isabella_main

Η αξιοπρεπής εργασία το θεμέλιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΥ

Η ανάγκη να επανεφευρεθεί το ευρωπαϊκό όραμα και να θέσει στο επίκεντρό του την αξιοπρεπή εργασία των πολιτών προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ, επισημαίνει στην «Κ» η Ισπανίδα Ισαμπέλ Κάνιο Αγκιλάρ, η μία εκ των δυο αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επίτροπής (ΕΟΚΕ).

2

Ζαν Πισανί-Φερί στην «Κ»: Η αναδιάρθρωση άργησε πολύ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Είναι μία από τις σημαντικές φωνές στον διάλογο για το μέλλον της Ευρωζώνης. Ιδρυτής του Ινστιτούτου Bruegel στις Βρυξέλλες, επικεφαλής του France Stratégie, της δεξαμενής σκέψης του γαλλικού πρωθυπουργικού γραφείου επί προεδρίας Ολάντ και βασικός συντάκτης του προεκλογικού οικονομικού προγράμματος του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ζαν Πισανί-Φερί γνωρίζει εις βάθος τις οικονομικές προκλήσεις της Γαλλίας και της Ευρώπης και τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστούν.

2--2

Δημήτρης Τσοβόλας στην «Κ»: Δεν έδωσα δραχμή το 1989

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 20 Απριλίου 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι και είπε το αλησμόνητο «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα». Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι εφαρμόζει πολιτική «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα».

1--14

Μάριος Ψάλτης στην «Κ»: Εμπόδιο η κουλτούρα της οικογενειακής επιχείρησης

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Το πρόβλημα της εταιρικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα δεν είναι η έλλειψη πλαισίου, αλλά η νοοτροπία που επικρατεί, σημειώνει μιλώντας στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Ελλάδος Μάριος Ψάλτης, προσθέτοντας όμως ότι ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν και οι τράπεζες μέσα από τη θέσπιση κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης για όσες επιχειρήσεις αιτούνται δανεισμό.

1--9

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας στην «Κ»: Η Ελλάδα να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Η συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ είναι ιστορικής σημασίας όχι μόνο για τις συγκεκριμένες χώρες και την ομαλοποίηση των σχέσεών τους, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς λειτουργεί σταθεροποιητικά και δημιουργεί μια νέα δυναμική για την ενσωμάτωσή τους στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ τονίζει στην «Κ» ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Παχόρ.

2--5

Το Σίτι θα παραμείνει διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο

ΖΩΡΖΕΤ ΖΟΛΩΤΑ

Η Ναυσικά Δέλφα, μια Ελληνίδα που μεγάλωσε και ζει στην Αγγλία, έχει αναλάβει μια αποστολή με πολύπλευρες προκλήσεις. Νομικός με πλούσια σταδιοδρομία στον χώρο της δικηγορίας, είναι σήμερα υπεύθυνη για την ήπια προσαρμογή του Σίτι του Λονδίνου στη μετά Brexit εποχή.

1--4

Πρεμ Γουάτσα στην «Κ»: Γίνετε φιλικοί με τις επιχειρήσεις

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Αισιόδοξος για τη σημαντική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Καναδός επιχειρηματίας, επικεφαλής της εταιρείας Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, ο οποίος συνιστά σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις.

1811koumantareas_main

Ο Μένης Κουμανταρέας και εγώ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος μίλησε στην «Κ» για τη μακρόχρονη σχέση τους και για τον «άγνωστο» Μένη Κουμανταρέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο μυθιστόρημά του με τον εύγλωττο τίτλο «Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα (εκδ. Κέδρος).

Περισσότερα