ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1. Αμπελώνες με θέα, στο οινοποιείο Μάναλη στη Σίκινο. (Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου)

11+1 άγνωστα, μικρά οινοποιεία στα νησιά

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΟΥ

Στα τραγανά χώματα των Κυκλάδων, εκτός από το κοσμογυρισμένο πλέον Ασύρτικο της Σαντορίνης, ξεφυτρώνουν και άλλα αμπέλια. Αν βρεθείτε στα νησιά τον Σεπτέμβριο, πάρτε μια γεύση από τον τρύγο, την οινοποίηση και φυσικά από την τοπική παραγωγή που έχουν να σας προσφέρουν μερικά από τα μικρότερα οινοποιεία στον κόσμο.
 

Σκύρος: Γλυκιά, φιλόξενη, αέρινη

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Σπάνια γεράκια, προστατευόμενα άλογα, δάση με σφενδάμια, χρωματιστές λίμνες, υπαίθρια γεύματα, φρέσκα τυριά, τοπικά κρασιά, παραθαλάσσια χωριά... Αυτά και άλλα πολλά κρύβει ετούτο το νησί των Βόρειων Σποράδων. Εφτασε η ώρα να το εξερευνήσουμε.
 

Τα ζεστά ύδατα των Λιχαδονησίων δεν είναι τόσο αθώα. Λόγω δυνατών θαλάσσιων ρευμάτων, να κολυμπήσετε μέχρι τις σημαδούρες και όχι πιο βαθιά! (Φωτογραφία: Βασιλική Κεράστα)

Εξωτικά Λιχαδονήσια

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Η χερσόνησος της Λιχάδας είναι ένα από τα μυστικά της Βόρειας Εύβοιας που σιγά-σιγά αποκαλύπτονται, ενώ η εξόρμηση στα γοητευτικά προστατευόμενα νησάκια φέρνει λίγο από... Σεϋχέλλες.
 

Αποψη του οικισμού της Σκάλας από το λόφο του Καστελιού. (Φωτογραφία: Ζωή Γαμπιεράκη)

Πεζοπορώντας στην Πάτμο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Οι διαδρομές των μονοπατιών της Πάτμου αποκαλύπτουν συγκλονιστικά τοπία, αρχαία και νεότερα μνημεία, μοναστήρια, παλιά και νέα ξωκλήσια, ασκηταριά και πυργάλια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα και την πανέμορφη ακτογραμμή. Κυρίως όμως φέρνουν στο φως τις μοναδικές ιστορίες των κατοίκων του νησιού. Τα ακολουθούμε μέσα από τις περιγραφές της Πάτμιας Δέσποινας Βακράτση, της οποίας το βιβλίο «Τα μονοπάτια της Πάτμου»  κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

 

Πόρος, ο γόης των νησιών

ΣΕΛΑΝΑ ΒΡΟΝΤΗ

Ενα από τα τρία νησιά αρσενικού γένους, με δικές του ομορφιές, πλούσια ιστορία και πολύ πράσινο, «πρωταγωνίστησε» σε παλιές ελληνικές ταινίες και κρατά ακόμα τη γοητεία του, χωρίς να πολυενδιαφέρεται να γίνει «της μόδας» - με ό,τι καλό αυτό συνεπάγεται.
 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η κεντρική place Masséna είναι ίσως η διασημότερη πλατεία της Νότιας Γαλλίας.

Νίκαια / Γαλλία: Θεατρική και κοσμοπολίτικη

ΜΑΡIΑ ΤΣΑΡΔAΚΑ - ΑΘΑΝΑΣIΟΥ

Κήποι, μουσεία, επαύλεις, ξενοδοχεία, παραλίες, διάσημοι επισκέπτες... Η ωραία της Γαλλικής Ριβιέρας μάς καλεί να περπατήσουμε στους πασίγνωστους δρόμους και στις πλατείες της, αλλά και να εξερευνήσουμε τις λιγότερο τουριστικές γωνιές της. 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο τουρισμός μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας της Tripadvisor για την ψυχολογία του ταξιδιού θα μπορούσε κανείς να πει για τους Ελληνες που ταξιδεύουν, πως ο τουρισμός μας... κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Φωτογραφία: Κωσταντίνος Τσακαλίδης

Σκυτάλη στα Γιάννενα

3.000 συμμετέχοντες σε 6 αγώνες, 350 εθελοντές και 10.000 θεατές βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.