ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα επιπλέον μέτρων θέτει το ΔΝΤ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Τις διαθέσεις του με το «καλημέρα» της διαπραγμάτευσης δείχνει το ΔΝΤ αναφορικά με τα νέα μέτρα που χρειάζονται και την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Το Ταμείο εκτιμά πλέον ότι φέτος ο προϋπολογισμός θα καταγράψει πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ αντί στόχου στο Μνημόνιο για 0,25% και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2016 για 0,24%.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα στο εξωτερικό προανήγγειλε ο Τρ. Αλεξιάδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πληρωμή ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Ελληνες στο εξωτερικό προανήγγειλε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη μέρα ανόδου για τα ελληνικά ομόλογα

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Οι αγορές των εγχώριων κρατικών ομολόγων από ξένους διαχειριστές έχoυν αφορμή την εικόνα που δίνει η Κυβέρνηση ότι θα επισπεύσει την εφαρμογή των 48 προαπαιτουμένων της τρίτης δανειακής σύμβασης αλλά και των χθεσινών δηλώσεων στη Βουλή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, να ολοκληρωθεί γρήγορα η πρώτη αξιολόγηση της οικονομίας μέσα στο α' δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλή υψηλού πληθωρισμού

SILVIO CASCIONE / REUTERS

Η δραματική πτώση που σημειώνει τις τελευταίες ημέρες το νόμισμα της Βραζιλίας, το ρεάλ, έχει θέσει την κεντρική τράπεζα της χώρας ενώπιον δύο επιλογών: είτε να αυξήσει επιθετικά τα επιτόκια με μια αιφνιδιαστική κίνηση είτε να συμβιβαστεί με έναν πολύ υψηλότερο πληθωρισμό για πολύ καιρό.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Είσοδος μαστιχοπαραγωγών στην παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων

Μέχρι το τέλος του 2015 πρόκειται να δημιουργηθεί Κέντρο Εφαρμοσμένης Ερευνας για τη Μαστίχα, με στόχο να αποτελέσει τη γέφυρα ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις επιχειρήσεις. ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Η παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση τη μαστίχα, κάτι που όχι μόνο διευρύνει το χαρτοφυλάκιο, αλλά το ενισχύει με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, αποτελεί το επόμενο βήμα για την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ) και τη θυγατρική της Mediterra.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Θύμωσε το Γραφείο Τύπου

Κύριε Πρόεδρε, την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ενημερώσετε τους δημοσιογράφους για θέματα του Ταμείου, ενημερώστε προηγουμένως το Γραφείο Τύπου της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, γιατί μαθαίνει όσα έχετε πει από τα ΜΜΕ και πολύ το ενοχλεί (το Γραφείο).