“Η Γερμανία στα 1920s” στο Centre Pompidou
ΤΑΞΙΔΙΑ

Το καλλιτεχνικό κίνημα της Νέας Αντικειμενικότητας παρουσιάζεται στο Centre Pompidou μέσα από μια ανασκόπηση της γερμανικής τέχνης της δεκαετία του 1920.


Η μεσαιωνική τέχνη στο Musee de Cluny
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έπειτα από συνολική αναμόρφωση που ξεκίνησε το 2015 το Musee de Cluny, το πολιτιστικό ίδρυμα που είναι αφιερωμένο στην καλλιτεχνική δημιουργία τα χρόνια του Μεσαίωνα, υποδέχεται ανανεωμένο το κοινό.

O Charles Ray σε Pompidou και Bourse de Commerce
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τα αινιγματικά, προκλητικά γλυπτά του διεθνούς αναγνωρισμένου Αμερικανού εικαστικού Charles Ray παρουσιάζονται σε δύο παράλληλα μονογραφικά αφιερώματα στη γαλλική πρωτεύουσα, στο Κέντρο Ζωρζ Πομπιντού και στη Συλλογή σύγχρονης τέχνης Pinault στην Bourse de Commerce.


Ο Yves Saint Laurent σε 6 μουσεία του Παρισιού
ΤΑΞΙΔΙΑ

Τον κορυφαίο σχεδιαστή, Yves Saint Laurent, τιμούν έξι μουσεία σε μία κοινή έκθεση με τίτλο «Yves Saint Laurent Aux Musées», ξεδιπλώνοντας τον διάλογο του σχεδιαστή με τα εικαστικά.


Φθινοπωρινό ραντεβού στο Παρίσι
ΤΑΞΙΔΙΑ

Καθώς η προσμονή για τις επιδείξεις μόδας του φθινοπώρου μεγαλώνει, η Sarah Bailey ταξιδεύει στη γαλλική πρωτεύουσα για μια σειρά εικαστικών εγκαινίων και μια νέα οπτική της Πόλης του Φωτός.

Παρίσι by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Έξοδος στο παλαιότερο κλαμπ της πόλης, ένας κήπος που δροσίζει τους περαστικούς, τσάι σε ένα τζαμί, τραγανά κρουασάν και άλλες νόστιμες γεύσεις.Παρίσι: Ο Μαιγκρέ μένει ακόμα εδώ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Μια διαφορετική ματιά στη γειτονιά που έχει ταυτιστεί με έναν από τους πιο θρυλικούς ντετέκτιβ στην ιστορία της αστυνομικής λογοτεχνίας. 


Παρίσι| Γαλλία
ΤΑΞΙΔΙΑ

 Ένα έργο τέχνης μπορεί να «ξυπνήσει» πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, να δώσει αφορμές και τροφή για σκέψη.

Παρίσι by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κοιτάξτε τον ήλιο κατάματα στην πεζογέφυρα Σιμόν ντε Μποβουάρ και ανακαλύψτε πού σερβίρεται το καλύτερο brunch.

Παρίσι by locals
ΤΑΞΙΔΙΑ

Προστατευτείτε από το κρύο του Φλεβάρη σε ένα τροπικό θερμοκήπιο, πιείτε το ποτό σας στο πρώτο πινγκ πονγκ μπαρ της πόλης, αγοράστε παρισινά υφάσματα σε καλές τιμές και απολαύστε ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής σε μια αίθουσα εξαιρετικής ακουστικής.


Παρίσι: Μια υπόθεση της καρδιάς
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου επιστρέφει στην Πόλη του Φωτός και ξεναγεί την κόρη της στα μέρη που τη συντάραξαν ως έφηβη και παραμένουν έως σήμερα πηγή έμπνευσης και έρωτας ζωής.

Μια ελληνίδα στο Παρίσι
ΤΑΞΙΔΙΑ

Κόρη του φιλοσόφου Κορνήλιου Καστοριάδη, η Κυβέλη  -μουσικός και ερμηνεύτρια- δεν ξεχνά ποτέ την Ελλάδα, μολονότι ζει στη Γαλλία. Είναι λοιπόν η πιο κατάλληλη ξεναγός, αν έχετε μόνο 48 ώρες για να δείτε την Πόλη του Φωτός.