ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Ε.: Απαγόρευση δανεισμού για ρωσικές κρατικές επιχειρήσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει την απαγόρευση του δανεισμού και της άντλησης κεφαλαίων από την Ευρώπη σε όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες επιχειρήσεις της Ρωσίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Εξαγωγές

ΠΣΕ: Οφέλη για πάνω από το 50% των εξαγώγιμων προϊόντων από το νέο νομοσχέδιο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως σημαντικό βήμα προόδου για την απλοποίηση και επιτάχυνση των εξαγωγικών διαδικασιών χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, το προσχέδιο νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Β. Ελλάδας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να μειωθούν άμεσα η φορολογία και το κόστος δανεισμού και να υποστηριχθούν επειγόντως η παραγωγή ελληνικών προϊόντων και οι εξαγωγές ζητούν -μεταξύ άλλων- από την κυβέρνηση οι διοικήσεις των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Συνομιλίες με Ρωσία για την τιμή του φ. αερίου προς Ουκρανία

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

«Θα κάνουμε πρώτα μια τεχνική συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων των υπηρεσιών μου και της Ρωσίας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη», ανέφερε ο επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ.

 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: «Όχι» σε πλήρη αποζημίωση των αγροτών για το ρωσικό εμπάργκο

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν μπορεί να υπάρξει «πλήρης αποζημίωση» των Ευρωπαίων αγροτών που πλήττονται από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα προϊόντα τους, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας.

 
Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Σε ελληνικό «έδαφος» οι συναντήσεις στο Παρίσι

Τελικά το ουδέτερο έδαφος δεν βρέθηκε στο Παρίσι. Οι συναντήσεις των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με αυτούς της τρόικας θα διεξαχθούν στην ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ και όχι στο κτίριο του ΟΟΣΑ.