ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

(Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

Ξάνθη: Μισός αιώνας καρναβάλι

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Σαγηνευτική και πολυπολιτισμική, με μακρά εμπορική παράδοση και αξιοζήλευτη αρχιτεκτονική, η Ξάνθη φορά τα γιορτινά της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες της Αποκριάς. Ευκαιρία να τη γνωρίσουμε!
 

Ο Αθανάσιος Διάκος (πρώην Ανω Μουσουνίτσα), χτισμένος σε υψόμετρο 1.050 στα ανατολικά των Βαρδουσίων. (Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου)

Οίτη - Γκιώνα - Βαρδούσια: Στην αγκαλιά τριών βουνών

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Εξερευνούμε την ορεινή Φωκίδα και για πολύ λίγο τη Φθιώτιδα. Μέσα από ελατοσκέπαστες διαδρομές ανακαλύπτουμε έναν προορισμό που αγκαλιάζουν τρία αγέρωχα βουνά της Ρούμελης - και απολαμβάνουν ιδιαίτερα όλοι όσοι φτάνουν έως εδώ, οι περισσότεροι ζευγάρια και πεζοπόροι, αλλά και οι... δεινοί κρεατοφάγοι!

Η Στοά Εμπόρων στην Εγνατία είναι το πιο σύγχρονο δείγμα μοντέρνας αστικής αισθητικής. (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

Στις στοές της Θεσσαλονίκης

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Αν και στη γενικά ηλιόλουστη χώρα μας το «είδος» έπαψε να ευδοκιμεί, οι στοές της Θεσσαλονίκης, καθεμιά με την ιστορία και την αρχιτεκτονική της, συνεχίζουν να μεταλλάσσονται, να υποδέχονται νέα στέκια και να διεκδικούν το δικό τους μερίδιο από τη ζωή της πόλης.

(Φωτογραφία: Όλγα Χαραμή)

Πρέσπες: Γωνιά Ελλάδας

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Αν ετοιμάζεσαι για ένα απλό ταξίδι, είσαι γελασμένος. Στην Πρέσπα άνθρωποι και ζώα, ιστορία και αρχιτεκτονική, βουνά και λίμνες έχουν συνάψει άλλου είδους συμφωνίες. Σε ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς αναγκάζεσαι να αφουγκραστείς τα μέσα και τα έξω σου. Να έρθεις αντιμέτωπος με θαύματα. Να αλλάξεις ποικιλοτρόπως.

Γεύση από Πιερία: Στα... χαμηλά του Ολύμπου

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Η πρώτη ταξιδιωτική εξόρμηση της χρονιάς μάς φέρνει στη γειτονιά του «βουνού των θεών», στα χωριά της Πιερίας που βρίσκονται στους πρόποδες του Ολύμπου και αποτελούν το καλύτερο ορμητήριο για να περπατήσουμε στο βουνό όσο το επιτρέπει ο χειμώνας.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Χαρακτηριστικές εικόνες... Αβάνας χωρίς τουρίστες.

Επιστροφή στη «νέα» Κούβα

Πηγή: The Associated Press

Η Anita Snow, δημοσιογράφος στο Associated Press και πρώην ανταποκρίτρια στην Κούβα επί σειρά ετών, επιστρέφει στη χώρα μετά από έξι χρόνια και διηγείται τη σημερινή εμπειρία της. Τι έχει μεσολαβήσει; Η κοινή ανακοίνωση για τη βελτίωση των σχέσεων Κούβας και ΗΠΑ και η επακόλουθη χαλάρωση των εκατέρωθεν περιορισμών που γέννησαν... ελπίδες.
 

Το βιομηχανικού στυλ Dandelion στο Σαν Φρανσίσκο.

Δέκα «ναοί» της σοκολάτας

ΣΕΜΙΝΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σταθερές αξίες αλλά και σχετικά νέες αφίξεις, στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, που πειραματίζονται με σχέδια, γεύσεις και υλικά και φιγουράρουν σταθερά στις λίστες των κορυφαίων στον κόσμο.  
 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ