Τα δωρεάν της εβδομάδας

Η έκθεση «Φως - Ζωή» με έργα του ζωγράφου Αλέκου Κυραρίνη και ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή εγκαινιάζεται στις 8.30 μ.μ. στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.

Η Ατζέντα της εβδομάδας

H ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα υποδύεται τον Μικρό Πρίγκιπα σε μια αλληγορική εκδοχή της ιστορίας του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ για ενήλικες με την υπογραφή του Δημήτρη Μπογδάνου.

Ματιές στον κόσμο

Πάνω από 80 προσωπογραφίες συνθέτουν τη νέα μεγάλη έκθεση στη National Portrait Gallery, στο Λονδίνο, που αποκαλύπτει τα πολλά πρόσωπα του Πικάσο. 

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Σωτηρία με λένε», σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου με την ερμηνεία της Εφης Σταμούλη στον ρόλο της Σωτηρίας Μπέλλου, στις 19 Οκτωβρίου (8.30 μ.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Πρεμιέρα για Χατζηνάσιο, Θεοφάνους

Εγκαίνια την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για τον "Δικό μας Δρόμο" στο Baraonda music hall με τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Γιώργο Θεοφάνους σε μια πολλά υποσχόμενη καλλιτεχνική συνάντηση.

Τα δωρεάν της εβδομάδας

Οι φωτογραφίες του Νίκου Πηλού «Δρόμοι διαφυγής Βαλκάνια», με θέμα τις μεταναστευτικές ροές του 2015-16, παρουσιάζεται στο Ινστιτούτο Γκαίτε από τις 9 π.μ.  

Η Ατζέντα της εβδομάδας

Εργα σημαντικών καλλιτεχνών από την Ευρώπη και την Ασία, που ήρθαν στο προσκήνιο τα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, περιλαμβάνει η νέα έκθεση της Συλλογής Γιώργου Οικονόμου με τίτλο «Νέα Ξεκινήματα: Μεταξύ Χειρονομίας και Γεωμετρίας», σε επιμέλεια Frances Morris. 

Περισσότερα