Φάρμακα ίσως βάλουν φρένο στην άνοια

Πολλές οι ελπίδες των επιστημόνων για τη θεραπεία νοσημάτων που προσβάλλουν τον εγκέφαλο.

Ελπίδες από δύο νέα σκευάσματα με προστατευτική δράση. Η προσέγγιση των επιστημόνων εστιάζεται στη φυσική άμυνα των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η απαισιοδοξία βλάπτει σοβαρά την υγεία μας

Η χρόνια απαισιόδοξη θεώρηση του ποτηριού ως «μισοάδειου» είναι επιβλαβής για τη σωματική και την ψυχική υγεία του ανθρώπου. JANE BRODY / THE NEW YORK TIMES

Οσοι έχουν βιώσει –ή έχουν ζήσει με πάσχοντες από– περιοδικές εμφανίσεις κατάθλιψης γνωρίζουν την ικανότητα της ψυχικής αυτής πάθησης να παρασύρει τους γύρω της σε αρνητικό τρόπο σκέψης.

Στην τρίτη θέση οι Ελληνίδες στο κάπνισμα

Περίπου 6 εκατ. θάνατοι οφείλονται στο κάπνισμα ετησίως, αλλά οι θεριακλήδες δεν λένε να κόψουν τη θανατηφόρο συνήθειά τους. ΑΠΕ

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι συνεχίζουν να καπνίζουν καθημερινά. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε ποσοστό γυναικών που καπνίζουν καθημερινά. 

Τα «Νόμπελ» της φαρμακοβιομηχανίας εδραιώθηκαν και στην Ελλάδα

Μέσα από μία λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν την φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο τους ρόλο.

Περισσότερα