Κορωνοϊός

Μηδενικές εκπομπές ρύπων στη μάχη κατά των ιών

klimatikh-allagh-1

Την στιγμή που ο κορωνοϊός έχει καθηλώσει τα αεροπλάνα στο έδαφος, έχει κλείσει τα σύνορα, έχει αναγκάσει τους ανθρώπους να δουλεύουν εξ αποστάσεως από τα σπίτια τους και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές συνεργασίας πρόσωπο με πρόσωπο, επτά Έλληνες από όλο τον κόσμο συσπειρώνονται επιστημονικά σε μια χρονική συγκυρία που συνιστά δυνητικά το κλείσιμο μιας περιόδου πρώιμης παγκοσμιοποίησης.

Ο... τετραγωνισμός της κυκλικής οικονομίας επί θύραις

gkka_29_1503_page_1_image_0005 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Καλύτερος σχεδιασμός των προϊόντων ώστε να «κρατούν» περισσότερο, να επιδιορθώνονται και να επαναχρησιμοποιούνται, καθώς και να ανακυκλώνονται ευκολότερα και απαγόρευση περισσότερων χημικών ουσιών από τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό είναι ορισμένα από τα βασικά σημεία του νέου σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κορωνοϊός: Σκληρή προειδοποίηση της Φύσης;

gkka_13_1503_page_1_image_0001 ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σε πρόσφατο άρθρο του στους New York Times, ο Κινέζος δημοσιογράφος Γουφέι Γιου χαρακτήρισε την επιδημία του κορωνοϊού «εκδίκηση των παγκολίνων».  Αποψίλωση των δασών και φρενήρης αστικοποίηση δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση φονικών ιών.

Η κλιματική αλλαγή ξυπνάει τις αρκούδες

gkat_11_1203_page_1_image_0003 GUARDIAN

Βγαίνουν νωρίτερα από τη χειμερία νάρκη, με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν τη βλάστηση με την οποία τρέφονται και να αναζητούν τροφή σε κατοικημένες περιοχές.

Περιβάλλον

Αιτήσεις εντός έξι μηνών για τα αυθαίρετα σε δάση

gkka_15_0803_page_1_image_0002 ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Στην κατάργηση και... επανα-νοηματοδότηση των οικιστικών πυκνώσεων πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Στο σχέδιο νόμου προτείνεται η κατάργηση όλων των κριτηρίων για τον ορισμό των περιοχών αυθαιρέτων σε δάση, ώστε οι περιοχές που εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία να οδηγηθούν εντός διμήνου σε ανάρτηση.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

coronavirus-testkit

Ηλ. Μόσιαλος: Να αγοράσουν οι κυβερνήσεις τις πατέντες για όλα τα τεστ ταχείας διάγνωσης

Να αγοράσουν οι κυβερνήσεις τις πατέντες για τα τεστ ταχείας διάγνωσης, από όλες τις εταιρείες, και η συνολική επιστημονική έρευνα που έφερε σε τόσο μικρό διάστημα αυτό το αποτέλεσμα, να γίνει Δημόσιο Aγαθό και να μπορούν να παράγουν όλοι αυτά τα τεστ εγχώρια, προτείνει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.