ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα ασφυκτιά από κόσμο τα Σαββατοκύριακα, έαν όμως θέλετε να την ανακαλύψετε πραγματικά, ζει πίσω από το «σκηνικό» του κεντρικού δρόμου. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Καιρός για Αράχωβα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Επιστρέφουμε στη διάσημη κωμόπολη του Παρνασσού και ανακαλύπτουμε όλα τα νέα στέκια της.

Αφιέρωμα: Επιτέλους χιόνι

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Εκδράμουμε στα ελληνικά βουνά για σκι και πολλές άλλες χειμερινές δραστηριότητες - για όλες τις ηλικίες.

(Φωτογραφία: ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ)

Ευρυτανία: Τα πάντα για το Καρπενήσι

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Μια πόλη που καλλωπίζεται, κοντινά χωριά που αναπτύσσονται, φιλόξενοι ξενώνες, ταβέρνες με εκλεκτά εδέσματα, δραστηριότητες στη φύση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια ορεινή εξόρμηση στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας - την πρώτη της φετινής χρονιάς;

Το Διδυμότειχο από το λόφο του Καλέ. Μεγάλο Τέμενος και ναός της Ελευθερώτριας ξεχωρίζουν σε κάθε πλάνο. (Φωτογραφία: ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ)

Aέρας Ανατολής στο Διδυμότειχο

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Σε ένα ανέκαθεν στρατηγικό πέρασμα, η ακριτική πόλη κρατάει όλη της την ατμόσφαιρα και μας αφηγείται την πολυπολιτισμική ιστορία της.
 

H ομάδα Andros Routes μαζί με εκπροσώπους της ERA και φίλους στην πρώτη διαδρομή μετά την απονομή του σήματος. Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη.

Πεζοπορία με... τη βούλα σε Ανδρο και Μαίναλο

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leading Quality Trails - Best of Europe απέκτησαν δύο ελληνικά πεζοπορικά δίκτυα, στο όρος Μαίναλο και στην Ανδρο, κερδίζοντας μια θέση στους πανευρωπαϊκούς χάρτες πιστοποιημένων προορισμών για πεζοπορία. Η Ανδρος, μάλιστα, είναι το πρώτο νησί στην Ευρώπη που λαμβάνει τέτοια πιστοποίηση.

Elatos Resort

50 ξενώνες για να πάρουμε τα βουνά

Ταξιδεύουμε σε Ζαγοροχώρια, Πήλιο, Ορεινή Ναυπακτία, αλλά και στη γειτονιά της Αράχωβας και του Καρπενησίου, και μένουμε σε ξενώνες με χαρακτήρα, που συγκεντρώνουν πολλές και καλές κριτικές από τους επισκέπτες τους.

Ο Παλαιός Παντελεήμονας ξεχωρίζει για τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του αλλά και για τη θέα του. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ)

Μεθυστική Πιερία

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

Απολαμβάνουμε τα πρώτα αρώματα των φετινών αποσταγμάτων, τα συμπαρομαρτούντα κεράσματα και το ελληνικό φθινόπωρο - ακόμα στα καλύτερά του.

(Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Γιάννενα: Αλλάζουν και γιορτάζουν

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Η πρωτεύουσα της Ηπείρου χρόνο με το χρόνο μεταμορφώνεται. Ομορφαίνει, ζωηρεύει, ενεργοποιείται ποικιλοτρόπως. Και αυτή την εποχή μάς προσκαλεί όλους στο νέο, χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της. 

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ZOOM απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: από βρέφη μέχρι εφήβους. (Φωτογραφία: WIEN TOURISMUS)

Στη Βιέννη με παιδιά

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ

Ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα, η αυστριακή πρωτεύουσα αποτελεί προορισμό που μπορεί να ελκύσει το ενδιαφέρον και των μικρότερων μελών της οικογένειας. Αρκεί να πάτε... διαβασμένοι!

Το Μεγάλο Κανάλι (Grand Canal) με τα υπέροχα κτίσματα γοτθικής-ενετικής αρχιτεκτονικής είναι το πιο τουριστικό κομμάτι της πόλης με 15 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Δικαίως.

Weekend στη Βενετία

ΒΑΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Λίγοι τολμούν να την επισκεφτούν χειμώνα. Και όμως, απογυμνωμένη από τους τουρίστες, γίνεται πιο ερωτεύσιμη από κάθε άλλη εποχή.

10 προορισμοί για το 2016

ΜΑΡΙΑ ΚΩΒΑΙΟΥ

Οποιο κι αν είναι το budget σας ή το ταξιδιωτικό σας στυλ, όπως και αν ταξιδεύετε, μόνοι, με φίλους ή με την οικογένεια, οι επιλογές ποικίλλουν, το ίδιο και οι αφορμές. Από αθλητικά γεγονότα έως προσκυνήματα, αυτοί είναι οι δέκα προορισμοί που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον το 2016.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χορεύοντας στο βυθό

Μοναδικά στιγμιότυπα από την υποθαλάσσια παράσταση χορού «Drops of Breath» θα παρακολουθήσουν όσοι επισκεφτούν τον εκθεσιακό χώρο «Art and Environment» του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» (επίπεδο Αναχωρήσεων).

Ρεκόρ συμμετοχής αναμένεται στα «Ποσειδώνια»

Χιλιάδες εκθέτες από όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εξασφαλίσουν χώρο στα «Ποσειδώνια», την κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Μαξιμαλισμός α λα γαλλικά

Ας υποθέσουμε ότι ο πιο εκκεντρικός Παριζιάνος φίλος σας σας δίνει τα κλειδιά του σπιτιού του και σας προσκαλεί να περάσετε λίγες ημέρες στην Πόλη του Φωτός.