ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους θεσμούς τα πρώτα στοιχεία για το φορολογικό

gkat_23_1707_page_1_image_0002 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στα στοιχεία που απεστάλησαν περιλαμβάνεται και ανάλυση για το πώς θα καλυφθεί το κόστος των ελαφρύνσεων αλλά και εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση μπορεί να απορροφήσει τμήμα της δαπάνης από τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν σταδιακά στην τετραετία. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. με επιτόκιο 1,9% μέσω του νέου 7ετούς ομολόγου

s22_170719_ependyseis ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Η κυβέρνηση έσπευσε τελικά χθες να αξιοποιήσει την ευνοϊκή συγκυρία για τους ελληνικούς τίτλους στις αγορές προχωρώντας στην έκδοση 7ετούς ομολόγου, ώστε να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 1,9%, επιβεβαιώνοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt για ομόλογο: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα»

k2_items_src_a12cbe4b92aa212a4a06240b9ce4db2a-550x413

Στην έκδοση επταετούς ομολόγου από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (OΔΔΗΧ) περίπου μια βδομάδα μετά τις ελληνικές εκλογές αλλά και στη θετική υποδοχή του από τον κόσμο των αγορών αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ελεύθερη πτώση η στερλίνα εξαιτίας της ανησυχίας για σκληρό Brexit

gkat_27_1707_page_1_image_0003 BLOOMBERG, REUTERS

Σε κάθετη πτώση οδηγήθηκε χθες η στερλίνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, διότι οι επενδυτές φοβούνται πως εντέλει η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Brexit) χωρίς συντεταγμένο τρόπο και καθορισμένη συμφωνία. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/03/19)

Υπόθεση της Ελλάδας είναι το πότε θα αποπληρώσει τα δάνειά της στο ΔΝΤ, επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις (φωτ.), σε ερώτηση που του ετέθη, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση πρόωρη εξόφληση των «ακριβών» δανείων του Ταμείου.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (16/07/19)

E, αυτό σίγουρα δεν το περιμέναμε. Το να κυκλοφορεί το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου μεταξύ των υποψηφίων για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου επικεφαλής του ΔΝΤ, μετά την αναμενόμενη μετακίνηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ, ξεπερνά τα όρια της πιο τρελής φαντασίας.