Το αρκουδάκι Παν Παν «έφυγε» 100 χρόνων

Ο Παν Παν με την πεντανόστιμη τούρτα γιόρτασε τον Σεπτέμβριο τα τριακοστά του γενέθλια στο Κέντρο Ερευνας και Διατήρησης Πάντα στην επαρχία Σετσουάν. ΑFP

Το γηραιότερο αρσενικό αρκουδάκι πάντα, ένας θαυμάσιος πατέρας με περισσότερα από 130 παιδιά, δηλαδή το 25% όλων των πάντα που έχουν αναπαραχθεί εν αιχμαλωσία, άφησε την τελευταία του πνοή στη σεβαστή ηλικία των 31 ετών, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Aμεσος ο κίνδυνος αφανισμού των τσιτάχ

Μικρά τσιτάχ υπό την προστασία της μητέρας τους, της 10ετούς Μσικάνα, σε ζωολογικό κήπο στην Ελβετία. A.P.

Σήμα κινδύνου στη διεθνή κοινότητα εκπέμπουν περιβαλλοντικές οργανώσεις που υπογραμμίζουν τον άμεσο κίνδυνο αφανισμού που αντιμετωπίζει το αφρικανικό αιλουροειδές τσιτάχ, το ταχύτερο ζώο της ξηράς στον πλανήτη.

Οι παγετώνες χαμηλώνουν επικίνδυνα

Με ταχύτατους ρυθμούς λιώνουν οι παγετώνες της Ανταρκτικής, ενώ οι επιστήμονες προσπαθούν να καταγράψουν τις συνέπειες του φαινομένου.

Μέχρι και επτά μέτρα τον χρόνο μειώνεται το ύψος των παγετώνων στη δυτική Ανταρκτική, δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα που αποτυπώνεται με ακρίβεια από νέες δορυφορικές εικόνες.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Χωροχρονικός αφρός.

Θεωρία των Πάντων;

ΔΙΟΝΥΣΗΣ Π. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ*

Σ​​τις αρχές του μήνα, με την ευκαιρία των γενεθλίων του Αϊζακ Ασίμοφ, ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς εκλαϊκευμένης επιστήμης και επιστημονικής φαντασίας, ξαναδιάβασα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα διηγήματά του σχετικά με τον θάνατο αλλά και με τη γέννηση του Σύμπαντος.