ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η καστοριά από ψηλά. (Φωτογραφία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)

Καστοριά: Αρχοντικά, γουναράδικα και βόλτες στη λίμνη

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Ανακαλύπτουμε την όμορφη παραλίμνια πόλη της Μακεδονίας με τα παραδοσιακά αρχοντικά και την πλούσια ιστορία. Περπατάμε στην Παλιά Πόλη αλλά και πλάι στη λίμνη και εκδράμουμε στα κοντινά χωριά και τα δασωμένα βουνά που την περιβάλλουν.
 

Η Θεσσαλονίκη αλλάζει

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Με ανανεωμένο πρόσωπο θα υποδεχθεί (και) φέτος η πόλη τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου (6-15 Νοεμβρίου) και όλους όσοι την επιλέξουν για ένα city break εντός συνόρων.

Αποψη του αρχαίου θεάτρου των Δελφών.

Σκηνές... δυόμισι χιλιάδων ετών

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Ακολουθούμε τα χνάρια του Απόλλωνα και του Διονύσου και ανακαλύπτουμε τα αρχαία θέατρα της Στερεάς Ελλάδας, σε μια πολιτιστική διαδρομή που ξεκινά από την Ερέτρια και ολοκληρώνεται στους Δελφούς.
 

Οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Κτήματος Οινογένεσις.

Οινικό ταξίδι στη Δράμα

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Εννέα οινοποιεία, εκ των οποίων επτά επισκέψιμα. Καταξιωμένοι μαρμαράδες, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί που ερωτεύτηκαν τo αμπέλι, και μαζί τους μερικοί έμπειροι οινολόγοι και αμπελουργοί, κρατούν τα σκήπτρα στον καθιερωμένο πλέον αμπελότοπο της Δράμας. Επισκεπτόμαστε το βασίλειο των κοσμοπολίτικων διεθνών ποικιλιών.
 

(Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)

Καβάλα: Μίνι οδηγός

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Τα παλιά ρεμπέτικα μπερδεύονται με τις φωνές στο λιμάνι, η μυρωδιά του καπνού με τα φρέσκα ψάρια στην ιχθυόσκαλα και το σήμερα με το χθες. Ενα είναι σίγουρο: τα πολλά επίπεδα της Καβάλας δεν είναι μόνο υψομετρικά. Κάνουμε τέσσερις βόλτες μέσα στην πόλη και ανακαλύπτουμε και κάποια κοντινά της μέρη.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μαδρίτη: Τάπας ή μποκαδίγιος;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΣΕΛΟΣ, vmasselos@gmail.com

Στις αγορές της Μαδρίτης η έννοια του street food απογειώνεται στη σφαίρα της υψηλής γαστρονομίας. Τις γυρίσαμε και δοκιμάσαμε τις νοστιμιές τους.
 

Καλάτς / Ρωσία: Ζωή όπως παλιά

ΚΕΙΜΕΝΟ: BRIAN MCGEE, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ANGUS MACSWAN (REUTERS), ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Οδοιπορικό στα απομακρυσμένα χωριά των Ουραλίων, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει αρκετές δεκαετίες πριν.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Ρόταρυ προσφέρει στη Μυτιλήνη

Ο Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου προσέφερε στο Δήμο Μυτιλήνης 107 σκηνές των 6-8 ατόμων, καθώς και 270 υπνόσακους, για την κάλυψη άμεσων αναγκών των προσφύγων που κατά χιλιάδες αποβιβάζονται στη Μυτιλήνη.