• athlisiii

  Ανεπαρκής σωματική άσκηση για το 85% των εφήβων στην Ελλάδα

  Η μεγάλη πλειονότητα των εφήβων δεν ασκείται σωματικά όσο πρέπει. Το 81% των μαθητών 11 έως 17 ετών στον κόσμο δεν φθάνουν τη συνιστώμενη τουλάχιστον μία ώρα άσκησης μέτριας έως μεγάλης έντασης κάθε μέρα, σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια μελέτη επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την πρώτη του είδους της σε τέτοια διεθνή κλίμακα.

 • brain

  Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος μετά την αφαίρεση του ενός από τα δύο ημισφαίρια

  Το εγκεφαλικό ημισφαίριο που διατηρείται μετά την απομάκρυνση του άλλου διαμορφώνει ασυνήθιστα ισχυρές συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών δικτύων του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε ενήλικες στους οποίους αφαιρέθηκε κατά την παιδική ηλικία το ένα εγκεφαλικό ημισφαίριο με στόχο τη μείωση των επιληπτικών κρίσεων.

 • kapa_859_75

  Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!

  Πώς μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία έρχεται να βοηθήσει γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού, μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών, εκφραστικών εργαστηρίων με βιωματικό χαρακτήρα.

 • 20s5emvolio-thumb-large-thumb-large

  Γρίπη: Στην ουρά για το εμβόλιο

  Ανάρπαστα έχουν γίνει φέτος τα αντιγριπικά εμβόλια. Οι επανειλημμένες εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών της χώρας αλλά και των ειδικών γιατρών για έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού έναντι της επικείμενης εποχικής επιδημίας της γρίπης για πρώτη φορά στα χρονικά βρήκαν «στόχο», καταφέρνοντας καίριο πλήγμα στο ούτως ή άλλως αναιμικό στη χώρα μας αντιεμβολιαστικό κίνημα.

 • gkat_02_1611_page_1_image_0006

  Οι πρωτεΐνες δυναμώνουν την υγεία

  Εξαιρετικά επωφελείς για την ανθρώπινη υγεία αποδεικνύονται οι πρωτεΐνες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η καθημερινή μας διατροφή πρέπει να είναι πλούσια στα συγκεκριμένα μακροσυστατικά. Η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης πρωτεϊνών ευνοεί τη διατήρησή μας σε καλή υγεία, μας χαρίζει όμορφο δέρμα και νύχια, ενθαρρύνει την αύξηση της μυϊκής μάζας και συμβάλλει στην απώλεια σωματικού βάρους.

 • 16imgsrc11

  Διάγνωση βαρηκοΐας, πρόληψη άνοιας

  Οσοι δεν ακούν καλά τείνουν προς την κοινωνική απομόνωση και αυτό με την πάροδο των ετών, ενδέχεται να έχει αρνητική επίδραση στις γνωσιολογικές λειτουργίες.

 • gkat_06_1511_page_1_image_0002

  Λεπτή μέση κατά του διαβήτη

  «Ασπίδα» κατά της εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη φαίνεται ότι είναι η διατήρηση της λεπτής μέσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς, στους κύριους προδιαθεσικούς παράγοντες για την εμφάνιση της πάθησης, από την οποία πάσχουν περισσότεροι από 1.000.000 Ελληνες, είναι η καθιστική ζωή, η ανθυγιεινή διατροφή και η κεντρική παχυσαρκία.

 • 22-thumb-large

  Προειδοποιήσεις από τους ογκολόγους για τις «συμπληρωματικές» θεραπείες με βότανα

  Οι καρκινοπαθείς θα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους αν λαμβάνουν προϊόντα βοτάνων γιατί ορισμένα από τα συστατικά τους μπορούν να αναστείλουν τα αποτελέσματα της ορμονοθεραπείας ή της χημειοθεραπείας. 

 • gkat_11_1311_page_1_image_0004

  Το άτμισμα επηρεάζει και την καρδιά

  Εξαιρετικά δυσμενείς αποδεικνύονται οι συνέπειες του ατμίσματος, όχι μόνο για τους πνεύμονες, αλλά και για την καρδιαγγειακή υγεία. Σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές μελέτες, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου προκαλεί δυσλειτουργία των αρτηριών της καρδιάς και αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα.