ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα για την άμεση αποδέσμευση κεφαλαίων λόγω κορωνοϊού από την ΕΕ

ee-thumb-large--2

Δύο νομοθετικές πράξεις με σκοπό την ταχεία αποδέσμευση χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, εξέδωσε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιονομικό σοκ, αγωνία για ρευστότητα

a8hna ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Η καθίζηση των εσόδων και οι αυξημένες δαπάνες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού δημιουργούν μια δημοσιονομική «τρύπα» της τάξης των 5 δισ. ευρώ τον μήνα. Εάν η κρίση ξεπεραστεί σύντομα και η οικονομική δραστηριότητα αρχίσει να επιστρέφει σε μια κανονικότητα έως τις αρχές του καλοκαιριού, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη. Ωστόσο, εάν παραταθεί πέραν του Ιουνίου, η άντληση της ρευστότητας που απαιτείται για να καλυφθεί η δημοσιονομική «τρύπα» θα είναι δύσκολη, χωρίς ευρωπαϊκή «ομπρέλα».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

OΛΘ ΑΕ: Ομαλή διεξαγωγή εφοδιασμού μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης

download--29-thumb-large

Η ΟΛΘ Α.Ε. συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και ο εφοδιασμός μέσω του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης διεξάγεται ομαλά, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κορωνοϊός

Οι τρεις νέες κατηγορίες ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης

eurosss

Τις τρεις νέες κατηγορίες Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας ( ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης ενώ παρουσίασε, επίσης, τους όρους καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ξένη δημοσίευση

Δωρεά των Ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΗΡΩΝ προς το εθνικό σύστημα υγείας

gekterna

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιας υγείας, οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων και υλικών που κρίνονται απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου τους.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (29/03/20)

Τις δυνάμεις τους σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης, στις προσπάθειες της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης του COVID-19, ενώνουν Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, προσφέροντας αρχικά δωρεάν 10 πτήσεις μεταφοράς ιατροφαρμακευτικού υλικού.