Η Κατερίνα Στανίση τού «Σ’ έχω κάνει Θεό» σε θέατρο σκιών. Μια παράσταση αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, βασισμένη σε κλασικό λαϊκό παραμύθι.

«Πότε ο κόσμος θα σκάσει στην πυροστιά σαν κάστανο»

Γράφουν η ΖΑΝ και η ΝΤΑΡΚ

Ζαν: Τι θα γίνει; Εχεις αποφασίσει τι θα ντυθείς φέτος;
Νταρκ: Ελεγα να βάλω το κουστούμι της Μαντάμας Μπατερφλάι αν και πιστεύω ότι με το οικονομικό έλλειμμα που έχει να αντιμετωπίσει η Λυρική Σκηνή, καλύτερα να διαλέξω έναν χαρακτήρα από την Μποέμ: σε μια φτωχή σοφίτα θα περιφέρομαι φορώντας κουρέλια και θα καίω χειρόγραφα για να ζεσταθώ.

Πρόσωπα

Το ελληνικό κοινό τον γνώρισε και τον αγάπησε μέσα από επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως «Οι αυθαίρετοι», οι «Δυο ξένοι», η «Γενιά των 592 ευρώ» και πιο πρόσφατα η κωμωδία «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Πρόσωπα

«Με έχουν ρωτήσει πού είναι το όπλο μου, με έχουν ρωτήσει αν είμαι προαγωγός, μου έχουν διαλύσει το αυτοκίνητο», εξομολογήθηκε ο υποψήφιος για Οσκαρ ηθοποιός του «Moonlight» Μαχερσάλα Αλί, μιλώντας για τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά οι Αφροαμερικανοί και οι μουσουλμάνοι στην Αμερική.

«Tο άρθρο σχετικά με τον θάνατό μου είναι γεμάτο υπερβολές», έγραψε ο Μαρκ Τουέιν σε πρακτορείο που ανακοίνωσε εσφαλμένα πως πέθανε.

Βγάζοντας τα προς το ζην γράφοντας για... απώλειες

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα σύγχρονα θεατρικά έργα, το «Closer» του Πάτρικ Μάρμπερ, το οποίο μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με χολιγουντιανούς αστέρες, ένας από τους πρωταγωνιστές είναι δημοσιογράφος που φλερτάρει με μια κοπέλα.

Πρόσωπα

«Ολη η οικογένεια πέρασε δύσκολα. Η βασική μου προτεραιότητα είναι τα παιδιά μου, τα παιδιά μας». Μετά το πολύκροτο διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Πρόσωπα

Την ακεραιότητα του θεσμού των βραβείων Γκράμι υπερασπίστηκε ο επικεφαλής της Ακαδημίας Επιστημών Ηχογράφησης Neil Portnow, απαντώντας σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν πως η πρόσφατη βράβευση της Αντέλ, αντί της Μπιγιονσέ, αντανακλούσε τον ρατσισμό των ψηφοφόρων.

Πρόσωπα

Aπό τη στιγμή που η γερμανική κωμωδία –και παράλληλα σκληρή κριτική του σύγχρονου μοντέλου εργασίας– «Τόνι Ερντμαν» έκανε πρεμιέρα στις Κάννες τον περασμένο Μάιο, το όνομα του Μπιλ Μάρεϊ συνδέθηκε με το αμερικανικό ριμέικ της ταινίας.

Περισσότερα