ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σκύρος: Γλυκιά, φιλόξενη, αέρινη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Σπάνια γεράκια, προστατευόμενα άλογα, δάση με σφενδάμια, χρωματιστές λίμνες, υπαίθρια γεύματα, φρέσκα τυριά, τοπικά κρασιά, παραθαλάσσια χωριά... Αυτά και άλλα πολλά κρύβει ετούτο το νησί των Βόρειων Σποράδων. Εφτασε η ώρα να το εξερευνήσουμε.
 

Τα ζεστά ύδατα των Λιχαδονησίων δεν είναι τόσο αθώα. Λόγω δυνατών θαλάσσιων ρευμάτων, να κολυμπήσετε μέχρι τις σημαδούρες και όχι πιο βαθιά! (Φωτογραφία: Βασιλική Κεράστα)

Εξωτικά Λιχαδονήσια

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Η χερσόνησος της Λιχάδας είναι ένα από τα μυστικά της Βόρειας Εύβοιας που σιγά-σιγά αποκαλύπτονται, ενώ η εξόρμηση στα γοητευτικά προστατευόμενα νησάκια φέρνει λίγο από... Σεϋχέλλες.
 

Αποψη του οικισμού της Σκάλας από το λόφο του Καστελιού. (Φωτογραφία: Ζωή Γαμπιεράκη)

Πεζοπορώντας στην Πάτμο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Οι διαδρομές των μονοπατιών της Πάτμου αποκαλύπτουν συγκλονιστικά τοπία, αρχαία και νεότερα μνημεία, μοναστήρια, παλιά και νέα ξωκλήσια, ασκηταριά και πυργάλια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και την πανέμορφη ακτογραμμή. Κυρίως όμως φέρνουν στο φως τις μοναδικές ιστορίες των κατοίκων του νησιού. Τα ακολουθούμε μέσα από τις περιγραφές της Πάτμιας Δέσποινας Βακράτση, της οποίας το βιβλίο «Τα μονοπάτια της Πάτμου»  κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

 

Πόρος, ο γόης των νησιών

ΣΕΛΑΝΑ ΒΡΟΝΤΗ

Ενα από τα τρία νησιά αρσενικού γένους, με δικές του ομορφιές, πλούσια ιστορία και πολύ πράσινο, «πρωταγωνίστησε» σε παλιές ελληνικές ταινίες και κρατά ακόμα τη γοητεία του, χωρίς να πολυενδιαφέρεται να γίνει «της μόδας» - με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται.
 

Ομορφη στιγμή της διαδρομής Μύρινα - Θάνος. Σε πρώτο πλάνο, το Πλατύ. (Φωτογραφία: Νίκος Λουπάκης)

Λήμνος: Στην άκρη του Αιγαίου

ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΠΑΚΗΣ

Από τους λίγους τόπους στην Ελλάδα που παραμένουν αυθεντικοί, η ακριτική και πολυδιάστατη νήσος αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον ανυποψίαστο περιηγητή και ταυτόχρονα στολίδι των ελληνικών συνόρων.

Η πεντάχρονη Avery Evans απολαμβάνει την πρώτη ιστιοπλοϊκή εμπειρία της όσο κανείς άλλος πάνω στο ZIK ZAK, φυσικά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα θείων και γονιών. (Φωτογραφία: Βασιλική Κεράστα)

Μια μέρα με πανιά

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Λείπουν χρόνος ή χρήματα για διακοπές; Κι όμως, μια ημερήσια κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό στην Αίγινα μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες σας.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η παραλία Ζλάτνι Ρατ είναι το φωτογραφικό σήμα κατατεθέν ολόκληρης της περιοχής του Σπλιτ.

Σπλιτ / Κροατία: Μαγευτικές Δαλματικές Ακτές

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

Ανακαλύπτουμε το «πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης», σύμφωνα με τον Lonely Planet. Ενα... μυστικό που από την Αθήνα απέχει μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά με το αεροπλάνο.

Παραδοσιακή κατοικία ψαράδων, στο Φιόρδ του Ammassalik, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος οικισμός.

Η άγνωστη Γροιλανδία

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ζωή στους πάγους, θερμοκρασίες που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν το μηδέν, γνωριμία με τους Ινουίτ, κυνήγι, ψάρεμα, αβεβαιότητα για το μέλλον. Ενα ταξίδι-αποκάλυψη σε έναν τόπο μακρινό, μαγευτικό· σε έναν κόσμο που ζει με παραδόσεις και θρύλους αιώνων.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μια εικόνα, χίλια likes

Τo Instagram εξελίσσεται στο πλέον χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο των τουριστικών επιχειρήσεων.
 

5 βήματα για καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία

Οργανώνετε ταξίδι και θέλετε να μείνετε κάπου καλά και προσιτά; Ο συντάκτης των New York Times, Seth Kugel, επιδίδεται σε εξαντλητική έρευνα αγοράς και συντάσσει έναν μίνι οδηγό με χρήσιμες συμβουλές για επίδοξους ταξιδιώτες.