Πάσχα στην Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ιδιαίτερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος προορισμό αποτελεί το νησί των Κυκλάδων, μιας και η συνύπαρξη καθολικών και ορθοδόξων κάνει το Πάσχα στην Τήνο ιδιαίτερο, με τα δρώμενα να είναι πολλά και ενδιαφέροντα.  Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣτις 10.30 το πρωί βρεθείτε στον καθολικό καθεδρικό ναό της Παναγίας του Ροδαριού στο χωριό Ξινάρα, για να παρακολουθήσετε την Αποκαθήλωση του Σταυρού και […]


Πάσχα στην Τήνο: Οδοιπορικό στα χωριά
ΤΑΞΙΔΙΑ

Διάσημη για την Παναγία της, η Τήνος των δεκάδων μικρών και μεγάλων ορθόδοξων και καθολικών ναών τηρεί τα έθιμα με ευλάβεια και γιορτάζει το Πάσχα με ενθουσιασμό.


Τήνος: Ο τόπος των θαυμάτων
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η Παναγία, η τέχνη του μαρμάρου, η λαϊκή αρχιτεκτονική, η πλούσια ενδοχώρα και, βέβαια, ο βοριάς. Η Μάγια Τσόκλη γράφει για το νησί της.


Τήνος της φύσης και των ανθρώπων
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα ξένα έντυπα την παρουσιάζουν ως τις «αυθεντικές Κυκλάδες» – και δεν έχουν άδικο. Παρά τις αλλαγές, το νησί διατηρεί τη φυσιογνωμία του, αλλά και μέρος της ψυχής του.

Αφιέρωμα Πάσχα: Κυκλάδες
ΤΑΞΙΔΙΑ

Στη Σαντορίνη ή στην Αμοργό; Στην Πάρο ή στη Νάξο; Κάνουμε Ανάσταση με φόντο το μπλε και το λευκό του Αιγαίου.Τήνος: κάτι τρέχει
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το νησί της Παναγίας γράφει μια νέα σελίδα στην ιστορία του μέσα από πρωτότυπες πρωτοβουλίες, δημιουργικά νέα ξεκινήματα και ευφάνταστες δράσεις.

Τήνος: χάρμα οφθαλμών
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το νησί προσφέρεται για ένα ανοιξιάτικο οδοιπορικό με το αυτοκίνητο στους παραδοσιακούς οικισμούς του –ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του.


Τήνος χωρίς θάλασσα
ΤΑΞΙΔΙΑ

H περιήγηση στην ενδοχώρα του νησιού αποκαλύπτει ατμοσφαιρικά χωριά με ενετικές καταβολές, πλατείες με γάργαρα νερά και μια υπέροχη γυναικεία χορωδία.


Γεύσεις της Τήνου
ΤΑΞΙΔΙΑ

Από την κοπανιστή ώς την ημιάγρια αγκινάρα και από την μπίρα Νήσος ώς τα «ψαράκια» του Χάλαρη: ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στο πληθωρικό νησί.

Τήνος: Ορεινή και ανεξάντλητη
ΤΑΞΙΔΙΑ

Περπατάμε στα παραδοσιακά χωριά, χαιρόμαστε τη φύση, ανακαλύπτουμε το λιγότερο προβεβλημένο πρόσωπο της γοητευτικής Κυκλαδίτισσας.

Ανοιξιάτικη προσευχή στην Τήνο
ΤΑΞΙΔΙΑ

Με την άνοιξη να είναι στο αποκορύφωμά της, η Τήνος αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους προορισμούς γι’ αυτήν την περίοδο. Χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού και ειδικά του Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε το νησί βήμα-βήμα.