ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Παρασκευής

gkat_15_0612_page_1_image_0003

Καλά κρατούν οι live-action μεταφορές των κλασικών κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, η οποία φαίνεται αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί στο έπακρο την ήδη επιτυχημένη ταινιοθήκη της. Επόμενη στάση η «Μουλάν», την οποία θα υποδυθεί η Κινέζα ηθοποιός Γίφεϊ Λιου...

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

gkat_15_0412_page_1_image_0007

Ως τον πιο πολυπαιγμένο καλλιτέχνη της δεκαετίας ανακήρυξε τον Ντρέικ η πλατφόρμα του Spotify. Ο δημοφιλέστερος διαδικτυακός πάροχος μουσικής στον κόσμο ανακοίνωσε πως τα κομμάτια του Καναδού ράπερ ξεπέρασαν τα 28 δισ. θεάσεις, τοποθετώντας τον στην κορυφή της δεκαετίας, μπροστά από τον Εντ Σίραν. 

ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

Δημήτρης Αθανασούλης στην «Κ»: Επικίνδυνες αλλοιώσεις στα νησιά

dhmhtrhs-a8anasoylhs-kathimerini-geyma-1-12-19-titina-chalmatzi ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ο αρχαιολόγος πρέπει σήμερα να είναι και μάνατζερ, λέει στο Γεύμα με την «Κ» ο Δημήτρης Αθανασούλης, έφορος αρχαιοτήτων Κυκλάδων, τονίζοντας: «Σε Μύκονο και Σαντορίνη θα έχουμε μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις εάν δεν χαραχθεί στρατηγική προστασίας».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η εποχή της «έξυπνης» ενέργειας ξεκίνησε

beltigker ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

H τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Οι αλγόριθμοι που καθοδηγούνται από δεδομένα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας πλαισίου για την υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

Νίκος Πορτοκάλογλου στην «Κ»: Μου άρεσε να πηγαίνω κόντρα στα στερεότυπα

cl ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

Με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βρίσκονταν σε κοινές συναυλίες με τους «Φατμέ» και τους «Τερμίτες», βάδιζαν επί σαράντα χρόνια παράλληλα, χωρίς να συναντιούνται ουσιαστικά. Μόλις την περασμένη χρονιά αντάμωσαν. «Ηταν μαγικό το τι μας συνέβη τότε, ανακαλύπταμε διαρκώς κοινούς τόπους», λέει σήμερα ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Εκπαίδευση

Ο πρύτανης του ΟΠΑ στην «Κ»: Η επιβολή φόβου θα πάρει τέλος

11151512 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Η βία και η επιβολή φόβου από αγνώστους θα πάρουν τέλος στο πανεπιστήμιο, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο πρύτανης του ΟΠΑ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ενώ διδάσκοντες και φοιτητές θα προασπίσουν το δικαίωμα στην ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Περισσότερα