ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (φωτογραφίες)

estiatoriomaska

Αποστάσεις πάνω από ένα μέτρο, αντισηπτικά πάνω σε τραπέζια, εργαζόμενοι με μάσκες και γάντια, άλλοι κρατώντας τους δίσκους τους κι άλλοι πίσω από τους πάγκους των καταστημάτων τους. Κάπως έτσι διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η εικόνα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που σήμερα υποδέχονται μετά από σχεδόν δυόμισι μήνες ξανά τους πελάτες τους.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Στο 6% το βασικό σενάριο για ύφεση το 2020

stoyrnaras-giannhs-1

Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα το 2020, συνεπεία της πανδημίας, θα κυμανθεί από 4,5% έως 9,5% του ΑΕΠ εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου προσήλθε ως προτεινόμενος για επαναδιορισμό στη θέση του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία Βερολίνου - Lufthansa για πακέτο διάσωσης «δισεκατομμυρίων»

lufthansaaa-thumb-large

Σε συμφωνία κατέληξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με την Lufthansa, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) για την διάσωση της αεροπορικής εταιρίας που επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση της Mohegan για το καζίνο στο Ελληνικό

gkat_26_0505_page_1_image_0001-thumb-large--2

H Mohegan Gaming & Entertainment, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, διατηρεί τη δέσμευσή της απέναντι στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, όπως επιβεβαίωσε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος (CEO) της εταιρείας, Mario Kontomerkos.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποψη: Ο αντίκτυπος του εξαιρετικά απρόβλεπτου

greece-coronavirus-thumb-large--2

Υπάρχουν, άραγε, κοινά σημεία μεταξύ της πανδημίας του κορωνοϊού και της κλιματικής αλλαγής; Ενα 1ο σημείο είναι η ενέργεια. Η πανδημία προκάλεσε μια βίαιη ανατροπή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας (το πετρέλαιο έφθασε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές), ενώ η κλιματική αλλαγή απαιτεί έναν παγκόσμιο ενεργειακό μετασχηματισμό για να αντιμετωπισθεί.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπαίνει τέλος στην έκπτωση φόρου και στα μειωμένα ενοίκια

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ

Το τέλος των εκπτώσεων φόρου για τις έγκαιρες εξοφλήσεις οφειλών, αλλά και των γενικευμένων μειωμένων ενοικίων, ανακοίνωσε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, αφού τα οριζόντια μέτρα στήριξης αποσύρονται καθώς εντείνονται οι πιέσεις στον προϋπολογισμό. «Οι εκπτώσεις τελείωσαν τον Απρίλιο», είπε χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για την εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων.

Ο ΔΗΚΤΗΣ

Ο ΔΗΚΤΗΣ (23/05/20)

Ετοιμη για περαιτέρω μέτρα τόνωσης τον Ιούνιο είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου τον Απρίλιο, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, η οποία οδεύει σε βαθιά ύφεση.