή βαρήκοες, «άτομα με αναπηρία» επισήμως, αλλά στην πραγματικότητα μια σπουδαία ομάδα και, κυρίως, μια σφιχτή αγκαλιά.

jennifer-wallace-kathimerini-geyma-7-7-19-titina-chalmatzi

Τζένιφερ Γουάλας στην «Κ»: Η διαχείριση του παρελθόντος απαιτεί ιστορική γνώση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μπήκε στο κολωνακιώτικο εστιατόριο λεπτή, ευθυτενής, ελαφρά ντυμένη, όπως έπρεπε για μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στην Αθήνα. Η ελληνίστρια Τζένιφερ Γουάλας ταίριαξε απόλυτα με το περιβάλλον του «Φιλίππου» με τη γνωστή αστική, αρχοντική ευγένειά του. 

eyaggelos-spanos-kathimerini-geyma-30-6-19-titina-chalmatzi

Ευάγγελος Σπανός: Θέλουμε κρατισμό ή επιχειρηματικότητα;

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Από τη σκληρή δουλειά, παιδί ξυπόλυτο στα βαμβακοχώραφα, στις λαμπρές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό έως την επιχειρηματική καταξίωση. Ο Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βιοϊατρικής, μιλάει στο Γεύμα με την «Κ» για τη νέα τεχνολογία στην Υγεία και τα «ληστρικά» κυβερνητικά μέτρα.

stylianos--antonarakis-kathimerini-geyma-23-6-19--titina-chalmatzi

Στυλιανός Αντωναράκης στην «K»: Χαρτογραφώντας άγνωστα µονοπάτια της Γενετικής

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

«Μην ασχοληθείς με τη Γενετική, γιατί δεν θα μπορείς να βιοποριστείς από αυτήν και θα χαραμίσεις τις καλές σου σπουδές». Αυτή ήταν η συμβουλή καθηγητών Ιατρικής τη δεκαετία του ’70 στον αριστούχο τότε φοιτητή, δρα Στυλιανό Αντωναράκη, που... ευτυχώς δεν την ακολούθησε. «Δεν μου έκανε αίσθηση να κάνω καριέρα σε ένα ήδη γνωστό πεδίο, ήθελα να καταπιαστώ με ένα άγνωστο, όπως ήταν τότε η Γενετική», εξηγεί σήμερα ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, που χαρτογράφησε το σύνδρομο Down.

tina-koklamh-kathimerini--geyma-16-6-19-titina-chalmatzi

Τίνα Κοκλάμη: «Ο πιλότος είναι σαν γιατρός στα Επείγοντα»

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Την «ταυτότητα» του καλού πιλότου –«είναι σαν ιδανικός γιατρός στα Επείγοντα»– αναλύει στο Γεύμα με την «Κ» η καθ’ ύλην αρμόδια Τίνα Κοκλάμη, αεροπορική ψυχολόγος στην Aegean, μιλώντας και για τον αείμνηστο Θεόδωρο Βασιλάκη: «Είχε το μοναδικό χάρισμα να κάνει τους συνεργάτες κοινωνούς υψηλών στόχων».

kwnstantinos-lyketsos-kathimerini-geyma-9-6-19-titina-chalmatzi

Κώστας Λυκέτσος στην «Κ»: Η άνοια θα θεραπευτεί όταν κατανοήσουµε πλήρως τις αιτίες της

ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Πρωτοπορεί στις ΗΠΑ σε ένα περιβάλλον ποικιλοτρόπως... ελληνικό ο Κώστας Λυκέτσος, ηγετική μορφή διεθνώς στον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ, σταθερά μεταξύ των κορυφαίων Αμερικανών γιατρών.

020619geumametink

Αρούν Γκάντι στην «Κ»: Οι ψηφοφόροι γίνονται μοιρολάτρες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Για τη µοιρολατρία των ψηφοφόρων, τους δηµαγωγούς και τη βία, που δεν είναι ποτέ ηθικά σωστή αλλά µπορεί να γίνει αναγκαία, µιλάει στο Γεύµα µε την «Κ» ο συγγραφέας Αρούν Γκάντι, ξετυλίγοντας µνήµες για τον παππού του Μαχάτµα. Ως κοινωνικός ακτιβιστής και συγγραφέας ταξιδεύει ανά τον κόσμο κηρύττοντας το ευαγγέλιο της μη βίας και της συγχώρεσης.

symewn-tsomwkos-kathimerini-geyma-25-5-19-titina-chalmatzi

Συμεών Τσομώκος στην «K»: Οι «Δελφοί» είναι η κληρονομιά μου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ο Συμεών Τσομώκος δεν συνηθίζει να προβάλλει τον εαυτό του. Προτιμάει να μιλάει μέσω της σταδιοδρομίας του, η οποία, μετά  σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

paraskeyas-paris-sfhkas-kathimerini-geyma-19-5-19-titina-chalmatzi

Πάρης Σφήκας: Κολοσσιαίο λάθος η συνένωση ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Το φαγητό έχει έλθει, τρώμε ινδικό, και εκείνος έχει αφεθεί με γαστριμαργική ορμή στην κουζίνα που τη λατρεύει, εκδηλώνοντας... πείνα παιδιού. Καθώς τον παρατηρούσα –σεμνός, μετρημένος, με προσεκτικό, επιστημονικό λόγο, ντυμένος διόλου επιτηδευμένα– και ενώ η συνάντηση έγινε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το πρώτο που τον ρωτώ είναι εάν θέλει να εμπλακεί με την πολιτική. «Η επιστήμη κυνηγά την απόλυτη αλήθεια, ενώ η πολιτική τον απόλυτο συμβιβασμό», απαντά γελώντας.

geuma

«Κουµάντο στα Εξάρχεια κάνουν οι µαφιόζοι»

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Κουµάντο στα Εξάρχεια κάνουν οι µαφιόζοι, που θέλουν την περιοχή άβατο για να κάνουν τις «µπίζνες» τους, ενώ πολλοί από τους νεαρούς δήθεν αναρχικούς έρχονται, καίνε και... επιστρέφουν στη µαµά τους, λέει στο Γεύµα µε την «Κ» η κ. Γιούλα Κουγιά, η οποία κατοικεί στην περιοχή σαράντα χρόνια.

Περισσότερα