Ο Τούρκος αναλυτής Σόλι Οζέλ θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σόλι Οζέλ: Το δημοψήφισμα, η ένταση στο Αιγαίο και το Κυπριακό

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Αν υπάρξει κρίση όπως αυτή των Ιμίων το ’96, οι ΗΠΑ πρέπει να παρέμβουν για να αποτρέψουν μια ελληνοτουρκική σύρραξη, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορούν ή επιθυμούν να το πράξουν, τονίζει στην «Κ» ο Σόλι Οζέλ.

Μία καλή συμφωνία σήμερα είναι προτιμότερη από μία καλύτερη αύριο, λέει ο κ. Χουλιαράκης.

Γ. Χουλιαράκης: «Στο QE μετά τη συμφωνία»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΡΑΣ

«Μία καλή συμφωνία σήμερα είναι προτιμότερη από μία καλύτερη αύριο», λέει σήμερα στην «Κ» ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης. «Εχουμε την πεποίθηση», προσθέτει, «πως η χώρα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας». 

Ο Ελληνας Μr Uber είναι μόλις 30 ετών και συμπαθεί τα ταξί

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ

O γενικός διευθυντής της Uber Ελλάδα, Μανώλης Μανασσάκης, εξηγεί στο «Κ» πώς η τεχνολογία εισβάλλει στα παραδοσιακά επαγγέλματα και τα εξελίσσει, δημιουργώντας νέες δουλειές, και γιατί δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους οδηγούς ταξί.

Ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Neil Bressler, είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς για τις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

Neil Bressler: Νέες θεραπείες για ασθενείς με ωχρά κηλίδα

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Την ανάγκη τακτικής παρακολούθησης των ασθενών με εκφύλιση της ωχράς κηλίδος για τον έγκαιρο εντοπισμό ενδεχόμενης «υποτροπής», πριν αυτή προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην όραση, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο καθηγητής Neil Bressler.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βλάικος

Γιώργος Νταλάρας: Μια εξομολόγηση

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Οι μεγάλες του αγάπες. Τα «δώρα» που αξιώθηκε. Οι αποτυχίες του. Ο Λάγιος, ο Λοΐζος και οι άλλοι αποχωρισμοί που τον σημάδεψαν. Οι πολιτικοί, τα μνημόνια και το... τέρας που θεριεύει γύρω μας. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε εξομολογητική διάθεση.

Χιουσεγίν Οζγκιουργκιούν: «Η ασφάλεια και οι εγγυήσεις είναι η “κόκκινη γραμμή” της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Χ. Οζγκιουργκιούν στην «Κ»: Ανταλλαγή της Αμμοχώστου με παραλία των Κοκκίνων

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας έφερε στο προσκήνιο μια νέα πρόταση στο Κυπριακό προτείνει την ανταλλαγή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου με την παραλιακή ζώνη των Κοκκίνων», λέει στην «Κ» ο Χ. Οζγκιουργκιούν, «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες φέρουν εις πέρας την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ με βάση τον όρκο που έχουν δώσει, δηλώνει στην «Κ» ο Τσάρλι Ρις.

Τσάρλι Ρις: Ο Τραμπ δεν θα στηρίξει την Ελλάδα όπως ο Ομπάμα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Ως απόρροια της διαφορετικής οικονομικής φιλοσοφίας αλλά και του τρόπου προσέγγισης της Ευρώπης από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα υπάρχει πλέον η υποστηρικτική στάση που είχε υιοθετήσει έναντι της Ελλάδας στο προσφυγικό και στην οικονομία ο προκάτοχός του, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της RAND Corporation και πρώην πρέσβης στην Αθήνα, Τσάρλι Ρις.

Περισσότερα