Διάστημα 1--36

H Space X έστειλε στον ISS το σκάφος Dragon αλλά απέτυχε να προσεδαφίσει τον πύραυλο (βίντεο)

Ο πύραυλος Falcon 9 της Space X εκτόξευσε το βράδυ της Τετάρτης και έθεσε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας το μη επανδρωμένο σκάφος Dragon της εταιρείας, το οποίο μεταφέρει εφόδια με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όμως ο ίδιος ο πύραυλος απέτυχε να επιστρέψει ομαλά στη Γη, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί.

capture--11

H Google τιμά τον διάσημο Ισπανό ζωγράφο Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο

Η Google τιμά, σήμερα, την 400ή επέτειο από τη γέννηση του Σεβιλιάνου ζωγράφου, Μπαρτολομέ Εστέβαν Μουρίλιο, τοποθετώντας ένα «doodle» στη μηχανή αναζήτησης, που αναφέρεται στο έργου του σπουδαίου καλλιτέχνη του ισπανικού μπαρόκ.

28g_oik_gr_a10

Ερευνα: Η Ελλάδα, στις χώρες με πολύ ταχύτερο «κατέβασμα» μέσω κινητής τηλεφωνίας από ό,τι μέσω Wi-Fi

Οι ταχύτητες με τις οποίες οι online χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» αρχεία μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, είναι πια σημαντικά μεγαλύτερες σε σχέση με τις αντίστοιχες ταχύτητες των ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε αρκετές χώρες. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις κατ' εξοχήν χώρες όπου η «ψαλίδα» είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως προκύπτει από νέα διεθνή έρευνα.

Google  google456456

Καταγγελίες σε βάρος της Google για παραβίαση αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η Google έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων όταν «παρακολουθεί» τις τοποθεσίες των χρηστών. Επτά οργανώσεις καταναλωτών υπέβαλαν εκ νέου καταγγελίες στις τοπικές ρυθμιστικές αρχές προστασίας δεδομένων για το σύστημα παρακολούθησης τοποθεσίας της Google.

mdf16564_34263023

Θα έχει το Facebook την μοίρα του Yahoo;

Θα είναι το Facebook το νέο Yahoo; Καθώς αυξάνονται οι εναντίον του πιέσεις των κυβερνήσεων, οι χρήστες φαίνεται να απομακρύνονται σιγά-σιγά και οι διαφημιζόμενοι δείχνουν ολοένα πιο δυσαρεστημένοι, το Facebook δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπο με το τυπικό μάθημα-πάθημα της ιστορίας του διαδικτύου: και οι μεγάλοι πέφτουν από την κορυφή, όπως π.χ. συνέβη στο κάποτε κραταιό Yahoo.

1--107

Το Instagram θα αφαιρεί τους ψεύτικους ακόλουθους και τα επί πληρωμή like

Αξιοποιώντας μια σειρά από νέα «εργαλεία μηχανικής μάθησης» που αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των προφίλ «ύποπτων» χρηστών, το Instagram θα ξεκινήσει την κατάργηση των πλαστών like, των παρατηρήσεων και των σχολίων από λογαριασμούς που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν υπηρεσίες τρίτων για να αυξήσουν τη δημοτικότητα και τον αριθμό των ακόλουθων τους.

343233-thumb-large

Facebook: Διέγραψε πάνω από 1,5 δισ. fake λογαριασμούς το τελευταίο 6μηνο

Το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018 διέγραψε περισσότερους από ενάμισι δισεκατομμύριο ψευδείς (fake) και κακόβουλους λογαριασμούς, έναντι 1,3 δισεκατομμυρίου που είχε απενεργοποιήσει στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Περισσότερα