ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιταλία

Istat: Το 28,4% των ιταλών κοντά στο όριο της φτώχειας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 28,4% των ιταλών βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού εθνικού στατιστικού ινστιτούτου Istat, σχετικά με την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας του 2013.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χρηματιστήριο

Σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικές απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, όμως έχει περιοριστεί σημαντικά η αρχική πτώση που ξεπερνούσε το 5% και η αγορά έχει επανέλθει πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πώληση της ILVA Commerciale λύση για την επιβίωση της Hellenic Steel

Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις σε περίπτωση πώλησης της Hellenic Steel, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η υποβολή πρότασης εξαγοράς από επιχείρηση του κλάδου, εφόσον υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του ιταλικού ομίλου. ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση της ιταλικής χαλυβουργίας ILVA Commerciale μέχρι το τέλος του χρόνου από την ιταλική κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι φέρεται ως η επικρατέστερη λύση για να επιβιώσει και η ελληνική θυγατρική «Hellenic Steel» που εδρεύει στον Δήμο Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Δικαίωση Προβόπουλου για το stress test της TτΕ

Τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ, που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σύμφωνα με τα οποία οι εγχώριες τράπεζες δεν χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια, αποτελούν μια μεγάλη δικαίωση για τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γεώργιο Προβόπουλο.