Ματίες στον κόσμο

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο Μουμπάι, την παλιά Βομβάη, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ασίας, μια ξεχασμένη αρχιτεκτονική κληρονομιά έρχεται σταδιακά στο φως. 

Τα δωρεάν της εβδομάδας

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιάννη Αντιόχου «Διάλυσις» παρουσιάζεται στο Booze Cooperativa στις 8.30 μ.μ. από τους Τιτίκα Δημητρούλια, Γεράσιμο Δενδρινό και Χριστίνα Οικονομίδου. 

Η Ατζέντα της εβδομάδας

Η ομάδα-φαινόμενο του σύγχρονου χορού, το Nederlands Dans Theater, επισκέπτεται ξανά την Αθήνα και το Μέγαρο για τρεις παραστάσεις (3-5/3) με έργα που παρουσιάζονται πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Αφιέρωμα στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Φωτεινής Βελεσιώτου, Δώρου Δημοσθένους κ.ά., στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πέντε γυναίκες από το Μαρόκο πρωταγωνιστούν στη μουσικοθεατρική παράσταση της Μπουσρά Ουιζγκέν «Ottof» στις 9 μ.μ. στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

‘Κύκλος Μπετόβεν’ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο αγαπημένος ‘Κύκλος Μπετόβεν’ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ., συνεχίζεται με τρία υπέροχα έργα του κορυφαίου δημιουργού και με τη σύμπραξη δύο σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, του μαέστρου Βασίλη Χριστόπουλου και του πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσου.

Τα ελληνικά χρόνια της υψιφώνου Μαρίας Καλογεροπούλου

«Πρώτη μου καριέρα θεωρώ και ονομάζω εκείνη στην Αθήνα, στη διάρκεια του πολέμου. […] Αυτή είναι που μου προσέφερε την πείρα μου, είμαι σίγουρη, γιατί εκεί ασκήθηκα, εκεί απέκτησα τις σκηνικές εμπειρίες μου, εκεί είχα τα πάνω μου και τα κάτω μου.

Περισσότερα