ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

To αντι-Facebook των λίγων αρέσει σε πολλούς

ΜΟΝΠΕΛΙΕ, Βερμόντ. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, νέο κοινωνικό δίκτυο του Ιντερνετ, ονόματι Ello, που παρουσιάσθηκε ως το «αντι-Facebook», τείνει να αναδειχθεί στον πιο δημοφιλή προορισμό στον παγκόσμιο ιστό.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ευρωπαϊκή διάκριση για την ελληνική Crypteia Networks και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

H εταιρεία έχει αναπτύξει μια καινοτόμο πλατφόρμα αναγνώρισης και εντοπισμού κυβερνοεπιθέσεων, που επιτρέπει στους πελάτες της να εντοπίσουν τις ψηφιακές απειλές στις οποίες είναι εκτεθειμένοι. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια απ’ όταν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και οι 20χρονοι προγραμματιστές του εγκαινίασαν μία νέα φάση στη βρεφική ιστορία του Ιντερνετ, δημιουργώντας το Facebook.

Το τέλος του Facebook ίσως είναι κοντά

Το τέλος του Facebook προαναγγέλλει η εφημερίδα Guardian, που πιστεύει ότι ίσως οι χρήστες βρουν ένα αντι-Facebook στο Ello, ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με κοινωνική συνείδηση και δικό του μανιφέστο.

GADGETS

COMPUTERS

ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

GAMES

Τα γραφεία της σουηδικής εταιρείας Mojang, η οποία έχει λανσάρει το δημοφιλές ψηφιακό παιχνίδι Minecraft.

Η Αρχαία Ελλάδα στο Minecraft

H ελληνική κοινότητα του παιχνιδιού επιχειρεί να συνδυάσει μάθηση και ψυχαγωγία. Ο παίκτης θα μπορεί να περιηγηθεί σε ελληνικές πόλεις, π.χ. Σπάρτη, Ολυμπία, να γνωρίσει και να προσθέσει στοι­χεία στους τόπους αυτούς. Το παιχνίδι έχει αναδειχθεί στο εξωτερικό ως σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο.