Ευτυχώς, μας απέκλεισε από την ενημέρωση

Ο υπ. Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απέσυρε από νομοσχέδιο διατάξεις που επέτρεπαν την απευθείας ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, αφού προηγουμένως είχαν σπάσει σε μικρότερα τμήματα.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, στην περίπτωση του «ναυαγίου» είναι η «τρύπα» των 188 εκατ. στα δημόσια έσοδα που θα εισέπραττε το Δημόσιο από το συνολικό τίμημα των 400 εκατ. που πρόσφερε η Socar.

Προετοιμασίες για την επόμενη ημέρα του ναυαγίου πώλησης του ΔΕΣΦΑ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για ναυάγιο της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, μετά την τροπή που πήρε η συμφωνία με την Socar, εξαιτίας της μονομερούς παρέμβασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για την αλλαγή των τελών χρήσης του συστήματος φυσικού αερίου, μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Στρατηγική συνεργασία Ηρων - Wind Hellas

Τον δρόμο που χάραξε η Protergia (όμιλος Μυτιληναίου) ακολουθεί και η εταιρεία Ηρων (όμιλος ΓΕΚ Τέρνα) για την ενίσχυση της θέσης της στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού.

Η Πόρτο Καρράς προσέφερε έκπτωση 36,7%, ωστόσο η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία είναι και ο φορέας ανάθεσης, έχει προκρίνει την ανάθεση του διαγωνισμού στην ελληνική εταιρεία αποκλείοντας την ιταλική, επειδή η ασφαλιστική ενημερότητα που προσκόμισε ήταν σε ηλεκτρονική μορφή και δεν έφερε τη σχετική σφραγίδα.

Νέο μπλόκο του Ελεγκτικού στην ΕΡΓΟΣΕ για το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος - Ρίο

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Στην τρίτη διαδοχική απόρριψη της κατακύρωσης του διαγωνισμού του σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος - Ρίο, ύψους 174 εκατ. ευρώ, στην Πόρτο Καρράς του ομίλου Στέγγου προχώρησε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Περισσότερα