Όσα μας έμαθε η Σύρος
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανακαλύπτουμε το βιομηχανικό παρελθόν της Σύρου μέσα από βιωματικές ξεναγήσεις και αστικούς περιπάτους στα στενά της Ερμούπολης.

Πάσχα στη Σύρο και τα σοκάκια της Ερμούπολης
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στη γεμάτη χρώματα και αρώματα Ερμούπολη θα δείτε καθολικούς και ορθοδόξους να γιορτάζουν ταυτόχρονατο Πάσχα, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας και ομοψυχίας. Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝωρίς το απόγευμα, στις 17.00, κατευθυνθείτε στη Μονή Αγίας Βαρβάρας πάνω από το Κίνι. Θα δείτε τον επιτάφιο να βγαίνει από το μοναστήρι για την περιφορά του στα μονοπάτια της εξοχής. Στη […]


Αφιέρωμα Πάσχα: Κυκλάδες
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στη Σαντορίνη ή στην Αμοργό; Στην Πάρο ή στη Νάξο; Κάνουμε Ανάσταση με φόντο το μπλε και το λευκό του Αιγαίου.


Σύρος: Η «αρχόντισσα» των Κυκλάδων
ΤΑΞΙΔΙΑ

Από την άγρια βόρεια πλευρά μέχρι τους νότιους παραθαλάσσιους οικισμούς και την αρχοντική Ερμούπολη, η Σύρος προσφέρεται για σύντομες ανοιξιάτικες αποδράσεις.

Σύρος: Ανοιχτό κάλεσμα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στην Ερμούπολη θα δείτε καθολικούς και ορθοδόξους να γιορτάζουν ταυτόχρονατο Πάσχα, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας και ομοψυχίας.Σύρος: Aρχοντικά, ρεμπέτικα και βουτιές
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Αθήνα, είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, έχει πολλές προσιτές και «εύκολες» παραλίες (με ρηχά νερά και άμμο), πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφέ.


Σύρος: Ο 19ος αιώνας «αγκαλιάζει» ένα νησί
ΤΑΞΙΔΙΑ

Οι εύποροι της Σύρου –οι παλιοί τουλάχιστον– είχαν αναμφισβήτητα καλό γούστο. Μπορεί κανείς να θαυμάζει την ομορφιά και την αρχιτεκτονική ποιότητα των νεοκλασικών της Ερμούπολης, όμως πραγματικά δεν έχει δει τίποτε αν δεν περάσει μια βόλτα από την Ποσειδωνία.

Σύρος: Η καρδιά εδώ μπαίνει στη θέση της
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κάθε 14 δεύτερα του λεπτού. Και ύστερα, ξανά, σε δύο. Ο φάρος στη «μύτη» του Ακρωτηρίου Γράμματα ανάβει κάθε τόσο μέσα στη νύχτα για να χαιρετίσει τα βαπόρια που κατευθύνονται από τον Πειραιά προς την Ερμούπολη της Σύρου.

Σύρος: Αρχοντική και ρεμπέτισσα
ΤΑΞΙΔΙΑ

Βολτάρουμε στα στενά της Ερμούπολης και της Ανω Σύρου και γνωρίζουμε ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά του κυκλαδίτικου συμπλέγματος, που συνδυάζει την ιταλική όπερα με το ρεμπέτικο και το βιομηχανικό τοπίο με τις περίτεχνες οικιακές οροφογραφίες.