ΒΙΒΛΙΟ

Αστυνομικό μυθιστόρημα σαν μάθημα Ιστορίας

to_telos_ths ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Υστερα από ένα αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα, ο Χουάν Μπελμόντε αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη γαλήνη του απομονωμένου σπιτιού του στο Πουέρτο Κάρμεν και να επιστρέψει αιφνιδίως στο Σαντιάγο, όπου δεν θα αργήσει να μπλεχτεί σε μία καταδίωξη με Ρώσους πράκτορες, φανατικούς Κοζάκους εθνικιστές και μέλη του υποκόσμου της Χιλής.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

aris_biniari ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Στην Κατερίνη και στο αρχαίο θέατρο του Δίου ανεβαίνουν οι «Πέρσες» του Αισχύλου στις 9 μ.μ. από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη. Παίζουν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Ψαρράς, Χάρης Χαραλάμπους, Αντώνης Μυριαγκός.

ΒΙΒΛΙΟ

NEWSLETTER

stephen-king

Σε νέες φροντισμένες εκδόσεις, με νέες μεταφράσεις, θα επανακυκλοφορήσουν όλα τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, που απέκτησαν τα δικαιώματα του «βασιλιά» του υπερφυσικού.

ΘΕΑΤΡΟ

«Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου», η νέα συναυλία της μουσικής ομάδας ΡΟΔΑ

karnak-2017-03

Η θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ ιδρύθηκε από τη Μαρία Περετζή πριν από 26 χρόνια. Έκτοτε η ομάδα έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις με άξονα παγκόσμιους μύθους και έχει πραγματοποιήσει μουσικές συναυλίες κυρίως με τη μουσική του Έλληνα φιλόσοφου του Πόντου Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949). 

ΠΟΛΗ

Ο κόσμος των κέρινων ομοιωμάτων όπως τον φαντάστηκε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, στα Κηπιά Ελευθερούπολης

moyseio-e3w ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η περίπτωση του Θεόδωρου Κοκκινίδη με εντυπωσιάζει όχι τόσο γιατί κατόρθωσε να κάνει τη δουλειά που τον ευχαριστεί, αλλά γιατί ο ίδιος ενσαρκώνει λίγο-πολύ την ιδέα του δημιουργικού ανθρώπου που παίρνει τη ζωή στα χέρια του.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Η καρδιά της χορευτικής παράδοσης χτυπάει στη Σκόπελο

xoreutiko

Χορευτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, μαθήματα χορού και έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές σε παιχνίδια Playmobil περιλαμβάνει το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παπαδόπουλος», που διοργανώνει στη Σκόπελο από το Σάββατο 26 Αυγούστου το «Πλέγμα» και σε συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Περισσότερα