ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πόρος, ο γόης των νησιών

ΣΕΛΑΝΑ ΒΡΟΝΤΗ

Ενα από τα τρία νησιά αρσενικού γένους, με δικές του ομορφιές, πλούσια ιστορία και πολύ πράσινο, «πρωταγωνίστησε» σε παλιές ελληνικές ταινίες και κρατά ακόμα τη γοητεία του, χωρίς να πολυενδιαφέρεται να γίνει «της μόδας» - με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται.
 

Η πεντάχρονη Avery Evans απολαμβάνει την πρώτη ιστιοπλοϊκή εμπειρία της όσο κανείς άλλος πάνω στο ZIK ZAK, φυσικά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα θείων και γονιών. (Φωτογραφία: Βασιλική Κεράστα)

Μια μέρα με πανιά

Βασιλική Κεράστα

Λείπουν χρόνος ή χρήματα για διακοπές; Κι όμως, μια ημερήσια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό στην Αίγινα μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες σας.
 

Αλλού Γυαλού δίπλα στη θάλασσα του Κινίου. (Φωτογραφία: Εφη Παρούτσα)

«Νόστιμες» Κυκλάδες

Νικολέτα Μακρυωνίτου

Οκτώ επιλεγμένες στάσεις για φαγητό στη γραμμή Σύρος - Τήνος - Μύκονος.

Η νησίδα Πλανήτης «φυλάει» την είσοδο του κόλπου του Πανόρμου, όπου απολαμβάνουμε θαλασσινές νοστιμιές σε ένα από τα πολλά ταβερνάκια του. (Φωτογραφία: Εβελυν Φωσκόλου)

Γεύσεις της Τήνου

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Από την κοπανιστή ώς την ημιάγρια αγκινάρα και από την μπίρα Νήσος ώς τα «ψαράκια» του Χάλαρη: ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στο πληθωρικό νησί.

Αποκαλυπτική δυτική Λέσβος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

«Να ξυπνάς το πρωί και να βρίσκεις στο τραπέζι της αυλής κομμένο πεπόνι, σταφύλια και σύκα, από συγγενείς που θέλουν να σε καλωσορίσουν»... Αυτό και άλλα πολλά υπόσχονται οι διακοπές σ’ ετούτο το πανέμορφο τμήμα του νησιού της Σαπφούς - σε μια απολαυστική διαδρομή που περνάει από τη Βατούσα, την Ερεσό, τον Μόλυβο και το Σίγρι.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δέτσης.                                                           Το τριήμερο 20-22 Ιουνίου το λιμάνι της Ερμούπολης γέμισε με λάτρεις φουσκωτών απ' όλη την Ελλάδα, που ταξίδεψαν έως εκεί για την 9η Πανελλήνια Συνάντηση.

Ο άγνωστος κόσμος των φουσκωτών σκαφών

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Ομιλοι φουσκωτών σκαφών από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στη φετινή 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών, στη Σύρο, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκαν διάφορα δρώμενα αλληλεγγύης (αιμοδοσία, παράδοση αγαθών κ.λπ.). Ταξιδέψαμε έως εκεί για να παρακολουθήσουμε τις δράσεις τους, αλλά και για να καταγράψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάποιος που θέλει να αποκτήσει φουσκωτό.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Παραδοσιακή κατοικία ψαράδων, στο Φιόρδ του Ammassalik, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος οικισμός.

Η άγνωστη Γροιλανδία

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ζωή στους πάγους, θερμοκρασίες που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν το μηδέν, γνωριμία με τους Ινουίτ, κυνήγι, ψάρεμα, αβεβαιότητα για το μέλλον. Ενα ταξίδι-αποκάλυψη σε έναν τόπο μακρινό, μαγευτικό· σε έναν κόσμο που ζει με παραδόσεις και θρύλους αιώνων, και έχει κατανοήσει -περισσότερο από κάθε άλλον- ότι για την επιβίωσή του (για την επιβίωσή μας) απαιτείται σεβασμός στο περιβάλλον και τη φύση.

Βουτιές (και όχι μόνο) στη Ζυρίχη

Ποιος είπε ότι στην Κεντρική Ευρώπη δεν ευχαριστιούνται το καλοκαίρι; Μπορεί να μην έχουν τα νησιά και τις παραλίες του Νότου, έχουν βρει όμως ουκ ολίγους τρόπους να χαίρονται τις λίμνες, τα ποτάμια και τα πάρκα τους, αλλά και τις πολύ μεγάλες σε διάρκεια μέρες τους.

Περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ