ΒΙΒΛΙΟ

Η ιστορία του πρώτου σούπερ μάρκετ στην Αθήνα

siper ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η πορεία της οικογενείας Θανόπουλου από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, που συνεχίζει ακμαία, ήταν ένα πρώτης τάξεως υλικό όχι μόνο για να χαρτογραφηθεί η ανέλιξη μιας επιχείρησης στον τομέα των τροφίμων αλλά και να ιστορηθεί, λίγο-πολύ, η οργάνωση του λιανικού εμπορίου στην Αθήνα. 

ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Ατζέντα της εβδομάδας

atzenta

Ενα από τα πιο «καυτά» ονόματα της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, ο Βρετανός Michael Kiwanuka, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Gazi Music Hall, προσκεκλημένος του Release Athens. 

ΒΙΒΛΙΟ Κριτική

Νοσταλγός

s10f2 ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΤΖΙΑ

Ν​​οσταλγία είναι ίσως το αρχικό συναίσθημα που γεννά η ανάγνωση του «Οστινάτο», νοσταλγία για έναν τρόπο έκφρασης, για μια τεχνική, για μια γραφή που πριν από τέσσερις-πέντε δεκαετίες ήταν τρέχουσα, παντοδύναμη και αφού συμπλήρωσε έναν κύκλο ζωής υποχώρησε, εξαφανίστηκε, σχεδόν την ξεχάσαμε. 

ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα δωρεάν της εβδομάδας

dwrean--2

Εγκαινιάζεται η έκθεση με αφίσες αφιερωμένες στον Τουλούζ Λοτρέκ από κορυφαίους Ελληνες και ξένους γραφίστες στο Μουσείο Μπενάκη στις 8 μ.μ. 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο Μανώλης Χάρος στο «Φουγάρο» του Ναυπλίου

23s2xar ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Το «Φουγάρο», ο χώρος ζωής και τέχνης που έφτιαξε με πολύ μεράκι η Φλωρίκα Κυριακοπούλου στο Ναύπλιο, αγαπά ιδιαίτερα τη ζωγραφική και το αποδεικνύει με μια ωραία έκθεση του Μανώλη Χάρου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Περισσότερα