Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες των Ελλήνων στο Διεθνές Συνέδριο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επετειακού Εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί την κεντρική επιστημονική εκδήλωση του Επετειακού Εορτασμού κατά τον Ιανουάριο του 2017.

Οι String Demons στην...Ευρώπη

Μετά από τον Χριστουγεννιάτικο πρωταγωνιστικό τους ρόλο στον Καραγκιόζη και τις 2 sold out συναυλίες τους με τις 100 Κιθάρες στην Κύπρο οι String Demons φτιάχνουν τις μουσικές βαλίτσες τους και φεύχουν στην Ευρώπη.

Η Ατζέντα της εβδομάδας

Η καλλιτεχνική σειρά «Γέφυρες» που οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής διευρύνει ακόμη περισσότερο την επαφή της με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. 

Ματιές στον κόσμο

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή η φουτουριστική απεικόνιση δείχνει μία από τις προτεινόμενες τοποθεσίες για το Μουσείο Αφηγηματικής Τέχνης του Τζορτζ Λούκας (The George Lucas Museum of Narrative Art). 

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

Ο Θοδωρής Γκόνης (ένας νότιος που θητεύει στον Βορρά) και ο Γιώργος Ανδρέου (ένας βόρειος που θητεύει στον Νότο) διατηρούν εδώ και χρόνια συνομιλία (δημόσια και ιδιωτική) με καρπούς κείμενα, στίχους και μουσικές. 

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Συνεχίζεται, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχημένη παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι φωτογραφίες επιλέχθηκαν με κριτήριο να αναδειχθεί η σχέση της παράδοσης με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Γυναικεία πορτρέτα από τη σύγχρονη Κίνα

Χωρίς καμία διάθεση εξωτισμού, με τον φακό του έμπειρου φωτογράφου που γνωρίζει τον τόπο και τους ανθρώπους, οι σύγχρονες γυναίκες της Κίνας συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό.

Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού για την Αθήνα του 2ου αιώνα μ.Χ

Η λιτή αλλά εντυπωσιακή παρουσίαση θα διαρκέσει από 15.1.2017 έως 31.3.2017. Οι επισκέπτες μπορούν να την παρακολουθήσουν στο ισόγειο του Μουσείου, ελεύθερα, καθημερινά κατά τις ώρες λειτουργίας του.

Περισσότερα