ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γεμάτο κόσμο το κατάστρωμα του καραβιού που συνδέει το Λουτρό με τη Χώρα Σφακίων. (Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα)

Αποστολή Λουτρό: Στα Σφακιά κάνουν ακόμη... διακοπές

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Τι κι αν ο καιρός χαλάει. Καλύτερα. Είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία. Μαγνήτης εδώ και χρόνια για ακούραστους Ευρωπαίους κάθε ηλικίας, τα χωριά της περιοχής των Σφακίων απολαμβάνουν πληρότητες πολύ υψηλές για το τέλος της σεζόν.

Φθινοπωρινές εικόνες μέσα στην ηρεμία της πελοποννησιακής φύσης.

Τρύγος και πεζοπορία στο Ψάρι Κορινθίας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Κάπου ανάμεσα στη Νεμέα και τη λίμνη Στυμφαλία βρίσκεται ένα χωριό γνωστό για τη σταφίδα, τις καλοψημένες τροφαντές γουρουνοπούλες του και εσχάτως για τα μονοπάτια του. Ευκαιρία για μια μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα.
 

1. Αμπελώνες με θέα, στο οινοποιείο Μάναλη στη Σίκινο. (Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου)

11+1 άγνωστα, μικρά οινοποιεία στα νησιά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Στα τραγανά χώματα των Κυκλάδων, εκτός από το κοσμογυρισμένο πλέον Ασύρτικο της Σαντορίνης, ξεφυτρώνουν και άλλα αμπέλια. Αν βρεθείτε στα νησιά τον Σεπτέμβριο, πάρτε μια γεύση από τον τρύγο, την οινοποίηση και φυσικά από την τοπική παραγωγή που έχουν να σας προσφέρουν μερικά από τα μικρότερα οινοποιεία στον κόσμο.
 

Πόρος, ο γόης των νησιών

ΣΕΛΑΝΑ ΒΡΟΝΤΗ

Ενα από τα τρία νησιά αρσενικού γένους, με δικές του ομορφιές, πλούσια ιστορία και πολύ πράσινο, «πρωταγωνίστησε» σε παλιές ελληνικές ταινίες και κρατά ακόμα τη γοητεία του, χωρίς να πολυενδιαφέρεται να γίνει «της μόδας» - με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ραμπάτ: Η άγνωστη πρωτεύουσα του Μαρόκου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις... Ο Βόσνιος φωτογράφος Damir Sagolj ταξίδεψε στη λιγότερο γνωστή μαροκινή πόλη και μας τη συστήνει μέσα από ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό.

Η Αδριανούπολη από τη βορειοδυτική είσοδο. Ξεχωρίζει το επιβλητικό Σελιμιγιέ Τζαμί, προστατευόμενο μνημείο της UNESCO, οι μιναρέδες του οποίου ξεπερνούν σε ύψος τα 70 μ. (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

Αδριανούπολη: Μια ανάσα από τα σύνορα

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ

Μία από τις ωραιότερες μικρές τουρκικές πόλεις βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τις Καστανιές Εβρου. Ευκαιρία να την εξερευνήσουμε!
 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ