ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γονική παροχή μετοχών και σε ποιες περιπτώσεις μειώνεται ο σχετικός φόρος

ypourgeiooikonomias1--3-thumb-large--2 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΤΖΕΝΗ ΠΑΝΟΥ*

Με αφορμή το άρθρο μας «Η κρίσιμη μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενιά» (Καθημερινή της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου 2017), έχουμε λάβει στην ASnetwork πολλά ερωτήματα για το θέμα της γονικής παροχής μετοχών και ιδιαίτερα για τον τρόπο μείωσης του σχετικού φόρου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποψη: Γιατί όλοι μιλούν για αποκεντρωμένα συστήματα;

the-logo-of ΙΑΣΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ*

Η ​​επινόηση του bitcoin και του blockchain, της τεχνολογίας πάνω στην οποία το κρυπτονόμισμα έχει χτιστεί, αναμένεται να φέρει νέο κύμα τεχνολογικής, επιχειρηματικής και οικονομικής καινοτομίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδος αποδόσεων στο 10ετές και 5ετές κρατικό ομόλογο

omologa-thumb-larghumb-large-thumb-large ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Στάσιμη εικόνα παρουσιάζει σήμερα η εγχώρια ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων με τους πωλητές να ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις του 10ετους και 5ετούς κρατικού ομολόγου.  

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/02/18)

Στο Δημόσιο επιστρέφει με μεγάλη καθυστέρηση ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Με κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανακαλείται η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ 16.967.000 μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97%) και 3.630.001 μετοχών της ΕΥΑΘ.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/03/18)

Ηδη από τον Δεκέμβριο του 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τους θεσμούς στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Εκτοτε, το πρόγραμμα με αφορμή την οποιαδήποτε αλλαγή έχει εγκριθεί εν συνόλω πολλές φορές από το ΚΥΣΟΙΠ.