«Ωρα της Γης» 2018, τα φώτα σβήνουν για την προστασία της φύσης

ora_tis_gis_portugal-thumb-large

Από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ έως τις πυραμίδες της Αιγύπτου, εμβληματικά μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι το Σάββατο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης «Ώρας για τον Πλανήτη» με στόχο όπως πάντα την κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής, αλλά και γενικότερα την προστασία της φύσης, ένας στόχος που προστέθηκε στη φετινή διοργάνωση.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Ευκαιρία ευαισθητοποίησης για το πιο πολύτιμο αγαθό στον πλανήτη

water2323 DW

O πιο πολύτιμος πόρος του πλανήτη, το νερό, κινδυνεύει καθώς άλλοι το μολύνουν και άλλοι τo κατασπαταλούν. Αρθρο της Deutsche Welle κρίνει ότι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης. 

Την Τρίτη ξεκινά κι επίσημα η άνοιξη

prwtomagialoulou

Το απόγευμα της Τρίτης (20 Μαρτίου, στις 18:15 ώρα Ελλάδας) θα υπάρξει εαρινή ισημερία και θα αρχίσει έτσι και επίσημα η 'Ανοιξη του 2018 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ξύπνησαν τις αρκούδες στο καταφύγιο του Αρκτούρου (βίντεο)

arktouros

Έξω από τις φωλιές τους βρίσκονται πλέον οι περισσότερες αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο. Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σήμαναν το εγερτήριο και για τις αρκούδες που ακολουθώντας τον φυσιολογικό κύκλο τους ξύπνησαν από το χειμέριο λήθαργο.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ