ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Μαρινόπουλος θα βαρύνει τα αποτελέσματα των τραπεζών

Ενα μη αναμενόμενο πλήγμα θα βαρύνει τα αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 30 Αυγούστου (Πειραιώς, Alpha Bank) και στις 31 Αυγούστου (Εθνική και Eurobank). 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τράπεζες

Χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων

Σε επίπεδο νοικοκυριών αναμένεται να ακολουθηθεί μια πιο επιθετική τακτική στο μέτωπο των καταναλωτικών «κόκκινων» δανείων, ενώ πιο συντηρητική στάση θα κρατήσουν οι τράπεζες στα στεγαστικά. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ορόσημο για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αποτελέσει ο Σεπτέμβριος, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα, τράπεζες και Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα συμφωνήσουν για το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είδος προς εξαφάνιση η επιταγή ως μέσο πίστωσης

Η υποχώρηση των επιταγών ως συναλλακτικού μέσου αποτυπώνεται και στα στοιχεία για τη μείωση των ακάλυπτων επιταγών, όπως δείχνει η έκθεση Επισκόπησης του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδας. ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Σε σταδιακή κατάργηση της πίστωσης μέσω επιταγών οδηγείται η αγορά εν μέσω της γενικευμένης κρίσης που μαστίζει την οικονομία, αλλά και της αβεβαιότητας που επηρεάζει τα συναλλακτικά ήθη. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι νέες επικουρικές συντάξεις θυσιάζονται για τις παλιές

Εάν το Ταμείο πλήρωνε αύριο και τις περίπου 120.000 επικουρικές συντάξεις που εκκρεμούν, θα απαιτούνταν επιπλέον τουλάχιστον 380 εκατ. με δραματικές συνέπειες για το έλλειμμα του ΕΤΕΑΕΠ, όπως θα ονομαστεί το Ταμείο μετά και την προσάρτηση σε αυτό των ταμείων Πρόνοιας. ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων που βρίσκονται έως και 3,5 χρόνια σε εκκρεμότητα θα κρίνει την τύχη των ήδη καταβαλλόμενων παροχών στο υπερεπικουρικό ταμείο της χώρας, που άνοιξε για τα καλά τον χορό των περικοπών από τον Ιούλιο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Πειραιάς, βασικός μοχλός ενίσχυσης κερδών της Cosco

Σε κινητήριο μοχλό της κερδοφορίας της Cosco στον κλάδο της διαχείρισης λιμανιών τείνει να εξελιχθεί η δραστηριότητα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η πτώση της ζήτησης στην Κίνα έχει πλήξει σημαντικά τα αποτελέσματα του κινεζικού κολοσσού. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιατί αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια

MARKUS DEMARY*

Ο αριθμός των ιταλικών μη εξυπηρετούμενων δανείων ως ποσοστό όλων των προβληματικών δανείων στην Ευρωζώνη έχει αυξηθεί από το 21% το 2009 στο 30% το 2015.

Ο ΔΗΚΤΗΣ