Εν αναμονή του νέου διοργανωτή της έκθεσης, ενώ ο έως τώρα ανάδοχος απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ξαφνικές αλλαγές στην Art Athina

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ριζικές αλλαγές σηματοδοτεί το 2017 για την Art Athina, καθώς πέντε μήνες πριν από τη διοργάνωση της ελληνικής φουάρ και με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) αλλάζει η διοργανώτρια εταιρεία της διεθνούς έκθεσης.

Φωτογραφία: Νίκος Κοκκαλιάς

«Εφυγε» ο Βρετανός εικαστικός Τίμοθι Σάρσον

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

«Εφυγε» χθες από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, ένας εκλεκτός εικαστικός καλλιτέχνης, ο Βρετανός Τίμοθι Σάρσον. Ανθρωπος ευγενής, χαμηλών τόνων, αφοσιωμένος στη δουλειά του, ζούσε εδώ και δεκαετίες στο Μετς με την Ελληνίδα σύζυγό του, Αγγελική.

Ο φωτογράφος του Βόλου Δημήτρης Λέτσιος (1910-2008).

Δημήτρης Λέτσιος, η ασπρόμαυρη και κρυπτική εκδοχή του μεταπολεμικού ουμανισμού

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ως πορτρετίστας του Βόλου, ο φωτογράφος Δημήτρης Λέτσιος (1910-2008) προσεγγίζει τη γενέτειρά του με τη διαύγεια ενός ημίφωτος, έτσι ώστε οι φωτογραφίες του από τις μεταπολεμικές δεκαετίες να ξυπνούν νοσταλγία αλλά και διάθεση για εμβάθυνση και σύγκριση.

Σε δεκατρείς μεγάλες οθόνες, στο Park Avenue Armory της Νέας Υόρκης, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζούλιαν Ρόζεφελντ, η Κέιτ Μπλάνσετ μεταμορφώνεται σε... καλλιτεχνικά μανιφέστα μαγεύοντας το κοινό.

Το «Μανιφέστο» και τα 13 πρόσωπα της Κέιτ Μπλάνσετ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΗΝΑΚΗΣ

Πόσα πρόσωπα μπορεί να αλλάξει η Κέιτ Μπλάνσετ; Πόσους διαφορετικούς χαρακτήρες μπορεί να ενσαρκώσει; Ο εναλλακτικός τίτλος της βιντεο-εγκατάστασης «Μανιφέστο» του Γερμανού Τζούλιαν Ρόζεφελντ θα μπορούσε να είναι «Τα 13 πρόσωπα της Κέιτ Μπλάνσετ».

Το τούβλινο κτίριο σφηνώνεται πλάι στον πρώην Σταθμό Παραγωγής Ενέργειας του Bankside, που στεγάζει την πιο επισκέψιμη ευρωπαϊκή γκαλερί μοντέρνας τέχνης.

Η «αιχμηρή» εκδοχή της Tate Modern

ΤΖΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Οι αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron ανέλαβαν τον σχεδιασμό της προσθήκης στο κτίριο που τους καθιέρωσε πριν από 16 χρόνια.

Περισσότερα