ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Social Media

Οι «καθαριστές» του Facebook μιλούν στο BBC: «Εχω δει εκατοντάδες αποκεφαλισμούς» (βίντεο)

facebook345345

Οι «καθαριστές» του Facebook εργάζονται οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα «και βλέπουν κάθε είδους σκληρό υλικό, όπως κακοποίηση ανηλίκων, τρομοκρατικά βίντεο, αποκεφαλισμούς». Βλέπουν όσα «δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε».

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Facebook: Προσωπικά δεδομένα 29 εκατομμυρίων χρηστών υπέκλεψαν οι χάκερς

ΦΒ

Tα προσωπικά δεδομένα περίπου 29 εκατομμυρίων χρηστών υπέκλεψαν οι χάκερ από την επίθεση στο Facebook που είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επιβεβαίωση έκανε σήμερα η ίδια η εταιρία, δίνοντας και λεπτομέρειες για το είδος των πληροφοριών που διέρρευσαν.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

«Πρεμιέρα» για το πρώτο επίγειο τηλεσκόπιο ακτίνων γάμα LST-1

w12-10472720173736

Εγκαινιάσθηκε στη Λα Πάλμα, το μεγαλύτερο από τα ισπανικά Κανάρια Νησιά, το Μεγάλου Μεγέθους Τηλεσκόπιο LST-1 (Large-Sized Telescope), το πρώτο επίγειο τηλεσκόπιο που έχει φτιαχτεί ειδικά για να κάνει παρατηρήσεις ακτίνων γάμα που έρχονται από το διάστημα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ραγδαία αύξηση στις επιθέσεις «έξυπνων» συσκευών το 1ο εξάμηνο του 2018

hackersinternet

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσης του κακόβουλου λογισμικού εξακολουθεί να είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση κωδικών πρόσβασης σε διάφορους συνδυασμούς. Αυτή η τακτική χρησιμοποιείται στο 93% των εντοπισμένων επιθέσεων.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Νέα λειτουργία για να καταπολεμήσει την παρενόχληση μέσω Διαδικτύου πρόσθεσε το Instagram

eeee--2

Το Instagram πρόσθεσε από χθες, μια νέα λειτουργία με σκοπό να καταπολεμήσει την παρενόχληση μέσω Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας κυρίως την τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγχονται οι φωτογραφίες που αναρτούν οι χρήστες του προκειμένου να εντοπίζεται τυχόν ύποπτο περιεχόμενο.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Google 

Καταργείται το Google+ μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του

google-plus-data-exposure

Η Google «κλείνει» το κοινωικό δίκτυο του Google+ μετά τη διαπίστωση ενός προβλήματος ασφαλείας του δικτύου τον περασμένο Μάρτιο, το οποίο ευθύνεται για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 500.000 χρηστών του, όπως αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα. 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Ξένη δημοσίευση

World of Difference 2019: Με πρωταγωνιστή την τεχνολογία, το Ίδρυμα Vodafone και 10 νέοι από όλη την Ελλάδα πάνε τον κόσμο μπροστά

tal_4246_correct

H Ρούλη Χριστοπούλου και η Αλεξάνδρα Παπανικολάου από το Ίδρυμα Vodafone μας μιλούν για το World of Difference του και το ρόλο της τεχνολογίας στο πρόγραμμα.

COMPUTERS

Σταμάτησε την αναβάθμιση των Windows 10 σε όλο τον κόσμο η Microsoft

microsoftr_33512251

Η Microsoft πάτησε το κουμπί του «στοπ» στη διαδικασία της νέας μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματός της Windows 10 σε όλο τον κόσμο, η οποία άρχισε προ ημερών, μετά από παράπονα μερικών χρηστών ότι αρχεία τους εξαφανίσθηκαν μόλις η νέα έκδοση «Windows 10 October Update» εγκαταστάθηκε στον υπολογιστή τους.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

GAMES

05s5tatsuki

Από εδώ, ο φανταστικός εραστής μου

Aν οι περισσότεροι επισκέπτες των ιστοσελίδων γνωριμιών ελπίζουν να βρουν έναν σύντροφο (για μία νύχτα ή για το υπόλοιπο της ζωής τους), πώς μπορεί να ερμηνευθεί η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα βιντεοπαιχνιδιών, οι παίκτες των οποίων γνωρίζονται και διατηρούν σχέσεις με φανταστικούς αγνώστους;

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ