ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βερολίνο: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για άλλα δέκα χρόνια

Στις Βρυξέλλες στρέφει στην προσοχή του ο σημερινός γερμανικός τύπος λόγω του προγραμματισμένου Eurogroup που για πολλούς αρθογράφους είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη χώρα λόγω των εξελίξεων που τρέχουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και στη Γηραιά Ήπειρο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η τουρκική οικονομία

ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ

Λίγους μήνες μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος, τα ξένα συμφέροντα και οι «προδότες» προκαλούν αναταραχή στην τουρκική οικονομία και επιχειρούν να εκ νέου να πλήξουν τα συμφέροντα και την σταθερότητα της Τουρκίας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Πιθανή η κρατική διάσωση τραπεζών στην Ιταλία

Η Ιταλία ίσως χρειαστεί να δαπανήσει δημόσιο χρήμα για τη διάσωση κάποιων τραπεζών της, συμπεριλαμβανομένης και της απόκτησης ποσοστών σε αυτές, δήλωσε ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ δημοψήφισμα

Οι ιταλικές τράπεζες το κανάλι μετάδοσης της κρίσης

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά την αναμενόμενη ήττα που υπέστη η κυβέρνηση Ρέντσι στο χθεσινό δημοψήφισμα η Ιταλία μπαίνει σε περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών και αβεβαιότητας. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες η μεγαλύτερη απειλή είναι η αστάθεια του ιταλικού τραπεζικού συστήματος με επίκεντρο την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Monte dei Paschi di Siena.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς απόφαση για την αξιολόγηση αναμένεται το σημερινό Eurogroup

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά παραμένουν τα δύο μεγαλύτερα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ