ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το πανεπιστήμιο που δεν έχουμε

1--98 ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρότυπο λειτουργίας στον ανταγωνιστικό στίβο της ανώτατης εκπαίδευσης και επιστημονικός πόλος έλξης το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο ξενάγησε την «Κ» ο πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Επένδυση στις δεξιότητες, «τα μυαλά» των νέων ανθρώπων, αυτό είναι το στρατηγικό εφαλτήριο κάθε χώρας, τονίζει. Δείγμα γραφής αυτής της πεπαιδευμένης ελπίδας η εντυπωσιακή βιβλιοθήκη 15.700 τ.μ., έργο του κορυφαίου Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κων. Αγγελόπουλος εφ’ όλης της ύλης στην «Κ»

konstantinos-aggelopoulos-xalybourgiki ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

«Ο άνθρωπος πρέπει να αντιστέκεται στην αδικία», σημειώνει χωρίς περιστροφές ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, που τις μέρες αυτές περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης για το αίτημα δικαστικής συμπαράστασης που έχουν υποβάλει οι γιοι του. Ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει πάλι τη Χαλυβουργική για να καταβληθούν μισθοί και δώρο, αλλά δεν διστάζει να πει πως έπρεπε να είχε κλείσει προ καιρού.

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Παρασκευής

14s1fatihakin

Τις πρώτες εννέα ταινίες του φετινού διαγωνιστικού του τμήματος ανακοίνωσε το Φεστιβάλ Βερολίνου (7-17/2). Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι νέες δουλειές από τον Φατίχ Ακίν και τον Γάλλο Φρανσουά Οζόν. Οπως, δε, ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, στην επιτροπή που θα επιλέξει τον νικητή της φετινής Χρυσής Αρκτου θα προεδρεύσει η Ζιλιέτ Μπινός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η αξιοπρεπής εργασία το θεμέλιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

isabella_main ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ

Η ανάγκη να επανεφευρεθεί το ευρωπαϊκό όραμα και να θέσει στο επίκεντρό του την αξιοπρεπή εργασία των πολιτών προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ, επισημαίνει στην «Κ» η Ισπανίδα Ισαμπέλ Κάνιο Αγκιλάρ, η μία εκ των δυο αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επίτροπής (ΕΟΚΕ).

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

12freddie

Toν τίτλο του πιο δημοφιλούς κλασικού ροκ κομματιού στην ιστορία του online streaming κατέχει πλέον το «Bohemian Rhapsody» των Queen, το οποίο οποίο έχει ακουστεί περίπου 1,6 δισ. φορές μέσω υπηρεσιών όπως το YouTube και το Spotify.

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τρίτης

11kirkdouglasm

«Χαρούμενα τα 102α γενέθλια για τον πιο όμορφο άντρα. Σε αγαπάμε, Κερκ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ευχές της στον Κερκ Ντάγκλας (φωτ.), τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό και πεθερό της, ο οποίος έκλεισε το περασμένο Σάββατο τα 102 του χρόνια. Γεννήθηκε στο Αμστερνταμ της Νέας Υόρκης το 1916 και το πραγματικό του όνομα είναι Ισούρ Ντανιέλοβιτς. 

Περισσότερα