ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Όλυμπος χτίστηκε κατά τα πρότυπα της αρχιτεκτονικής των μεσαιωνικών νησιωτικών οικισμών και έτσι διατηρείται έως και σήμερα. (Φωτογραφία: Έφη Παρούτσα)

Ολυμπος Καρπάθου: Πάσχα με γυναικεία αύρα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΣΑΛΟΥ

Με βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, οι άντρες και οι γυναίκες της Ολύμπου ακολουθούν μια αυθεντική τελετουργία πένθους και θρήνου στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και παραδοσιακού εορτασμού, που κορυφώνεται τη Λαμπρή Τρίτη.

Κυριακή του Πάσχα ξεκινάει η περιφορά της εικόνας, συνοδεία πλήθους κόσμου. (Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΡΕΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Προσκύνημα στη Φολέγανδρο

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Τρεις ημέρες διαρκεί η περιφορά της εικόνας της Παναγίας απ’ άκρη σ’ άκρη στο μακρινό κυκλαδίτικο νησί, που γιορτάζει την άνοιξη και το Πάσχα με ένα έθιμο μοναδικό: όλοι οι κάτοικοί του ανοίγουν τα σπίτια τους και υποδέχονται με τα πιο νόστιμα κεράσματα την ακολουθία της εικόνας.

 

Πάντα γραφικό το λιμανάκι της Νταμούχαρης (Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης)

Πήλιο: Για όλα τα γούστα

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Επιλέγουμε τα καλύτερα του Πηλίου για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή, που τα έχει όλα: και βουνό και θάλασσα. Από τις παραλίες μέχρι τα ορεινά, το βουνό των Κενταύρων αποδεικνύεται σταθερή αξία στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Κεντρικής Ελλάδας.

Διαχρονικές Σπέτσες

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Πάντοτε κοσμοπολίτικο το νησί του Αργοσαρωνικού, προσφέρεται για μια ολιγοήμερη ανοιξιάτικη απόδραση με... χαρακτήρα.

Μια εικόνα από τα «μενίρ» του Βώλακα στην ενδοχώρα της Τήνου. (Φωτογραφία: Π. Μεράκος)

Ανοιξιάτικη προσευχή στην Τήνο

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

Με την άνοιξη να είναι στο αποκορύφωμά της, η Τήνος αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους προορισμούς γι’ αυτήν την περίοδο. Χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού και ειδικά του Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε το νησί βήμα-βήμα.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τελ Αβίβ, με ματιά ελληνική

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

…μαζί και τέσσερις Ισραηλινοί φίλοι εξερευνούν μία από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Μεσογείου και καταγράφουν τις διευθύνσεις που αξίζει να επισκεφτούμε.

Oι Σουηδοί φημίζονται για την αγάπη τους στη φύση, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες όταν όλα είναι φιλικά, αλλά και τους δύσκολους χειμωνιάτικους.

Ούμεο: H πιο «ζεστή» πόλη του σουηδικού Βορρά

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΛΑΛΟΥΔΑΚΗ

Η πίσω αυλή της Σουηδίας κρύβει μια πόλη-έκπληξη. Γεμάτη αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα, φιλική στον επισκέπτη και ταυτόχρονα λαμπερή. Για το 2014 έχει αναλάβει το ρόλο του «πρεσβευτή» της σουηδικής κουλτούρας στον κόσμο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ