ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλίας Ε. Ξηρουχάκης: Οι τράπεζες αντιμέτωπες με την τέλεια καταιγίδα

gkko_08_1711_page_1_image_0002 ΗΛΙΑΣ Ε. ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ*

Οταν τον περασμένο Σεπτέμβριο ο απερχόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ μείωσε εκ νέου το βασικό επιτόκιο καταθέσεων στο -0,50%, πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το κύκνειο άσμα ενός ομολογουμένως επιτυχημένου Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη ως προάγγελο νέων δεινών για τον τραπεζικό κλάδο πανευρωπαϊκά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπλουτίζεται και μεγαλώνει το «ΤΣΕΚ» του Τειρεσία

pieraka ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Στοιχεία και οικονομικά δεδομένα για πάνω από 500.000 εταιρείες, νομικά πρόσωπα, αλλά και ατομικές επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει η υπηρεσία «ΤΣΕΚ» (Τειρεσίας Σύστημα Ελέγχου Κινδύνων) της εταιρείας Τειρεσίας, που αποσκοπεί στην άμεση και αξιόπιστη υποστήριξη των επιχειρηματικών αποφάσεων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ξένη δημοσίευση

Career Days 2019: 44 χρόνια ευκαιρίες καριέρας στην ετήσια επαγγελματική έκθεση του Deree

sta_4618_0

Εκπρόσωποι από 132 εταιρείες από σημαντικούς κλάδους της αγοράς θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με φοιτητές και αποφοίτους του Deree μεταξύ 18-22 Νοεμβρίου, στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Αληγιζάκης: Η ενεργειακή απόδοση και το ελληνικό παράδοξο

kilowatt

Η οδηγία 2012/27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για ενεργειακή απόδοση αποτέλεσε την απαρχή, αλλά και το βασικό εργαλείο στην προσπάθεια της Ε.Ε. να πετύχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αύξησης της ενεργειακής απόδοσης των κρατών-μελών.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eισαγόμενες οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

xrhmatistes-agores ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά το ξαφνικό κύμα ρευστοποιήσεων στα ελληνικά ομόλογα, το οποίο παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα και ξεκίνησε ένα μόλις 24ωρο μετά το ορόσημο που πέτυχαν οι ελληνικοί τίτλοι, με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν κάτω από αυτές των ιταλικών για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2008. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπέρασε το 1,55% την Παρασκευή, όταν λίγες μέρες πριν είχε σημειώσει ιστορικό χαμηλό στο 1,155%.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/10/19)

Την ολοκλήρωση της στρατηγικής συμφωνίας με τον σουηδικό όμιλο Intrum για την ίδρυση της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πιστώσεων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας χθες, 23 Οκτωβρίου 2019.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/11/19)

Μεγάλη είναι η κινητικότητα στο μέτωπο των κόκκινων δανείων. Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, το οικονομικό επιτελείο θα στείλει στις Βρυξέλλες το σχέδιο «Ηρακλής» προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεσή του στη Βουλή και παράλληλα η Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζεται να θέσει σε ισχύ το δικό της σχέδιο.