ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περίπου 10.000 αιτήσεις για 70 χαμηλόβαθμες θέσεις

gkat_24_1907_page_1_image_0005 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Περισσότερες από 9.600 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την πρόσληψη 70 συνοδών αμαξοστοιχιών. Η προσέλευση υποψηφίων προκάλεσε έκπληξη και στην ίδια την εταιρεία, καθώς πρόκειται για θέσεις χαμηλής ευθύνης και αντίστοιχης αμοιβής. Ωστόσο, είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης με μισθούς υψηλότερους από τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, κι αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύσκολο το στοίχημα Τραμπ για ένα αδύναμο δολάριο

dollars3 JASON LANGE, ANN SAPHIR / REUTERS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει ένα φθηνότερο δολάριο, υποστηρίζοντας πως άλλες χώρες προσπαθούν να αποδυναμώσουν το νόμισμά τους αποκτώντας έτσι ένα άδικο πλεονέκτημα εις βάρος της οικονομίας των ΗΠΑ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Πτώση καταγράφει η στερλίνα

sterlina

Πτώση σημείωσε σήμερα η στερλίνα αφού κατέγραψε χθες το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα της εδώ και πάνω από δύο μήνες, με τους χρηματιστές να επικεντρώνονται στις αυξανόμενες πιθανότητες να εγκαταλείψει η Βρετανία την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία έως τα τέλη Οκτωβρίου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Costa Coffee επιστρέφει στις αρχές του 2020 στην Ελλάδα

gkat_25_1907_page_1_image_0003 ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του καφέ Costa Coffee, εταιρεία που απέκτησε στις αρχές του έτους η Coca-Cola Company. Η Coca-Cola HBC AG, ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές της Coca-Cola στον κόσμο, θα τοποθετήσει το 2020 τα προϊόντα Costa Coffee σε δέκα τουλάχιστον αγορές, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το χάσμα φτωχών - πλουσίων μεγάλωσε μέσα στην κρίση

shutterstock_1113732674--3 ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Μπορεί στην Ελλάδα τα όρια των τάξεων να μην είναι απολύτως διακριτά σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει στη Βρετανία, και η κοινωνική κινητικότητα να είναι υψηλή, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εισοδηματικές ανισότητες. 

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (22/03/19)

Υπόθεση της Ελλάδας είναι το πότε θα αποπληρώσει τα δάνειά της στο ΔΝΤ, επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις (φωτ.), σε ερώτηση που του ετέθη, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση πρόωρη εξόφληση των «ακριβών» δανείων του Ταμείου.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (18/07/19)

Τη θέση του γενικού διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών στην Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει ο Χρίστος Χριστοδούλου, έως τώρα διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής θυγατρικής της, ΕΤΕ Κύπρου.