ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονες πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να κινείται σε πτωτική τροχιά για τέταρτη συνεδρίαση και τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:40, διαμορφώνεται στις 857,72 μονάδες πτώση 2,61%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 854,72 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 2,93%.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 0,3% η μείωση του δείκτη τιμών καταναλωτή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης μειώθηκε λιγότερο απ' ότι αναμενόταν τον Φεβρουάριο, ενώ η ανεργία μειώθηκε τον Ιανουάριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα, παρέχοντας ενδείξεις ότι υποχωρούν οι κίνδυνοι οικονομικής στασιμότητας και αποπληθωρισμού στην περιοχή.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για κάλυψη της ρευστότητας

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Δύσκολη είναι η εβδομάδα που αρχίζει, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να καλείται να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά προβλήματα: την ρευστότητα της χώρας και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στους εκπροσώπους των τριών θεσμών και εταίρων της Ελλάδας οι ανακοινώσεις για τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν εντός της εβδομάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Δεν θα υπάρξει φορολογική αμνηστία

Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τους οφειλέτες να πληρώνουν, τουλάχιστον τμηματικά, τις οφειλές τους, αλλά δεν θα υπάρξει φορολογική αμνηστία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Associated Press. «Θα υπάρξει σειρά μέτρων που θα ενθαρρύνουν την αποπληρωμή ή την τμηματική αποπληρωμή χωρίς κούρεμα στο κεφάλαιο των οφειλών προς το δημόσιο» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Περισσότερα