ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Διαδίκτυο η επόμενη «μάχη» στη συνδρομητική τηλεόραση

s26_2209syndr-thleor-ote-forth ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Ξεκινάει η μάχη της διαδικτυακής συνδρομητικής τηλεόρασης. Την αρχή έκανε την περασμένη εβδομάδα η Vodafone με την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας Vodafone TV και αναμένεται να ακολουθήσει αυτή την εβδομάδα η Wind. H τελευταία πρόκειται να ανακοινώσει νέα εμπορική συμφωνία με τη Netflix.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρωστούν στην εφορία 4 εκατομμύρια Ελληνες

g_oik_gr_b09 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο τετραπλασιασμός του αριθμού των φορολογουμένων που χρωστούν στην εφορία είναι μία ακόμη συνέπεια της κρίσης και της υπερφορολόγησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ ο αριθμός των πολιτών με οφειλές προς το Δημόσιο το 2010 δεν ξεπερνούσε το 1 εκατ. άτομα. Σήμερα, αγγίζει τα 4 εκατ. με το 87% να χρωστά έως 5.000 ευρώ και να απειλείται άμεσα από αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξετάζεται νέα ρύθμιση οφειλών για χρέη σε Ταμεία, εφορία σε 36 ή 120 δόσεις

22grafeio2 ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Προτάσεις για τη δημιουργία νέου μηχανισμού ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εφορίες για όσους δεν μπορούν να καλυφθούν από τη ρύθμιση των 120 δόσεων, που λειτουργεί στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αύξηση του ΦΠΑ φούντωσε τη φοροδιαφυγή

money-256312_960_720--2 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η αύξηση του ΦΠΑ το 2016 ενίσχυσε περισσότερο τη φοροδιαφυγή, παρά τα δημόσια έσοδα. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το έλλειμμα του ΦΠΑ, δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δυνητικών εσόδων και των πραγματικών, εκείνη τη χρονιά διευρύνθηκε κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ και έφθασε τα 5,9 δισ. ευρώ, έναντι 5,3 δισ. ευρώ το 2015. Σημειώνεται ότι από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ είχαν προβλεφθεί επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/09/18)

22s1georgiou

Ειδικός έπαινος απονεμήθηκε την περασμένη Τρίτη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, στο πλαίσιο διάσκεψης του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (ΔΣΙ) στο Παρίσι. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/07/18)

Απάντηση στις κατηγορίες συνδικαλιστών ότι παραποίησε τη σύμβαση εργασίας στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. 

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/09/18)

Ειδικός έπαινος απονεμήθηκε την περασμένη Τρίτη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, στο πλαίσιο διάσκεψης του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (ΔΣΙ) στο Παρίσι.