ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Κορωνοϊός

Μαθαίνοντας στην Ελλάδα από τα λάθη της Ιταλίας - Ο Μarco de Ponte μιλάει στην «Κ»

04marcodeponte ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ

Πάρτε γρήγορα αυστηρότερα μέτρα όσο έχετε την πολυτέλεια του χρόνου. Αυτή είναι η συμβουλή του γενικού διευθυντή της ActionAid στην Ιταλία Μarco de Ponte, ο οποίος εξηγεί σε γραπτή συνέντευξή του στην «Κ» τα αίτια της τραγωδίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες να εκτυλίσσεται στη χώρα του.

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Παρασκευής

gkat_15_0304_page_1_image_0007

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προκειμένου να γνωστοποιήσει τον διορισμό του καινούργιου γενικού διευθυντή του, Παντελή Μητρόπουλου (φωτ.), έπειτα και από χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», το οποίο μετέφερε τη σχετική ανησυχία του κινηματογραφικού κόσμου για την καθυστέρηση. 

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Πέμπτης

02sel15rosen

Σε σταθερή κατάσταση αλλά αρκετά «ταλαιπωρημένος» νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο φημισμένος Βρετανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάικλ Ρόζεν (φωτ.). Ο Ρόζεν έγραφε στο τουίτερ για τον υψηλό πυρετό που είχε τις τελευταίες μέρες αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει εάν έπασχε ή όχι από τον κορωνοϊό. 

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

01sel15jamesmcavoy

275.000 λίρες Αγγλίας προσέφερε ο Τζέιμς Μακαβόι στην καμπάνια «Masks for heroes», την οποία ξεκίνησε ομάδα Βρετανών γιατρών με σκοπό να αγοραστούν μάσκες, γάντια και άλλα είδη ατομικού εξοπλισμού προστασίας για το προσωπικό του βρετανικού συστήματος υγείας. 

Περισσότερα