ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη γιορτή της λούζας  του Tinos Food Paths  στο χωριό Τριπόταμος. (Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΪΚΟΣ)

Τήνος: κάτι τρέχει

ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΑΧΑΗ

Το νησί της Παναγίας γράφει μια νέα σελίδα στην ιστορία του μέσα από πρωτότυπες πρωτοβουλίες, δημιουργικά νέα ξεκινήματα και ευφάνταστες δράσεις.

H Celestyal Cruises είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας με αναχωρήσεις από Πειραιά και Λαύριο και δρομολόγια σε όλο το Αιγαίο.

Αφιέρωμα Κρουαζιέρα: Θα κερδίσει η Ελλάδα το στοίχημα;

ΒΙΚΗ ΤΡΥΦΩΝΑ, ΠΑΓΩΝΑ ΛΑΨΑΤΗ

Σε έναν από τους πλέον υποσχόμενους κλάδους του τουρισμού, με δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 7% κάθε χρόνο από το 1990, ζητούμενο για τη χώρα μας είναι η αύξηση του μεριδίου της στην αγορά μέσα από μια σειρά στρατηγικών κινήσεων.

Η λεωφόρος των Φοινίκων διατρέχεται από τον ποδηλατόδρομο της Κω. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Κως: Συνάντηση πολιτισμών

Όλγα Χαραμή, Πολυξένη Αθανασούλια

Με σπουδαία μνημεία, τεράστιες παραλίες και καταπράσινη φύση, έχει κερδίσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον και την αγάπη των ξένων τουριστών. Ήρθε η στιγμή να τη γνωρίσουμε και να την απολαύσουμε και εμείς.

Η Οδός των Ιπποτών με τα κτίρια που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του τάγματος. (Φωτογραφία: ΚΛΑΙΡΗ ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟΥ)

Ρόδος και των τουριστών, και των ιπποτών

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Αρχαίοι Έλληνες, Βυζαντινοί, το Τάγμα των Ιωαννιτών, μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Ιταλοί πέρασαν από εδώ, είναι όμως σαν να μην έφυγαν ποτέ. Μαθήματα αρχιτεκτονικής, ιστορίας, συμβίωσης. Στη μεσαιωνική πόλη-στολίδι, που είναι μία και μοναδική.

Ιδιότυπη παρέα... ψαράδων με φόντο το κάστρο της Πάργας. (Φωτογραφία: ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ)

Πάργα: Καρτ ποστάλ στο Ιόνιο

ΟΛΓΑ ΧΑΡΑΜΗ

Εξωτικά νερά, απέραντοι ελαιώνες, θρυλικά κάστρα που αγναντεύουν τη θάλασσα. Εκεί όπου η Ήπειρος συναντά το Ιόνιο ανακαλύπτεις έναν κοσμοπολίτικο προορισμό.

Περισσότερα

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Φωτογραφία: GETTY IMAGES/IDEAL IMAGE

Αμβούργο by locals

MΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Χαλαρώστε από το περπάτημα με μια βουτιά στις πισίνες του Holthusenbad, κάντε στάση για καφέ στη γειτονιά Neustadt και μάθετε πως το Ohlsdorf δεν είναι απλώς το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Ευρώπης, αλλά και το αγαπημένο πάρκο των ντόπιων.

Στάση για καφέ στην Place Meynard, με θέα στη βασιλική του Saint Michel. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Το Μπορντό μετά το κρασί

ΒΑΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του, η αναδιαμόρφωση του ιστορικού κέντρου του, τα εξαιρετικά μουσεία και η σπουδαία οινική του παράδοση εξηγούν γιατί είναι τελικά μια πόλη στην οποία θέλεις να επιστρέφεις.

Περπατώντας στον κεντρικό δρόμο Karl Johans Gate, θα δείτε τον καθεδρικό ναό, το παλάτι, το εθνικό θέατρο και άλλα εμβληματικά κτίρια της πόλης. (Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK)

Οσλο by locals

MΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πιείτε μια μπίρα στο μπαρ βάζοντας και την μπουγάδα της εβδομάδας, απολαύστε τον σολομό σας με θέα στο φιόρδ, μετρήστε τα μπρούντζινα αγαλματίδια της πλατείας Grass Roots και ακούστε σκανδιναβικό metal στην... πηγή.

Στην οδό Rosenthaler 39, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές εσωτερικές αυλές του Mitte, οι τοίχοι έχουν πάντα τη δική τους ιστορία να αφηγηθούν. (Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK)

Το Βερολίνο... αλλιώς

ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ

Γειτονιές με χαρακτήρα, αντισυμβατική street art, ιστορία, αρχιτεκτονική και αστείρευτη δημιουργικότητα σε μια εναλλακτική ξενάγηση στην πόλη.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φωτογραφία: Kéré Architecture

Στη σκιά του «δέντρου»

Ο 17ος αρχιτέκτονας στον οποίο ανατέθηκε η υλοποίηση του Serpentine Gallery Pavilion για το 2017 είναι ο Αφρικανός Diebedo Francis Kere.

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK

Το Αιγαίο στο πιάτο

Τώρα που οι διακοπές ξεκινούν, αναζητήστε στους προορισμούς που θα επισκεφτείτε τα προϊόντα με το ειδικό σήμα «Aegean Cuisine Recommended».

Φωτογραφία: EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ασ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι

Οι ακτιβιστές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων εκτίμησαν πως έπρεπε να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η βίαιη μεταχείριση των αλόγων που από τα τέλη του 19ου αιώνα έσερναν άμαξες μεταφέροντας τουρίστες και ντόπιους στους δρόμους του νότιου Μουμπάι.