Νίκος Κοτζιάς: Θέλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε, μαζί με την Κύπρο, τις τριμερείς σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο και τώρα την Παλαιστίνη, δηλαδή με όλους τους παίκτες της περιοχής.

Νίκος Κοτζιάς: Εκτός Κύπρου πολλοί Τούρκοι την πρώτη ημέρα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι το μεγαλύτερο τμήμα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής πρέπει να αποχωρήσει από την Κύπρο από την πρώτη ημέρα της λύσης, ενώ αποκαλύπτει ότι έχει ετοιμάσει εμπεριστατωμένο έγγραφο για το θέμα των εγγυήσεων και προβλέπει ένα σύστημα συνεργασίας και φιλίας της Κύπρου με την Τουρκία και την Ελλάδα. 

«Είναι η πρώτη φορά στην εποχή των μνημονίων που ακούμε πολιτικό –τον Κυρ. Μητσοτάκη– να ανακοινώνει ένα πρόγραμμα για το πώς, βήμα βήμα, θα βγούμε από την κρίση», λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος (κάτω).

Τ. Θεοδωρικάκος: Δημιουργείται κύμα που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

«Δημιουργείται ένα κύμα που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, πολιτικός αναλυτής - σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Περισσότερα