ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λειψία: Η πόλη-εργοστάσιο αλλάζει πρόσωπο

KEIMENO: KATIE ENGELHART © 2014 NEW YORK TIMES NEWS SERVICE, ΑΠΟΔΟΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εχοντας αφήσει πίσω της την εποχή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της οικονομικής παρακμής, αναδεικνύει την ιστορία της, επενδύει στον πολιτισμό, γίνεται μαγνήτης για νέους - και νιώθει πιο... σέξι από ποτέ.

Γεμάτο κόσμο το κατάστρωμα του καραβιού που συνδέει το Λουτρό με τη Χώρα Σφακίων. (Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα)

Αποστολή Λουτρό: Στα Σφακιά κάνουν ακόμη... διακοπές

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Τι κι αν ο καιρός χαλάει. Καλύτερα. Είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία. Μαγνήτης εδώ και χρόνια για ακούραστους Ευρωπαίους κάθε ηλικίας, τα χωριά της περιοχής των Σφακίων απολαμβάνουν πληρότητες πολύ υψηλές για το τέλος της σεζόν.

Φθινοπωρινές εικόνες μέσα στην ηρεμία της πελοποννησιακής φύσης.

Τρύγος και πεζοπορία στο Ψάρι Κορινθίας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Κάπου ανάμεσα στη Νεμέα και τη λίμνη Στυμφαλία βρίσκεται ένα χωριό γνωστό για τη σταφίδα, τις καλοψημένες τροφαντές γουρουνοπούλες του και εσχάτως για τα μονοπάτια του. Ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα.
 

1. Αμπελώνες με θέα, στο οινοποιείο Μάναλη στη Σίκινο. (Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου)

11+1 άγνωστα, μικρά οινοποιεία στα νησιά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Στα τραγανά χώματα των Κυκλάδων, εκτός από το κοσμογυρισμένο πλέον Ασύρτικο της Σαντορίνης, ξεφυτρώνουν και άλλα αμπέλια. Αν βρεθείτε στα νησιά τον Σεπτέμβριο, πάρτε μια γεύση από τον τρύγο, την οινοποίηση και φυσικά από την τοπική παραγωγή που έχουν να σας προσφέρουν μερικά από τα μικρότερα οινοποιεία στον κόσμο.
 

Σκύρος: Γλυκιά, φιλόξενη, αέρινη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Σπάνια γεράκια, προστατευόμενα άλογα, δάση με σφενδάμια, χρωματιστές λίμνες, υπαίθρια γεύματα, φρέσκα τυριά, τοπικά κρασιά, παραθαλάσσια χωριά... Αυτά και άλλα πολλά κρύβει ετούτο το νησί των Βόρειων Σποράδων. Εφτασε η ώρα να το εξερευνήσουμε.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η Αδριανούπολη από τη βορειοδυτική είσοδο. Ξεχωρίζει το επιβλητικό Σελιμιγιέ Τζαμί, προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, οι μιναρέδες του οποίου ξεπερνούν σε ύψος τα 70 μ. (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

Αδριανούπολη: Μια ανάσα από τα σύνορα

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Μία από τις ωραιότερες μικρές τουρκικές πόλεις βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τις Καστανιές Εβρου. Ευκαιρία να την εξερευνήσουμε!
 

Η κεντρική place Masséna είναι ίσως η διασημότερη πλατεία της Νότιας Γαλλίας.

Νίκαια / Γαλλία: Θεατρική και κοσμοπολίτικη

ΜΑΡIΑ ΤΣΑΡΔAΚΑ - ΑΘΑΝΑΣIΟΥ

Κήποι, μουσεία, επαύλεις, ξενοδοχεία, παραλίες, διάσημοι επισκέπτες... Η ωραία της Γαλλικής Ριβιέρας μάς καλεί να περπατήσουμε στους πασίγνωστους δρόμους και στις πλατείες της, αλλά και να εξερευνήσουμε τις λιγότερο τουριστικές γωνιές της. 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι εγκαταλείπουν το χιόνι;

Σε αναζήτηση του ήλιου και της θάλασσας φαίνεται πως είναι ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και στη διάρκεια του χειμώνα.