EVEREST

Εβερεστ: Μία εμπειρία ζωής στην κορυφή του κόσμου
EVEREST

Το ταξίδι ζωής του Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του κόσμου στέφθηκε με επιτυχία. Ο δρόμος για την επίτευξη αυτού του «στόχου ζωής», μόνο εύκολος δεν ήταν. Η κακοκαιρία, η έλλειψη οξυγόνου και το υψόμετρο ήταν ορισμένα από τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει ο Ελληνας γιατρός και αθλητής πριν φθάσει στο υψηλότερο σημείο του κόσμου.


Εβερεστ: Ο Ελληνας γιατρός και αθλητής Γιώργος Τσιάνος στην κορυφή του κόσμου
EVEREST

Στην κορυφή του Εβερεστ έφθασε σήμερα τα ξημερώματα ο Γιώργος Τσιάνος. Ο Ελληνας γιατρός και αθλητής πέτυχε τον στόχο του μετά από δύο μήνες απαιτητικής ανάβασης, αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στην προσπάθεια του.

Στην κορυφή του κόσμου: Από την κατασκήνωση βάσης στα 6.400 μ. (ΒΙΝΤΕΟ)
EVEREST

Το οδοιπορικό του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου έχει φθάσει πλέον σε σημείο καμπής. Το ταξίδι από την κατασκήνωση βάσης (base camp) μέχρι την προωθημένη κατασκήνωση βάσης ήταν γεμάτο πανέμορφα τοπία, αστείες στιγμές -με πρωταγωνιστές τα γιακ-, αλλά και αρκετή κούραση.

Καρέ – καρέ η διάσωση τραυματία ορειβάτη στο Εβερεστ από τον Ελληνα γιατρό Γιώργο Τσιάνο
EVEREST

Στην προχωρημένη βάση ο καιρός είναι αρκετά ψυχρός, όμως δεν φυσάει, γεγονός που αποτελεί ευοίωνη συγκυρία, καθώς η ομάδα σχεδιάζει να αναχωρήσει για τη χιονισμένη έκταση που βρίσκεται κοντά στη προχωρημένη βάση στα 6.400 μέτρα, όπου θα επιχειρήσει να «σπάσει» το δεύτερο ρεκόρ Γκίνες για αγώνα ράκμπι. Το δεύτερο γκρουπ έφτασε με 2,5 ώρα καθυστέρηση, γεγονός που θορύβησε τον γιατρό της αποστολής και όχι αδίκως. Ενα μέλος της ομάδας παρουσίασε σοβαρό αναπνευστικό  πρόβλημα. Καρέ – καρέ η αποστολή διάσωσης του Τζέι.


Εβερεστ: «Ο κυκλώνας Φάνι μας υπενθύμισε ποιος έχει τον τελευταίο λόγο στο βουνό»
EVEREST

Εκτός από τα δεκάδες θύματα, τους ανθρώπους που εκτόπισε από τα σπίτια τους και τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκάλεσε σε Ινδία και Μπαγκλαντές, ο κυκλώνας Φάνι «χτύπησε» και το Εβερεστ ανακόπτοντας την αποστολή του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του βουνού.

Καταρρίφθηκε το ρεκόρ Γκίνες για διεξαγωγή αγώνα ράγκμπι στο Εβερεστ
EVEREST

Αγώνας ράκμπι στα 6.400 μέτρα. Πρόκειται για τον δεύτερο στόχο που είχε θέσει ο Γιώργος Τσιάνος και η αποστολή των 30 Βρετανών αθλητών καθώς ο πρώτος στόχος της ομάδας ήταν η κατάρριψη του αντίστοιχου ρεκόρ για μικτό αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Στόχος που επετεύχθη όταν η ομάδα βρισκόταν στη κατασκήνωση βάσης.

Ο επιβλητικός παγετώνας Rongbuk
EVEREST

Η πρώτη διανυκτέρευση στην προχωρημένη βάση (advanced base camp) ήταν αρκετά δύσκολη για τον Γιώργο Τσιάνο και την αποστολή των 30 Βρετανών αθλητών. Πριν λίγες μέρες η ομάδα βρισκόταν στη κατασκήνωση βάσης (base camp), όπου και κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ για μικτό αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο.


«Στο τέλος της μέρας ένιωθα εξαντλημένος, αλλά εφόσον όλοι ήταν καλά ένιωθα ανακουφισμένος»
EVEREST

Ο πρώτος στόχος της αποστολής του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου και των 30 Βρετανών αθλητών επιτεύχθηκε και το ρεκόρ Γκίνες για τη διεξαγωγή μικτού αγώνα touch ράγκμπι στο μεγαλύτερο υψόμετρο καταρρίφθηκε.«Όλα πήγαν καλά και δεν είχαμε τραυματισμούς», λέει ενθουσιασμένος στο kathimerini.gr ο Γιώργος.

Eβερεστ – 5.200 μέτρα: Οι μέρες του Γιώργου Τσιάνου στην κατασκήνωση βάσης (BINTEO)
EVEREST

Το kathimerini.gr θα παρακολουθήσει για τους επόμενους μήνες το οδοιπορικό του, γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου, προς την κορυφή του Εβερεστ. Η αποστολή ξεκίνησε από το Λονδίνο και έπειτα από μία σύντομη στάση στην Κίνα, κατευθύνθηκε για την πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσα. Από εκεί συνέχισε με προορισμό τις πόλεις Γιανγκτσέ και Σιγκάτσε και μετά από ένα απαιτητικό ταξίδι κατέφθασε σε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του εγχειρήματος, τη βάση του Εβερεστ (base camp).

Περίπατος στα 5.735 μέτρα
EVEREST

Το ταξίδι του Γιώργου Τσιάνου και των 30 Βρετανών αθλητών αρχίζει να δυσκολεύει πραγματικά. Η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην πρώτη κατασκήνωση του Εβερεστ και οι προπονήσεις δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως θα έπρεπε, καθώς η ξαφνική αλλαγή του καιρού τις τελευταίες μέρες δεν το επιτρέπει, όπως μας ενημερώνει ο Ελληνας γιατρός.«Ο μοναδικός τρόπος να πετύχουμε είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι»
EVEREST

«Σήμερα το πρωί ο ουρανός ήταν καθαρός και μπορούσαμε να δούμε το βουνό σε όλο του το μεγαλείο. Φάγαμε πρωινό και ξεκινήσαμε για ένα περίπατο, με σκοπό να εγκλιματιστούμε», μας μεταφέρει από τη βάση του Εβερεστ, ο Γιώργος Τσιάνος.

Πρώτη ημέρα στη βάση του Εβερεστ
EVEREST

Στους – 5 βαθμούς Κελσίου πέρασαν την πρώτη νύχτα εντός της σκηνής στους πρόποδες του Εβερεστ, ο ιατρικός σύμβουλος και αθλητής Γιώργος Τσιάνος μαζί με την ομάδα 30 Βρετανών που έχουν βάλει ως στόχο να καταρρίψουν δύο ρεκόρ Γκίνες παίζοντας δύο αγώνες ράγκμπι σε υψόμετρο 6 για φιλανθρωπικό σκοπό. 

Στους πρόποδες της «Θεάς Μητέρας Γης»
EVEREST

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο επόμενος σταθμός του Γιώργου Τσιάνου είναι οι πρόποδες του Εβερεστ σε υψόμετρο 5.200 μέτρων. Πρωινή ήταν η αναχώρηση της περιπετειώδους ομάδας ράγκμπι μαζί με τον γιατρό της Γιώργο Τσιάνο από την Γιαντσέ για τη βάση της υψηλότερης κορυφής της οροσειράς των Ιμαλαΐων, το Εβερεστ.


Ανάβαση στο Εβερεστ – Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε (ΒΙΝΤΕΟ)
EVEREST

Το kathimerini.gr θα παρακολουθήσει τους επόμενους μήνες το τολμηρό εγχείρημα του Ελληνα γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου, προς την κορυφή του Εβερεστ. Καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής ο Γιώργος Τσιάνος θα ενημερώνει τους αναγνώστες του kathimerini.gr για την πορεία της αποστολής, μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις, βίντεο και φωτογραφίες.

«Πλησιάζουμε και μπορώ να γευτώ το Εβερεστ… να μυρίσω την αύρα του στον αέρα»
EVEREST

«Τιμήσαμε πραγματικά το όνομα της Σιγκάτσε – ως πύλη του Εβερεστ – καθώς μετά από μία γρήγορη βόλτα στην πόλη, αναχωρήσαμε για τον επόμενο προορισμό, την Σεγκάρ», λέει στο kathimerini.gr ο Ελληνας γιατρός και αθλητής Γιώργος Τσιάνος.

Προς την πύλη του Εβερεστ
EVEREST

Δεύτερη μέρα στην Γιανγκτσέ και η αποστολή των 30 αθλητών προς την κορυφή του Εβερεστ «πήρε απλόχερα ότι είχε να προσφέρει η μικρή πόλη», μας λέει ο γιατρός της ομάδας Γιώργος Τσιάνος.


«Αρχίζει και μοιάζει με πραγματική περιπέτεια»
EVEREST

Συνεχίζει ακάθεκτη η αποστολή προς την «κορυφή του κόσμου». Η ομάδα «ανηφορίζει» από την πόλη της Λάσα προς τη λίμνη Γιαντσέ, σε υψόμετρο 5000 μέτρων. «Τα μπλε νερά της λίμνης μαγνητίζουν τα βλέμματα, ενώ οι χιονισμένες κορυφές της επιβλητικής οροσειράς των Ιμαλαΐων διαφαίνονται στον ορίζοντα», λέει στο kathimerini.gr ο Γιώργος Τσιάνος.

3.650 μέτρα: Στη «στέγη του ουρανού»
EVEREST

Λάσα, Θιβέτ. Δύο ώρες πτήση από την Κίνα, η Λάσα είναι ο επόμενος σταθμός της περιπέτειας με στόχο την κατάκτηση του Εβερεστ και βρίσκεται σε υψόμετρο 3.650 μέτρων. «Η αλλαγή υψομέτρου σημαντική καθώς μόλις χθες ήμασταν μόλις στα 500 μέτρα», διηγείται στο kathimerini.gr o Γιώργος Τσιάνος. 


Η μεγάλη περιπέτεια προς την κορυφή αρχίζει
EVEREST

Στις 13 Απριλίου, ο γιατρός και αθλητής Γιώργος Τσιάνος μαζί με άλλα 27 άτομα ξεκίνησε από το Λονδίνο το «φιλανθρωπικό, αθλητικό ταξίδι» του, το «ταξίδι ζωής», όπως το περιγράφει, με προορισμό την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Ταξίδι ζωής προς την κορυφή του κόσμου
EVEREST

«Στην κορυφή του κόσμου» θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν οι αναγνώστες του kathimerini.gr τους επόμενους μήνες. Μέσα από συνεχείς ανταποκρίσεις, φωτογραφίες και βίντεο παρακολουθούμε το ταξίδι του γιατρού και αθλητή Γιώργου Τσιάνου προς την κορυφή του Εβερεστ.

Γιώργος Τσιάνος, γιατρός «ειδικών αποστολών»
EVEREST

Ο Γιώργος Τσιάνος, γιατρός με ειδίκευση στη μελέτη του ανθρώπινου σώματος υπό αντίξοες συνθήκες και «αθλητής ειδικών αποστολών», είναι έτοιμος για ακόμη μία περιπέτεια. Τους επόμενους θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά να «κοιτάξει» τον κόσμο από ψηλά… πολύ ψηλά.