Στις αρχές του 2020 μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης η εθνική στρατηγική για το ποδήλατο στην Ελλάδα

podhlatodromoi

Από τον Φεβρουάριο του 2020, η Ελλάδα θα διαθέτει και θα βάλει σε τροχιά υλοποίησης τη δική της θεσμοθετημένη στρατηγική για το ποδήλατο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια ημερίδας διαβούλευσης για το ποδήλατο, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι ποδηλατικών κινήσεων.

Η άνοδος της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική συρρίκνωσε την τρύπα του όζοντος

1--194-thumb-large

Η τρύπα του όζοντος έφθασε φέτος στο μέγιστο σημείο της στις 8 Σεπτεμβρίου, στα 16,4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (το μικρότερο ετήσιο μέγιστο όλων των εποχών). Στη συνέχεια, έως τα μέσα Οκτωβρίου είχε πλέον συρρικνωθεί κάτω από 10 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία. Είναι η τρίτη φορά μέσα στα τελευταία 40 χρόνια που η υψηλή θερμοκρασία του αέρα έχει οδηγήσει σε σμίκρυνση της τρύπας του όζοντος. 

Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο πιο ζεστός παγκοσμίως από το 1880

iliosthalassa

Ο Σεπτέμβριος του 2019 «ισοφάρισε» τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ως ο πιο ζεστός Σεπτέμβριος στα μετεωρολογικά χρονικά στη Γη κατά τα τελευταία 140 χρόνια, από το 1880, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Καύση απορριµµάτων και σκι στον ίδιο χώρο

m1a0040 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Ενα υπόγειο βουνό απορριµµάτων καίγεται στο εργοστάσιο-πρότυπο περιβαλλοντικής τεχνολογίας, παρέχοντας θέρµανση σε 150.000 νοικοκυριά της Κοπεγχάγης µε µηδενικές εκποµπές ρύπων. Στην επιφάνεια της γης, στις παρυφές του, υπάρχουν χώροι αναψυχής και µια τεχνητή πίστα σκι, ανοιχτή παντός καιρού. Η οικολογική τόλµη και φαντασία στην εξουσία.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

gkat_11_2210_page_1_image_0003

Επιστήμονες ξεπέρασαν τα όρια

Τον «ηθικό Ρουβίκωνα» πιθανώς να διέβησαν οι νευροεπιστήμονες αναπτύσσοντας τμήματα ανθρώπινου εγκεφάλου στο εργαστήριο (εγκεφαλικά οργανοειδή) και σε κάποιες περιπτώσεις μεταμοσχεύοντας τον ιστό σε ζώα.