423910-egor1212

Πειράματα όπως το παράλληλο νόμισμα δεν είναι λύση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

«Αν δεν είχε συμβεί η Ντοβίλ, ίσως το ελληνικό πρόγραμμα να είχε πετύχει». Ο Χάρολντ Τζέιμς του Πρίνστον, διαπρεπής οικονομικός ιστορικός και ο πρώτος ειδικός που δεν ανήκει στο προσωπικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που συμμετέχει στη συγγραφή της επίσημης ιστορίας του οργανισμού, είναι προσεκτικός στις τοποθετήσεις του. 

dsc_7609

Η τεχνητή νοημοσύνη στη δημοσιογραφία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Eνας από τους πιο σημαντικούς ομιλητές στο δημοσιογραφικό συνέδριο GEN Summit, που έλαβε χώρα 13-15 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν ο Τζον Μικλθγουέιτ, διευθυντής σύνταξης του ειδησεογραφικού κολοσσού Bloomberg News. H «Κ» μίλησε αποκλειστικά μαζί του στο γραφείο του πρακτορείου στην Αθήνα.

21s2morgan

Τζένιφερ Μόργκαν στην «Κ»: Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι τερατώδεις

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Με δεδομένη την όλο και αυξανόμενη συζήτηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, η «Κ» αποφάσισε να προσκαλέσει για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης την Τζένιφερ Μόργκαν, εκτελεστική διευθύντρια της Greenpeace International από το 2016. 

pierregattaz

Πιερ Γκατάζ στην «Κ»: Δεν ξέρουμε ποια Ευρώπη θέλουμε σε 20 χρόνια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Μείωση φορολογίας και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα συνιστά στην Ελλάδα ο Πιερ Γκατάζ, πρόεδρος της Business Europe (ευρωπαϊκός ΣΕΒ), λέγοντας ότι δεν ξέρουμε ποια Ε.Ε. θέλουμε σε είκοσι χρόνια, σε αντίθεση με την Κίνα και τις ΗΠΑ.

gkat_26_1406_page_1_image_0001

Γ. Πανιάρας: «Η κλιματική αλλαγή, μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις»

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Με αφορμή τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Γ. Πανιάρας αναφέρει τις δράσεις του και εξηγεί στην «Κ» γιατί, παρά τα θετικά βήματα που έχουν σημειωθεί, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. 

31s9pgdm-thumb-large

Ρόµπιν Λέιν Φοξ στην «K»: Η FYROM δεν έχει σχέση µε το όνοµα της Μακεδονίας

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Στον πολυσυζητημένο «Αλέξανδρο» του Ολιβερ Στόουν, στη σκηνή της μεγάλης μάχης των Γαυγαμήλων, βλέπουμε ένα απόσπασμα μακεδονικού ιππικού να εφορμά για να δώσει το αποφασιστικό χτύπημα στον εχθρό, ακολουθώντας την επίλεκτη αιχμή του σώματος υπό τον Αλέξανδρο.

f1-1--2

Μέρβιν Κινγκ στην «Κ»: Είναι φρικτό αυτό που συνέβη στην Ελλάδα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ο Μέρβιν Κινγκ ήταν εκεί όταν ο Μάριο Ντράγκι είπε τις διάσημες πλέον φράσεις που σηματοδότησαν την αρχή του τέλους της ευρωκρίσης. Ως διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας είχε προσκαλέσει τον πρόεδρο της ΕΚΤ –κατόπιν παραίνεσης του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον– να συμμετάσχει σε συνέδριο στο Λονδίνο παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων.. 

ΠΡΟΣΩΠΑ meh10039p

Ο Χέμινγουεϊ πολεμικός ανταποκριτής το 1944-45

ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Ο Ερνεστ Χέμινγουεϊ τραυματίστηκε σοβαρά ως τραυματιοφορέας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάλυψε ως ανταποκριτής την υποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Ανατολική Θράκη το 1922, ενώ συμμετείχε ως εθελοντής, στο πλευρό των Δημοκρατικών, στον ισπανικό εμφύλιο. Κοινώς, δεν νοούνταν πόλεμος χωρίς τον «Χεμ».

giorgos-gerardos-1

Γιώργος Γεράρδος: Διευθυντής στο Πλαίσιο από ένα ΚΨΜ στον Εβρο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

To 1976 ο Γιώργος Γεράρδος «έτρεχε» το Πλαίσιο μέσω τηλεφώνου από ένα ΚΨΜ στρατιωτικής μονάδας στον Εβρο. Πενήντα χρόνια μετά, εξηγεί στην «Κ» ποιο θα είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της εταιρείας.

arveler

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στην «Κ»: Αριστερός είναι αυτός που κάνει αριστερά πράγματα, όχι αυτός που λέει ότι είναι

ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Οταν διοικούν ανίκανοι ευθύνη έχουν και οι ικανοί ενώ στην Ελλάδα, όπου απουσιάζει το ομαδικό πνεύμα, η Αριστερά πληγώθηκε από τους κατ' όνομα μόνο αριστερούς. Αλλωστε «όταν στέλνουμε στη Βουλή Πολάκηδες ή στο Ευρωκοινοβούλιο άσχετους σε θέματα Ε.Ε. η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει». Η βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε μια χειμαρρώδη συνέντευξή της στην «Κ».

f1-4

Η ασφάλεια κάθε χρήστη είναι δική του ευθύνη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Τα σύνθετα ζητήματα –ιδιωτικότητας, ασφάλειας, συγκέντρωσης ισχύος, ατομικών ελευθεριών κ.ο.κ.– που ανακύπτουν καθώς εδραιώνεται η νέα ψηφιακή οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της «Κ» με τον Ντέιβιντ Ντόμπκιν, καθηγητή Επιστήμης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. 

Περισσότερα