ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Μείωση των ανισορροπιών στο παγκόσμιο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ανισορροπίες στο παγκόσμιο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκαν σημαντικά, κυρίως λόγω συρρίκνωσης της ζήτησης, σημειώνεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η απόφαση για την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στις συνεπείς επιχειρήσεις

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπεγράφη σήμερα από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Αικατερίνη Σαββαϊδου η απόφαση για τη δημιουργία ειδικού καταλόγου επιχειρήσεων με σκοπό την άμεση, κατά προτεραιότητα και χωρίς έλεγχο επιστροφή του ΦΠΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τρόικα

Λύσεις εξόδου από το μνημόνιο συζητά η τρόικα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

 Η έξοδος από το μνημόνιο και γενικότερα η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε μεταξύ άλλων στην πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας. «Πήγε πολύ καλά ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Αγορά τιτλοποιημένων δανείων από Ελλάδα και Κύπρο προωθεί ο Μ. Ντράγκι

Πιέσεις προς το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αποδοχή των υψηλότερης ποιότητας τιτλοποιημένων δανείων (ABS) που διαθέτουν οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, αναμένεται να ασκήσει ο πρόεδρός της EKT, Μάριο Ντράγκι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα ΝΠΔΔ των δήμων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την επέκταση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων προβλέπει τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Θυμήθηκαν τα «greek statistics»

Στο θέμα της μη αποστολής στη Eurostat των στατιστικών στοιχείων για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών κατά το διάστημα 1995-2013 αναφέρεται χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times.