Δύο νέα είδη νυχτερίδων ανακαλύφθηκαν σε Ευρώπη και Β. Αφρική

w19-180212bat

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε δύο νέα είδη νυχτερίδων, το ένα στην Ευρώπη και το δεύτερο, που θεωρείται "πολύ σπάνιο", σε σπήλαια της Βόρειας Αφρικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δημόσιος οργανισμός έρευνας της Ισπανίας.

Διεθνής συναγερμός για τα κουνούπια

7--1r8a0923 ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

«Αν μια πεταλούδα πετάξει στον Αμαζόνιο, μπορεί να προκαλέσει βροχή στην Κίνα». Η εν λόγω απλοϊκή διατύπωση της θεωρίας του χάους δεν ισχύει μόνον στην οικονομία, στην πολιτική, στη μετεωρολογία, αλλά και στην... εντομολογία. 

Κατάδυση στα άγνωστα βάθη των ωκεανών

blue-planet- ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Στους υφάλους και στα βάθη των ωκεανών, όπου ζουν άγνωστα μέχρι σήμερα και συναρπαστικά πλάσματα, θα ταξιδέψει το κοινό το νέο ντοκιμαντέρ «Oceans: Our blue planet», του βρετανικού δικτύου BBC Earth, που θα προβάλλεται από τα τέλη Φεβρουαρίου στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Toξικό ίζημα πνίγει τα κοράλλια

g_first_a08--3

Τοξικό ίζημα από τις πρόσφατες πλημμύρες στη βόρεια Αυστραλία έχει καλύψει μέρος του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, στερώντας από τα κοράλλια το απαραίτητο φως. Περιοχές στο βόρειο Κουίνσλαντ προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν μετά τις πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις που διήρκεσαν δύο και πλέον εβδομάδες.

Περιβάλλον

Βουλγαρία: Σήμα κινδύνου για την περιβαλλοντική ρύπανση των ποταμών

voylg

Σήμα κινδύνου για την περιβαλλοντική κατάσταση των ποταμών και των «τροφοδοτών» τους στη Βουλγαρία εξέπεμψε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Αγρια Ζωή (WWF), τονίζοντας ότι όλοι οι ποταμοί έχουν πληγεί από τη ρύπανση, την ξηρασία, τα λύματα και την εξόρυξη αδρανών υλικών.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ