Η Ατζέντα της εβδομάδας

Ο σημαντικότερος και πιο ριζοσπαστικός δημιουργός του νέου γερμανικού κινηματογράφου παρουσιάζεται σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο αφιέρωμα (8-21/12) που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε, την Ταινιοθήκη και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας.

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Το νέο, αυτοβιογραφικό μυθιστόρημά του με τίτλο «Το κλαρινέτο», το οποίο έχει ήδη εκδοθεί στα γαλλικά και μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, θα παρουσιάσει ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης.

Η ΒΑΚΑΛΟ και φέτος στο ATHENSCON

Για δεύτερη χρονιά, μέσα στο χειμώνα, η πόλη θα δονείται στους ρυθμούς, στα χρώματα και στις λέξεις του διεθνούς ποπ συνεδρίου AthensCon. Στις 3-4 Δεκεμβρίου, comics, fans και fandoms, figures, board, card και videogames, cosplayers, superheroes και undergroundpersonas θα μετατρέψουν το Kλειστό Γήπεδο TaeKwonDo (Δέλτα Φαλήρου) σε ένα πολυδιάστατο χώρο φαντασιακών δράσεων.

Ρεσιτάλ πιάνου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ., οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα μπορούν ν’ απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά αφιερωμένη στους γνωστούς συνθέτες Schubert, Liszt, Beethoven, Scriabin και Debussy.

«Μαθήματα ιστορίας»

Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών: Μια συζήτηση για την Αρχαία Αθήνα και τον ρόλο της στο Αιγαίο.

Ματιές στον κόσμο

Χιλιάδες φωτογραφίες προσώπων καλύπτουν την κοίλη οροφή ενός αντιπυρηνικού καταφυγίου στα Τίρανα. 

Η Ατζέντα της εβδομάδας

Μία από τις πιο ταλαντούχες και πολύπλευρες καλλιτέχνιδες της εποχής μας, η Γαλλοϊρανή Μαρζάν Σατραπί, έρχεται στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για μια συζήτηση επί σκηνής με τη δημοσιογράφο Αννα Δαμιανίδη. 

Τα δωρεάν της εβδομάδας

Ο Γιώργος Αναματερός παρουσιάζει τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο «One doubt arose in the mind of a noble vigilante» και προσωπικές του συνθέσεις μαζί με τους Πρίαμο Μωράκη (κιθάρα), Μάνο Λούτα (κοντραμπάσσο) και τη Νάσια Γκόφα (φωνή).

Περισσότερα