ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για περισσότερες επιχειρήσεις οι ευεργετικές διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Για τις οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια, η τράπεζα μπορεί να ορίσει διαφορετικό αριθμό δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και διαγραφή τόκων ή ακόμη και κεφαλαίου. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Διεύρυνση των κριτηρίων προκειμένου να μπορεί να υπαχθεί σε ρύθμιση χρεών προς τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων από αυτόν που είχε υπολογισθεί αρχικά προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τα λεγόμενα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: 10 ευρωπαϊκές χρειάζονται ενίσχυση των κεφαλαίων τους

Εκτιμάται ότι 105 συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης πέρασαν με μικρότερη ή μεγαλύτερη ευκολία τη δοκιμασία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Είκοσι πέντε τράπεζες της Ευρωζώνης απέτυχαν να περάσουν τις δοκιμασίες αντοχής, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται προσχέδιο ανακοίνωσης Τύπου σχετικά με τα τελικά αποτελέσματα της άσκησης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλά νέα από τα στρες τεστ

Μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από την ΕΚΤ αύριο το μεσημέρι, οι διοικήσεις των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών θα εκδώσουν τις σχετικές ανακοινώσεις για την ενημέρωση των μετόχων τους αλλά και του ευρύτερου επενδυτικού κοινού. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σημαντικά μικρότερες από 1 δισ. ευρώ είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που προέκυψαν από τα στρες τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς δεν εμφανίζουν κεφαλαιακές ανάγκες, ενώ Εθνική και Eurobank μπορούν να τις διαχειριστούν με εσωτερικές κινήσεις, χωρίς να προσφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Αντικαθίσταται ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EWG

Ο κ. Τάσος Αναστασάτος, γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, θα αναλάβει και καθήκοντα προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο EuroWorkingGroup. O νυν πρόεδρος του ΣΟΕ, Χριστόδουλος Στεφανάδης, θα αναλάβει θέση συμβούλου στο Μέγαρο Μαξίμου.