Πρόσωπα

Τελικά τα λογοτεχνικά βραβεία πρέπει να αφορούν μία χώρα ή όλες τις χώρες που οι κάτοικοι ομιλούν τη γλώσσα αυτή; Ιδού ένα ακανθώδες ερώτημα στο οποίο έσπευσε να απαντήσει ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Τζούλιαν Μπαρνς

Πρόσωπα

Ενα γλυπτό για να θυμόμαστε τα θύματα του Μπατακλάν; 

Ακατάλληλος για τη θέση

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

Στη διάρκεια της θητείας τους οι περισσότεροι υπουργοί δεν εκφράζουν δημόσια (κατανοητό έως ένα βαθμό) την παραμικρή επιφύλαξη. Ωσπου φτάνει η ώρα του ανασχηματισμού. Τότε σπεύδουν να κάνουν το έργο που δεν έκαναν. Ή, σωστότερα, να δείξουν ότι κάνουν ό,τι δεν έκαναν τόσον καιρό.

Μοναχικό προσκύνημα με το σώμα και την ψυχή

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ ανέλυσε προχθές, σε ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη, τη δική του προσέγγιση στο ελληνικό τοπίο, αναλύοντας το παλίμψηστο των βλεμμάτων μέσα από μια μακρά παράδοση με αφετηρία τον Παυσανία, σταθμό τον Λόρδο Βύρωνα και απόληξη τον Γιάννη Ρίτσο.

Πρόσωπα

Εκείνη θέλει, αλλά ο ρόλος δεν υπάρχει, τουλάχιστον ακόμη. Ο λόγος για τη Σιένα Μίλερ, η οποία θα ήθελε να ενσαρκώσει τον ρόλο της άκρως θηλυκής και ζόρικης Catwoman στην επόμενη ταινία «The Batman» με τον Μπεν Αφλεκ.

Πρόσωπα

Αν είσαι σταρ, το καθήκον σου είναι να διακρίνεσαι στον φιλανθρωπικό αγώνα. Πώς, όμως, μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να γίνεις κοινότοπος;

Περισσότερα