ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η αναμέτρηση Ευρώπης - fake news

gkka_17_24032019_cmyk_page_1_image_0001

«Το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις που θα μπορούσαν να χειραγωγήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες και να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αποφάσισαν οι ευρωπαϊκές χώρες, αναθέτοντας στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών τη μάχη ενάντια στις κακόβουλες δυνάμεις επηρεασμού της κοινής γνώμης», λέει στην «Κ» ο δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος, συνεργαζόμενος ερευνητής στον ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και επικεφαλής του Ινστιτούτου Ανοιχτών Δεδομένων στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Εκτεθειμένοι οι κωδικοί πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του Facebook

33232

Το Facebook παραδέχτηκε σήμερα ότι οι κωδικοί πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του είχαν αποθηκευτεί στους εσωτερικούς διακομιστές του χωρίς κρυπτογράφηση και ήταν επομένως εκτεθειμένοι σε χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τεράστια απώλεια στο MySpace - χάθηκαν για πάντα από τον server 50 εκατ. τραγούδια

internet-2

Το MySpace, ένα από τα πρώτα και δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως μεταξύ των νέων μουσικών, προτού επικρατήσει το Facebook, ανακοίνωσε ότι κατά λάθος έχασε αρχεία μουσικής, βίντεο και φωτογραφιες 12 ετών.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τεχνολογία 

Ένα μικρό ανθρώπινο λάθος «έριξε» το Facebook για σχεδόν 24 ώρες

Facebook

Tο πιο μακρόχρονο στην ιστορία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης οφειλόταν σε ένα ανθρώπινο λάθος προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή-εξυπηρετητή (server) του δικτύου του, κάτι που είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις τύπου «ντόμινο».

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πολύωρο «μπλακ άουτ» σε Facebook, Instagram και Whatsapp

33322323

Αρκετοί χρήστες του Facebook, του Instagram και Whatsapp σε όλο σχεδόν τον κόσμο αντιμετώπισαν για περισσότερες από δέκα ώρες δυσκολία πρόσβασης και λειτουργίας των εφαρμογών τους. Το πρόβλημα άρχισε περίπου στις 18:00, ώρα Ελλάδας, της Τετάρτης.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Προβλήματα σε Gmail και Google Drive τα ξημερώματα

google3-thumb-large

Αρκετοί χρήστες στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Ασία και στην Αυστραλία παραπονέθηκαν ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποθήκευσης στο «νέφος» της Google, το Gmail και το Drive αντίστοιχα, εμφάνιζαν προβλήματα λειτουργίας.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τεχνολογία 

Τα 30 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός

12internet10

Τα τριακοστά γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ο οποίος έδωσε στο Ίντερνετ τη σημερινή μορφή του. Ωστόσο εκφράζονται επιφυλάξεις για το μέλλον του από τον θεμελιωτή του Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ