Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: «Ωδή στην ομορφιά» με σύγχρονο χορό
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την πρώτη του διεθνή συμπαραγωγή ανακοίνωσε χθες το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (15-24/7), ίσως ενδεικτικό δείγμα της ωριμότητάς του και των μελλοντικών του στόχων καθώς πλησιάζουν τα τριακοστά του γενέθλια.


Χορευτικό δοκίμιο για τη ζωή
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενα δοκίμιο που αναπτύσσεται χάρη στην τέχνη του χορού είναι το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου «Sisyphus / Trans / Form» (2019), που παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ έως τις 30 Δεκεμβρίου.


Χορός με ειδήσεις στο φεστιβάλ Καλαμάτας
ΧΟΡΟΣ

Στην αρχή ήταν είδηση η πραγματοποίησή του, καθώς το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τον προγραμματισμό του και να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής του, πάντα με την προσοχή στραμμένη στα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 


Το μπαλέτο «ζεσταίνεται»
ΧΟΡΟΣ

Το μπαλέτο «ζεσταίνεται» για τις παραστάσεις που θα γίνουν από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε αρχαιολογικούς χώρους. Οι 9 συνολικά παραστάσεις υπογράφονται από 9  χορογράφους και θα παρουσιαστούν σε μουσεία σε όλη την Ελλάδα.


Χορός στην εποχή της καραντίνας: «Να φτάσει το πόδι από τον έναν καναπέ στον άλλον»
ΧΟΡΟΣ

Ο περιορισμός της κίνησης και η παραμονή στο σπίτι δεν έχει σε όλους τις ίδιες επιπτώσεις. Μεγάλο πλήγμα βιώνουν οι επαγγελματίες χορευτές, που πρέπει να διατηρηθούν σε φόρμα μέσα σε τέσσερις τοίχους. Για τον λόγο αυτό η Εθνική Λυρική Σκηνή κάνει διαδικτυακά μαθήματα.

Μακάρι να είχα χορέψει μπαλέτο με τον μπαμπά μου
ΧΟΡΟΣ

Ζέσταμα στην μπάρα, χαλαρά πορ ντε πρα, ένα μεγάλο πλιέ υπό τους ήχους του πιάνου. Και ύστερα ασκήσεις στο κέντρο με όλη την αμηχανία αλλά και την αφοπλιστική τρυφερότητα που έχουν δέκα-δεκαπέντε-είκοσι μπαμπάδες κάθε ηλικίας και σωματότυπου που τρέχουν στις μύτες των ποδιών τους και με τα χέρια ψηλά να συναντήσουν τις μικρούλες κόρες τους που έρχονται από την άλλη πλευρά της αίθουσας μπαλέτου.