Αυτοδιοικητικές εκλογές – Live: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις
αυτοδιοικητικές-εκλογές-live-λεπτό-προ-562660291
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές – Live: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ροή των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

«Γαλάζιες» από το πρώτο γύρο έξι περιφέρειες, καθαρή νίκη Αρναουτάκη στην Κρήτη.

Προβάδισμα Μπακογιάννη στην Αθήνα, με τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Μικρή η διαφορά Ζέρβα – Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη. Από σήμερα κλείνει η εκλογική μάχη σε Πειραιά, Ηράκλειο και Λάρισα.

Η «Κ» μεταφέρει τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα σε δήμους και περιφέρειες λεπτό προς λεπτό.

00:44

Βόρειος Τομέας Αθηνών: Έξι δήμοι στον β’ γύρο

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα κρίνει τους δημάρχους Πεντέλης (Δήμητρα Κεχαγιά ή Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου), Λυκόβρυσης – Πεύκης (Γρηγόριος Λέων ή Γιώργος Μάριος Ψυχάλης), Φιλοθέης – Ψυχικού (Δημήτρης Γαλάνης ή Χαράλαμπος Μπονάτσος), Νέας Ιωνίας (Παναγιώτης Μανούρης ή Δέσποινα Θωμαΐδου) και Αγίας Παρασκευής (Γιάννης Μυλωνάκης ή Γιάννης Σταθόπουλος).

Για δήμαρχο θα κληθούν να ψηφίσουν εκ νέου και οι δημότες Χολαργού – Παπάγου. 

00:19

Η εικόνα στους επτά δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών

Σε τέσσερις δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών η εκλογή δημάρχου θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις δήμους υπήρξε ανανέωση της εμπιστοσύνης για τους νυν αιρετούς. Την επόμενη Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες οι δημότες σε:

  • Αιγάλεω, όπου θα αναμετρηθούν ο Λάμπρος Σκλαβούνος που λαμβάνει το 37,60% των ψήφων με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Γκίκα που συγκεντρώνει ποσοστό 24,73%
  • Ίλιον, στο οποίο ο Νίκος Ζενετος με 39,92% θα διεκδικήσει την επανεκλογή του με αντίπαλο την Ανδριάνα Αλεβίζου Κουκουβίνου με 32,30%.
  • Πετρούπολη, τον δημαρχιακό θώκο της οποίας θα διεκδικήσουν ο νυν δήμαρχος Στέφανος Βλάχος που συγκεντρώνει το 36,43% των ψήφων και ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος που λαμβάνει ποσοστό 28,76%.
  • Χαϊδάρι, όπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Ντηνιακός με 31,22% θα αναμετρηθεί ή με τον προηγούμενο δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο που λαμβάνει 27,31% ή με τον Αρη Πανόπουλο, ο οποίος συγκεντρώνει μέχρι τώρα το 26,30% των ψήφων.
  • Την επανεκλογή τους από αυτή την Κυριακή εξασφάλισαν οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με 77,70%, Αγίων Αναργύρων - Καματερού Γιώργος Σταύρος Τσίρμπας με 63,03% και Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος που εξασφαλίζει ποσοστό 46,86%.
00:14

Η εικόνα στις κάλπες των περιφερειών 

Από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, φαίνεται να εκλέγεται περιφερειάρχης στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Στις 6 από αυτές οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που προηγούνται υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στην Κρήτη ο υποψήφιος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κατέρχεται με ανεξάρτητο συνδυασμό, ο οποίος, ωστόσο, υποστηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Με καταμετρημένο περίπου το 60% στις 13 περιφέρειες της χώρας, οι κάλπες δείχνουν ότι στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, προηγούνται οι περιφερειάρχες που μόλις ολοκλήρωσαν τη θητεία τους.

Επιπλέον, με την εξαίρεση των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, όπου οι υποψήφιοι είναι ανεξάρτητοι, και την Περιφέρεια Κρήτης, όπου ο υποψήφιος που προηγείται απολαμβάνει της στήριξης αμφότερων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις υπόλοιπες 10 περιφέρειες της χώρας ηγούνται της εκλογικής αναμέτρησης υποψήφιοι υποστηριζόμενοι από το κόμμα της ΝΔ.

Αναλυτικά, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στην Αττική, με ενσωμάτωση 64,42% ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Νίκος Χαρδαλιάς, φαίνεται να κυριαρχεί των υποψηφίων του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 46,50%. Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ιωακειμίδης, με ποσοστό 15,74%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Ιωάννης Πρωτούλης, με ποσοστό 13,99%, ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,19%.
  • Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο 60,11% της ενσωμάτωσης, προηγείται ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Χρήστος Μέτιος, με ποσοστό 41,65%, ενώ έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χριστόδουλος Τοψίδης με 35,36%.
  • Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 61,75% προηγείται ο Αλκιβιάδης Στεφανής, που υποστηρίζεται από τη ΝΔ, με ποσοστό 40,38%, ενώ ο υποψήφιος που προς το παρόν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, προέρχεται από τη ΝΔ, ωστόσο κατέρχεται στις εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό και καταλαμβάνει έως τώρα το 33,76%.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Νεκτάριος Φαρμάκης, φαίνεται να διατηρεί τη θέση του από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 54,46%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 59,16%. Στη δεύτερη θέση ο Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 13%.
  • Στη Δυτική Μακεδονία, η εικόνα στο 63,25% της ενσωμάτωσης δείχνει ότι η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. Η εικόνα αυτήν τη στιγμή διαμορφώνεται ως εξής: Ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 34,61%, ενώ προηγείται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 36,05%.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης, επίσης φαίνεται να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 62,01%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 54,93%. Δεύτερος στην κούρσα των εκλογών είναι ο Ιωάννης Στέφος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 12,44%.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,52% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 57,11%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 34,15%.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 31,63% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 58,12%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, με ποσοστό 27,90%.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 57,38%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,15%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,54%. Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, Σωτήριος Αβραμόπουλος, συγκεντρώνει το 8,06% των ψήφων, ενώ ο Γιάννης Μυλόπουλος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνει ποσοστό 7,23%.
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 54,67% προηγείται και φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Αρναουτάκης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 78,23%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,08%.
  • Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει ήδη το 66,52% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 58,13%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ενδέχεται να μην υπάρξει β' γύρος την επόμενη Κυριακή. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 14,63%.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 42,43% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 61,69%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 32,20% και περνάει στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 57,88% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο με ποσοστό 48,52%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 24,74%.
00:11

Πελετίδης: «Ο πατραϊκός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη, μας έβγαλε πρώτη δύναμη» 

«Ο πατραϊκός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη, μας έβγαλε πρώτη δύναμη. Θα συνεχίσουμε την επόμενη Κυριακή για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας». 

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε απόψε ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος προηγείται στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,66%, με καταμετρημένο το 52,75% των εκλογικών τμημάτων.

Όπως πρόσθεσε, «σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς» και συνέχισε: «Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε και με περισσότερες δυνάμεις, καλούμε το σύνολο του πατραϊκού λαού και αυτούς που δεν μας ψήφισαν, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, γιατί έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες. Ο δρόμος που θα βαδίζουμε θα είναι μακρύς και δύσκολος και τα εμπόδια που θα έχουμε από τους κυβερνώντες θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Επομένως, με δύναμη πορευόμαστε για να έχει η πόλη μας αυτά που δικαιούται, για να μπορούν τα παιδιά μας να έχουν μέλλον που τους αξίζει».

00:05

Αγοραστός: Τα ψέματα καταρρέουν - Οι σωτήρες της καταστροφής δεν θα έχουν καμία τύχη την επόμενη Κυριακή

 
23:37

Χ. Δούκας: Όλοι μαζί να δώσουμε την κρίσιμη μέρα για την Αθήνα μας, θα νικήσουμε

 
23:29

Ανδρουλάκης: Είμαστε η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι καθαρό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «συνεχίζει την ανοδική του πορεία» και είναι «η 2η δύναμη στην αυτοδιοίκηση».

Πρόσθεσε ότι μπροστά μας «έχουμε μεγάλες προκλήσεις», τις οποίες θα τις αντιμετωπίσουμε «με τον προοδευτικό χώρο της χώρας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κασσελάκη για την προοδευτική παράταξη, είπε ότι αυτό «δεν θα επιτευχθεί με σόου».

 
23:21

Πρωτούλης: Είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των κατοίκων της Αττικής

«Είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι, πιο μαχητικοί, για να υπερασπιστούμε από αύριο κιόλας τα συμφέροντα των εργαζομένων, των κατοίκων της Αττικής» τόνισε ο κ. Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

23:03

Η εικόνα στους δήμους του Νότιου Τομέα Αθηνών

Οι εκλογείς έξι δήμων του Νοτίου Τομέα Αθηνών εξέλεξαν δήμαρχο από σήμερα, ενώ στους άλλους δύο η εκλογή θα κριθεί στον β' γύρο.

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου με 37,42% θα διεκδικήσει την επανεκλογή της με αντίπαλο τον Στέλιο Μαμαλάκη που λαμβάνει 21,93% (ενσωμάτωση 54%).

Στον Άλιμο ο Ανδρέας Κονδύλης επανεκλέγεται για τρίτη θητεία καθώς με ενσωματωμένο το 36% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει ποσοστό 69,76%.

Άνετη επανεκλογή (επίσης για τρίτη θητεία) εξασφαλίζει και ο Γιώργος Παπανικολάου στον Δήμο Γλυφάδας με ποσοστό 83,18% (ενσωμάτωση 51%).

Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, όπου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος εξασφαλίζει τρίτη θητεία με ποσοστό 72,15% (ενσωμάτωση 50,63%).

Στην Καλλιθέα επανέρχεται στη θέση δημάρχου ο Κώστας Ασκούνης, ο οποίος με ενσωματωμένο το 52% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει 46,28% έναντι 39,28% του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου.

Στον Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου ο Ανδρέας Ευθυμίου επανεκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 59,58% (ενσωμάτωση 62%).

Στη Νέα Σμύρνη η δημαρχιακή Αρχή θα κριθεί την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Γιώργο Κουτελάκη που λαμβάνει το 28,25% των ψήφων και τη Δήμητρα Νάνου που έλαβε 26,75% (ενσωμάτωση στο 54%).

Τέλος ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος εξασφάλισε νέα θητεία καθώς έλαβε ποσοστό 58,30% (ενσωμάτωση 48%).

22:57

Ζαχαριάδης: «Προέχει να ηττηθεί η συντηρητική κυριαρχία - Δεν μας ικανοποιεί το σημερινό αποτέλεσμα»

 
22:56

Μπακογιάννης: «Σήμερα είναι μία μεγάλη νίκη της Αθήνας»

Για μια μεγάλη νίκη έκανε λόγο ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του έξω το κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, ενώ αναφέρθηκε και στην εβδομάδα που έρχεται και ενόψει του Β΄ γύρου των εκλογών στην Αθήνα, λέγοντας πως θα απευθυνθεί σε όλους και σε κάθε γειτονιά. 

 

 

22:54

Ζέρβας: Στον β' γύρο κρίνεται το μέλλον της Θεσσαλονίκης 

Οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης: 

«Οι πολίτες μίλησαν και οφείλουμε να τους ακούσουμε. Απαιτούν περισσότερα. Τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε πολύ και τους καλώ να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να ψηφίσουν. Τις επόμενες 5 ημέρες κρίνεται το μέλλον της πόλης. Κρίνεται εάν θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα, ή θα παραδοθεί η πόλη σε επιχειρηματικά συμφέροντα εξ Αθηνών. Εάν θα παραδώσουμε την πόλη σε ένα παλιό αποτυχημένο κομματικό προσωπικό (...)

Αυτή την εβδομάδα θα πάμε πόρτα – πόρτα και θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω, δεν εξαγοράζεται. Είμαι βέβαιος πως την επόμενη Κυριακή θα γιορτάσουμε  τη νίκη της πόλης, τη νίκη των πολιτών»

22:51

Αθήνα: Μεγάλο προβάδισμα Μπακογιάννη - Προηγείται ο Δούκας του Ζαχαριάδη για το «εισιτήριο» στον β' γύρο

22:48

Μάχη Ζέρβα-Αγγελούδη στον β' γύρο για τον δήμο Θεσσαλονίκης - Μικρό προβάδισμα του νυν δημάρχου στο 40% ενσωμάτωσης

22:39

Απ. Τζιτζικώστας: «Αυτή την εμπιστοσύνη σας δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα:

«Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η τρίτη διαδοχική φορά, που με εμπιστεύεστε με ποσοστά, που ξεπερνούν το 60 και του 70% στη μεγαλύτερη γεωγραφικά περιφέρεια της χώρας των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αυτή την εμπιστοσύνη σας δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ. Θα συνεχίσω και τα επόμενα χρόνια να δίνω τη μάχη για να βρίσκεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πρώτη γραμμή της Ελλάδος και στην κορυφή της Ευρώπης

Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους συμπολίτες μας, που αναγνώρισαν με το αποτέλεσμα αυτό το σημαντικό έργο και την προσπάθεια, που κάναμε τα τελευταία χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που δουλεύουν νυχθημερόν».

22:38

Στ. Κασσελάκης: Πρέπει να ανανεώσουμε την παράταξη «χθες» 

Την άμεση ανανέωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και την εμψύχωση του ανθρώπινου δυναμικού, προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα αποτελέσματα ένα «πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα να έχει μία νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη που να μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο». 

«Το βλέπετε στη Θεσσαλία, όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη μεγάλης απώλειες και συγχαίρω τον Δημήτρη Κουρέτα». Αναφέρθηκε δε στη Θεσσαλονίκη που όπως είπε υπερίσχυσε ο προοδευτικός υποψήφιος. Ευχαρίστησε και τον κ. Ζαχαριάδη για τη μάχη στον Δήμο της Αθήνας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, καλώντας σε στήριξη στον Χάρη Δούκα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, εφόσον περάσει στον δεύτερο γύρο.

 

22:37

Χυδαία ομοφοβική επίθεση Μπέου κατά Κασσελάκη

 

22:22

Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από σήμερα έναν μεγάλο αγώνα - Προσμένω στη συνεργασία των ανθυποψηφίων μου

«Θέλω να συγχαρώ τους ανθυποψηφίους μου για τον αγώνα τους. Προσμένω στη συνεργασία μας. Η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι τεράστια. Ξέρω ότι το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Από σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς», ανέφερε στη δήλωση του ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την επικράτησή του στην Περιφέρεια Αττικής από τον α' γύρο. 

Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τους εθελοντές που συμμετείχαν στην προεκλογική του καμπάνια αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό και έστειλε μήνυμα συνεργασίας στους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών που συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση. 

22:19

Κουτσούμπας: Πάνω από 10% στις Περιφέρειες - Ενισχύεται η αμφισβήτηση

Την άνοδο των ποσοστών για τους υποψήφιους που στήριξε το ΚΚΕ, υπογράμμισε στην πρώτη δήλωσή του για τα αποτελέσματα του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται τρεις μόνο μήνες μετα τις εκλογές. Παρότι ο συσχετισμός παραμένει πολύ αρνητικός, σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού χαρακτήρα υπέρ των καπιταλιστικών συμφερόντων», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας. 

Οπως σημείωσε, το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 13 Περιφέρειες είναι πάνω από 10%, έναντι 6,86% στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, και πάνω από το ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές.

22:14

Ποιοι προηγούνται στους δήμους του Κεντρικού Τομέα Αττικής

22:11

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μάχη Ζέρβα-Αγγελούδη στον β' γύρο 

22:09

Η εικόνα στον δήμο Αθηναίων με ενσωματωμένο το 41,9% των ψήφων - Στον β' γύρο θα κριθεί ο νικητής

Ντέρμπι Δούκα-Ζαχαριάδη για τη δεύτερη θέση. Διατηρεί το προβάδισμα ο Χάρης Δούκας. Μεγάλη η διαφορά Μπακογιάννη από τον δεύτερο. 

22:05

Βόλος: Επανεκλογή του Αχ. Μπέου δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου στη δημαρχία του Βόλου δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, με ενσωματωμένο το 22,13% των ψήφων.

Ο Αχιλλέας Μπέος προηγείται με 56,8%, ακολουθεί ο Νίκος Παπαπέτρος με 36,36% και τρίτος είναι ο Απόστολος Ριζόπουλος με 6,84%.

22:00

Ανδρέας Παχατουρίδης: Κοντά στην έκτη εκλογή του στο Περιστέρι

Ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, βρίσκεται «μία ανάσα» από το να εκλεγεί για έκτη φορά, καθώς συγκεντρώνει 77,54%, με την ενσωμάτωση στο 20,98%.

Είχε εκλεγεί πρώτη φορά δήμαρχος Περιστερίου το 2002. Στις εκλογές του 2019, είχε εκλεγεί αό την πρώτη Κυριακή με ποσοστό άνω του 74%. 

21:58

Στα γραφεία του Νίκου Χαρδαλιά στη Συγγρού ο Κυριάκος Μητσοτάκης

21:57

Εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος: Δεύτερος γύρος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Ο Δημήτρης Μπακάκος της Singular Logic ανακοίνωσε ότι με την ενσωμάτωση στο 37% στις περιφέρειες και 27% στους δήμους, έχουμε τα εξής:

Το αποτέλεσμα σε επτά περιφέρειες (Αττική, Δυτική Ελλάδα, Ηπείρου, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Νοτίου Αιγαίου, Στερεά Ελλάδα) κρίνεται από την 1η Κυριακή, ενώ 4 περιφέρειες θα κριθούν την επόμενη Κυριακή.

Όσον αφορά στους έξι μεγάλους δήμους, τρεις (Πειραιάς, Ηράκλειο και Λάρισα) κρίνονται από την πρώτη Κυριακή, ενώ Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα κρίνονται από τη δεύτερη Κυριακή.

21:57

Δηλώσεις Γ. Μώραλη για τη νίκη τον Πειραιά: Θα δουλέψουμε το ίδιο σκληρά

Σε δηλώσεις, μετά την άνετη νίκη του στον δήμο Πειραιά, προχώρησε ο Γιάννης Μώραλης.

«Πιστεύω ότι μας επέλεξαν ξανά για δύο λόγους. Αναγνώρισαν τα καλά της δουλειάς μας, ότι ο Πειραιάς έχει ήδη αλλάξει, και γιατί μας εμπιστεύονται ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που είναι υπαρκτά. Μέσα από την καρδιά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια δέσμευση ότι θα δουλέψουμε το ίδιο σκληρά, σοβαρά και υπεύθυνα, ώστε η τρίτη θητεία μας να είναι καλύτερη από τις δύο πρώτες»

21:50

Μητσοτάκης: Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ 

«Οι πολίτες επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ και τις επιλογές της», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην επικράτηση Χαρδαλιά και Τζιτζικώστα. «Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε τη μάχη του Β΄ γύρου για όσους υποψήφιους δεν εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή», είπε και υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».

«Το γαλάζιο του χάρτη πρέπει να είναι γαλάζιο της δημιουργίας», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες. 

21:48

Διατηρεί το προβάδισμά του ο Δούκας έναντι του Ζαχαριάδη για τη δεύτερη θέση - Πάνω από 41% ο Μπακογιάννης

21:46

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα στις κάλπες των Περιφερειών

Με πάνω από το 25% καταμετρημένο στο σύνολο των ψήφων για τις Περιφερειακές εκλογές, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στην Αττική, με ενσωμάτωση 28,01% ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται να κυριαρχεί των υποψηφίων του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 46,06%. Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ιωακειμίδης με ποσοστό 16,28%.
  • Στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης στο 27,06% της ενσωμάτωσης προηγείται ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Χρήστος Μέτιος με ποσοστό 41,46% ενώ έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χριστόδουλος Τοψίδης με 35%.
  • Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 33,52% προηγείται ο Αλκιβιάδης Στεφανής που υποστηρίζεται από τη ΝΔ με ποσοστό 40,93% ενώ ο υποψήφιος που προς το παρόν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, Κωνσταντίνος Μουτζούρης προέρχεται από τη ΝΔ, ωστόσο κατέρχεται στις εκλογές με ανεξάρτητο συνδυασμό, και καταλαμβάνει έως τώρα το 33,94%.
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται να διατηρεί τη θέση του από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 22,77%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 59,50%. Στη δεύτερη θέση ο Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει 12,55%.
  • Στη Δυτική Μακεδονία, η εικόνα στο 28,78% της ενσωμάτωσης διαμορφώνεται ως εξής: ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης προηγείται με 36,21% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 35,48%.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και νυν περιφερειάρχης, επίσης φαίνεται να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 28,87%, πετυχαίνοντας προς το παρόν ποσοστό 55,63%. Δεύτερος στην κούρσα των εκλογών είναι ο Ιωάννης Στέφος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 12,21%.
  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,61% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 27,76%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 34,34%.
  • Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 29,79% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 27,40%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με ποσοστό 28,52%.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 26,76%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,67%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,38%.
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 24,11% προηγείται και φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο, ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 77,67%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,40%.
  • Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει ήδη το 66,53% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 30,72%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ενδέχεται να μην υπάρξει β' γύρος την επόμενη Κυριακή. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 14,72%.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 42,65% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 30,40%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 32,21% και περνάει στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 25,91% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο με ποσοστό 48,16%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 25,49%.
21:41

Στον β' γύρο η ανάδειξη δημάρχων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα - Επανεκλογή Μπέου στον Βόλο

Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθούν οι νέοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ιωαννιτών, καθώς δεν έπιασαν το όριο του 43%, ενώ σε Ηράκλειο Κρήτης, Λάρισα, Βόλο και Ρόδο οι νέες δημοτικές Αρχές εξελέγησαν ήδη από σήμερα.

  • Στη Θεσσαλονίκη, με ενσωματωμένο το 11% των εκλογικών τμημάτων, ο νυν δήμαρχος καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 28,38%, δεύτερος βρίσκεται ο Στυλιανός Αγγελούδης με 25,36% και τρίτος ο Σπύρος Πέγκας με 21,26%.
  • Στον Δήμο Πατρέων, με καταμετρημένο το 13%, ο συνδυασμός του δημάρχου Κώστα Πελετίδη καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 41,40% και ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Σβόλης με 25,89%, ο Βασίλης Αϊβαλής με 18,43% και ο Πέτρος Ψωμάς με 14,29%.
  • Στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, με καταμετρημένο το 8% των τμημάτων, προηγείται με 47,22% ο Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος φέρεται να εκλέγεται νέος δήμαρχος από τον α' γύρο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Καραμαλάκης με 36,58%.
  • Ιδιαίτερη σημασία έχει το εκλογικό αποτέλεσμα στον πληττόμενο από τις πλημμύρες Δήμο Λαρισαίων. Με καταμετρημένο το 15%, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος έλαβε το 38,73% των ψήφων, θα δώσει τη σκυτάλη στον Αθανάσιο Μαμάκο, ο οποίος εξασφαλίζει ποσοστό σχεδόν 50%.
  • Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλίας, τον Βόλο, ο νυν δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, επανεκλέγεται με ποσοστό 57%, με την ενσωμάτωση στο 14%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Νίκος Παπαπέτρος με 36,54%.
  • Στον Δήμο Ρόδου, με ενσωματωμένο το 8,50% των εκλογικών τμημάτων, προηγείται ο νυν δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης, με 48,16% και ακολουθούν ο Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης με 25,65% και ο Νίκος Γερονικολός με 22,97%.
  • Στον Δήμο Ιωαννιτών, με ενσωματωμένο το 10% των τμημάτων, προηγείται ο Θωμάς Μπέγκας με 35,94% και ακολουθεί με 25,55% ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέλαβε δήμαρχος μετά τον θάνατο του Μωυσή Ελισάφ.
21:40

Ιωακειμίδης: Τηλεφώνησα στον Χαρδαλιά για να τον συγχαρώ

«Οι πολίτες έκριναν. Τηλεφώνησα στον κ. Χαρδαλιά για να τον συγχαρώ. Εχω αφιερώσει τη ζωή μου στην αυτοδιοίκηση και θα συνεχίσω να το κάνω», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, την ώρα που ο κ. Χαρδαλιάς εξασφαλίζει την εκλογή του από τον α' γύρο. 

 

21:36

Η Μύκονος δείχνει να αλλάζει χέρια

Ο Δήμος Μυκόνου φαίνεται ότι «αλλάζει χέρια» και να περνά από τον Κωνσταντίνο Κουκά στον Χρήστο Βερώνη, που έχει διατελέσει Δήμαρχος στο παρελθόν. 

Με την ενσωμάτωση στο 10,53% ο κ. Βερώνης συγκεντρώνει το 50,23% των ψήφων, έναντι 35,21% του κ. Κουκά. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Ανδρέας Φιορεντίνος με ποσοστό 14,55%.

Ο Χρήστος Βερώνης έχει 18χρονη θητεία στον Δήμο Μυκόνου, κερδίζοντας σε πέντε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

21:32

Αθήνα: Μεγάλο προβάδισμα Μπακογιάννη, διατηρεί το προβάδισμα για τη δεύτερη θέση ο Δούκας έναντι του Ζαχαριάδη (ενσωμάτωση 29,8%)

21:26

Στα γραφεία της Ν.Δ. έφτασε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης - Αναμένεται δήλωσή του

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

21:18

Πανηγυρικό το κλίμα στο επιτελείο Μπακογιάννη

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται εντός ολίγου να επισκεφθεί το κεντρικό εκλογικό του περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος. Με την ενσωμάτωση στο 27%, λαμβάνει ποσοστό 41,24%.

21:17

Έντονη κόντρα Βαρεμένου-Βούλτεψη

 
21:15

Ντέρμπι Ζέρβα-Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη:

 

21:12

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μώραλη για τη νίκη στον Δήμο Πειραιά

 
21:10

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φάνης Σπανός, νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, με ποσοστό ενσωμάτωσης 18,47% φαίνεται να πετυχαίνει την εκλογή του από τον α' γύρο με ποσοστό 48,21%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος που έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Γκλέτσος, με ποσοστό 25,87%.

21:09

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτριος Πτωχός, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, φαίνεται να προηγείται με ποσοστό 43,26% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,73%. Στη δεύτερη θέση, ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 31,38% και περνάει στον β' γύρο την επόμενη Κυριακή.

21:09

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Γεώργιος Χατζημάρκος, νυν περιφερειάρχης και υποψήφιος προερχόμενος από τη ΝΔ, συγκεντρώνει ήδη το 66,39% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 20,66%, γεγονός που σηματοδοτεί ότι ίσως δεν χρειαστεί β' γύρος την επόμενη Κυριακή. Στη δεύτερη θέση, ο Νικηφόςρος Παπανικόλας, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει το 14,60%.

21:08

Ενταση Ηλιόπουλου-Μπέου on air: 

 
21:08

Περιφέρεια Κρήτης

Στην Περιφέρεια Κρήτης, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,58% προηγείται ο υποψήφιος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκη, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συγκεντρώνοντας το 78,21%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σπυρίδων Δανέλλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 11,34%.

21:08

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 16,76%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να πετυχαίνει μία καθαρή νίκη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας έως τώρα 60,57%, ενώ ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπαστεργίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 10,45%.

21:07

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Ιωάννης Τρεπεκλής, προερχόμενος από τη ΝΔ, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ», συγκεντρώνει το 28,98% σε ποσοστό ενσωμάτωσης 17,45%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενη από τη ΝΔ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με ποσοστό 28,39%.

21:06

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο νυν περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, συγκεντρώνει προς το παρόν το 41,52% των ψήφων σε ποσοστό ενσωμάτωσης 15,99%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Δημήτριος Κουρέτας, ο οποίος προς το παρόν συγκεντρώνει 33,86%.

21:06

Νίκη Μαμάκου στη Λάρισα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 14,6% της ενσωμάτωσης:

21:06

Δυτική Μακεδονία

Στη Δυτική Μακεδονία, η εικόνα στο 26,51% της ενσωμάτωσης διαμορφώνεται ως εξής: ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης προηγείται με 35,94% ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Αμανατίδης με 35,87%. 

21:02

Πάτρα: Μεγάλο προβάδισμα Πελετίδη με ενσωμάτωση στο 13,9% 

20:58

Δήμος Βόλου: Άνετο προβάδισμα Μπέου

20:58

Νίκη Χαρδαλιά από τον α' γύρο στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα με ενσωμάτωση στο 22,1%

20:54

Νίκη Σπανού από τον α' γύρο στην Στερεά Ελλάδα (17,3% ενσωμάτωση)

20:51

Δήμος Αθηναίων: Άνετη πρωτιά Μπακογιάννη, μικρό προβάδισμα Δούκα έναντι Ζαχαριάδη για τη δεύτερη θέση (ενσωμάτωση 18%)

20:47

Ποιοι προηγούνται σε 8 Περιφέρειες 

  • Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Περιφέρεια Αττικής
  • Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης
  • Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Νεκτάριος Φαρμάκης
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δημήτριος Πτωχός
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης
  • Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Γεώργιος Χατζημάρκος
20:39

Δήμος Θεσσαλονίκης: Μάχη Ζέρβα-Αγγελούδη στον β' γύρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 8,9% της ενσωμάτωσης

20:33

Ανετη επανεκλογή για 10 δημάρχους στο λεκανοπέδιο - Αλλαγή σκυτάλης στην Κηφισιά

Ανετη επανεκλογή από τον πρώτο γύρο εξασφαλίζουν τουλάχιστον δέκα δήμαρχοι του λεκανοπεδίου Αττικής, με ποσοστά από περίπου 70% έως και σχεδόν 85%.

Στο Περιστέρι, ο Ανδρέας Παχατουρίδης επανεκλέγεται δήμαρχος για έκτη συνεχόμενη θητεία.

Για τρίτη φορά φαίνεται πως θα επανεκλεγούν οι Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα, Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γιάννης Κωνσταντάτος στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Παππούς στη Φυλή, Γιώργος Μαρκόπουλος στο Γαλάτσι και Ανδρέας Κονδύλης στον Αλιμο.

Για δεύτερη φορά επανεκλέγονται άνετα ο Σπύρος Βρεττός ως δήμαρχος Αχαρνών και ο Γιώργος Τσίρμπας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Ανετη επικράτηση εξασφάλισε από τους εκλογείς του Δήμου Κηφισιάς στον Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος για πρώτη φορά.

20:31

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ενσωμάτωση 13%

20:30

Ντέρμπι στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ Αμανατίδη-Κασαπίδη (12,8% ενσωμάτωση)

20:27

Δήμος ΑΘηναίων: Η εικόνα με ενσωμάτωση στο 12,4% 

20:25

Περιφέρεια Ηπείρου: Νίκη Καχριμάνη από τον α' γύρο με ενσωμάτωση στο 11,2%

20:21

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προβάδισμα Αγοραστού με ενσωμάτωση στο 8,5% 

20:20

Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα σε μικρό ποσοστό ενσωμάτωσης

 
20:19

Επικράτηση Μώραλη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα στον Πειραιά (Ενσωμάτωση 5,02%)

20:18

Περιφέρεια Αττικής: Ενσωμάτωση 9,8%

20:16

Βόλος: Προβάδισμα Μπέου στο 3,8% της ενσωμάτωσης:

20:14

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Καθαρή νίκη Τζιτζικώστα με ενσωμάτωση στο 5,72%

 

20:13

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τα αποτελέσματα δείχνουν τη δυναμική της τοπικής αυτοδιοίκησης

20:09

Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλο προβάδισμα Χαρδαλιά με ενσωμάτωση στο 5%

20:06

Β. Δάγκα: Το ΚΚΕ θέλει να διευρυνθεί η αμφισβήτηση που εκφράστηκε στις βουλευτικές εκλογές

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Β. Δάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως το κόμμα επιδιώκει να διευρυνθεί το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράστηκε στις βουλευτικές εκλογές για την πολιτική «που, με επίκεντρο τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, των εργολάβων, ουσιαστικά οδηγεί σε όλο και παραπάνω εγκλήματα σε βάρος του ίδιου του εργαζόμενου λαού».

20:06

Δήμος Θεσσαλονίκης: Η εικόνα με ενσωμάτωση στο 2,83%

20:00

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενσωμάτωση στο 5,6%:

19:57

Δήμος Αθηναίων ενσωμάτωση στο 3,6%:

19:56

Εκτιμήσεις για τις Περιφέρειες

Χαρδαλιάς, Καχριμάνης, Φαρμάκης και Χατζημάρκος φέρεται να εξασφαλίζουν τη νίκη από τον 1ο γύρο, σύμφωνα με εκτίμηση της ΕΡΤ.

19:53

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ενσωμάτωση στο 1%

19:50

Δήμος Αθηναίων: Ενσωμάτωση στο 1,9%

19:50

Σκρέκας: Ο δεύτερος γύρος θα δώσει το τελικό πολιτικό στίγμα

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσει το τελικό πολιτικό στίγμα.

«Θα σημαίνει κάτι, αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, και για την εμπιστοσύνη, αν αυτή δηλαδή συνεχίζεται, σε ό,τι αφορά την άποψη του ελληνικού λαού για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αλλά και για τις επιλογές σε ό,τι αφορά τη στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο υπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει όντως δώσει πολιτική διάσταση στα αποτελέσματα των 13 Περιφερειών και των τριών μεγάλων δήμων.

19:49

Η πρώτη εικόνα στον Δήμο Πειραιά, με ενσωμάτωση 1,34%

19:44

Μεγάλη η αποχή στον Δήμο Αθηναίων

Εκτιμάται ότι κινείται κοντά στο 70%.

19:44

Τα πρώτα αποτελέσματα για τον Δήμο Αθηναίων

ΥΠΕΣ/Singular Logic

 

19:43

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Χαμηλή συμμετοχή, οι πολίτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι

«Βλέπω ότι σήμερα η συμμετοχή είναι χαμηλή. Αυτό είναι αντίκτυπο του ότι οι πολίτες αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ότι δεν έχουν επιλογή», δήλωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, από την Αγία Παρασκευή όπου ψήφισε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

«Η Πλεύση Ελευθερίας υπόσχεται -και εγώ προσωπικά δεσμεύομαι- ότι σε όλη την περίοδο που έπεται θα είμαστε κοντά στους πολίτες. Μπορεί αυτή τη φορά να μην είχαμε να προτείνουμε αυτοδιοικητικούς υποψηφίους γιατί το κίνημα μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, υποσχόμαστε όμως και δεσμευόμαστε ότι την επόμενη φορά οι πολίτες θα έχουν επιλογή».

19:42

Οι εκτιμήσεις των επιτελείων για τον Δήμο Αθηναίων

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο επιτελείο του Κώστα Μπακογιάννη υπάρχει η πεποίθηση ότι η μάχη θα ολοκληρωθεί από τον 1ο γύρο. Την ίδια ώρα, από τα επιτελεία Ζαχαριάδη και Δούκα εκτιμάται πως θα υπάρξει και 2ος γύρος.

19:40

Ν. Παππάς: Παντού ο στόχος είναι να περάσουμε στον β' γύρο

«Παντού έχουμε στόχο να μπούμε στον δεύτερο γύρο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά το κλείσιμο της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Αναφερόμενος στη χαμηλή συμμετοχή στις κάλπες, σχολίασε: «Δεν μπορούμε καν να εκστομίσουμε και το τετριμμένο ότι κέρδισε η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι αρνητικό, γιατί ζήσαμε και τις τραγικές καταστροφές όπου αναδείχθηκε ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρακολουθούμε και κάποιες μεγάλες μάχες, όπως αυτή του κ. Αγοραστού, να δούμε αν θα πάει στον δεύτερο γύρο».

19:37

Στα γραφεία της Ν.Δ. στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

19:23

Θεσσαλονίκη: Exit poll Interview: Πρώτος ο Ζέρβας με 31%-35%, στον δεύτερο γύρο ο Αγγελούδης με 23%-27%

19:17

Η εικόνα του exit poll για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Νίκη στον Νεκτάριο Φαρμάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνoυν τα αποτελέσματα του exit poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του peloponnisos FM 104.1, που αφορά το εκλογικό σώμα στην Πάτρα, με αναγωγή σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

19:13

Τα ειδικά χρώματα στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών

19:10

Εικόνα του exit poll για τον Δήμο Πατρέων

Kαθαρή νίκη στον Κώστα Πελετίδη για τον Δήμο Πατρέων δίνουν τα αποτελέσματα του exit poll του pelop.gr, της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και του peloponnisos FM 104.1 για τον Δήμο Πατρέων.

19:07

Στις 22:00 η ασφαλής εκτίμηση για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους 

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 Περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε γύρω στις 22:00.

19:02

Εκλεισαν οι κάλπες

Στις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών για τις 13 Περιφέρειες και τους δήμους.

Στις 17:30, η συμμετοχή ανερχόταν στο 44,6%, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 4.360.000 εκλογείς.

Στις 22:00 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τις 13 Περιφέρειες και τους έξι μεγάλους δήμους της χώρας. 

19:01

Στα γραφεία του συνδυασμού του ο Νίκος Χαρδαλιάς για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα 

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, προσήλθε, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, στα γραφεία του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», απ' όπου θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

18:46

Πού θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα οι πολιτικοί αρχηγοί

Λίγα λεπτά απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα παρακολουθήσουν τις εξελίξεις από τα γραφεία τους. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να μεταβεί μετά τις 19:00 στα κεντρικά της Ν.Δ. Μόλις τα επιτελεία αποκτήσουν μια ασφαλή εικόνα για τα αποτελέσματα στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε δηλώσεις.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται από τις 17:30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, είχε ζητήσει από τους πολίτες να καταψηφίσουν τους υποψήφιους που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρίσκεται ήδη στα γραφεία του κόμματος, ενώ νωρίτερα είχε μεταβεί στο Ηράκλειο Κρήτης για να ψηφίσει. 

Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται ήδη στον Περισσό, από όπου θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

18:29

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ν. Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων.

18:07

Τα ποσοστά συμμετοχής ανά περιφέρεια

Στην Ανατολική Μακεδονία η συμμετοχή ανέρχεται στο 45,8%, στην Κεντρική Μακεδονία στο 45%, στη Δυτική Μακεδονία στο 43,7%, στην Ηπειρο στο 49,3%, στη Θεσσαλία στο 49,5%, στο Ιόνιο στο 41,8%, στη Δυτική Ελλάδα στο 49,7%, στη Στερεά Ελλάδα στο 53,4%, στην Αττική στο 38,7%, στην Πελοπόννησο στο 45,1%, στο Βόρειο Αιγαίο στο 39,4%, στο Νότιο Αιγαίο στο 48,1%, και στην Κρήτη στο 51,2%.

18:06

Στην Κουμουνδούρου ο Στ. Κασσελάκης

Από τις 17:30 βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης. 

18:02

Στο 44,6% η συμμετοχή έως τις 17:30

Στις 17:30, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανερχόταν στο 44,6% στην Επικράτεια, κάτι που αντιστοιχεί κατ' αναλογία σε 4.360.000 εκλογείς. Στις 22:00 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΥΠΕΣ.

17:58

Στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού κλείσουν οι κάλπες

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Πειραιώς, αναμένεται να προσέλθει μετά τις 19:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης. 

17:42

Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν οι κάλπες - Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Λιγότερες από 2 ώρες απομένουν για να κλείσουν οι κάλπες. Από τις 19:00 θα ξεκινήσει η ροή των αποτελεσμάτων.

Περίπου στις 21:00 αναμένεται μια πρώτη εικόνα, ενώ στις 22:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος για τους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες. 

17:31

Βόλος: Υποψήφιος δημ. σύμβουλος καταγγέλλει τον Αχ. Μπέο για ξυλοδαρμό

Θύμα ξυλοδαρμού από τον Αχιλλέα Μπέο καταγγέλλει πως έπεσε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Νίκου Παπαπέτρου στον Βόλο. Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Μπέος αρνείται, σε ανάρτησή του, τις κατηγορίες. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, το επεισόδιο σημειώθηκε τα μεσάνυχτα σε καφετέρια, επί της οδού Λαρίσης. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και ένας φίλος του έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από τον Αχιλλέα Μπέο.

Από την πλευρά του, ο Αχιλλέας Μπέος κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης» και για συκοφαντία με «κατασκευασμένα και ψευδή στοιχεία». Κατηγορεί τον καταγγέλλοντα ότι είναι «γνώριμος των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, γνωστός και για την παρουσία του στις πόρτες νυχτερινών μαγαζιών».




17:30

Από τι θα κριθεί ο νικητής στα ντέρμπι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, μιλά στην «Κ» για τα ντέρμπι, τους «αντάρτες» και για την αποχή από τις κάλπες της πρώτης Κυριακής

Διαβάστε αναλυτικά: 

 

17:17

ΠΑΣΟΚ: Ποντάρουν στις παλιές ρίζες για να αναμετρηθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν ότι τα ερείσματά τους στην αυτοδιοίκηση θα τους δώσουν προβάδισμα στην κούρσα της Κεντροαριστεράς.

Διαβάστε αναλυτικά:

 

17:15

ΣΥΡΙΖΑ: Διασπορά χωρίς περίοδο χάριτος

Με τη σκιά Πολάκη να προκαλεί ρήγματα στην Κ.Ο., ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να προσπεράσει τη σημερινή κάλπη.

Διαβάστε αναλυτικά:

 

17:11

Ν.Δ.: Επιστράτευση των κορυφαίων για τον β' γύρο

Με εντολή Μητσοτάκη, θα επισκεφτούν τις Περιφέρειες χωρίς νικητή την Κυριακή.

 

 

17:07

Στιγμιότυπα από την εκλογική διαδικασία

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ 
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ 

 

17:04

Θεσσαλία: Ανασυγκρότηση υπόσχεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Δ. Κουρέτας

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ψήφισε νωρίτερα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. «Θα είμαι κοντά στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα και θα εργαστώ για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας» δήλωσε.

16:57

Μαρία Κατσουνάκη: Θα ψηφίσουμε πρόσωπα ή χρώματα;

 

16:54

Σπ. Πέγκας: «Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας για τη Θεσσαλονίκη»

 
16:51

Κ. Zέρβας: «Η Θεσσαλονίκη μας θα έχει όλα όσα της αξίζουν»

Στο 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αμέσως μετά, ο κ. Ζέρβας δήλωσε: «Ολοκληρώνονται τέσσερα χρόνια δημιουργίας, με έργα, με ανάπτυξη, τέσσερα χρόνια με σημαντικές δυσκολίες, αλλά και με πολλά βήματα μπροστά. Στα επόμενα πέντε χρόνια, η Θεσσαλονίκη μας θα ολοκληρώσει σημαντικά έργα, θα αλλάξουμε κατηγορία».

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

 

 

16:50

Βόλος: Αλληλομηνύθηκαν υποψήφιοι του Αχ. Μπέου και Ν. Παπαπέτρου

Αλληλομηνύθηκαν η υποψήφια δικηγόρος με τον συνδυασμό του Ν. Παπαπέτρου, Αννα Μαρία Κωνσταντινίδη, και οι κ.κ. Γ. Βλιώρας, Γεώργιος Σουίπας και Χρήστος Χατζηαργυρίου, ύστερα από ένταση σε εκλογικό κέντρο του Βόλου, στο 23ο Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η κ. Κωνσταντινίδη υποστήριξε ότι ζήτησε να αποσυρθούν αφίσες που είχαν αναρτηθεί στα κάγκελα επειδή παραβίαζαν την εκλογική νομοθεσία, και εκείνοι την εξύβρισαν.

Η ίδια υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους και, ενώ κατέθετε σε αστυνομικό τμήμα του Βόλου, υπέβαλλαν μήνυση εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση.

16:38

Μπακογιάννης: Ολοι μαζί μπορούμε να πάμε την Αθήνα μπροστά

 
16:38

Τάκης Θεοδωρόπουλος: Τι περιμένουμε από την Αθήνα (ΙΙ)

16:36

Καλεί σε συμμετοχή ο Κώστας Ζαχαριάδης

16:33

Καταγγελία Σγουρού: Ελλειψη ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση»

Την έλλειψη ψηφοδελτίων του συνδυασμού του «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» εντόπισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, όταν πήγε σήμερα στη Νέα Σμύρνη για να ψηφίσει, συγκεκριμένα στο ΕΠΑΛ και στο εκλογικό τμήμα 2178ο.

 

16:29

Χάρης Δούκας: Σήμερα η Αθήνα αλλάζει

Σχολικές μονάδες στην Γκράβα επισκέφτηκε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα» εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της κάλπης: «Σήμερα η Αθήνα αλλάζει. Οι πολίτες παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους. Με ελπίδα και αισιοδοξία παλεύουν, όχι μόνο για το παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον της πόλης τους. Αθήνα, η στιγμή είναι τώρα».

 

16:26

Κ. Αγοραστός: Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας προσήλθε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αγοραστός, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας, για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που ήδη ξεκίνησε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγοραστός.

16:23

Πότε αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για μεγάλους δήμους και Περιφέρειες

Εκτίμηση αναμένεται στις 22:00 – 22:20 από τη Singular Logic για τις 13 Περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους.

Για τη σταυροδοσία -ειδικά για τους μεγάλους δήμους- θα υπάρχει σαφής εικόνα μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα έχει προχωρήσει η ενσωμάτωση.

16:21

Οι «γαλάζιοι» εμφύλιοι

Εχει περάσει απαρατήρητο ότι σε πολλούς δήμους της Αθήνας έχουμε νεοδημοκρατικούς εμφυλίους με αρκετές υποψηφιότητες προερχόμενες από την κυβερνητική παράταξη.

Διαβάστε αναλυτικά:

 

 

16:18

Ανδροκρατούμενες οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε σύνολο 1.211 υποψήφιων δημάρχων ανά την Ελλάδα, μόνο 164 είναι γυναίκες.

 

16:17

Ο/η δήμαρχός μου θα ήθελα να…

Από την Αλεξανδρούπολη έως τη Ρόδο και από τη Σύρο έως τη Δράμα, 27 πρόσωπα μιλούν για τις κοινότητές τους.

16:15

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις σε εκλογικό κέντρο

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή της Τριανδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε προηγηθεί καταγγελία για διανομή ψηφοδελτίου έξω από το εκλογικό κέντρο σε πολίτες που πήγαιναν να ψηφίσουν. 

Διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας, ενώ για τα περιστατικά ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

16:11

Τα φαβορί και οι αμφίρροπες «μάχες»

Δύο παράλληλες «μάχες» θα δοθούν στην αυτοδιοικητική κάλπη της Κυριακής. Οι υποψήφιοι της Ν.Δ., που διεκδικεί να επικρατήσει και στις 13 Περιφέρειες, θα έχουν σε κάποιες ως βασικό αντίπαλο «γαλάζιους» αντάρτες. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν τη δική τους αναμέτρηση στο «γήπεδο» της Κεντροαριστεράς.

16:02

Ο πήχυς για Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Οι πέντε παράγοντες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

 

15:57

Στο 32,1% η συμμετοχή έως τις 14:30

Στο 32,1% έχει διαμορφωθεί, από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι και τις 14:00-14:30, το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων, επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.672 ψηφοφόροι.

Αναλυτικά τα ποσοστά συμμετοχής:

 

 

15:55

Δ. Κουτσούμπας: Να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε από τη Νέα Ιωνία και το 2ο Γυμνάσιο, όπου ψήφισε, ότι ζητεί να ψηφιστεί σε όλη την Ελλάδα ο συνδυασμός με το γαρύφαλλο ώστε «να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη».

 

15:54

N. Ανδρουλάκης: Θέλουμε νικητή την αποκέντρωση που θα υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδεία τοπικών βουλευτών.

«Η αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη θέλουμε να είναι ο μεγάλος αποψινός νικητής και όχι η αυτοδιοίκηση του κ. Μητσοτάκη, που θέλει 13 περιφερειάρχες να τον υπηρετούν ώστε να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

15:51

Στ. Κασσελάκης: Οι Ελληνες επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης.

«Εχει έρθει η μέρα οι Ελληνες να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους, όχι τους τοπικούς άρχοντές τους, όπως είπε ο πρωθυπουργός – ανθρώπους με καθαρά χέρια, που έχουν προϋπηρεσία στην εργασία, στην κοινωνία, ανθρώπους που θα υπηρετήσουν την Ελληνίδα και τον Ελληνα χωρίς αλαζονεία και, πάνω από όλα, με διαφάνεια», δήλωσε εξερχόμενος του κτιρίου.

 

15:49

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε στις Περιφέρειες ανθρώπους που ασπάζονται το όραμά μας

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης, ψηφίζουμε για δημάρχους, περιφερειάρχες, για μια καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική», είπε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο του 1ο Λυκείου Κηφισιάς, όπου και ψήφισε.

 

15:48

Τα φαβορί και οι αμφίρροπες «μάχες»

Δύο παράλληλες «μάχες» θα δοθούν στην αυτοδιοικητική κάλπη της Κυριακής. Οι υποψήφιοι της Ν.Δ., που διεκδικεί να επικρατήσει και στις 13 Περιφέρειες, θα έχουν σε ορισμένες ως βασικό αντίπαλο «γαλάζιους» αντάρτες. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν τη δική τους αναμέτρηση στο «γήπεδο» της Κεντροαριστεράς.

 

15:47

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί και έως τις 7 το απόγευμα οι εκλογείς.προκειμένου να αναδείξουν τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές του τόπου.

Η «Κ» μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.