Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ενιαία διερεύνηση

g_pol_a01--6 ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Εσωτερική σύγκρουση «τάσεων» στην κυβέρνηση και προσπάθεια να κρατηθούν ισορροπίες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από την τελική κυβερνητική πρόταση για σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Βρούτσης: Η εικόνα του ασφαλιστικού με την επωνυμία «Κατρούγκαλου» πρέπει να αλλάξει

w19-122204w13141650w2192450vroutshs00

Η θέση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι πεντακάθαρη. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ και πάνω σε αυτές θα πατήσει η δική μας πολιτική, είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, και υπογράμμισε ότι «η εικόνα του ασφαλιστικού, με την επωνυμία Κατρούγκαλου, πρέπει να αλλάξει».

«Ναι» στην πλήρη απασχόληση

g_pol_bf1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Τα μέτρα για τη στήριξη της πλήρους απασχόλησης και την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, τα οποία είχε προαναγγείλει κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας, από όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την οριστική λύση στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας. 

Ερευνες «Ορούτς Ρέις» εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας

g_pol_bf2s ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησε το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις», σε μια περιοχή που βρίσκεται μεν εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, σταματά δε μόλις πριν από την ελληνική, όπως αυτή διαμορφώνεται από την επήρεια του Καστελλόριζου. 

Υπόθεση Novartis: Τι προβλέπει ο Kανονισμός της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

vouliolomeleiaaa ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Η ανακοίνωση χθες από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, της διαβίβασης της δικογραφίας για την υπόθεση «Novartis» και η δήλωση, λίγο αργότερα, του γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτη, ότι η πλειοψηφία θα προτείνει τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ανοίγουν και τυπικά πλέον τον διάδρομο που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου.

Γιώργος Κουμουτσάκος: Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη

koymoytsakos-giwrgos

Χιλιάδες Σύροι μετανάστες μαζεύονται στη Σμύρνη από την επαρχία Ιντλίμπ, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να «στεγανοποιηθούν».

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ

18s8nyxt

Παρακολουθώντας νυχτερίδες με τη «Λαλίτσα»

ΛΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Στην ανίχνευση και καταγραφή νυχτερίδων έχουν συστρατευθεί δεκάδες συμπολίτες μας που συμμετέχουν στο αντίστοιχο πρόγραμμα Επιστήμης των Πολιτών, το οποίο εμπνεύσθηκαν και υλοποιούν τα μέλη της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας «Λαλίτσα» από την Κατερίνη.

VIDEO

shimbashi_geishas-okiya-9897

Η κρυφή ζωή μιας γκέισας

Παρακολουθήσαμε από κοντά την περίπλοκη εκπαιδευτική διαδικασία δύο νέων κοριτσιών που ονειρεύονται να διατηρήσουν μια μακραίωνη παράδοση της Ιαπωνίας.