1--71

Ο «γκρίζος» κόσμος ενός θρυλικού φωτογράφου

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

«Η Βηρυτός αυτών των φωτογραφιών δεν ανήκει σε κανέναν. Είναι μια πληγή, ένας παγκόσμιος τόπος όπου ο άνθρωπος εξαφάνισε τον άνθρωπο». Ετσι σχολιάζει η συγγραφέας Ντομινίκ Εντέ τις φωτογραφίες του Γιόζεφ Κουντέλκα με θέμα την πόλη όπου γεννήθηκε. Η έκθεση ονομάζεται «Wall/Beirut» και παρουσιάζεται στο ίδρυμα Dar El-Nimer for Arts and Culture στο κέντρο της Βηρυτού.

g_thema_ab1

Ταξιδεύοντας με τη Συλλογή Κωστάκη από τη Θεσσαλονίκη στο Μουσείο Σαμπαντζί

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Ο Βόσπορος είχε βαφτεί σεντεφένιος από μια μαλακή απογευματινή βροχή. Σκεφτόμουν πως η εκπληκτική θέα του Μουσείου Σαμπαντζί στην Πόλη, είναι τόσο μεγαλοπρεπής που συχνά λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τα εκθέματά του.

17s7eik

Τέχνη και πολιτική στις ΗΠΑ

Μία διαφορετική προεκλογική «εκστρατεία» βρίσκεται σε εξέλιξη σε 50 διαφημιστικές πινακίδες σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, χάρη σε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ με απώτερο στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν περισσότερο στο κοινά. 

17s15mati

Τα πρόσωπα της αθηναϊκής ανωνυμίας

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι ξεχωριστή εμπειρία η περιήγηση στην έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Ζαφειρόπουλου στην Εθνική Βιβλιοθήκη στο ΚΠΙΣΝ. Ανεβαίνοντας στον τελευταίο όροφο, περνώντας επίπεδο προς επίπεδο από τους δεκάδες χρήστες των αναγνωστηρίων, ένα θέαμα ευφρόσυνο και παρηγορητικό, προσγειώνεσαι στην Αθήνα του Κώστα Ζαφειρόπουλου. 

Περισσότερα