ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ 500 Λέξεις

500 λέξεις με τον Νίκο Χρυσικόπουλο

3--28

Ο Νίκος Χρυσικόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Queen Mary University of London και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφία στο University College. Το «Λονδίνο» (2019, Μικρή Αρκτος) είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή που εκδίδει.

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Τζεφ Μάλγκαν στην «K»:Tο Brexit είναι ανόητος αυτοτραυματισμός

geoff-mulgan-kathimerini-geyma-24-3-18-titina-chalmatzi ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Aνόητο αυτοτραυματισμό χαρακτηρίζει το Brexit o Τζεφ Μάλγκαν, πρώην «πρωτοπαλίκαρο» του Τόνι Μπλερ, νυν CEO του Ιδρύματος Καινοτομίας της Βρετανίας. Στο Γεύμα με την «Κ» μιλάει για την επικίνδυνη διάχυση του λαϊκισμού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπερνάρ-Ανρί Λεβί στην «Κ»: Οι προσεχείς ευρωεκλογές μπορεί να αποβούν ολέθριες

gkka_21_24032019_cmyk_page_1_image_0001 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί είναι μία από τις πλέον προβεβλημένες προσωπικότητες της γαλλικής διανόησης. Πρωταγωνίστησε στο ρεύμα των «νέων φιλοσόφων», που ξέκοψαν από το κομμουνιστικό παρελθόν τους και βάλθηκαν να αποδομήσουν τον μαρξισμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ανχελ Γκουρία στην «Κ»: Δεν αρκεί ο τουρισμός για βιώσιμη ανάπτυξη

anxel-gkoyria ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

«Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μπορεί να είναι τελικά πιο αδύναμες, καθώς ως μικρή και ανοιχτή οικονομία επηρεάζεται από την επιβράδυνση στην παγκόσμια ανάπτυξη». Τον προβληματισμό αυτό διατυπώνει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην «Καθημερινή» της Κυριακής, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μυρσίνη Ζορμπά στην «Κ»: Οι πολιτιστικοί πόλεμοι είναι συνήθως πολύ σκληροί

1--66 ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ, ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δεν θα είναι υποψήφια τις επερχόμενες εκλογές, λέει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ», και πιστεύει ότι μόνο με «γέφυρες» αντιμετωπίζονται τα ζητήματα. Εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν «διαρθρωτικές αλλαγές» στους εποπτευόμενους φορείς, βλέπει το άνοιγμα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) για το καλοκαίρι, ενώ θεωρεί ότι η «υπόθεση Βαρώτσου» είναι απόρροια «πολιτιστικού πολέμου».

Περισσότερα