ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετ’ εμποδίων οι εξαγωγές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

17s15olth ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Καθυστερήσεις ακόμη και 15 ημερών στην αποστολή των φορτίων προς εξαγωγή είναι το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος εξαιτίας της αναστολής της νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του λιμανιού, στην οποία έχουν προχωρήσει οι τελωνειακοί υπάλληλοι από τις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δύσκολος ο στόχος είσπραξης ανεξόφλητων χρεών στη ΔΕΗ

17s15logariasmoideh ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Ιδιαίτερα δύσκολος αποδεικνύεται ο στόχος είσπραξης των ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΗ ακόμη και με την πρόσληψη ειδικού συμβούλου. Αυτό προκύπτει από το πλάνο που κατέθεσε η Qualco στη διοίκηση της ΔΕΗ για τις εισπράξεις που μπορεί να βάλει στα ταμεία της επιχείρησης το 2018 από ανεξόφλητες οφειλές και –σύμφωνα με πληροφορίες– αναφέρεται σε ποσά της τάξης των 50 με 100 εκατ. ευρώ, όταν το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα κινδυνεύει να παγιδευτεί σε πορεία χαμηλής ανάπτυξης

ellinikioikonomia7--2

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προσπαθήσει να αξιοποιήσει πολιτικά μια ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα, προκαλώντας πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2018, πριν εφαρμοστούν οι πολιτικά επώδυνες περικοπές στις συντάξεις, διατυπώνει η Μιράντα Ξαφά σε μελέτη της με «Η “καθαρή έξοδος” της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης: Ενας έλεγχος πραγματικότητας».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τη ΣΕΚΑΠ και την Donskoy Tabak

s32_1703japan-tobacco-international-jti ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Στην ιαπωνική Japan Tobacco μεταβιβάστηκαν η ρωσική καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak και η θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη. Το τίμημα ανήλθε σε 1,6 δισ. δολάρια. Με τη μεταβίβαση της ρωσικής εταιρείας ανοίγει μια νέα περίοδος αβεβαιότητας για την ελληνική καπνοβιομηχανία, καθώς είναι προς το παρόν άγνωστες οι προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/02/18)

Στο Δημόσιο επιστρέφει με μεγάλη καθυστέρηση ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Με κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλείται η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ 16.967.000 μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97%) και 3.630.001 μετοχών της ΕΥΑΘ.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/03/18)

Τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στον λιγνίτη, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη.