«Δείγματα γραφής» έχει δώσει το Παρίσι

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

Την ανακούφιση με την οποία υποδέχθηκε η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη τη συμφωνία στο Παρίσι για το κλίμα τον Δεκέμβριο του 2015 διαδέχεται σήμερα η ανησυχία, μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ περί απόσυρσης των ΗΠΑ.

ΥΠΕΣ Βρετανίας: «Το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ισχυρός εταίρος της ΕΕ»

REUTERS

Η Βρετανία θα παραμείνει ισχυρός σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και όταν αποχωρήσει από το μπλοκ, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, απαντώντας στην χθεσινή δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαμάχη για τα πλαστικά σε καλλυντικά

Το πλαστικό δεν βρίσκεται μόνο στις συσκευασίες, αλλά και στο περιεχόμενο.

H Greenpeace ζητεί να απαγορευθούν διότι καταλήγουν στη θάλασσα. Οι εταιρείες καλλυντικών, πλην των φυσικών, αναμειγνύουν στα προϊόντα τους πλαστικά, ώστε να τους προσδώσουν τις επιθυμητές ιδιότητες.

«Εμμονή» των Βρυξελλών το Δικαστήριο της ΕΕ, δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit

Η Βρετανία δεν θα αποδεχτεί τις «μονόπλευρες» εξουσίες του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέρος της συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) από την Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, κάνοντας λόγο για μια «ιδεολογική εμμονή» των Βρυξελλών στο Δικαστήριο.

 
Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Θερινό ηλιοστάσιο: Ξεκίνησε και επίσημα το καλοκαίρι

Με το θερινό ηλιοστάσιο, σήμερα το πρωί στις 07:24, ξεκίνησε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο λαμβάνει χώρα το χειμερινό ηλιοστάσιο και αρχίζει ο χειμώνας.