Πανεύκολο μπανανοσοκολατόψωμο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 25΄ Ψήσιμο: 40΄ – 45΄, Αναμονή: 20΄

Υλικά (για 12 – 16 μερίδες)

  • 1¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 3 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 τσιμπιά σόδα μαγειρική  
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 3 μπανάνες μέτριες, ώριμες
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 3 αυγά μικρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη  

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (τα 7 πρώτα) υλικά. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε τις μπανάνες.

Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τις λιωμένες μπανάνες. Ενσωματώνουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο μπολ με τα στερεά.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφρά, ίσα-ίσα να μπλεχτούν τα δύο μείγματα. Ενσωματώνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Αδειάζουμε σε αυτή τη ζύμη. Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι – θα πρέπει η λάμα του να βγει καθαρή.

Το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά προτού το ξεφορμάρουμε.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT