Προτάσεις

Η σπουδαιότερη ίσως συναυλιακή εμφάνιση του φετινού καλοκαιριού –ειδικά επειδή είναι και η πρώτη τους στη χώρα μας– έρχεται αύριο Σάββατο, με τους Αμερικανούς Killers να κατεβαίνουν στην πλατεία Νερού του Φαλήρου, στο πλαίσιο του Ejekt Festival. 

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

Η ομάδα Τρομπετίνι παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική εκδοχή του παραμυθιού «Οι μουσικοί της Βρέμης» των αδελφών Γκριμ για παιδιά από 3 έως 8 ετών, στις 5 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο του Inport Festival.

Ο «Παίκτης» του Ντοστογιέφσκι μεταφέρεται στο θέατρο από τον Φρανκ Κάρστοφ.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ

 Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Φρανκ Κάρστοφ μεταφέρει τον «Παίκτη» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στη σκηνή του Φεστιβάλ Αθηνών, στο πλαίσιο του αφιερώματος στη Φολκσμπύνε, στις 7 μ.μ. στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260.

Τα δωρεάν της εβδομάδας

Το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Εσσεται ήμαρ...», σε σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου και μουσική διεύθυνση Ζωής Τσόκανου, παρουσιάζεται από την ΕΛΣ στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στις 7 μ.μ. και 11 μ.μ. 

Mατιές στον κόσμο

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενα από τα σπίτια που σχεδίασε ο αρχιτέκτων Φρανκ Λόιντ Ράιτ ήταν και το Taliesin, το οικογενειακό του σπίτι στο Spring Green του Ουισκόνσιν, μέσα σε μεγάλο κήπο, που αποπερατώθηκε το 1911. Το Taliesin υπήρξε η θερμοκοιτίδα των ιδεών του και πολλών μελετών του. 

Περισσότερα