Ο Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

Η Αθήνα δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Τον σημαντικό ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η Ελλάδα στον χώρο της ενέργειας, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο επικεφαλής του κέντρου για την παγκόσμια ενέργεια του Ατλαντικού Συμβουλίου Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ.

«Υπάρχει ήδη μία συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ πολύ φυσική, που αντανακλάται σε κάτι που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων», τονίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Ελληνες πιλότοι ήρθαν πρόσφατα και στην ουσία έσωσαν ένα μέρος της Χάιφας, της δικής μας “παραθαλάσσιας Θεσσαλονίκης”».

Νετανιάχου: Μεγάλα αποθέματα αερίου στην Ανατ. Μεσόγειο

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Την πεποίθησή του ότι τα αποδεδειγμένα και πιθανά ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν σε Ισραήλ, Κύπρο και νοτίως της Κρήτης μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμη και μέσω του EastMed, εκφράζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο: «Ολα συνδέονται μεταξύ τους. Η δέσμευση για μεταρρυθμίσεις, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η βιωσιμότητα του χρέους, με την έννοια μιας μερικής ελάφρυνσης που, νομίζω, είναι αναγκαία».

Ο Ζ. Μ. Μπαρόζο στην «Κ»: Σας κόστισαν οι κόντρες μεταξύ των κομμάτων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Ελλάδα και εταίροι θα καταλήξουν άμεσα σε συμφωνία, αλλά ουσιαστική λύση για το χρέος θα δοθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Περισσότερα