ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλοβρετανική συμμαχία για επιβολή ψηφιακού φόρου

gkat_27_0512_page_1_image_0001

Διευρύνεται το μέτωπο των ευρωπαϊκών δυνάμεων που ενστερνίζονται την άποψη περί επιβολής ψηφιακού φόρου στους κολοσσούς της υψηλής τεχνολογίας και αντιπαρατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η Βρετανία διάκειται ευνοϊκά σε αυτόν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου - παιδιού: Προϋπόθεση η 10ετής παραμονή

gkat_23_0512_page_1_image_0002 ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Κριτήρια στη χορήγηση των επιδομάτων γέννησης, παιδιού και ενοικίου θέτει νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πριν από το τέλος του έτους στη Βουλή. Στο επίδομα γέννησης τίθενται περιουσιακά κριτήρια. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα επιδόματα, για τη χορήγηση σε μετανάστες από τρίτες χώρες τίθεται ως προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει δεκαετή παραμονή στη χώρα μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής πετρελαίου το 2020 δρομολογεί ο ΟΠΕΚ

gkat_27_0512_page_1_image_0003

O ΟΠΕΚ ετοιμάζεται να μειώσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή του το 2020, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, καθώς αρχίζει σήμερα η κρίσιμη σύνοδος κορυφής του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών χωρών, όπου θα πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή της και η Ρωσία. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οικονομία

Στο 38,7% του ΑΕΠ τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας το 2018

ellinikioikonomia-thumb-large--2-thumb-large

Άνοδο 2,3% σημείωσε το ΑΕΠ στη χώρα το γ' τρίμηνο εφέτος ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ (tax -to- GDP ratio) σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις 70 εκατ. από τον όμιλο Δουζόγλου

gkat_26_0512_page_1_image_0002 ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ

Επενδυτικό πρόγραμμα της τάξεως των 70 εκατ. ευρώ έχει ξεκινήσει η οικογένεια Δουζόγλου, διά της εταιρείας συμμετοχών SDC, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν τα ακίνητα που απέκτησε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (04/12/19)

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πολλά «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία «χτύπησε» χθες ο κ. Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).