ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περιορίστηκαν οι απώλειες στο Χ.Α.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Περιορίσθηκαν αισθητά οι απώλειες του Χρηματιστηρίου την δεύτερη μέρα λειτουργίας του μετά την χθεσινή ιστορική  κατάρρευση, δείχνοντας αρκετά καλά αντανακλαστικά, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει πάντως σε χαμηλά επίπεδα (64,1 εκατ. ευρώ).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «ρυθμό» της διαπραγμάτευσης τα κρατικά ομόλογα

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Οσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών και καλλιεργείται θετικό κλίμα, τόσο θα παρατηρείται έστω και ελαφρά αποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στην ΗΔΑΤ που λειτούργησε σήμερα για δεύτερη ημέρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλίσεις στις αποκρατικοποιήσεις, προσδοκίες για συμφωνία

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, υπάρχουν ακόμη κάποιες αποκλίσεις όσον αφορά τη νομική υπόσταση του νέου ταμείου και κυρίως τη μετάβαση από το υφιστάμενο στο καινούργιο καθεστώς. Πάντως, εκτίμησε ότι η πρόοδος είναι μεγαλύτερη του αναμενομένου και πως δεν θα χρειαστεί δάνειο-γέφυρα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εως 31 Αυγούστου τα μέτρα για τους Ελληνες επενδυτές στο Χρηματιστήριο

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν τα μέτρα που αφορούν τις συναλλαγές για τους Ελληνες επενδυτές καθώς και η απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Πουέρτο Ρίκο δεν είναι η Ελλάδα των ΗΠΑ

PAUL KRUGMAN / THE NEW YORK TIMES

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη ρευστοποίηση ομολόγων της. Ισχυρίστηκε ότι για τεχνικούς και νομικούς λόγους δεν συνιστά η απόφαση αυτή χρεοκοπία, αλλά ότι αυτή είναι μία διάκριση, η οποία δεν αλλάζει τα πράγματα. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ