ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Επιστροφή στα Ζαγοροχώρια

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Είναι από τους τόπους όπου θέλεις (και αξίζει τον κόπο) να έρχεσαι και να ξανάρχεσαι, κάθε εποχή του χρόνου. Σαράντα και πλέον πανέμορφα πετρόχτιστα χωριά στην ορεινή και δυσπρόσιτη Ηπειρο, με λίγους, επίμονους και αυθεντικά φιλόξενους οικοδεσπότες. Στο οδοιπορικό που ακολουθεί σας ξανασυστήνουμε το Κεντρικό και το Δυτικό Ζαγόρι.
 

(Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

18 ιδέες για Θεσσαλονίκη

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Ταξιδεύουμε στο Βορρά εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου (και όχι μόνο) και συντάσσουμε έναν μίνι οδηγό με προτάσεις για φαγητό, γλυκό, ποτό και άλλες ενδιαφέρουσες βόλτες.

Γεμάτο κόσμο το κατάστρωμα του καραβιού που συνδέει το Λουτρό με τη Χώρα Σφακίων. (Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα)

Αποστολή Λουτρό: Στα Σφακιά κάνουν ακόμη... διακοπές

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Τι κι αν ο καιρός χαλάει. Καλύτερα. Είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία. Μαγνήτης εδώ και χρόνια για ακούραστους Ευρωπαίους κάθε ηλικίας, τα χωριά της περιοχής των Σφακίων απολαμβάνουν πληρότητες πολύ υψηλές για το τέλος της σεζόν.

Φθινοπωρινές εικόνες μέσα στην ηρεμία της πελοποννησιακής φύσης.

Τρύγος και πεζοπορία στο Ψάρι Κορινθίας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Κάπου ανάμεσα στη Νεμέα και τη λίμνη Στυμφαλία βρίσκεται ένα χωριό γνωστό για τη σταφίδα, τις καλοψημένες τροφαντές γουρουνοπούλες του και εσχάτως για τα μονοπάτια του. Ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο Palacio National Pena νιώθεις σαν να ζεις στις «χίλιες και μία νύχτες». (Φωτογραφία: PSMLEMIGUS)

Παραμυθένια Πορτογαλία: Από τα Πάρκα της Σίντρα στη Λισαβώνα

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Στη συνείδηση των περισσότερων ταξιδιωτών η Πορτογαλία είναι προορισμός καλοκαιρινός. Εμείς την επισκεπτόμαστε φθινόπωρο και απολαμβάνουμε την περιήγηση σε ορισμένα από τα σημαντικότερα παλάτια και κάστρα της, αλλά και τριάντα «γεμάτες» ώρες στα καλύτερα της πρωτεύουσας.

Ραμπάτ: Η άγνωστη πρωτεύουσα του Μαρόκου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις... Ο Βόσνιος φωτογράφος Damir Sagolj ταξίδεψε στη λιγότερο γνωστή μαροκινή πόλη και μας τη συστήνει μέσα από ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η Σφίγγα παραδίδεται (ξανά) στο κοινό

Επειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης του μνημείου, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας θα είναι και πάλι «ανοιχτή» για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αιγύπτου.