Φωτογραφία: EPA/MOHAMED HOSSAM

Πέτρινα χρόνια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Οι καμήλες παραμένουν το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς προς τις Πυραμίδες της Γκίζας, όμως ο εργασιακός τους «φόρτος» είναι αισθητά μικρότερος από παλιά.

Φωτογραφία: REUTERS/Laszlo Balogh

Nερό με τον κουβά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Το παγωμένο νερό από το πηγάδι είναι ο πρωταγωνιστής του χρονολογούμενου από τον 2ο αιώνα μ.Χ. πασχαλινού εθίμου της Ουγγαρίας, του μπουγελώματος νεαρών κοριτσιών από συνομήλικα αγόρια.

Ο Ελβις «ζει» στο Τενεσί

ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

Εδώ και σαράντα χρόνια ο «Βασιλιάς» δεν μένει πια εδώ, το «προσκύνημα» όμως στη θρυλική Graceland, την έπαυλη του Eλβις στο Μέμφις του Τενεσί, είναι όνειρο ζωής για τους απανταχού φίλους του ροκ εν ρολ.

Περισσότερα

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αρχαιολογικό Μουσείο (Φωτογραφία: AFP/VISUALHELLAS.GR)

Κύπρος: Μουσεία για όλους

Από τη Λευκωσία και τη Λάρνακα έως τη Λεμεσό συνθέτουν βήμα βήμα την πολυσυλλεκτική ιστορία του τόπου.

Μεσημέρι στην οδό Πύθωνος, ένα μικροσκοπικό στενό της παλιάς Λευκωσίας, που είναι γνωστό από το τεράστιο γκράφιτι που «φιλοξενεί». (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

48 ώρες στη Λευκωσία

Οσο δύσκολο κι αν είναι να γνωρίσει κανείς μια ολόκληρη πόλη σε δύο ημέρες, εμείς το επιχειρήσαμε και τα καταφέραμε.

Το χωριό Κισσονέργα της Πάφου έχει πλούσια φύση και ιστορία, είναι όμως γνωστό και για τις φυτείες μπανάνας. (Φωτογραφία: www.visitcyprus.com/ΡΩΜΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ)

Πάφος: τέχνη στο δρόμο

Η ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 δεν είναι απλώς ένας προορισμός που έχει κατορθώσει να ζει από τον τουρισμό δώδεκα μήνες τον χρόνο, αλλά ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό εθνικοτήτων που συνδιαμορφώνουν καθημερινά τη σύγχρονη ταυτότητά της.