ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά η δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών στους δήμους

17s15akineta ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δηλώσουν αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ενδιαφερομένων και να ολοκληρωθεί ταχύτερα η διαδικασία. Σημειώνεται ότι, ένα μήνα μετά την ψήφιση της ρύθμισης από τη Βουλή, δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της Αlphabet

gkat_28_1801_page_1_image_0001

Ποιας εταιρείας η κεφαλαιοποίηση έφθασε για πρώτη φορά χθες το 1 τρισ. δολ.; Μια ματιά στο Google ίσως μας βοηθήσει να το βρούμε. Η μητρική εταιρεία της μεγάλης αυτής μηχανής αναζήτησης, η Αlphabet, κατέλαβε και εκείνη μια θέση στη λίστα των εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία 1 τρισ. δολ. και αναδεικνύεται η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που μπαίνει στο κλειστό κλαμπ του 1 τρισ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Σοφών για το νέο 10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης

gkat_24_1701_page_1_image_0001 ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Στη σύσταση Επιτροπής Σοφών, που θα εκπονήσει το νέο 10ετές σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, προχωράει το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Πρόεδρος ορίστηκε ο νομπελίστας καθηγητής του London School of Economics (LSE) Χριστόφορος Πισσαρίδης, αναπληρωτής του ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Βέττας και λοιπά μέλη της με συντονιστικό ρόλο οι καθηγητές του LSE Δημήτρης Βαγιανός και του Πανεπιστημίου Yale Κωνσταντίνος Μεγήρ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρέη άνω των 230 εκατ. για Nαυπηγεία Ελευσίνας

doc20200116 ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις της ONEX με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Δημοσίου, την Alpha Bank και το Πολεμικό Ναυτικό, που σήμερα καταβάλλει τη μισθοδοσία για τη ρύθμιση των χρεών των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που υπερβαίνουν τα 230 εκατ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταχύνεται η άνοδος των τιμών στην αγορά ακινήτων

akinita1 ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Η περιουσία των Ελλήνων, τα ακίνητα, ανακτά σταδιακά την αξία της. Η ελληνική αγορά ακινήτων κατάγραψε το τρίτο τρίμηνο 2019 την πέμπτη μεγαλύτερη αύξηση τιμών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 9,1%.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/01/20)

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς εκτός από τις δύο βέβαιες υποψηφιότητες, αυτές του CVC Capital Partners και της Fossum, μία ακόμη  προστίθεται στη μάχη διεκδίκησης.