Δίχρωμος κορμός

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 1 ώρα / Αναμονή: 3 ώρες

Υλικά (για 8 – 12 μερίδες)

Το σοκολατένιο μέρος

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 100 γρ. κουβερτούρα 
  • 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, λευκή

Το λευκό μέρος

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ινδοκάρυδο

Διαδικασία

 Φτιάχνουμε πρώτα το σοκολατένιο μέρος του κορμού: Αλέθουμε τα μπισκότα, στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη, και τα αδείαζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στερεώνουμε ένα ανοξείδωτο μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Καλύτερα ο πάτος του μπολ να μην ακουμπά στο νερό. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει, προσέχοντας να μην καεί. 

Αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα να κρυώσει λίγο.

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτοντας την κρυσταλλική ζάχαρη και τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. 

Ζεσταίνουμε το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μεγάλο μπολ με τα αλεσμένα μπισκότα.  Προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ποτίσει όλη η μάζα του μπισκότου.  Το απλώνουμε (δεν καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας), δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα. 

Φτιάχνουμε το λευκό μέρος του κορμού: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, βαθύ μπολ.  Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε μίξερ πάγκου.  

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο. Απλώνουμε αυτό το λευκό μείγμα πάνω στο παραλληλόγραμμο σοκολατένιο μείγμα μπισκότου, αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. περιθώριο.

Διπλώνουμε προσεκτικά το γλυκό σε ρολό, τυλίγοντας από τη μεγάλη πλευρά. Εξυπηρετεί να τυλίγουμε μαζί με τη λαδόκολλα και να την ξεκολλάμε κάθε φορά που είναι να κάνουμε μια στροφή. 

Οταν φτιάξουμε τον κορμό, χρησιμοποιούμε την ίδια λαδόκολλα για να τον τυλίξουμε ολόκληρο σαν καραμέλα.  Αφήνουμε τον κορμό να σταθεροποιηθεί και να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή