Στο στόχαστρο χάκερ οι «έξυπνες» συσκευές

Τις «έξυπνες» συσκευές φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους χάκερς, αφού είναι μεγάλος ο αριθμός των εκδόσεων κακόβουλου λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την παράνομη πρόσβαση στα συστήματα των εν λόγω συσκευών.

Δωρεάν Wi-Fi σε 8.000 δήμους της Ε.Ε. μέχρι το 2020

Στην παροχή δωρεάν ασύρματων συνδέσεων στο Διαδίκτυο σε μέχρι και 8.000 δήμους της ΕΕ έως το 2020, συμφώνησε πρόσφατα η νομοθετική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει κονδύλι 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από τον τρέχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ, ύψους 1 τρισεκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος τρέχει από το 2014 έως το 2020

«Μπλακ αουτ» στο Twitter

«Επεσε» το Twitter νωρίς το απογεύμα της Παρασκευής με αποτέλεσμα οι χρήστες του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης κυρίως σε Βρετανία, ΗΠΑ και Ιαπωνία να μην μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους. 

 

Το Instagram το χειρότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ψυχική υγεία των νέων

Το Instagram είναι το χειρότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ψυχική υγεία των νέων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε η Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας σε δείγμα 1.479 ανθρώπων ηλικίας 14-24 ετών.

Ξένη δημοσίευση

Pre-event του 2ου TEDx Chalkida

Με την παρουσίαση του προγράμματος του 2ου TEDxChalkida και την επίσημη ανακοίνωση των ομιλητών που θα το πλαισιώσουν, θα πραγματοποιηθεί το pre-event του TEDx Chalkida την Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 20.00 στο "Κόκκινο Σπίτι".

Αμερικανικό περιοδικό εικάζει ότι πρόκειται για την ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Οι νεκροί δεν λένε παραμύθια», η οποία αναμένεται να προβληθεί στις 26 Μαϊου. (Φωτογραφία: REUTERS / Mike Blake)

Χάκερς ζητούν λύτρα για ταινία της Disney

Χάκερς ζητούν λύτρα για να μη διαρρεύσει στο διαδίκτυο ταινία, η οποία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Μπομπ Αιγκερ, δεν έχει βγει ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Αποψη: Σχεδόν τα πάντα είναι εκτεθειμένα

Ισως είναι ευκαιρία να μετατραπούμε από καταναλωτές υπηρεσιών σε δημιουργικούς χρήστες που θα απαιτούμε και θα αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες για ασφαλείς επικοινωνίες.

Περισσότερα