ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

mhdeia1

 Η παράσταση «Μήδεια», συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και του Φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, κάνει πρεμιέρα απόψε στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

romeo--juli1

Η χορογράφος Jessica Nupen μεταφέρει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας στους δρόμους του σύγχρονου Γιοχάνεσμπουργκ, στις 10 μ.μ. στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο αμερικανικός εμφύλιος με νικητές τους Νότιους

db-weiss-da1

Είναι σχετικά σπάνιο στον χώρο του θεάματος η μια σπουδαία επιτυχία να διαδέχεται την άλλη. Ιδιαίτερα στη σύγχρονη τηλεόραση, ένας δημιουργικός θρίαμβος συνήθως ακολουθείται από κάτι πιο «ήσυχο», ακόμη και μέτριο, κυρίως επειδή ο εμπνευστής του προσπαθεί να εφαρμόσει την ήδη πετυχημένη συνταγή με άλλα υλικά. 

ΑΤΖΕΝΤΑ Ξένη δημοσίευση

Το Paradise Art Hotel στην Άνδρο φιλοξενεί τα πρωτοποριακά έργα της εικαστικού Μαρίας Φραγκουδάκη

m-paints-32-b

Χρησιμοποιώντας αταίριαστα μεταξύ τους υλικά, η Μαρία Φραγκουδάκη καταργεί τις αρχικές ιδιότητες της ύλης και γεννά νέες μορφές, παίζοντας με την έννοια του διττού: διπλές όψεις, δύο χρώματα, διπλό νόημα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ρετρό Κυριακή με τραγούδια και λικέρ μαρασκίνο στο Φάληρο

luriki1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΚΙΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Τις... επεκτατικές της τάσεις αποκάλυψε η Εναλλακτική Σκηνή, η οποία την Κυριακή 16 Ιουλίου αναπτύχθηκε σε όλους τους σκηνικούς και παρασκηνιακούς χώρους της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη «Ρετρομανία», την ημερίδα-αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι από τον 19ο μέχρι τις πρόσφατες δεκαετίες του 20ού αιώνα, με πληθώρα καλλιτεχνών, εκδηλώσεων και, βεβαίως, ακροατών.

ΑΤΖΕΝΤΑ

Προτάσεις

protaseis1

Το ακέραια σωζόμενο σατιρικό δράμα του Eυριπίδη «Κύκλωπας» παρουσιάζει ο Παντελής Δεντάκης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σήμερα και αύριο στη Μικρή Επίδαυρο.

Περισσότερα