Επιτυχής εκτόξευση δορυφόρων που θα παρακολουθούν το νερό της Γης

1--240

Τα όργανα μικροκυμάτων των δύο δορυφόρων είναι τόσο ευαίσθητα, που μπορούν να ανιχνεύσουν αλλαγές του νερού με ακρίβεια περίπου ενός μικρομέτρου (εκατομμυριοστού του μέτρου), περίπου το ένα δέκατο του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας.

Έρευνα

Ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ προωθεί για πρώτη φορά παγκοσμίως κατασκευή μοτοσικλέτας από βιοπλαστικά υλικά

3434

Μια καινοτόμα κατασκευή από βιοπλαστικά υλικά προωθεί για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα η νεοσύστατη ομάδα Panther Racing AUTh που αποτελείται από φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του ΑΠΘ.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην «Κ»: «Μέριμνα διά την δημιουργίαν του Θεού»

bartholomaios40-thumb-large-thumb-large Οικουμενικός Πατριάρχης ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ*

Συλλογική αφύπνιση, δηλαδή «μέριμνα διά την δημουργίαν του Θεού» είναι το μήνυμα που στέλνει, μέσω της «Κ», ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αναφερόμενος στο προσεχές διεθνές οικολογικό συμπόσιο.

Επιστήμη 

Διεθνής έρευνα: Tο 1/3 των προστατευόμενων περιοχών έχει υποβαθμιστεί λόγω ανθρώπινων παρεμβάσεων

antarctic111

Tο ένα τρίτο των προστατευόμενων περιοχών του πλανήτη βρίσκονται πλέον υπό τη συνεχή και εντεινόμενη ανθρώπινη πίεση και παρέμβαση, λόγω της κατασκευής δρόμων, της αποψίλωσης των δασών, των γεωργικών καλλιεργειών, της αστικοποίησης, των εξορυκτικών και άλλων δραστηριοτήτων, με συνέπεια να έχουν καταντήσει μόνο κατ' όνομα προστατευόμενες.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

sfikas-cern

Ερευνα: Οκτώ Ελληνες επιστήμονες ανάμεσα στους 300 με τη μεγαλύτερη διεθνή απήχηση

Ένας φυσικός, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παρασκευάς Σφήκας, είναι ο έλληνας ερευνητής που εμφανίζεται να έχει την μεγαλύτερη διεθνή απήχηση με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις του, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη της Webometrics.