ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προειδοποίηση Moody's για νέα κρίση ρευστότητας

ΣΚΑΪ

Ως πιστωτικά αρνητική («credit negative») χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης, οι συζητήσεις μπορεί να διαρκέσουν έως τον Ιούλιο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η επαναφορά της εμπιστοσύνης θα φέρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση απέστειλε την Τρίτη ο Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες, δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναληφθεί η κρίση του περασμένου καλοκαιριού σε σχέση με το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kομισιόν: Yφεση και άνοδος του χρέους το 2016

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το δημοσιονομικό έλλειμμα στη Ελλάδα από -7,2% του ΑΕΠ  το 2015 αναμένεται να μειωθεί στο -3,1% του ΑΕΠ το 2016 και στο -1,8% το 2017, ελαφρώς βελτιωμένο σε σχέση με τις χειμερινές προβλέψεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερέ: Θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πεποίθησή του ότι θα γίνει ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εδραιώνεται η αυξητική τάση των εξαγωγών πετρελαίου στο Ιράκ

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Οι εξαγωγές πετρελαίου από το νότιο Ιράκ καταγράφηκαν κατά μέσο όρο στα 3,36 εκατ βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο, έναντι μέσου όρου εξαγωγών 3,29 εκατ βαρελιών, το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Πετρελαίου.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το νέο πρόβλημα των κεντρικών τραπεζών

HOWARD SCHNEIDER, JOHN O’DONELL, LEKA KIHARA / REUTERS

Ο κόσμος έχει κατακλυστεί από φτηνό χρήμα με τα αρνητικά επιτόκια, αλλά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αποφεύγουν να δανειστούν.

Ο ΔΗΚΤΗΣ