Ανατ. Βερολίνο, 1987. Φωτογραφία Κωνσταντίνου Πίττα.

Μαυρόασπρη Ευρώπη

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ανατολική Ευρώπη του Ψυχρού Πολέμου, από την οποία προέρχονται οι περισσότερες φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Πίττα, έχει μια στιλπνή λάμψη, εσωτερικευμένη και αμφίσημη.

Πρόσωπα

Η ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Πρόσωπα

Kάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε το «Game of Thrones» στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Emmy.

Ο Ολλανδός Jan Versteeg, εμπνευστής του Orange Grove.

Ευχαριστούμε, Jan Versteeg

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

To έλεγε η Μαντλίν Ολμπράιτ και είχε απολύτως δίκιο: ένας διπλωμάτης κρίνεται επιτυχημένος όταν μπορέσει να μπει στη θέση του ανθρώπου που έχει απέναντί του και να κατανοήσει τα προβλήματα μέσα από αυτό το πρίσμα της ενσυναίσθησης.

Πρόσωπα

Τα πέντε βραβεία του Praemium Imperiale, της μεγαλύτερης διάκρισης που απονέμει η Ιαπωνία σε πέντε τομείς της τέχνης, ανακοινώθηκαν χθες και δόθηκαν σε προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας.

Πρόσωπα

Για δεκαετίες υπήρξε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην τέχνη. Δεν ήταν μόνον η «πετριά» του και ο χαρακτήρας του, αλλά αυτά που πέτυχε. Ο σερ Νίκολας Σερότα...

Ατμόσφαιρα θερέτρων της Μεσογείου στις φωτογραφίες της Μαίρης Παρασκευά (1882-1951). Αρχές 20ού αιώνα.

Η πρώτη Ελληνίδα φωτογράφος

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Οι τριάντα φωτογραφίες της Μαίρης Παρασκευά (1882-1951) που παρουσιάζονται τώρα στα Χανιά (Αγιος Ρόκος, Παλιά Πόλη, έως 22/9) είναι συμβολική πύλη στη φωτογραφική παρακαταθήκη των έως πρόσφατα ανωνύμων δημιουργών.

Περισσότερα