Παρίσι: Τρεις εκθέσεις δίνουν αφορμή για ταξίδι
ΤΑΞΙΔΙΑ

Με περισσότερα από 200 μουσεία το Παρίσι δεν απογοητεύει τους επισκέπτες του. Τις προσεχείς εβδομάδες τρία σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα της πόλης εγκαινιάζουν τρεις νέες εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσετε.


Ο Gerard Garouste στο Centre Pompidou
ΤΑΞΙΔΙΑ

120 έργα που εμπνέονται από μυθολογικές, λογοτεχνικές και βιβλικές ιστορίες μας και αναδεικνύουν τη δουλειά του σημαντικού σύγχρονου Γάλλου εικαστικού Gérard Garouste παρουσιάζονται στο παρισινό Κέντρο Τεχνών Pompidou.


Brunch στο Παρίσι
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το μπιστρό Deux στην Belleville αγαπά τις καλές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς και προτείνει ένα απολαυστικό μενού που τιμά τη σχέση ποιότητας-τιμής.


“Η Γερμανία στα 1920s” στο Centre Pompidou
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το καλλιτεχνικό κίνημα της Νέας Αντικειμενικότητας παρουσιάζεται στο Centre Pompidou μέσα από μια ανασκόπηση της γερμανικής τέχνης της δεκαετία του 1920.

Η μεσαιωνική τέχνη στο Musee de Cluny
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έπειτα από συνολική αναμόρφωση που ξεκίνησε το 2015 το Musee de Cluny, το πολιτιστικό ίδρυμα που είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική δημιουργία τα χρόνια του Μεσαίωνα, υποδέχεται ανανεωμένο το κοινό.O Charles Ray σε Pompidou και Bourse de Commerce
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα αινιγματικά, προκλητικά γλυπτά του διεθνούς αναγνωρισμένου Αμερικανού εικαστικού Charles Ray παρουσιάζονται σε δύο παράλληλα μονογραφικά αφιερώματα στη γαλλική πρωτεύουσα, στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού και στη Συλλογή σύγχρονης τέχνης Pinault στην Bourse de Commerce.

Ο Yves Saint Laurent σε 6 μουσεία του Παρισιού
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τον κορυφαίο σχεδιαστή, Yves Saint Laurent, τιμούν έξι μουσεία σε μία κοινή έκθεση με τίτλο «Yves Saint Laurent Aux Musées», ξεδιπλώνοντας τον διάλογο του σχεδιαστή με τα εικαστικά.Φθινοπωρινό ραντεβού στο Παρίσι
ΤΑΞΙΔΙΑ

Καθώς η προσμονή για τις επιδείξεις μόδας του φθινοπώρου μεγαλώνει, η Sarah Bailey ταξιδεύει στη γαλλική πρωτεύουσα για μια σειρά εικαστικών εγκαινίων και μια νέα οπτική της Πόλης του Φωτός.

Παρίσι by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έξοδος στο παλαιότερο κλαμπ της πόλης, ένας κήπος που δροσίζει τους περαστικούς, τσάι σε ένα τζαμί, τραγανά κρουασάν και άλλες νόστιμες γεύσεις.

Παρίσι: Ο Μαιγκρέ μένει ακόμα εδώ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια διαφορετική ματιά στη γειτονιά που έχει ταυτιστεί με έναν από τους πιο θρυλικούς ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. 


Παρίσι| Γαλλία
ΤΑΞΙΔΙΑ

 Ένα έργο τέχνης μπορεί να «ξυπνήσει» πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, να δώσει αφορμές και τροφή για σκέψη.