ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξαίρεση συναλλαγών χαμηλού ρίσκου από το «χτίσιμο» αφορολογήτου

gilberto-caldart-president-international-mastercard---july-2019 ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Την επανεξέταση της λίστας των δαπανών που λαμβάνονται υπόψη για το αφορολόγητο, με τρόπο ώστε να εξαιρούνται συναλλαγές με χαμηλό ή μηδενικό ρίσκο φοροδιαφυγής, προτείνει ο πρόεδρος διεθνών αγορών στη Mastercard, Ζιλμπέρτο Καλντάρ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι και πόσα κερδίζουν από τη νέα φορολογική κλίμακα του 2020

doc20191011--3 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ελεύθεροι επαγγελματίες και οικογένειες με δύο παιδιά και άνω είναι στους κερδισμένους της νέας φορολογικής κλίμακας που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020. Για τους υπόλοιπους φορολογουμένους αλλά και τη μεσαία τάξη τα οφέλη είναι περιορισμένα με στόχο να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κεφάλαια από τις ομολογιακές εκδόσεις η αποπληρωμή του ΔΝΤ

traders-_26414889 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΤΑΛΗ

Η διατήρηση και η θωράκιση του «μαξιλαριού» ρευστότητας (cash buffer) συγκαταλέγονται στις βασικές προτεραιότητες του ΟΔΔΗΧ. Το «μαξιλάρι» αυτό διαμορφώνεται σήμερα στα 31 δισ. ευρώ (16% του ΑΕΠ), εκ των οποίων τα 15,6 δισ. ευρώ είναι κεφάλαια του ESM (τελευταίο δάνειο του τρίτου μνημονίου) και τα υπόλοιπα αφορούν εγχώρια εξοικονόμηση, καθώς και ταμειακά διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ορους στις τράπεζες βάζει ο «Ηρακλής» για να αναλάβει δάνεια 30 δισ.

xrhmata-thumb-large-thumb-large-thumb-large-thumb-large ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ

Μονόδρομος για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δείχνει η συμμετοχή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων με την επωνυμία «Ηρακλής», που έλαβε την εβδομάδα που μας πέρασε το πράσινο φως από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι αντιδρούν στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου του ΟΛΠ

coscooooooo TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραπέμψει όλες τις ελπίδες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να λύσει το πρόβλημα της ναυπηγοεπισκευής στην παράκτια ζώνη του ΟΛΠ που βρίσκεται στο Πέραμα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανατροπές στο επιχειρηματικό σχέδιο της Cosco για τον Πειραιά

doc20191011--4 ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Κενό στα σχέδια ανάπτυξης της Cosco από τα μέσα του 2021 και μετά δημιουργεί το «πάγωμα» της αδειοδότησης νέου, τέταρτου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων από την κυβέρνηση. Επιπλέον, αν δεν εγκριθεί κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον, ανατρέπονται και οι σχεδιασμοί να καταστεί το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα πέντε μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υποβολή αιτήσεων για μεταποίηση προϊόντων αλιείας

ΜΑΙΡΗ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗ*

Παράλληλα με την έναρξη υποβολής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης και στο Μέτρο 3.4.4 – «Μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας». 

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (13/10/19)

Με βαρύ πρόστιμο κινδυνεύει πλέον η Ελλάδα από την Κομισιόν, επειδή από το 2013 δεν έχει υποχρεώσει τη ΛΑΡΚΟ να επιστρέψει στο Δημόσιο 170 εκατ. ευρώ, τα οποία κρίθηκαν ότι είναι παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Δεδομένου ότι η ΛΑΡΚΟ δεν έχει ούτε μαντίλι να κλάψει, πόσο μάλλον 170 εκατ., η ανάκτηση σημαίνει κλείσιμο και ρευστοποίηση της εταιρείας.