Ο «κρυφός» ρόλος του νέου ταμείου

Η σύμβαση χρηματοδοτικής διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και της Ελληνικής Δημοκρατίας, που ψηφίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι (σ.σ.: μαζί με τον νόμο για το τρίτο μνημόνιο), έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, που έχει διαφύγει την προσοχή πολλών. 

Αποψη: Κινδυνεύουν όλες οι επενδύσεις, μικρές και μεγάλες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ*

Τ​​ο κατάφεραν και αυτό! Τώρα πια, ούτε απλός φούρνος, ή συνεργείο αυτοκινήτων, αλλά ούτε μια μεγάλη τουριστική επένδυση των 200 εκατ. στην Κρήτη ή την Εύβοια έχουν ασφάλεια δικαίου σε θέματα αδειοδοτήσεων χρήσεων γης.

Δεν έπιασε τελικά η μπλόφα της παραίτησης

Στη συνέντευξή του χθες στον ΑΝΤ1, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην περίφημη δήλωσή του ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν θα δεχθεί μικρότερο αφορολόγητο όριο από 9.100 ευρώ, είπε πως η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής τακτικής του έναντι των δανειστών.

Εως τον Σεπτέμβριο τα προγράμματα ΕΤΕΑΝ

Παράταση έως και τον προσεχή Σεπτέμβριο πήραν τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΤΕΑΝ, προκειμένου να απορροφηθούν τα χρήματα που προέρχονταν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αφορούσαν στην προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Περισσότερα