ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τετάρτης

23s1zeniter0

H Γαλλίδα λογοτέχνις, μεταφράστρια, σεναριογράφος και σκηνοθέτις Αλίς Ζενιτέρ (φωτ.), συγγραφέας μεταξύ άλλων του μυθιστορήματος «Η τέχνη της απώλειας», για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Goncourt –στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις σε μετάφραση της Εφης Κορομηλά–, έρχεται σύντομα στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Στην Καρδαμύλη, με την τελευταία αχτίδα φωτός

22s2ptl ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

«Οπου είναι η ενδέκατη έκδοση της Μπριτάνικα, εκεί θα βρίσκεται και η καρδιά σας και βέβαια εκεί θα βρίσκονται τα λεξικά, οι άτλαντες, οι Αγίες Γραφές, οι αρχαίοι κλασικοί, οι κλασικοί Γάλλοι και οι άλλοι συγγραφείς και οι τόμοι της σειράς του Κέιμπριτζ». Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε ο Πάτρικ Λι Φέρμορ το κείμενό του...

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Τρίτης

22helenmirren

Η εξαιρετική ηθοποιός Ελεν Μίρεν, η οποία στην ταινία «Η βασίλισσα» υποδύθηκε την Ελισάβετ II και κέρδισε ένα Οσκαρ για την ερμηνεία της (2007), αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας έναν νέο βασιλικό ρόλο, και μια ακόμη γυναίκα που υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα: τη Μεγάλη Αικατερίνη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μισέλ Φάις στην «Κ»: Υπνος, αυτή η εκπληκτική μηχανή ανυπαρξίας

fais ΗΛΙΑΣ ΜΑΓΚΛΙΝΗΣ

Με τον Μισέλ Φάις μάς συνδέει φιλία που τραβάει ώς το –μακρινό;– 1996. Αυτή θα μπορούσε να βραβευθεί ως η άχρηστη πληροφορία της ημέρας, αλλά καλό είναι ο αναγνώστης να γνωρίζει πως η συνομιλία που ακολουθεί είναι μεταξύ φίλων. Και παρά τα όσα λέγονται για το σινάφι και τις φιλίες (με και χωρίς εισαγωγικά), μια συνέντευξη δεν του είχα κάνει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιδανική χώρα η Ελλάδα για πλωτά αιολικά πάρκα

presvhsnorvhgias-froynteoverlantantersen ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Ο Φρούντε Οβερλαντ Αντερσεν, ο νέος Νορβηγός πρέσβης ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου το ταξίδι του από το Οσλο. Μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά φόρτωσαν το αυτοκίνητο και ξεκίνησαν για την Ελλάδα. Οδηγώντας, με τρένα και καράβια, έφτασαν τρεις ημέρες αργότερα.

Περισσότερα