ΠΟΛΗ

Για όσο υπάρχει ακόμη ο παλιός Κεραμεικός

gkkt_06_17022019_cmyk_page_1_image_0002 ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενιωσα ένα σφίξιμο όταν είδα από μακριά τις κόκκινες κορδέλες που απέκλειαν την πρόσβαση στο σπιτάκι που είχε ξαφνικά καταρρεύσει την προηγούμενη νύχτα. Είχα ακούσει στο ραδιόφωνο για το μικρό σπίτι της οδού Αρτεμισίου, στον Κεραμεικό, που στις 4 τα ξημερώματα εξέπνευσε και καταλήγοντας έπεσε δίχως πνοή πάνω σε δύο αυτοκίνητα.

ΘΕΑΤΡΟ Χρονογραμμή

Ενα εικοσιτετράωρο με την ηθοποιό Εβελίνα Παπούλια

gkkt_08_17022019_cmyk_page_1_image_0001 ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ

Η βαρβαρότητα του πρωινού ξυπνήματος! Ποτέ δεν ήμουν πρωινός τύπος, τελικά όμως έγινα! Οχι ότι τις μέρες που δεν έχω να ξυπνήσω από τις 6 πρωί ξυπνάω από ψυχαναγκασμό... όχι αυτό σε καμία περίπτωση! Αν έχω την πολυτέλεια μπορώ να χουζουρέψω μέχρι τη μία! Αυτό βέβαια συμβαίνει μια δυο φορές τον χρόνο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανιση εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

gkkt_15_17022019_cmyk_page_1_image_0002 ΝΙΚΟΣ Α. ΔΟΝΤΑΣ

Στην Αθήνα βρέθηκε την 1η Φεβρουαρίου η Κρατική Ορχήστρα  Θεσσαλονίκης για μία συναυλία στην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής». Εκανε πολλαπλά θετική εντύπωση ότι επέλεξε να ξεκινήσει το πρόγραμμά της με ένα έργο του (Κύπριου) ιδρυτή της Σόλωνα Μιχαηλίδη, τιμώντας ταυτόχρονα τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της (1959). 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Berlinale: Χρυσή Αρκτος για το «Synonyms» του Ισραηλινού σκηνοθέτη Ναντάβ Λαπίντ

nadav-lapid

Η ταινία του Ναντάβ Λαπίντ "Synonyms", μια συμπαραγωγή Γαλλίας-Ισραήλ-Γερμανίας σχετικά με έναν Ισραηλινό που προσπαθεί να καταπνίξει την καταγωγή του αφού μετακομίσει στο Παρίσι, κέρδισε το βραβείο της Χρυσής Άρκτου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Φρέσκες μουσικές κυκλοφορίες... made in Greece

16s15lkm ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ

Ακολουθώντας το ίχνος της σημερινής ελληνικής μουσικής σκηνής, η οποία σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να παράγει ενδιαφέροντα πράγματα, παρουσιάζουμε τρία νέα άλμπουμ καλλιτεχνών που αξίζει κάποιος να γνωρίσει.

Περισσότερα