ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποψη: Προβλήματα της επόμενης κυβέρνησης και οι λύσεις τους

oaed-anergia ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ*

Η ​​κυβέρνηση παραπαίει, αλλάζοντας θέσεις καθημερινά, με τεράστιες αδυναμίες στην οικονομική πολιτική, στα ελληνοτουρκικά, στην ονομασία της ΠΓΔΜ, στην εγκληματικότητα που μαστίζει τη χώρα, στους αναρχικούς με κρατίδιο μέσα στην Αθήνα, στην παιδεία που πια δεν είναι εκπαίδευση, και στη γενική ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποψη: Το κόστος της κρίσης και τα χαρακτηριστικά της ελληνικής ύφεσης

ellada-yfesi-akropoli-thumb-large ΝΙΚΟΣ ΖΟΝΖΗΛΟΣ*

Σ​​ύμφωνα με τα πιο πρόσφατα εθνικολογιστικά μεγέθη, τους διαθέσιμους βραχυχρόνιους δείκτες αλλά και τα αποτελέσματα ερευνών συγκυρίας, η ελληνική οικονομία άρχισε να αντιδρά θετικά στη σταθερή και σημαντική βελτίωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, στην ανάκαμψη του διεθνούς εμπορίου αλλά και των πολιτικών που εγχώρια εφαρμόσθηκαν. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης στις απειλές Τραμπ

trumprallyre

Μετωπική σύγκρουση Ε.Ε. και ΗΠΑ διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να αντιπαρατεθούν στην τακτική του Ντόναλντ Τραμπ να προωθεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ εις βάρος των εταίρων τους. Η στάση των Ευρωπαίων δεν είναι τόσο επιθετική όσο η στάση του Τραμπ, η οποία συνοψίζεται στο σύνθημα «Πρώτα η Αμερική».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία ΗΠΑ - Κίνα για τη μείωση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος

us-china

Η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για «σημαντική» μείωση του εμπορικού ελλείμματος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν σήμερα σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο χώρες έπειτα από διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκέψεις των πιστωτριών τραπεζών για τμηματική πώληση της ΒΙΚΗ

19s1viki ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Τη Δευτέρα η συνάντηση των πιστωτών με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η εταιρεία διαθέτει επτά ακίνητα και πάγιο εξοπλισμό, ενώ αυτή τη στιγμή έχει στις εγκαταστάσεις της εμπορεύματα και πρώτες ύλες αξίας 773.372 ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέκα συγχρηματοδοτούμενα έργα 430 εκατ. θα δημοπρατηθούν φέτος

19s19trn ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Κοντά στο τέλος της προγραμματικής περιόδου τοποθετείται, για ακόμα μία φορά, η δημοπράτηση των περισσότερων από τα σχεδιαζόμενα μεγάλα έργα υποδομής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, φέτος θα δημοπρατηθούν δέκα συγχρηματοδοτούμενα οδικά και σιδηροδρομικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 430 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/02/18)

Στο Δημόσιο επιστρέφει με μεγάλη καθυστέρηση ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Με κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλείται η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ 16.967.000 μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97%) και 3.630.001 μετοχών της ΕΥΑΘ.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/05/18)

Την αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας προκάλεσαν οι καταγγελίες ότι υπάλληλοί της αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα από θυρίδες. Κύκλοι της ΕΤΕ σχολίασαν ότι «θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια περισσότερο από 5 χρόνια.