ΘΕΑΤΡΟ

«Το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας αναδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία ενώνει της δυνάμεις της με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και το  Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και δημιουργεί το διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αποψη: Η τιμή και το τίμημα μιας δωρεάς

ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ*

Θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τιμημένο από την «Καθημερινή», γιατί έχει στηρίξει όλες τις προσπάθειές μου πρώτα για τη Λυρική Σκηνή και κατόπιν για την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Maria Callas», για της οποίας τη στέγαση και κατόπιν την ίδρυση συνεχίζω να προσπαθώ.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες των Ελλήνων στο Διεθνές Συνέδριο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επετειακού Εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί την κεντρική επιστημονική εκδήλωση του Επετειακού Εορτασμού κατά τον Ιανουάριο του 2017.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ερχονται οι Ελληνες!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αρχίζει την Τετάρτη 18/1 στο Βερολίνο το φεστιβάλ Hellas Filmbox Berlin. «Ερχονται οι Ελληνες!» (Die Griechen kommen), με αυτό το επιφώνημα υποδέχεται το Βερολίνο τον σύγχρονο κινηματογράφο μας, που ταξιδεύει στη γερμανική μητρόπολη.

Περισσότερα