1--142

Ματιές στον κόσμο

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

O χάρτης που σημειώνει τις ιστορικές στοές του Παρισιού είναι ένας τρόπος για να ξεναγηθεί κανείς σε μια παράλληλη ιστορία της γαλλικής πρωτεύουσας, που μπορεί να διαβαστεί ποικιλοτρόπως.

11--8

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Το Φεστιβάλ Φιλίππων συνεχίζεται, παρουσιάζοντας την «Ηλέκτρα», στη σκηνοθετική εκδοχή του Θάνου Παπακωνσταντίνου. Το διαχρονικό έργο του Σοφοκλή χρησιμοποιεί τον μύθο των Ατρειδών προκειμένου να δημιουργήσει μια μάχη αντιθέσεων με θέμα τη δίκη· τη διαταραγμένη ισορροπία και την αποκατάστασή της.

17s10nin

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Με τη «Νινότσκα» του Ερνστ Λιούμπιτς συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Γκρέτα Γκάρμπο πρωταγωνιστεί σε αυτό το φιλμ του 1939, που ήταν υποψήφιο για 4 βραβεία Οσκαρ. Στις 9 μ.μ. ΚΠΙΣΝ.

15s1melinaaslani

Η πολιτιστική ατζέντα Τετάρτης και Πέμπτης

Η Μελίνα Ασλανίδου, έχοντας στις αποσκευές της το νέο της άλμπουμ «Ξημερώνει Κυριακή» με διασκευές σε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, στήνει ένα δυνατό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο με ποπ, λαϊκές, έντεχνες και παραδοσιακές μελωδίες. 16/8 στις 9 μ.μ. Καρπενήσι.

14s1onirama2

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Οι Onirama, το δημοφιλές ελληνικό μουσικό συγκρότημα της ποπ-ροκ, φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια στη μουσική και τα γιορτάζει με συναυλίες που δημιουργούν την ατμόσφαιρα γιορτής. Στις 10 μ.μ. Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

filantropy

Φιλανθρωπική συναυλία από την Ενωση «Μαζί για το Παιδί»

Ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου, την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με έναν και μόνο σκοπό, τη στήριξη των 40.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί Για Το Παιδί».

1--77

Ματιές στον κόσμο

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

O πίνακας του Τιέπολο «Ο τσαρλατάνος» (λεπτομέρεια στη φωτογραφία) συμβολίζει κατά τρόπο χαρακτηριστικό την κινητικότητα της κοινωνίας του 18ου αιώνα. Νέα αστικά στρώματα, νέα περιέργεια για τον κόσμο, νέα αρχιτεκτονήματα, νέα πίστη στο μέλλον.

Περισσότερα