«Γεφύρι» του Σπύρου Παπαλουκά (τιμή εκτίμησης 15.000 - 20.000 ευρώ). Ενα από τα 99 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που δημοπρατούνται στις 26 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο (ώρα 7 μ.μ.).

«Ενα νέο κοινό για τα φιλελληνικά αντικείμενα», η δημοπρασία του οίκου «Βέργος»

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μια δημοπρασία ελληνικής τέχνης αλλά και φιλελληνικών, διακοσμητικών και ιστορικών αντικειμένων είναι ένα παράθυρο στο σήμερα, στα ενδιαφέροντα των συλλεκτών, στη διάθεση όσων μπορούν να επενδύσουν μικρά ή μεγάλα ποσά. Αξίζει να οργανώσει κανείς έναν στατιστικό πίνακα των συλλεκτικών ενδιαφερόντων της τελευταίας δεκαετίας. 

Χειροποίητα, δερμάτινα σανδάλια από την Kalliniki.

Η νέα ελληνική μόδα σε «προσωρινό» χώρο

ΕΛΙΣ ΚΙΣ

Η διαδρομή ενός ρούχου ή κάποιου αξεσουάρ από την πασαρέλα στην ντουλάπα και εντέλει στον «δρόμο» δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν μιλάμε για Ελληνες σχεδιαστές και brands σε εποχές κρίσης. 

Στον επί διετία αδρανοποιημένο «Εικαστικό Κύκλο» της Χαρ. Τρικούπη 121, από το περασμένο Σάββατο, 42 ομάδες, με 650 καλλιτέχνες από 17 χώρες, μετέτρεψαν τον χώρο σε μία φουάρ που «γίνεται οικογένεια», στο πλαίσιο του πρώτου ανεξάρτητου Platforms Project.

Η διεθνής ανεξάρτητη εικαστική σκηνή βρήκε χώρο στην Αθήνα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ

Ακούς τον όρο «ανεξάρτητη διοργάνωση» και οι συνδηλώσεις που γεννάει είναι καταρχήν γεμάτες υποψία, διότι έχουμε μάθει στη θεσμική –βλέπε κρατική– ομπρέλα, ιδίως όσον αφορά την τέχνη, και πόσο μάλλον τα εικαστικά. 

Art-Athina 2017 με 12 ενότητες και 56 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η ανανεωμένη 22η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina 2017, ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στην Ελλάδα, θα ανοίξει τις πύλες της στο Tae Κwon Do Π. Φαλήρου την Παρασκευή 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Μαΐου. 

Περισσότερα