ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα

Την ίδρυση φορέα διατήρησης αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων προβλέπει νομοθετικό πλέγμα που έθεσε σήμερα σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποδόσεις

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο μαύρος χρυσός στην αγορά της Ν. Υόρκης μέσα σε θετικό κλίμα για την οικονομία των ΗΠΑ. Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν υψηλότερη αύξηση του ΑΕΠ από το αναμενόμενο στο β΄ τρίμηνο, αναθερμαίνοντας τις προβλέψεις για ζωηρότερη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη καταναλώτρια στον κόσμο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Χαρδούβελη σε τρόικα: Μην επιμείνετε σε νέα μέτρα

Την άποψη ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας δεν είναι προς το συμφέρον της Τρόικας εκφράζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στους «New York Times», παραμονές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι. Οι δανειστές «έχουν κίνητρο να αφήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

37 δισ. δολ. από πρόστιμα σε τράπεζες έχει εισπράξει το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Η Bank of America συμφώνησε να καταβάλει 16,65 δισ. δολάρια ως αποζημίωση σε ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές. Το πραγματικό πρόστιμο που θα πληρώσει πάντως θα είναι αισθητά χαμηλότερο. PETER EAVIS, MICHAEL CORKERY / INTERNATIONAL/NEW YORK TIMES

Το σύνολο των προ­στίμων που έχουν επιβληθεί σε αμερι­κανικές τράπεζες για πρακτικές που ακολούθησαν στη διάρκεια της κρίσης φθάνει τα 100 δισ. δολ.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Το αυτογκόλ της ύφεσης στην οικονομία της Βραζιλίας

Την ώρα που η Βραζιλία διοργάνωνε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, η οικονομία της επέστρεφε στην ύφεση για πρώτη φορά μετά το 2008. Η είδηση είναι πολύ κακή για την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία ελπίζει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση του Οκτωβρίου.