ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση Σόιμπλε για δημοσιονομική πειθαρχία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τους κινδύνους από τα αναπτυξιακά προγράμματα που οδηγούν σε αύξηση του δημόσιου χρέους προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση για δημοσιονομική πειθαρχία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκ. Χαρδούβελης: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

 «Όχι σε νέα μέτρα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελης από το Λονδίνο στο περιθώριο του Road Show που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών, ο κ. Χαρδούβελης είπε «όχι. Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκ. Χαρδούβελης: Ολα ανοιχτά για την επόμενη μέρα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Υπό εξέταση είναι όλα τα ενδεχόμενα για την μετά το Μνημόνιο εποχή, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο «κουρέματος» των επίσημων δανείων που έχει λάβει η χώρα. Ο κ. Γκ. Χαρδούβελης απέκλεισε επίσης την πιθανότητα εκλογών τους επόμενους μήνες, καθώς θα έβλαπταν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σούρλας: Να διερευνηθεί αν στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν καταχραστές δανείων

Να διερευνηθεί εάν αν στη λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν καταχραστές επιχειρηματικών δανείων ζητεί ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας με επιστολή του προς το ΣΔΟΕ και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρα.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΝ: Παραίτηση Γιαννούση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων

Ο κ. Γιαννούσης θα παραμείνει στην θέση του ύστερα από παράκληση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογίες για φωτοβολταϊκά κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ

Σειρά τροπολογιών σχετικά με τη ρύθμιση εκκρεμών ενεργειακών θεμάτων πρόσθεσε το ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για την κύρωση των συμβάσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΗΚΤΗΣ