Ματιές στον κόσμο

Δικαιολογημένη είναι η προσήλωση την οποία δείχνει αυτή η γυναίκα, που έχει το προνόμιο να παρατηρεί φωτογραφίες και περιοδικά που αποτελούν τμήμα της μεγάλης έκθεσης αφιερωμένης στον φωτογράφο Ιρβινγκ Πεν στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Η Ατζέντα της εβδομάδας

Μια διαφορετική ταινία από τη σκηνοθέτιδα Νίνα Μαρία Πασχαλίδου παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο. 

Επιλογές της εβδομάδας: Αθήνα

«Τα μακριά της μαλλιά/σκιάς αεράκι» είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Μανουσάκη στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου».

Σκηνή από την ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» για τη δικτατορία του ’67.

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η «χαμένη» ελληνογαλλική ταινία της Ανιές Βαρντά «Ναυσικά» (1970), με θέμα τη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα και τους εξόριστους αντιστασιακούς στη Γαλλία, προβάλλεται για πρώτη φορά την ερχόμενη Δευτέρα στις 8.30 μ.μ. στο Goethe-Institut (Ομήρου 14-16) με ελεύθερη είσοδο.

Ακαδημαϊκό Συνέδριο για τον ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, διήμερο Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα τον ρόλο του πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή και την προστιθέμενη αξία της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη διοργάνωση της διαπολιτισμικής αυτής διεθνούς συνάντησης.

Τα εργαστήρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

«Πολύχρωμα και επιχρυσωμένα: ο κόσμος των αγαλμάτων αλλιώς» είναι το θέμα της σημερινής παρουσίασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στο πλαίσιο του κύκλου «Τα εργαστήρια συντήρησης αποκαλύπτουν τα μυστικά τους». Στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα